קוסמוי
הגענו לקוסמוי מקופנגן, ישנו ב Nora Buri Resort בחדר עם בריכה פרטית המלון נמצא במרחק נסיעה של כ-10 דקות לרחוב המרכזי. כשהגענו למלון השארנו את המזוודות בשמירת חפצים ויצאנו להכיר את האזור.
נסענו בהתחלה לCentarl Samui, יש שם מגוון חנויות, דוכנים ובתי קפה ומסעדות. אנחנו הגענו בתקופת הכריסמס והיה שוק עם המון דוכנים ומזכרות.
בנוסף לחווה השיקומית שהיינו בפוקט החלטנו ללכת לעוד אחת בקוסמוי, עוד לא הספקנו לעשות צ׳ק אין וכבר אספו אותנו מהמלון לכיוון Samui Elephant Kingdom (נסיעה של כשעה) וגם את זה סגרנו דרך המרכז למטייל תאילנד. החווה הזו הייתה שונה מהחווה בפוקט, שם לא קילחנו את הפילים אבל הכנו להם אוכל והאכלנו אותם. חוויה מדהימה. בסוף האטרקציה חיכתה לנו ארוחה תאילנדית בחווה, היה מעולה. מוזמנים לראות את החוויה בהיילייטס ולהזמין גם אתם.
הגענו לקראת אחר הצהריים למלון והתארגנו לעשות סיבוב ברחוב הראשי שנקרא Chaweng Beach האמת שלא מצאנו בפוקט וקופנגן בננה לוטי ובקוסמוי היה בשפע. אסור לפספס את התענוג כן?
בשעות הערב הגענו לArkbar Beach Club, יש שם מידי ערב מופעי אש מטורפים ואווירה שווה.
חשבנו שהיציאה מוקדמת יחסית באזור הזה אבל שימו לב שהחיי לילה בקוסמוי מתחילים מאוחר… אז תשנו שנ״צ טוב ותצאו מאוחר כדי לא להגיע ראשונים.
ביום השני קמנו מוקדם והשכרנו סירה בהפלגה פרטית מראש, דרך ___. השייט כולל מספר עצירות והצוות הוא מדריך, קפטן ומסאג׳יסטית. קיבלנו המון פינוקים החל מבירות, שתייה קרה, נשנושים, לירות וכו. היו לנו עצירות במספר מוקדים שווים כמו אי בודד ממש כמו הישרדות, עצירת שנורקל באמצע הים עם משקפות ומדריך שהתלווה אלינו והסביר לנו באנגלית, והכי חשוב עצירה באי החזירים המפורסם. כשאנחנו הלכנו להסתובב באי ולהצטלם עם החזירים הצוות אירגן לנו הפתעה, פיקניק רומנטי בשקיעה. (מוזמנים לראות את החוויה בהיילייט).
ולאחר השייט הלכנו לארוחת ערב במסעדת בשרים איכותית שנתקלנו בה כמה פעמים בדרך שלנו לרחוב הראשי, המסעדה נקראת Spago’ Italian המחירים לא זולים בכלל יחסית לתאילנד אבל המסעדה ברמה ושווה את זה.
איך אפשר לסיים ארוחה טובה בלי פוט מסאג׳ טוב ולאחר מכן סיבוב נוסף ברחוב של הברים.
היום השלישי היה היום הכי מרגש שלנו!
קמנו בבוקר וגיא אמר לי שהולכים לאטרקציה ולארוחת בוקר, הייתה לנו כשעה נסיעה והגענו לריזורט מפנק ששם חיכתה הצעת הנישואים המיוחדת שלנו. רמת ההתרגשות וההלם הייתה בשמיים.
לאחר מכן הלכנו לחגוג במסעדה איטלקית מומלצת בשם Prego Italian ואז התארגנו לסיים את היום המיוחד שלנו במלון W בשקיעה, יש שם בר רוף טופ בשם Woobar עם בריכת אינפיניטי שהכניסה חופשית לא רק לאורחי המלון. מקום פוטוגני עם מלא אווירה. אנחנו היינו ביום שהייתה מוזיקת טכנו.
לאחר מכן המשכנו ללכת לראות מופעי אש והפעם ב Elephant Beach Club ומשם יצאנו סביב השעה 2:30 בלילה לGreen Mango שנחשב המועדון הכי טוב בקוסמוי והיה מפוצץ (הכניסה חינם) לא סתם אמרנו שהחיי לילה מתחילים מאוחר… והמשכנו לאפטר טכנו ב The Black Club.
לידע כללי בתאילנד יש לגיליזציה מלאה ממש כמו אמסטרדם וכמו חלק מהמדינות באמריקה, יש Coffee Shops ממש בכל מטר!
ביום הרביעי בבוקר הזמנו מגש צף של ארוחת בוקר לבריכה הפרטית. אין ספק שזה מפנק ונחמד להתחיל את היום בחדר.
החלטנו לנצל את הבריכה שלנו במהלך היום ולקראת השקיעה ניסינו להזמין מקום ולא לפספס את The Jungle Club, חשוב מאד להזמין מקומות מראש כי המקום הזה מאד מבוקש ואם לא מזמינים ממתינים בכניסה על בסיס מקום פנוי. המסעדה נמצאת בתוך ריזורט על צלע ההר ולא כל מונית מגיעה עד למעלה. לכן יש גם להזמין שאטלים של המסעדה שמובילים אתכם לכניסה וגם בחזרה.
יש שם תפריט מגוון עם נוף מטורף לכל קוסמוי. מומלץ להגיע קצת לפני השקיעה להנות מהאווירה ביום וגם בלילה.
לאחר הארוחה נסענו לשוק לילה עצום בכפר הדייגים שאסור לכם לפספס! הוא פתוח בימי שישי בערב ומפוצץ בדוכני אוכל ומזכרות.
וסיימנו את היום ב……. מסאג׳ , איך לא?
עוד המלצות :
Ocean 11 Restaurant & Bar
Chez Francois
מלון ורוד פוטוגוני שהוא אטרקציה בפני עצמה, שווה להגיע אליו לצילומים -
SocialTel Koh Samui
Big Buddha Temple (Wat Phra Yai)
ברים-
Suvarn Bar