אחת החוויות המרעננות והרוחניות שחוויתי בשנותי פה

כותרת רשמית במיוחד אה?-זה כי החג האמיתי שם בארץ אחי הגרים במולדת.עבורי השנה הזו
הייתה השנה הראשונה שישבתי באמת מאושרת מרגישה שייכת לאיזה מקום,לרב שהוא עילוי להקשיב לתפילתו בבית הכנסת או פרשת השבוע שהוא מביא בדבריו כל שבוע ובפרט בראש השנה זו זכות.
השנה עבדתי במקום בו פגשתי ישראלים במהלך השבוע,דיברנו על החיים פה ובעיקר בארץ מה קורה מה התחדש...והכל בשפה העברית :) השפה האהובה עלי מכל בהונגרית אני שוברת שיניים תמיד..וביננו-מי בכלל הבין שהתפללו בהונגרית בבית הכנסת בשנים הקודמות לה...כן וארוחת החג לא זכיתי רק להתחבר לקהילה היהודית של חב"ד שחיבקה אותי ממש שהגעתי לבודפשט אלה גם זכיתי להכיר חברה חדשה,אני כל כך אוהבת להיות בחברתה,לימורית האהובה עלי,שנים שלא יכולתי לומר פה שמצאתי חברת נפש לא וירטואלית אלה בשר ודם כאן גרה בכל רגע שבא לי להתקשש איתה בפון או סתם להפגש לקפה,ואיזו אישה מדהימה! כאילו מישהו מלמעלה שלך אותה אלי,מלאכית עם נשמה ענקית!אוהבת אותך לימורי
את ערב החג הראשון של ראש השנה חגגנו בבית מלון שנראה כמו ארמון מפואר,אני זוכרת שנכנסו אני וילדי ללובי
נשארנו פעורי פה,הרב הביא לעם הסגולה שיושב כאן בניכר את המקום הכי מיוחד שיכול להיות לחגוג ערב מפואר שכזה,ותאמינו שזו תרומה של מנהל בית המלון והוא לא יהודי .מדהים שיש
עוד אנשים שאוהבים אותנו בניכר-מי צעק אנטישמיות?! יהודים נסו להתרכז בטוב פחות
ברע יש דברים טובים בעולם.וזה מה ששואב אותי לעולם הדת הבחירה לסנן את הרעשים וההתמקדות הזיקה להאמין באור = בקדוש ברוך הוא,לו יכולתי לחזור בתשובה נשבעת שהייתי עושה את זה כיום...רק שלצערי זה יקר,גם אם אני מאוד רוצה הכשרות בניכר לא פשוטה ואני לא עומדת בזה עדין לצערי אולי יום מן הימים...
ערב ראש השנה היה שמח,היו ברכות,היו שירים,היו תפילות,הייתה שמחה גדולה בתוך חדר אוכל מפואר ומשובח בטוב טעם ,סביב שולחנות ישבו יהודים לשעתיים וקצת כמו אחים שהאבא שמגונן עליהם ומנתב להם את הדרך לאור הוא הרב שמואל רסקין,תודה על ערב נפלא וקסום כבוד הרב,מקדושת הערב לא יכולתי לצלם מקווה שיכולתי במעט מילים לכמת את התחושות שלי..
ערב ראש השנה השני הוזמנו לביתה של חברתי לימור,היה מהמם!
המשפחה שלהם פשוט קסם,הילדות שלנו קורל ונעה התחברו כמעט כמו שאני ולימור ממש בהבזק מצאו שפה משותפת וכייפיות האחת עם השניה,ארוחת הערב אוווח עליך לימורית-תענוג,אשת חייל מי ימצא:)נהננו בטרוף אני וארפי והילדים,תודה...אחרי האוכל ישבנו התקשקשנו במרפסת לצד נוף הדנובה המיוחדת,האוויריה הייתה קסומה רגועה וכייפית..גם את הערב הזה לא צילמתי חברתי היקרה שומרת חג וקדושת החג ואני מכבדת את הדת ומאמינה בה .
היה חג מדהים,פתיחת שנה מיוחדת
אני נהנתי מאוד ובלבי תפילה שכך תבוא עלי כל השנה החדשה.
שנה טובה חברים שלי אנו לקראת כיפור - אם פגעתי במישהו\י מבקשת את סליחתו
חתימה טובה
ריקי

כל שנה בכל חגי ישראל הרב שמואל רסקין ראש הקהילה היהודית ישראלית בבודפשט הונגריה חוגג את חגי ישראל במיטב המסורת והוויה הישראלית,
עם המון אהבה לתיירים הישראלים המגיעים להתארח בבית חב"ד קרן אור, אתם מוזמנים לחוות ולהנות.
0036-30-3784829 טלפון - 0036-2680183
 נמצא מרחק הליכה של פחות מחמש דקות מבית הכנסת הגדול ממש בלב הרובע היהודי -karoly krt 20 Budapest

תמונת הפרופיל של Riki_3183859
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Riki_3183859

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים להונגריה

באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם לאייטם המלא
באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם
הדיל הכי משתלם באירופה: בעיר הזו תוכלו לישון במלון 5 כוכבים בפחות מ-150 אירו ללילה לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה?
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה?
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים