פולין זו מדינה עם הרבה נהרות, בנהר תוכלו להינות מטיול יוצא דופן, שייט קיאקים למספר ימים.
אני חושב שזו חוויה טובה וזולה ואין על הנושא הזה מספיק מידע בעברית וגם באנגלית אז החלטתי לתת קצת טיפים לתכנון טיול קיאקים בפולין על סמך הטיול שעשיתי באוגוסט 2018.
יש הרבה נהרות שאפשר לשייט בהם, החל משייט של כמה שעות ועד לשייט של שבועיים..
ישנן הרבה חברות שמשכירות קיאקים אבל רובן לא מתקשרות באנגלית, אני ממליץ על http://www.kajaki.pl/index.php?lang=en. אפשר לכתוב להם באנגלית והשירות שלהם מעולה.
אנחנו חיפשנו מסלול לשלושה ימים ושאפשר להגיע אליו דרך תחבורה ציבורית והמליצו לנו על קטע בנהר ברדה (Brda). המסלול מתחיל בעיירה Swornegacie ומסתיים ב – Golabek.
יום 1: Swornegacie - Mylof /23 km
יום 2: Mylof - Brda /19 km
יום 3: Brda - Gołąbek /19 km
אני אישית ממליץ לדלג על היום הראשון מכיוון שרובו עובר באגם ענקי והנוף חדגווני, מהיום השני הנהר נהיה צר יותר, הזרם מתחזק ויש הרבה עצים נופלים שתיאלצו לעקוף.
בנהר אין בקושי תיירים, בשלושת ימי הטיול לא פגשנו אף תייר, אבל אפשר למצוא מקומיים (צעירים) דוברי אנגלית.
השייט הוא רגוע עם זרם חלש ואתם תהיו לבד בנהר, בשקט מוחלט.
יום חתירה לוקח 5-6 שעות (כולל עצירות למנוחה).
קמפינג
בסוף כל יום תגיעו לאתר קמפינג מסודר שכולל מדשאה לאוהלים, שירותים ומקלחת (עם מים חמים). בחלק מאתרי הקמפינג יש גם בר שאפשר לקנות בו משקאות ואוכל (למי שלא שומר כשרות).
גם במהלך יום החתירה עוברים מידיי פעם באתרי קמפינג שאפשר לעצור שם לנוח. בחלק מהמסלול ובחלק מאתרי הקמפינג אין קליטה סלולרית.
למי זה מתאים?
לצעירים, מבוגרים ולזוגות. בעצם, לכולם חוץ מילדים קטנים.
אוכל
מי שלא שומר כשרות יכול לקנות בפולין הכל (במחירים ממש זולים) אנחנו שומרים כשרות והבאנו איתנו כמעט את הכל: לחם פרוס, ממרח, טחינה, טונה, נקניק סלמי וקצת ממתקים. זה הספיק לנו לשלושה ימים…
תחבורה ציבורית
כמובן שאפשר להשכיר רכב או לקחת מונית אבל אנחנו העדפנו לנסוע דרך תחבורה ציבורית..
אתר הרכבות: http://rozklad-pkp.pl/en
אפשר לקנות את הכרטיסים באתר ואפשר גם לקנות במזומן בתחנה.
מומלץ לבקש הוראות הגעה מפורטות מהחברה שאתם משכירים אצלה את הקיאקים.
מחירים
1 זלוטי = 1 שקל (בקירוב טוב)
טיסות לגדנסק באוגוסט – 500 – 900 שקל (מומלץ להזמין כמה שיותר מוקדם)
סים מקומי עם 6GB אינטרנט – 5 זלוטי (אפשר להשיג בשדה בתעופה)
רכבות – ניתן לראות באתר
קיאק לאדם אחד או שניים – 39 זלוטי ליום (אם הטיול אורך יותר משלושה ימים יש הנחה)
העברות – 1.8 זלוטי לכל קילומטר (המחירים דיי דומים בכל החברות)
קמפינג – 12 זלוטי (אם אתם רק עוצרים לנוח באמצע היום ייתכן ויגבו ממכם 2 זלוטי)
משקאות בבר באתרי הקמפינג: (כמובן שבכפרים תמצאו ביותר זול)
חצי ליטר קולה – 2.5 זלוטי
חצי ליטר בירה – 5 זלוטי