29.8.2014. - יום מספר 1
הנה הגיעה השעה והטיול שלנו בן 45 הימים בארה״ב ובקנדה מתחיל. הגענו לניו יורק מוקדם בבוקר, מותשים מכל האריזות והארגונים שנמשכו כמובן, עד הרגע האחרון.
הטיול שלנו מתוכנן ל-45 ימים מתוכם 36 ימים בקראוון או כמו שהאמריקאים קוראים לו: RV
מבנה הטיול באופן כללי:
ניו יורק 3 ימים - מלון ותחבורה ציבורית
טיסה לסיאטל
סיאטל - 3 ימים - מלון ו SUV
השכרת קרוואן בסיאטל - 15 ימים ברוקיס האמריקאים
החזרת קרוואן בסיאטל וטיסה ללאס וגאס
לאס וגאס 3 ימים - מלון ותחבורה ציבורית (בעיקר ברגל)
השכרת קראוון בלאס וגאס למשך 21 וימים (גרנד קניון, ברייס, זיון, יוסמיטי, סן פרנסיסקן, כביש 1, לוס אנגלס, סן דייגו)
החזרת קרוואן בלוס אנגלס - טיסה הבייתה
הטיסה הארוכה עברה בשלום עם קברניטי אל על ולמרות שלקחנו בגדים ארוכים הקור של מינוס 51 מעלות מחוץ למטוס עשה את שלו. התור בשדה להצגת הויזה לקח יותר משעה ולאחריו עוד תור במכס. כולנו היינו צמאים מאוד ואין אפשרות לקנות מים בשלב הזה. את המים לקחו לנו עוד בגייט בנתב״ג.
המלצה - קחו כמה כוסות מים סגורים מהמטוס.
אייזק הנהג חיכה לנו בסבלנות. הוא בא לאסוף אותנו עם הרכב הגדול כפי שהבטיח. גדול? עם 4 מזוודות אימתניות ועוד שתיים קטנות ובנוסף חמשתינו מילאנו את הרכב לגמרי ודיי מהר. אייזק במקור מאיסטנבול אבל הוא מדבר עברית לא רע בכלל .
המלצה - להשתמש בשירותיי ההסעה של אייזק מ- ולשדה - מחיר הוגן. אייזק -
+1 (917) 406-3171 יצאנו מהשדה לרובע קווינס לכיוון המלון במנהטן הישר לתוך הפקקים. ענבל והילדים למעט סתיו התרסקו על כסאות הטויוטה - נראה שקל יותר להרדם ברכב יפני מאשר במטוס אמריקאי. לאחר כחצי שעה של נסיעה נגלה הסקייליין המפורסם של מנהטן - גורדי השחקים. במקום הטווינס נבנה מגדל גבוה חדש. אייזק מראה לנו את תנופת הנדל״ן במנהטן. ״אתה רואה יעני (כל מילה שניה שלו זה יעני במבטא טורקי-אמריקאי) כאן היו שלושה בנינים של 3 קומות. לפני חצי שנה באו עם כדור גדול והורידו אותם...עכשיו יש כאן בנין של 50 קומות״
...נויה התעוררה, אותה הנדל״ן פחות מענין כרגע. היא שואלת: ״אמא גם בניו יורק יש אזעקות?״ ואז סתיו אומר ״זה צופר של ניידת משטרה וזה רק נשמע כמו אזעקה״
מלאים בהתרגשות מהכרך הגדול הגענו למלון. 5 דקות ברגל מהטיים סקוור במאתים דולר ללילה. מלון בוטיק קטן, בסיסי, חדרים קטנים אבל מיקום מנצח.
המלצה: Manhattan Broadway hotel
273w 38 street - between 8 and 9 ave
מכיוון שהגענו מוקדם (בשעה 9) אין צק אין ולפיכך גם אין מקלחת ואפשרות להתרפרש. שמנו את המזוודות בחדר בלובי ושמנו פעמינו לטיים סקוור שנראה מאוד שונה ביום (עדיין יפה). מלא פרסומת ואנשים מכל העולם. מגוון רב של אתניות בניו יורק. פעם הדרך היחידה להבדיל בין תייר לדייר היתה מצלמה על הצוואר, אבל היום כולם עם סמרטפון, אז לך תדע.
יום יפה היום ובהיר עם שמים כחולים. אלו שמים שונים מאוד מאלו שבקדימה, כאן השמים מוסתרים על ידי גורדי שחקים. עצרנו בדרך בדנקן דונלד לצורכי סוכר, פחמימות וקפאין. את כל אלה לקחנו בטייק אוואי וישבנו על המדרגות לרגלי הטיימס. במנהטן ניכר שאין מקומות ישיבה לרוב, כנראה פועל יוצא של מחירי הנדל״ן. ולחשוב שהאי מנהטן כולו נקנה במיליון דולר. עסקת הנדל״ן הטובה ביותר בתולדות האנושות.
משם לקחנו סאבוואי לתחנת Whitehall ועלינו עלהמעבורת הצהובה לסטטן איילנד. קונים מטרו קארד ממכונה (1 דולר) ומטעינים אותו עבור כל המשפחה. אמריקאי חמוד עוזר לנו להבין בכמה כסף להטעין (10 דולרים לשני מבוגרים הלוך ושוב והילדים לא משלמים). לוקחים את קו R לתחנה האחרונה Whitehall.
המעבורת יוצאת כל חמש דקות. הפלגה של 20 דקות בערך. בדרך רואים את הגברת הכחולה שהעניקו הצרפתים לאמריקאים. יהל מתרגשת, היא מאוד רצתה לראות אותה. גירלס פאוור.
המלצה: המעבורת בחינם. ניסיון לקדם את סטטן איילנד שהיא החירייה לשעבר של העיר ניו יורק.
רשמים:
הניו יורקים נחמדים וששים לעזור - עוד לפני שהם שומעים שאתה ישראלי.
נויה - נהניתי מאוד מהנסיעה ברכבת
יהל- נהניתי מההפלגה ומפסל החרות
סתיו- נהניתי מהכול אבל מעצבנים אותי הצופרים של הניידות
בערב הלכנו לראות את הטיים סקוור בלילה… טוב באמת שהתכוונו ללכת אבל השינוי של הבדלי השעון נתן את אותותיו. כולם שפוכים מעייפות בשבע בערב (אקווילנטי ל-2 בלילה בארץ).
מחר יום חדש - מתכננים סנטרל פארק ועוד...