ראשית, אתחיל ואומר שאני מתגורר בקנדה. פה בקנדה, חופשת הלידה נמשכת כשנה. מבחינתנו, זאת הייתה הזדמנות טובה לנסוע כל המשפחה לחופשה בת חודש ביחד.
יש לנו שתי בנות; אחת בת כשלוש וחצי, והשניה בת ארבעה חודשים. בתחילה, זאת לא הייתה החלטה פשוטה לקחת את הבנות ועם דגש על התינוקת למקום כמו תאילנד, אבל אחרי בדיקה מעמיקה, והכנות מדוקדקות, החלטנו שאם לא נעגל פינות, לא נהיה ספונטניים ופזיזים מידי בהחלטות כשאנו שם, ובנוסף, נגיע מצויידים היטב ולמקומות הנכונים, הסיכונים לתקלות קטנים משמעותית.
בחרנו בחודש שאת כולו, מעבר לשלושת הימים האחרונים, נבלה בקוסמוי. וזאת, מכמה סיבות: האחת היא שכבר היינו באי מספר פעמים, וידענו למה לצפות ולמה ולהתכונן. השניה, שבקוסמוי נמצא בית החולים מהטובים ביותר במזרח לטיפול בילדים, אם חלילה נזדקק, ועוד.
עגלה וכיסא לרכב, כן או לא? פה הייתה לנו התלבטות עד לרגע האחרון, שבדיעבד, אני מאד שמח עם ההחלטה שלקחנו. עשינו מחקר לא קטן בנושא בהסתמך על חוות דעת של מטיילים רבים מהארץ והעולם, ובהסתמך על הכרת השטח (כבישים ומדרכות באי). ההחלטה הסופית הייתה לקחת את העגלה, עם כיסא לרכב שמתלבש עליה בעזרת מתאם, ונשלף לפי הצורך. לכיסא התינוק הבאנו כילה ליתושים שמותאמת לגודל הכיסא, אשר הגנה על התינוקת בכל פעם שהיינו בחוץ (גם מפני אנשים שרוצים לגעת בה כל הזמן, וגם מהיתשוים כמובן). לעגלה (UPPABaby), קנינו גם מעיין סקייטבורד שמתלבש מאחור (uppababy piggyback), ועליו יכולה לעמוד הילדה הגדולה יותר כשאנחנו בתנועה באיזור המלון או מחוצה לו, מבלי להתעייף יותר מידי. אני גם מצרף לינק להמחשה. את הסקייטבורד הזה שממש הציל אותנו ובעיקר את הכתפיים שלי, קונים בהתאמה לחברה שמייצרת את העגלה. אני מניח שלא לכל חברה יש פתרון שכזה, אבל לשלנו היה.
הנהיגה בתאילנד היא מעט פראית ומסוכנת, אפילו ביחס לארץ. הרגשנו הרבה יותר בטוחים כשהיא ישבה ממוגנת בתוך הכסא תינוק שלה בכל נסיעה. העגלה והכסא גם עזרו לנו מאד במקומות כמו שדות תעופה, קניות וכ"ו.
המדרכות באי לא ממש בנויות לאנשים עם עגלות תינוק. תארו לעצמכם את המדרכות בארץ, עם רכבים וטוסטוסים שחונים עליהם, פחי זבל שחוסמים מעבר, ללא שיפועים המקלים על עליה וירידה עם העגלה... ועכשיו תוסיפו לדמיון הזה גם מהמורות ושאר נזקים, וזה יהיה התיאור של תאילנד. ולמרות הכל, זאת הייתה הבחירה הנכונה לדעתי היות וזה וחסך לנו הרבה כאב ראש בהגעה ממקום למקום, וגם אם לא הכי חלק ונוח במאה אחוז מהמקרים, עדיין אפשרי. כל פתרון אחר כמו מנשאים לדוגמא, לא היה מוצלח במיוחד בגלל החום והלחות בעיקר. למרות שהבאנו איתנו אחד, לא השתמשנו בו אפילו פעם אחת. כמובן שהייתה לנו תמיד את האופציה של להשאיר את העגלה בחדר.
