טיול שעשינו ארבעה חברים בני 19.5 לקח לנו ארבעה ימים וזה כי אנחנו בכושר טוב. בכל מקרה אפשר תמיד לשלוח לי מייל ל[email protected] ואסביר לכם הכל :)
הזמנים שכתבתי הם בערך וזה לפי הכושר שלנו, אז הכל על אחריותכם המלאה:)
תהנו:)
התאריך שבו התחלנו הוא 17/10/2014
יצאנו בשמונה וחצי מהדירה שלנו במונית שעלתה 10 לבה לתחנה מרכזית ovcha kupel שם קנינו כרטיס שעלה שש לבה מסופיה עד לדופניטצה, אחרי חצי שעה האוטובוס עצר באיזה עיירה, המשכנו,אחרי חמש דק' שוב עצרנו בעיירה..במשכנו עוד עשרים דק נסיעה וירדנו בדופניצה בתחנה כזאת באמצע כביש אבל בתוך שטח עירוני.היה איתנו מקומי שעזר לנו..מהתחנה שערדנו פנינו שמאלה(ידידיה קצת לא הרגיש טוב והיינו צריכים לסחוב לו תציק) ושם יש תחנה של אוטובוס לספארבה בניה שמגיע פעם בשעה.האוטובוס עלה 1.6 לבה.
לפני האוטובוס רצנו לחנוצ כחולה שרואים אותה מהתחנה שבה מצאנו בלון גז:)
ירדנו בסנטר ספארבה בניה, איםה שרב האנשים ירדו, משם המשכנו ישר ומיד פנינו ימינה ברחוב ועלינו עד לסוף הרחוב, זה מלא עלייה עד שמגיעים לתחילתו של עלייה ליער, יש שם מים זורמים או משו פשוט עולים עוד עד שמגיעים לסימן של חץ אדום, או סרט אדום לבן. אפשר גם לראות מעלינו עמודי חשמל שעולים במעלה ההר, עולים בעקבותיהם ובעקבות החץ האדום. ממשיכים איזה שעה וחצי הליכה בקצב טוב עד שמגיעים לשלט פיונצ'סקה שם יש אופציה לרדת לאגם ממש נחמד ואם רוצים להמשיך אז ממשיכים בעלייה עם הכביש בעקבות החץ האדום. עולים ומגיעים למרכז מבקרים ולכנסייה כזה, משם ממשיכים לעלות עוד על הכביש ואז פנינו שמאלה לפי הסימון של החץ..המשכנו ללכת עד שראינו רכבל ישן ואיזה בקתה..שם אפשר להתבלבל ולהמשיך ישר כזה..אבל בעצם צריך לעלות על הכביש שהמכוניות נוסעות בו ולהתקדם עד שתראו שוב
*לא הספקנו לקנות בלון גז ולכן כדאי להקדים כמה שאפשר לקנות*.(צילמתי את השעות של האוטובוס מסופיה לדופניצה) חץ אדום ואז פשוט להמשיך ללכת כשעה וחצי עד לרכבל! הרכבל נסגר ב16:30 ועולה 10 לבה.
עלינו ברכבל לרילסקי עזרה שזה בקתה ממש על סופו של הרכבל, פה הלכנו לישון עלה לאדם 18 לבה.
יום שני:יצאנו מרילסקי עזארה ב09:15 עלינו על המסלול האדום שנמצא מול הכניסה של הבקתה.עלינו עליו והתקדמנו לכיוון האגם הראשון שאותו רק ראינו מצד שמאל מעבר להר(מי שרוצה לעבור דרך כל האגמים צריך ללכת בסימון השני) אנחנו המשכנו על המסלול האדום והגענו לאגם הרביעי ב10:30 שם אכלנו ארוחת בוקר, טבלנו במים הקרירים והמשכנו משם ב11:30.עלינו לכיוון שני האגמים האחרונים והגענו אל התצפית שמעליהם שהיא קצת אחרי האגם השביעי ממשיכים במסלול האדום עד שנגלים אלינו כל האגמים..עצרנו שם איזה שעה נהנינו מהנוף והמשכנו במסלול האדום לכיוון מליוביצה.הסימון הוא אדום כחול צהוב בחלק מהדרך וחלק מהדרך רק אדום.לא ירדנו לבקתת איואן ואזוב, אבל אפשר לרדת לבקתה ולישון שם אם אין כח ללכת הרבה, מהאגם השביעי זה כשעתיים הליכה.
