לונדון עם ילד בן 6 - היום הרביעי והחמישי

תמונה ראשית עבור: לונדון עם ילד בן 6 - היום הרביעי והחמישי

ביום שלישי החלטנו להתחיל במוזיאון התחבורה, יצאנו ברגל מהמלון לאורך רחוב ריגנט לכיוון הדיינר שבו אכלנו לפני יומיים לארוחת בוקר נוספת. משם החלטנו להמשיך ברגל דרך כיכר פיקדילי ולסטר. בדרך נתקלנו במוזיאון ריפלי'ס ולאחר שהסברתי ליואב מה יש שם הוא ביקש להכנס. רכשתי כרטיסים מוזלים און ליין דרך גרופון (15פאונד לכרטיס) אך משום מה המייל שקיבלתי לא הספיק להם ולקופון עצמו באפליקציה לקח כרבע שעה להטען. לאחר המתנה לקופון נכנסו. היו במוזיאון חלקים חביבים מאוד, יואב התלהב בעיקר מחלק שיש בו פסלים מקרוסקופיים, ממבוך המראות ומהמנהרה המסתובבת שבסוף. לא בטוחה ששווא להכנס בלי ילדים או במחיר מלא אבל בגדול היה נחמד מאוד.

העברנו במוזיאון כשעה וחצי והמשכנו לכיוון מוזיאון התחבורה. בדרך עברנו ליד החנות של לגו בלסטר סקוור וראיתי שהיא ממש לא עמוסה כפי שחששתי (באינטרנט דובר על תורים בכניסה...) והחלטנו להכנס. שנינו חובבי לגו ונהנו שם מאוד. יש בחנות המון פסלים/יצירות מרשימים מאוד מלגו. פינות משחק חמודות לילדים והמון המון ערכות לגו. יואב נהנה מאוד לשחק. העובדים שם מקסימים וכל הזמן מדברים עם הילדים ואני עסקתי בתרגום ליואב שעדיין לא מבין אנגלית. בסוף גם בחרנו ערכת לגו ליואב. הייתה התלבטות קשה בין סטאר ווארס למיינקראפט ולמרות שיש ליואב כבר 2 ערכות מיינקראפט בבית, המיינקראפט ניצח בסוף. היינו בחנות למעלה משעה ויואב היה נשאר בשמחה עוד.

משם עברנו לחנות M&M הסמוכה. מראש הזהרתי את יואב שיקר שם מאוד ושמקסימום נקנה מעט סוכריות ולא יותר. הסתובבנו בחנות כרבע שעה, קנינו מעט סוכריות במשקל. ומכיוון שהגיעה כבר שעת הצהריים וזכרתי שיש באיזור סניף של הריינפורסט קפה החלטתי להפתיע את יואב וללכת אליו. לא סיפרתי לו לאן הולכים (קשה מאוד מאוד לגרום ליואב ללכת בלי לדעתי לאן בדיוק הוא הולך wink)

הכניסה למסעדה היא דרך החנות ומשם יורדים למטה לעולם מדהים של דמיון. המסעדה מעוצבת מקסים כיער גשם עם חיות שזזות וסופות רעמים. התיישבנו ורצינו להזמן ואז גיליתי את גודל האסון, ביטלו את הפיצה בתפריט ואין שניצל! הזמנתי לשנינו יחד מנה של עוף בגריל וצ'יפס (דברים שיואב כן אוכל בארץ) אבל יואב אכל 5 צ'יפסים וסרב אפילו לטעום את העוף. בכל מקרה החוויה הייתה מקסימה ויואב נהנה מאוד.

יצאנו והחלטנו שעכשו סוף סוף מגיעים למוזיאון התחבורה. חזרנו לכיכר לסטר וראינו את חנות נקוליאדיון, יואב מעריץ של צבי הנינג'ה ועד כמה דמויות של הרשת. נכנסו לסיבוב קצר והמשכנו לכיוון קובנט גרדן. לאחר מנוחה קצרה וסיבוב קצרצר בקובנט גרדן נכנסו בשעה 16:00 בערך למוזיאון, זאת לאחר שהחלטנו ששם מתחילים את היום blush.