הבאנו איתנו עוד לפחות שני מוצרים שאשמח להמליץ עליהם ועזרו לנו מאד. האחד הוא מעיין אוהל/כילה ששמר על התינוקת בכל פעם שהיינו בבריכה, בים, או בכל מקום אחר שהיה לזה צורך. זה נתן הגנה מזבובים, יתושים, עכבישים, ומהשמש. דאגנו תמיד למקם את זה במקום מוצל ועם בריזה. אם לא הייתה בריזה, דאגנו למאוורר נייד או מניפה לשמור על טמפרטורה נוחה. לרוב, לא הכנסנו את התינוקת פנימה לנמנם לפני שטבלנו אותה בבריכה לצינון הגוף. בפנים הנחנו מגבת עליה הושכבה התינוקת. אנחנו רכשנו את זה באמזון. לינק מצורף.
רכשנו גם כסא מתקפל, שאם אני לא טועה, הוא המצאה של חברה ישראלית. גם אותו רכשנו באמזון, וניתן לראותו בלינק שצירפתי. הוא קל יחסית, תופס מעט מקום ביחס לכיסא מתקפל, ולא רק שהקל עלינו מאד, גם עשה לקטנה חיים טובים יותר בזמנים שלא יכולנו להרים אותה או שנמאס לה לשכב.
היא גם עדיין יונקת, ככה שבכל הזדמנות, דאגנו שלא תהיה צמאה, או שלא תתייבש.
הבאנו איתנו תיק עזרה ראשונה לבנות ולנו, שלא היה מבייש שום פרמדיק. תנסו לחשוב על כל בעיה אפשרית, ולהגיע עם הפתרון. החל משלשולים, התייבשות, עקיצות, אלרגיות לא צפויות, חום, מכות וחתכים.... שלא נדע.
שמענו שהתאילנדים אוהבים ילדים, לא הבנו עד כמה, עד לרגע שהגענו. זה יפה, מרגש ונחמד מאד. גם מקל לעיתים, היות וכולם רוצים לעזור כל הזמן. מצד שני, זה לא בהכרח רעיון כל כך טוב, שבכל רגע נתון, מישהו יגע לכם בילדים, בידיים, בפנים, בראש, או בכל מקום אחר. תהיו מוכנים גם לזה. כמו שציינתי, פה הכילה לעגלת התינוק, נשארה אפילו בקניות בסופרמרקט ממוזג, בדיוק מאותה הסיבה.
חשבנו להגיע למלון מרוחק מעט מצ'אוונג לפחות לשבועיים הראשונים ואחר כך להחליט לגבי ההמשך. ההחלטה כעבור שבועיים הייתה להישאר באותו מקום כי זה היה נוח וטוב, אבל גם הרגיש בעיקר לילדה הגדולה כמו בית, וגם זה חשוב. המקום בו שהינו בלינק הבא, ולדעתי, מומלץ למשפחות שלא רוצות להיות במרכז הבלגן (צ׳אוונג), ומצד שני, לא רחוק מידי משם:
בייביסיטר - יש באי כמה חברות שמתמחות בשירותי נני/בייביסיטר לילדים של תיירים. הטובות שבהן מגיעות עם המלצות, וניתן לקרוא לא מעט עליהם בפורומים בעיקר באנגלית. יש שם גם לפחות בייביסיטר אחת מישראל שהבנתי שמוצלחת במיוחד, אבל לא יצא לנו להעזר בה.
בבנגקוק, בעיקר בגלל התינוקת וזיהום האויר בעיר, נסענו לכל מקום רק במונית (זול מאד), והשתדלנו להיות בעיקר במקומות סגורים וממוזגים. אגב, לרוב או כל המוניות שם יש בתא המטען בלון גז, היות והם נוסעות גם (או רק) על גז. את העגלה לא הצלחנו להכניס למעט מקום שנשאר שם, וחוץ מהמוניות הגדולות במיוחד, הכנסנו אותה תמיד לכיסא שליד הנהג.
לסיכום, בסך הכל, היה מוצלח בהרבה ממה שחשבתי שיהיה. אם מגיעים מאורגנים מספיק, זה גם מוסיף לביטחון ובטיחות, וגם לתחושה כללית טובה יותר, שעוזרת להנות יותר מהחופשה ולהשתחרר מהחששות.