אנחנו המשכנו ישר על המסלול האדום עד שהגענו למקום שנראה כמו פיצול, עמוד כזה שמצויירים עליו שלושת הצבעים במיקומים הפוכים, הוא מבלבל -המשכנו ישר! לפי המפה אפשר לראות שיש בקתה ליד שני אגמים מתחתינו ולכן המיקום הוא ליד שני האגמים והבקתה שמסומנים במפה ולכן המשכנו ישר.הגענו אחרי שעה בערך לפיצול של הירידה למנזק שמסומן בכחול, חששנו שניתקע בחשיכה ולכן החלטנו לרדת בשביל הכחול למנזר.הסתבר שזאת הייתה טעות חיינו! שעתיים וחצי הליכה מהירה בירידה משוגעת, היה נוראי! עדיף להמשיך למליוביצה שזה בערך שעתיים ולישון שם בבקתה.
אנחנו ירדנו למנזר וישנו במלון שנמצא 400 מטר מהמנזר עלה 50 לבה לחדר זוגי-אחלה חדרים.
יום שלישי: קמנו ב07:30 כדי להספיק את האוטובוס שיוצא עלינו על האוטובוס ב09:00 שנוסע לדופניצה שעלה 5.5 לבה לבן אדם, אחרי כשעה ורבע הגענו לדופניצה ושם פספסנו את האוטובוס לסמוקוב כי האחד הבא יצא ב15:15.לקחנו מונית מדופניצה לסמוקוב, הנהגים רצו תשלום מראש של 40 לבה, אבל שמנו מונה ובסוף יצא 27.5 לבה:)
ירדנו בסמוקוב בתחנה מרכזית ומשם נסענו במיניבוס שיוצא מהתחנה מספר 2 לבורובץ, המיניבוס עלה 1.3 לבה ולקח לו רבע שעה נסיעה. ירדנו בבורובץ ב12:30 וב13:30 התחלנו תמסלול האדום שמתחיל בעלייה שליד הרכבל שעולה ליאסטרבץ, עולים כ2 קמ עד שרואים שלט קטן שרשום עליו בקירילית:h.mycala.
משם עלינו כשעתיים וחצי עד שהגענו לרכבל של הסקי, מצד שמאל שלנו היה שלט קטן לבן שהכניס לדרך צדדית שהיה כתוב עליה בקירילית h.mycala. זהו שביל צר שמסומן באדום כמו כל המסלול שם המשכנו עוד כשעה וחצי עד שהגענו לבקתת מוסאלה שם ישנו באחלה תנאים, תמורת 15 לבה לבנאדם.
בבוקר קמנו ב7:00 וב8:00 התחלנו את העלייה לעבר הפסגה.העלייה לקחה לנו כשעה ארבעים וחמש בקצב די מהיר, הדרך מסומנת אין איפה להתבלבל.הנוף בפסגה הוא יפהיפיה. בפסגה נמצאת תחנה מטאורולוגית שאפשר לאכול בה, ותאמת כששאלנו על אפשרות לישון שם הוא עיקם פרצוף ומר שאם נתקעים ממש אז אפשר לישון שם, התחנה פתוחה כל השנה.(לאיודע אם אפשר לסמוך על זה..אבל ש/סתם לידע כללי:) ) אגב, בדרך עלייה מבקתת מוסאלה, יש בקתה שקוראים לה לדאנו אזארו שגם בה אפשר לישון זה המספר טלפון שלה לוודא שהיא פתוחה :0888590342
מהבקתה הזאת חצי שעה ואתם בפסגה. בפסגה הנוף הוא יפהייפה, רוחות חזקות-מקום מדהים! אכלנו שם בתחנה וירדנו חזרה לבקתת מוסאלה, הירידה אורכת כשעה, ומבקתת מוסאלה הירידה אורכת עוד כשעתיים, היה ג'יפ שהציע לקחת אותנו תמורת 25 לבה עד למטה..היו שניים ממנו שנשברו ונסעו איתו, אבל הירידה למטה ברגל היא בכלל לא קשה ואפילו הנוף יפה מאוד.
הגענו למטה ונסענו חזרה לסופיה שם נחנו עד לטיסה שלנו:)
עוד טיפ:כשהגענו לסופיה יש דירה שהשכרנו עם וויפיי ותנור ומקרר ויחס ממש טוב ומאוד בזול.
המספר של הבחור שגר שם הוא 00359878944879