ביום חמישי יצאנו מוקדם מהמלון ונסענו באוטובוס להייד פארק קורנר ומשם המשכנו באוטובוס ישיר של חברת גרין ליין ללגולנד. בדקתי אפשרויות רבות להגעה לפארק וזו הייתה העדיפה בעיניי מכיוון שכללה הכי מעט החלפות. הנסיעה לכל כיוון ארכה כשעה ו-3/4. הגענו לפארק כשעה לאחר הפתיחה ועמדנו כ-3/4 שעה בתור לקניית כרטיסים. ניכר היה בפארק שהוא לא בשיא העונה וחלק מהמתקנים היו סגורים. מכיוון שכבר הייתי בפארקים כמו דיסנילנד הפארק נראה לי מעט עלוב אבל ההשוואה של יואב הייתה ללונה פארק/סופרלנד והוא התרשם נהנה מאוד. הכניסה לפארק היא מראש הגבעה ומשם יורדים למטה. בהתחלה מגיעים למיני אירופה מלגו, היה נחמד מאוד ויואב נהנה לזהות את האתרים השונים, בעיקר אלו שהכיר מלונדון.
משם המשכנו למתקנים. ברובם היה תור קצר מאוד, בחלק קטן עד כרבע שעה. המתקן שיואב הכי אהב היה בית הספר לנהיגה, הוא גם ביקש לחזור אליו לפני היציאה מן הפארק. היה גם מופע שיואב לא רצה להשאר בו אבל מהצצה חטופה נראה חביב.
חלק מהמסעדות היו סגורות והדבר היחיד שמצאתי שהתאים ליואב היה פיצה, הבעיה הייתה שמדובר בבופה והמחיר בהתאם. יצא יקר יחסית ל-2 משולשי פיצה בלי כלום ליואב ו-2 עם תוספות וקצת סלט לי אבל לא נורא. אם באים עם יותר ילדים שווה לשקול להביא כריכים.
בדרך ליציאה עברנו באחת החנויות וקנינו ליואב סט אנשי לגו של מיינקראפט, לא ראינו סט כזה באף חנות אחרת ויואב שמח מאוד לקנות אותו.
חזרנו שוב באותה הדרך. גם בהלוך וגם בחזור ראינו בדרך את ארמון וינדזור ויואב התפעל ממנו מאוד.
לפני הנסיעה התלבטתי מאוד ושיתפתי את יואב בהתלבטות האם לנסוע כל כך הרבה זמן או לוותר על לגולנד ונתתי לו את זכות ההחלטה. הנסיעה הייתה מתישה למדיי אבל יואב התנהג למופת.
ביום שישי התחלנו את היום בנסיעה באוטובוס לכיכר טרפלגר, יואב תפס את המקום האהוב עליו באוטובוס (וגם עליי), שורה ראשונה בקומה השנייה.
הסתובננו מעט בכיכר לסטר ומשם המשכנו לאורך שדרות מול ופארק סנט ג'ימס לכיוון הארמון. מעולם, בכל ביקורי הקודמים בלונדון, וגם הפעם, לא הגעתי מוקדם לתפוס מקום על מנת לראות את החלפת המשמר. תמיד אני עומדת סמוך למעבר החצייה שמול הארמון ורואה את החיילים והפרשים מגיעים או עוזבים ומסתפקת בזה. לאחר שראינו אותם עוזבים המשכנו לפארק לפקיניק קצר ולגינת המשחקים שבו.
בזמן שיואב שיחק שמעתי פתאם תזמורת מצעדים והצעתי ליואב שנלך לראות מה קורה. רצנו לכיוון המוזיקה וראינו מצעד של חיילים נכנס למגרש גדול מול הפארק, לאט לאט התאספו סביבנו עוד תיירים אבל היינו בין הראשונים שהגיעו לשם וזכינו לראות טקס שלם מהשורה הראשונה מול הגדר. היה מקסים! לצערי לא הצלחתי לגלות מהו המקום הזה ומהו הטקס והאם זה משהו שגרתי או חד פעמי.
לאחר שהסתיים הטקס חזרנו לפארק סיינט ג'יימס וטיילנו לאורכו, בדרך ראינו סנאי וזרקנו לו אגוזים, אבל היונים החוצפניות ממש התנפלו על הסנאי ולקחו לו את האגוזים
. המשכנו בדרכנו והאכלנו קצת את הברווזים בשיבולת שועל, גם פה היונים ניסו לחטוף את האוכל אבל לא יכלו כי זרקנו לתוך המים. היה מאוד כיף להאכיל חיות, יואב מאוד נהנה מזה וגם אני.
המשכנו דרך האורוות המלכותיות ודאונינג 10 לכיוון הביג בן ובתי הפרלמנט. יואב ממש חיכה לראות כבר את הביג בן מקרוב והיה מאוד נרגש כשהגענו. חצינו את הגשר והמשכנו לכיוון הגלגל הענק.
בדרך ראינו שאין תור בחוויה של שרק ונכנסו. אני מאוד מאוד נהנתי מהאטרקציה, יואב קצת פחד מחלק מהדברים. בסוף אפילו קנינו את התמונות שצלמו אותנו על מסך ירוק והוסיפו להם רקע. יקר! אבל מושקע והיה שווה. מקבלים אלבום מגניב עם כמה תמונות, מחזיק מפתחות, מגנט וקוד גישה להוריד כ-20 תמונות.
לאחר הגלגל החלטנו להכנס לסרט 4D שליד הגלגל, הסרט מראה את לונדון והיה חביב ולא יותר מזה (הסרט בעמידה והיה קשה מאוד למצוא מקום שיואב יוכל לראות ממנו למרות שהאולם לא היה מלא).
יצאנו מהסרט והמשכנו לאקווריום הסמוך. בילנו באקווריום כשעתיים ואם לא היו סוגרים אני מניחה שיואב היה נשאר שם עוד בשמחה. יש שם המון סוגי דגים ומיכל ענק של כרישים שרואים מספר פעמים במהלך המסלול מכיוונים וקומות שונות. מאוד אהבתי שליד חלק מהמיכלים יש מקומות ישיבה לצפייה בדגים ולמנוחה, במיוחד נהנו לשבת צמוד למיכל הכרישים, ישבנו שם זמן ארוך וצפינו בהם בהנאה.
יש באקווריום מספר מכונות לאיסוף תרומות להצלת כרישים, פינגווינים וכדומה. יואב שאל מה זה והתפתח דיון מעניין מאוד על מה האדם גורם לטבע ומה ניתן לעשות על מנת לעזור. כל פעם שעברנו ליד מכונה כזו נתתי ליואב כמה פני לשים בה והוא היה מאושר מאוד לתרום.
לאחר האקווריום חזרנו למלון לאחר אחד הימים העמוסים ביותר בטיול.