אהלן!, כאן אשתף אתכם בחוויותיי ובמה שלמדתי תוך כדי הטיול המדהים שלי.

נתחיל ב: תאילנד

הנה הגיע הרגע שבו אני נוחת יחד עם שני חברים בבירה "בנקוק" הסוענת, הלם , שוק והפכתי כזה קטן! וזו הסיבה גם שרימה אותנו נהג מונית ישר כשנחתנו בנמל, פשוט יצאנו מהנמל וכל הנהגים הסתערו עלינו! הכינו את עצמכם מראש! קחו נשימה עמוקה ותנקבו במחיר של 300 באט! בשום פנים ואופן לא יותר! לאן נוסעים? ל kaosan road או בעברית "קאו-סאן רואד" זוהי בעצם השדרה הגדולה ביותר כמה שידוע לי לתרמילאים , שם תמצאו מועדונים פאבים דוכנים אוכל אפילו בית-חב"ד ואת "הקשר הישראלי" ,התאכסנו במסעדה ההודית שמימין ל"קשר ישראלי" זולים מאוד יחסית לסביבה, זה פשוט מדהים כמה שהרחוב משתנה בהפרש של שעה! מהבוקר ועד סביבות השעה שבע או שמונה תלוי בעונה בעונה רגוע ואפשר לאכול כמו שצריך לקנות ולטייל מסביב, אך בשעות הערב המאוחרות מהשעה עשר ואילך זהו מקום אחר לגמרי, מופעי רחוב , הברים "זולגים לרחוב" פשוט מוציעים מלא כיסאות והכי מדהים שכל ערב כל המקומות מלאים עד אפס מקום! יצא לי להיות שם בהתחלת הטיול ובסוף הטיול, בסוף הטיול זה יצא לי בתקופה שבנקוק הייתה מוצפת ( למרות שההצפות לא הגיע לאותו אזור של הקאו-סאן עדיין המוני תרמילאים נמנעו מלהגיע לאזור אך הבארים שמייחדים את השדרה עדיין היו מלאים!, שלושה ימים בהחלט מספיקים לבנקוק לתרמילאים! על מנת להגיע ליעד הבא שלנו כנסו ל"קשר הישראלי" ושאלו את אחד הישראלים שעובדים שם איך להגיע הכי זול ל"קנצ"נבורי" ( הסבר ארוך מדי לבלוג) הנשיעה עולה כ 120 באט! המלצה שלי להתאכסן בגסט-בהאוס בשם "joli-frog' או בעברית ג"ולי פרוג, זול מאוד כ 200 באט לזוג בונגאלוס על גדת הנהר או שתיקחו חדר אם תרצו טיפה יותר "יקר".
תחנה שנייה שלנו הייתה: קנצ"נבורי
עיירה שקטה מאוד, אפילו בערב שלל הברים בשדרה המרכזית שקטים יחסית ומסבירי פנים, שלל אטרקציות מסביב לעיירה במהלך היום כגון טרקים מפלים ג"יפים ולחובבי ההיסטוריה שבנו - כהליכה של רבע שעה מהעיירה על השדרה המרכזית תגיעו לגשר המפורסם שהוא בעצם מסילת רכבת! המוני תיירים כל יום שם! היעד הבא "צ"אנג-מאי"- היכנסו לסוכנות נסיעות "good-time travell ajency" ביציאה מהגסט האוס משמאל בשדרה המרכזית, ושאלו " על הדרך הזולה ביותר להגיע לצ"אנג-מאי, אנשים טובים!, שאלו על צ"אלי! גברת מאוד נחמדה.
תחנה שלישית שלנו הייתה: צ"אנג-מאי"
מה לומר לכם על העיר הזו?, שהיא שקטה? שהיא מקסימה? שהיא מהממת? אני רק אמעיט בערכה! תגיעו לצ"אנג מאי דרך רכבת ובנוהל יחכו לכם ביציאה המוני נהגי המוניות שירצו לשרת אתכם לפעמים על שכר הזוי! חייכו ועברו אותם, כעשרים מטרים מחוץ למתחם הרכבת - על הכביש הגדול חולפות מלא "מוניות-שירות" שאלה הם בעצם טנדרים עם ספסלים מאחור (נאמר "הדרך הכי זולה לטייל") חלכחם תתבאסו על הנסיעה הקצרה והלא נוחה וחלקכם תהנו כפי שאנו נהנינו!, כ30 באט ייקחו אתכם לגסט-האוס מדהים בשם "julie's" ג"וליס בעברית , גסט הואס זול עם מסעדה ביליארד אפשרות החלפת ספרים חדרים נחמדים מאוד, בילויי לילה בצ"אנג מאי - ישנו מתחם של בארים בקרבת מקום הגסט האוס - או שתקחו טוק-טוק לשם או שתצעדו כמוני ערבע שעה , אחרי הכל זה ערב קצת אוויר צח לא יפריע!, איך שיוצאים מהגסט האוס- על הכביש הגדול תקחו שמאלה ותגיעו למתחם עם פסל זוהר ומלא אורות נוצצים של גיטרה! שם תמצאו כעשרים בארים וכמה מועדונים במתחם אחד! אחלה מקום! תעשו סיבוב עד שתמצאו את הבר שמתאים לכם לאותו היום!

המשך יבוא בקרוב....