המוזיאון מקסים, המון אוטובוסים, רכבות ורכבות תחתיות מכל מיני שנים. ניתן להכנס לחלק גדול מכלי התחבורה, יש הרבה חלקים אינטרקטיבים ויש משחקיה חמודה מאוד. נהנו מכל רגע! היינו כמעט שעתיים עד סגירת המוזיאון וחזרנו באוטובוס למלון עם תרגולת ארוחת הערב המוצלחת שפיתחנו ערב קודם.

ביום רביעי בבוקר היו לנו כרטיסים מוזמנים למאדאם טוסו לשעה 9 בבוקר. קניתי מהארץ כרטיס משולב למאדאם טוסו, שרק, האקווריום והגלגל הענק בעלות של 45פאונד לילד ו-55פאונד למבוגר. הכרטיס נקנה מהאתר של מאדאם טוסו ולכן צריך לקבוע יום ושעה לשם ואחר כך ניתן לנצל את יתר האטרקציות בטווח זמן מסוים (90 ימים אם אני לא טועה). הגענו למוזיאון ב-8:45 ומצאנו את הכניסה המתאימה (לכל סוג כרטיס יש כניסה נפרדת, יש במקום הרבה עובדים שמכוונים אותך לדלת הנכונה גם לפני שעת הפתיחה) והיינו השניים בתור.לאחר כמה דקות נפתח המוזיאון והתחלנו בסיור (אין צורך להחליף את הכרטיסים שם או באטרקציות האחרות). מכיוון שהיינו בין הראשונים שנכנסו נהנהו מכך שהמקום עדיין לא היה עמוס. יואב לא הכיר את רוב השחקנים/זמרים ויתר הדמויות ועדיין מאוד נהנה מהחוויה. בהמשך יש גם דמויות יותר מוכרות לילדים כמו שרק, טינקרבל, גיבורי מארוול וגיבורי מלחמת הכוכבים וגם סרט 4D של גיבורי מארוול שהיה חביב מאוד.

בסיום הסיור הגענו לחנות המוזיאון וכאן ניסיתי להסביר ליואב שהמחירים בחנויות המוזיאון יקרים לרוב בהרבה ממוצרים דומים בחנויות רגילות. לאחר בדיקה ארוכה של המחיר התפשרנו על 3 מגנטים ב-10פאונד. זה המקום לציין שיש ליואב קופה בבית שבה אני שמה מידיי פעם כסף קטן וכן כסף שיואב קיבל מפיית השיניים ומסבתא רבתא שלו שאוספת לו מטבעות והוא הגיע ללונדון כשברשותו סכום מסויים למתנות/מזכרות/משחקים שהגיע מהקופה שלו בבית. לפני הנסיעה נסענו לצ'יינג' של אחי והוא המיר ליואב את הכסף. לקח ליואב זמן להבין את התהליך והמשמעות, בהתחלה הוא שאל אם כשנחזור דוד גיל יחזיר לו את הכסף שלו devil. במהלך הטיול ניסיתי להסביר ליואב כל פעם שאם יקנה כל דבר שהוא רוצה לא ישאר לו כסף כשימצא משהו שבאמת הוא רוצה. כל המתנות והמזכרות שיואב רכש אכן היו מהכסף שלו למעט חולצות שאני קניתי לו.

משם המשכנו לר'יגנט פארק, התכנון היה טיול ארוך בפארק אבל מכיוון שהיו לנו ממש ממש קר טיולנו בפארק עד שמצאנו גן שעשועים שבו יואב נהנה מאוד. בכניסה לפארק היה קיוסק שבו קנינו שתייה חמה להתחמם קצת והמשכנו באוטובוס לקאמדן מרקט.

