שלום לכולם , הפעם לרומניה.
תאריכים : 20/10/16 – 13/10/16
מזג אויר : 1- – 13 מעלות תלוי במיקום הגיאוגרפי, בהיר, מעונן, ערפל ושלג.
בניגוד לטיולינו בשנים האחרונות חרגנו ממנהגינו ושכרנו מדריך עם רכב .
הרכב : שלושה מבוגרים + ילדה בת 15
משך הטיול : שמונה ימים מלאים
מסלול : בוקרשט – סיביו – קלוז' – ואמה - פיאטרה ניאמץ – בראשוב – בוקרשט
אתרים מוכרים בהם ביקרנו : מעבר הרי פאגארש ואגם בלאה, מעבר הרי ביקאז , טירת דרקולה שלדעתי זה בזבוז זמן, בתי כנסת ואנדרטות לזכר יהודי רומניה שנספו בשואה בהרבה עיירות וערים בהם ביקרנו ועוד אתרים ומקומות מדהימים במסלול.
מלונות ופנסיונים : בהמלצת המדריך שלנו, לנו בפנסיונים ובמלונות מיוחדים, נקיים עם ארוחות טובות ובמחירים סבירים ביותר.
כסף : החלפת כספים באחד ממרכזי הקניות הקרובים לשדה"ת כ- 200 € ואחר כך לפי הצורך בהמשך עפ"י המלצת המדריך.
כדאי להתייחס למטבע – ליי lev כשווה לשקל.
ארוחות צהריים או ערב : לפי המלצת המדריך שליווה אותנו ולא נפלנו בזה. גם במסעדות יוקרה כמו גם במסעדות עממיות המחיר למשפחה בת 4 נפשות, לארוחה עם מנות ראשונות מרקים ומנות עיקריות כולל שתייה ובירות, נע בין 100-140 lev .
היות ואת הטיול הזה לא אני תכננתי יהיה זה אך הוגן לסיים כאן ולסכם , רומניה ארץ יפה ומפתיעה, ההחלטה לשכור שירותי הדרכה כולל רכב התבררה כהחלטה נבונה והכרחית להצלחת הטיול מבחינתנו. הרומנים, למרות היותם חביבים אינם דוברים אנגלית ומאוד קשה להתנהל כך כמטייל עצמאי לדעתי.
אני ממליץ בחום לכל מי שמתכנן טיול ברומניה לשכור את שירותיו של המדריך שלנו אובידיו נאן Ovidiu Nan ואין ספק שהטיול שלכם ישודרג פלאים.