יצאנו לטיול בן שבוע בלונדון אני + 2 בנותיי ( 19 + 13) , אחת מהן בכיסא גלגלים + קביים לסירוגין
לטובת כל אלה שמתכננים טיול בלונדון ויש להם בעיית ניידות – אני מפרסמת כאן נקודות עניין מרכזיות ומידת הנגישות שלהם.
- בחרנו במלון שנמצא ליד תחנת הטיוב ( ממש בכניסה למלון) . חשוב לבחור תחנת טיוב נ נגישה ( רוב התחנות בטיוב של לונדון אינן נגישות) . במפה של הטיוב ליד תחנות נגישות מופיע סמל של כיסא גלגלים.
- המלון שבחרנו היה לא מרכזי . הבחירה הייתה תלויה בגודל החדר ( ברוב המלונות במרכז חדרים ממש קטנים וזה מקשה על הליכה עם קביים בתוך החדר). גודל המקלחת ( חשוב שכיסא פלסטיק נכנס לתוך המקלחון ושיהיה מקלחון ולא אמבטיה ) . יש בתי מלון עם חדרים המיועדים לנכים ובהם כיסאות מובנים בתוך המקלחת ( אני לא מצאתי חדר זמין מסוג זה ). המלון שבחרנו היה מעולה ( למעט א. בוקר שחזרה על עצמה כל יום והייתה דלה ומשעממת ) . PARK PLAZA LONDON WATERLOO
- מדרכות ומעברי חציה לרוב נגישים – לא נתקלנו בבעיה. הלכנו המון ברגל – כולל גשרים.
- גשר וייסטמיינסטר , המנזר, פארק סיינט ג'מייס – הכל נגיש לחלוטין. שבילים בפארק נוחים . יש שירותים נגישים גם בבית קפה שבפארק וגם בכניסה לתחנת הטיוב ''GREEN PARK'' שביציאה מהפארק ליד בקינגהם פלאס.
- כיכרות טרפלגר, לצ'סטר ו- פיקאדילי – נגישים. גלריות ומוזיאונים – נגישים לחלוטין.
- מוזאיון מדאם טוסו – היינו צריכים להשאיר את הכיסא בשמירת חפצים. היה קשה להתנייד בפנים ללא כיסא . היו המון מדרגות במעברים בין הקומות ובין התצוגות ולא הצלחנו למצוא מעליות. הרכבת שנוסעת בתוך המוזיאון – לא עוצרת אלא מעיטה ולכן היה קשה ואםילו קצת מסוקן לעלות לשם עם קביים.
- אקווריום של לונדון – נגיש. יש מעליות מקומה לקומה. לא תמיד ניתן לגשת קרוב לתצוגה בגלל העומס של מבקרים.
- קובנט גארדן – נגיש. הכל. כולל חנויות ומסעדות.
- קאמדן – נגיש בחלקו. יש חלקים בשוק הפנימי שיש רק מדרגות. הרחוב הראשי נגיש.
- פורטבלו מארקט – נגיש. אין שירותים ציבוריים נגישים אך בכל מסעדה ובית קפה יש שירותים ללקוחות.
- מחזמר – נכנסנו ל SCOOL OF ROCK – היה מדהים. יש מקומות לכיסאות גלגלים אם מזמינים מראש. אנחנו השארנו את הכיסא בשמירת חפצים ואספנו בסוף. לא היו הרבה מדרגות בתוך האולם.
- קניון וסטפילד – תחנת הרכבת שלו נגישה . קניון עצמו נגיש לחלוטין.
- חנות M&M בלצ'סטר – נגישה. יש מעלית בין קומות.
- חנות הצעצועים HAMLEYS – נגישה. יש מעלית בין הקומות. המעלית אטית מאוד. לוקח רבע שעה לעבור בין קומה לקומה. חנות צפופה ולא נוחה. בית קפה יחיד שיש שם – יש רק 6 מקומות ישיבה.