מול התחנה שירדנו בה ראיתי את החנות "פאונדלנד" שקראתי עליה המלצות לפני הנסיעה. נכנסו והתאכזבנו מאוד... מדובר בחנות שמשלבת מכולת וכלי בית, חשבתי שיהיו גם משחקים קטנים ויצירה כמו בארץ. המשכנו לאורך הרחוב וראינו את החזיתות המפורסמות של הבתים, יואב נהנה למצוא כל פעם בית מיוחד אחר. בדרך ראינו חנויות מזכרות רבות שכמובן מכרו בין היתר מגנטים, למיטב זכרוני 6 ב-10פאונד, הראתי ליואב והסברתי לו ששילמנו כפול במוזיאון, חינוך קטן לצרכנות על הדרך. מכיוון שהמגנטים היו יחסית זולים וממש יפים קנינו 12 מגנטים על מנת שיואב יוכל לחלק לחברים בצהרון כשנחזור, בדיעבד זה היה מעולה כי זה גרם לו ממש להתרגש מהחזרה לשגרה.

עשינו סיבוב קצר בשוק וקנינו אוכל. שמחתי שיש מגוון של דוכנים וחשבתי שיואב ימצא משהו לאכול שיהיה לטעמו. טעיתי! לאחר שני סיבובים בין הדוכנים הוא הסכים בקושי לקנות נקנקיה ואני קניתי בדוכן סמוך צ'יפס וסטייק. התיישבנו, יואב אכל ביס אחד מהנקניקיה וסרב לטעום מהצ'יפס או הסטייק ובזה נגמרה ארוחת הצהריים שלו... לי לעומת זאת היה ממש טעים.

יצאנו מהשוק והלכנו לחפש את הסירות ששטות לליטל וניס, לאחר סיבוב לא קצר במיוחד הבנו שהן בכלל יוצאות מתוך השוק בדיוק מתחת למקום שבו אכלנו (נדמה לי שבביקורים קודמים שלי הם יצאו ממקום אחר).

עלינו על השייט יחד עם זוג אחד נוסף בלבד והיה ממש נחמד, יואב נהנה מאוד לזהות את בתי הסירה לאורך התעלה ואני נהנתי מהצמחייה והבתים היפים.

משם נסענו באוטובוס לפריימארק (איך אפשר בלי?) והמשכנו למלון עם תרגולת ארוחת הערב הרגילה.

תמונת הפרופיל של talila1975
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של talila1975

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים ללונדון

יש לכם קוצים בישבן? אלו 10 יעדי ה"בטן-גב" המושלמים למי שמשתעמם בקלות לאייטם המלא
יש לכם קוצים בישבן? אלו 10 יעדי ה"בטן-גב" המושלמים למי שמשתעמם בקלות
טסים לתאילנד בקיץ? הקו החדש לבנגקוק שכדאי להכיר לאייטם המלא
טסים לתאילנד בקיץ? הקו החדש לבנגקוק שכדאי להכיר
טסים היום לאיטליה? שביתה נרחבת צפויה לשבש את לוח הטיסות והפעילות בנמלי התעופה לאייטם המלא
טסים היום לאיטליה? שביתה נרחבת צפויה לשבש את לוח הטיסות והפעילות בנמלי התעופה
היסטוריה באוויר: מטוס ישראלי נחת לראשונה בשדה התעופה הצפוני ביותר בעולם לאייטם המלא
היסטוריה באוויר: מטוס ישראלי נחת לראשונה בשדה התעופה הצפוני ביותר בעולם
לא ארה"ב ולא סינגפור: זה הדרכון החזק ביותר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא ארה"ב ולא סינגפור: זה הדרכון החזק ביותר בעולם לשנת 2026
לא רק טיסות זולות: וויז אייר השיקה פלטפורמת AI חדשנית שתסגור לכם את כל החופשה לאייטם המלא
לא רק טיסות זולות: וויז אייר השיקה פלטפורמת AI חדשנית שתסגור לכם את כל החופשה
הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע לאייטם המלא
הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע
40 מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך לאייטם המלא
40  מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך לאייטם המלא
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג לאייטם המלא
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה לאייטם המלא