טיפים ותובנות מסנט פטרסבורג המהממת

פוסט קצת ארוך, עם טיפים משלנו, זוג בשנות ה- 50-60, מששה ימים בסנט פטרסבורג היפהפייה.

*שפה-אנחנו לא דוברים רוסית, נכון, שאפשר להסתדר עם אנגלית, אבל בעיקר, רק עם צעירים, אפשר לתקשר, ולא עם כולם.

*תקופה-השבוע האחרון של יולי. מזג האוויר היה מצוין, אפילו יומיים חמים מאד, ללא גשם, פרט ליום האחרון. השתמשנו בהרבה חולצות קצרות מנדפות, מעיל רוח, ובמעילים (סטייל יוניקלו) רק בשייט בלילה ובפטרהוף, שיש בה רוחות בגלל הקרבה למפרץ הפיני.

יתרון נוסף לתקופה, (לאלה שיטוסו בשנה הבאה)-יום חיל הים הרוסי, שנערך ביום ראשון האחרון של יולי. זו הייתה חגיגה אמיתית. הגשרים נפתחים גם ביום, בבוקר- משט של כלי השייט הכבדים, אח"כ מטס מרהיב, ולבסוף בחצר ארמון החורף הופעות על במה גדולה של תזמורת וזמרים טובים. אמנם היה צפוף בכל מקום, אבל הצלחנו קצת לגעת ולהרגיש את המקומיים ביום חגם, ולמדנו עליהם כמה דברים מפתיעים...

בערב-ה"דובדבן שבקצפת"-קנינו כרטיסים לשייט והצטרפנו לקבוצה של Viki Timkovsky (הגעתי אליה דרך הקבוצה בפייסבוק-סנט פטרסבורג למטיילים) , (שבמקרה הייתה בס. פטרסבורג, באותם ימים שלנו, עם קבוצת ישראלים), למופע מרהיב ביותר של זיקוקים, אותו ראינו מתוך משט על הנהר, ממש מעל ראשינו. זו היתה חוויה נפלאה!

החסרון של התקופה-תורים עצומים בכל אתר תיירות מבוקש.

*תורים- במיוחד בהרמיטאג' ובפטרהוף (על פושקין ויתרנו). התגברנו על נושא התורים, ע"י הזמנת מדריכות מקומיות, דוברות אנגלית טובה, שהזמנו דרך ויקי. זה חסך לנו המון, המון זמן ותסכולים. להרמיטאז' הכנו שיעורי בית בעזרת האתר של המוזיאון, וידענו מה אנחנו רוצים לראות ובאילו חדרים כל מוצג נמצא. המדריכה הובילה אותנו, תוך ספורי רקע מעניינים, למקומות היותר פופולריים, במשך כשעתיים וחצי. את ההמשך, למוצגים שבחרנו ולא הספקנו לראות איתה, המשכנו לבדנו לעוד כשעה.

*התניידות בעיר- אנחנו העדפנו ללכת ברגל. סימנו את המקומות, שבחרנו לראות בגוגל מפס. כל יום כיסינו אזור אחר.

במקרים מעטים, שהחלטנו להזמין מונית חזרה למלון, התאכזבנו מהשרות של גט טקסי וינדקס. הנהגים אינם דוברי אנגלית, לא תמיד שמים את השלט על המכונית, לא תמיד מחנים במקום שנקבע באפליקציה ועוד...כשאתה לא דובר רוסית, זה לא עובד...מונית מהשדה ולשדה, ומונית לארוחת הערב בסיום, הזמנו דרך המלון (עלות של כ-1200רובל לכל כוון).

*מלון- ממליצה מאד על המלון בו לנו -M-hotel. http://www.booking.com/Share-KkEcwq

ממוקם במקום מרכזי, סמוך למרכז שדרת נייבסקי, ועם זאת מאד שקט. חדרים מרווחים, שירות מצוין, לא יקר. יתרון נוסף למלון-הוא ממש סמוך לתיאטרון אלכסנדרובסקי, שם ראינו את מופע אגם הברבורים. מקסים!!! אפילו בעלי, שנירתע מזה בהתחלה, מאד נהנה. גם לכרטיסים במיקום מצוין, דאגה לנו ויקי, וסידרה שנקבל אותם במלון.

*מסעדות-נעזרנו רבות בהמלצות שהופיעו כאן ובבלוגים. אי ידיעת רוסית, מקשה על איתור המסעדה לפי השם, כשמסתובבים באזור מסוים, כי השלטים בד"כ רק ברוסית. לכן, כדאי להיעזר בכתובות, ולסמן את המסעדות המומלצות בגוגל מפס מראש.

