בוקר יום ראשון לשיטוטי טוקיו. העיר מלאה אנשים 0700 בבוקר גיא ואני בקפה אקראי ככ הרבה בתי קפה מאפיות (לא דומה לבולנגרי בצרפת, מבחר קטן והקפה נוראי) חנויות דגים מיובשים בשקיות בערימות. מסתבר שאנחנו ממש ממוקמים קרוב לשוק הדגים המפורסם צוקיזי.
יוצרים לפארק ueno ענק ירוק מלא עצי סאקורה (דובדבן) מצילים על אנשי עסקים בעניבות וחליפות נחים על מחצלות שהעירייה סידרה מראש, לוגמים בירה ומנשנשים סושי סאשימי ועוד דברים עם סמך.. כמובן שחולצים נעליים לפני שעולים על המחצלות. הפרחים נושרים מהעצים כמו שלג.
משם צעדנו לרחוב החשמל אקיהבארה איזה רחוב איזה שדרה ענקית מלאה בחנויות גאדגטים הזויות. הדמויות המאוירות סאגה אופייני ליפנים די מגעיל ילדות מעוותות עם ציצי ענקי ועיניים ענקיות תמימות. במדי בית ספר, או בלוק של נזירות וחדרניות. איכס.
טיפ חשוב לנושא הקניות תביאו איתכם דרכון רוב החנויות ללא מס אם מראים דרכון.
עוד טיפ חשוב ולא קשר ליפן כדאי לבוא עם בלנסטון או חצי מגף ולא עם שרוכים.. אחרת תבלו חצי טיול בלשרוך נעליים ושוב לחלוץ..☺
משם לרחוב מוצרי הבישול. קפבאשי דורי. גן עדן לאוהבי כלי מטבח.. שמתי ידיים בכיסים ולא הוצאתי עד שיצאנו מהרחוב המפתה הזה הכל הכל יש פה לא זול אבל אין דבר שלא קיים פה. לבעלי מסעדות וסתם חובבי אוכל. מזל שכבד לסחוב ושיקר לקנות.
עוד קצת שיטוטים ונפגשנו עם יאיר וברי חברים השוהים בטוקיו כבר 3 שנים. שמענו סיפורים מטורפים על התרבות השונה הזו ולמה ככ נקי ברחובות ואיך יפני משתכר בשניות ועוד ועוד. למשל היפנים חונכו וחיים בהתיחסות לציבורי יותר מאשר לפרטי הם עם נקי מאוד אבל הבתים עלולים להיות פחות נקיים מהרחוב העישון ברחוב ונאכילה ברחוב זה דבר לא מקובל. מסיכות הנתחים על הפנים גם הם לביטוי על שמירת החלל הציבורי נקי מחיידקים.. ככ שונה מהתרבות במערב. צעדנו בשדרת נאקה מגרו שם פריחת הדובדבן עוברת כל גבול..
נפרדנו מתינוקי עייף והורים צעירים מרוגשים ואפילו שהיינו קרועים המשכנו לשיבויה כי אנחנו לא פראיירים. ושיבוקה לא איכזבה מנהטן חרישית ליד הדבר הזה. אכלנו טעים בטרוף מרק חריף שמבשלים בשולחן שוס גם טעים וגם מגניב שאבו שאבו זה השם ואיזה כיף שהמליצו לנו על זה כי זו היתה ארוחה מיוחדת ממש.
במטרו 2330 בלילה ונדחסים כמו סרדינים צעירים בחליפות מתוקתקות ונעליים מבריקות מפהקים בטרוף וקוראים קומיקס בעמידה נשים בעקבים וחליפות עסקים תואמות מאופרות מושלם תקועות במסכים שלהן, כולם חוזרים מיום עבודה ארוך. המטרו מלא. מרחמת עליהם קצת.. מתגעגעת לגינה שלי ולכלבות.. החדר הזעיר במלון מיטת יחיד כמעט לילה טוב