*הכנה לטיול- כדאי להתכונן. קראנו חומר רב לפני הטיול, של בלוגרים (נהנתי מאד מהבלוג של ג'ני שפורסם כאן Jenny Chernov), ל"מטייל", עוד אתרים גם רוסיים באנגלית ומהקבוצה הזו בפייסבוק, ונעזרנו בחוברת/ספרון מטרופוליס. מאד ממליצה לקרוא ולשמוע חומר לפני הנסיעה. זה מאד מעשיר את חווית הביקור. אני מאד נהניתי להקשיב למספר תוכניות של שעה היסטורית על שושלת רומנוב, עם פרופסור מיכאל הר-סגור. אפשר להקשיב להם בפודקסטים של גל"צ או בספוטיפי או בקישור http://shaa-historit.jetnumbers.com/ preho פרק 4 , פרק 26 , פרק 73 , ופרקים 631,632,633,634,635 , לראות סרטים כמו "אדומים", סרטים תיעודיים-לנו יש סלקום, אז ראינו סרט על פברז'ה, שהעשיר אותנו בביקור במוזיאון פברז'ה הנהדר, בהוט תיירות יש פרק על ס. פטרסבורג ומוסקבה בסדרה על רוסיה, ולחובבי הז'אנר, לקרוא את הספר "פרש הברונזה".

*כדי לחוש יותר את הדופק של המקומיים, ביחוד הצעירים-ממליצה להסתובב ברחוב רובינשטיין בשעות הערב. אנחנו היינו בשבת בערב-הכל תוסס, מלא במסעדות, בתי קפה ומקומות בילוי.

*להתמצאות כללית ראשונה בעיר-ממליצה לקחת ביום הראשון סיור של אחד מסיורי ה-free tours. יש כ-3-4 חברות כאלה, תבחרו את השעה ומיקום ההתחלה, המתאימים לכם. הסיור כ-3 שעות. משלמים בסוף טיפ, כראות עיניכם, על פי המידה שנהניתם מהסיור.

*ממליצה מאד על Viki Timkovsky 0546656021, שעזרה לנו לפני ובמהלך הטיול.

*הפתיעו אותי בעיר הזו-

& הפמיניזם העתיק כ"כ שלה- הכוח והעוצמה שהיו לצאריות, במיוחד קתרינה השנייה; העיר הראשונה באירופה שנתנה זכות בחירה לנשים

& הפער הגדול, בין העושר הבלתי נתפס של הארמונות, בין הלימוזינות המפוארות בכבישים, לבין דלות חיי התושבים-המון נשים מבוגרות מאד, שנאלצות לעבוד עבודה פיזית סיזיפית. (לדוגמא: העיר למשל, מאד נקייה.זה הפתיע אותנו, לנוכח המוני האדם ששועטים בה. ואז גילינו, איך בזמני עומס, נשים מבוגרות מאד, אחראיות, כל אחת, על קטע מרחוב ועל מספר פחי אשפה באותו קטע, ואוספות בידיים את הלכלוך. או למשל, נשים מבוגרות שעובדות 24/7 ברשתות מזון כמו ברשת הקונדיטורית "סבר").

& הלאומיות החזקה של העם. ביום חיל הים, עמדו מאות אלפים עם דגלים ותלבושות חיל הים והריעו ביחד "Ura", מול כל אוניה ומטוס, שרו המנונים והניפו את דגלי הלאום. כשניסינו קצת לדבר איתם, הרגשנו מצידם, פחד גדול לדבר או לבקר את השלטון.

& הפאר המטורף-עבודות האמנות שבוצעו במלאכת כפיים, מדהימות, בייחוד הופתענו לטובה מעבודות המוזאיקה המושלמות, שנראות בדיוק כמו ציור. מסתבר, שבמקום ציורים בשמן, עברו למוזאיקות, על מנת שיישמרו לאורך זמן בלחות הגבוהה בעיר.

& ההפכפכות של מזג האוויר, כל מספר דקות משתנה...

& במסעדות המפורסמות , מחכים אנשים בתור. קרה לנו פעמיים, אחרי שהגיע תורנו והתיישבנו, שהצענו למלצרית לצרף אלינו לשולחן, שהיה ערוך לארבעה, זוג נוסף. קיבלנו תשובה, שמדיניות המסעדה, אינה מאפשרת זאת. תמוה!?!

& כדאי לשים לב בגנים ובגשרים לגדרות ולשערים האמנותיים שמקיפים אותו. לא יאומן, כמה השקיעו בפרזול בעיר הזו

לסיכום- עיר יפה מאד ומרתקת. גם אם היינו נשארים עוד שבוע-היה לנו עוד הרבה מה לראות ולהנות.

תמונת הפרופיל של Ruth_3353345
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Ruth_3353345