לפני כשבוע חזרנו מטיול של שבוע בפראג,אני רק אציין שזהו טיול מטעם החברה בה אני עובד כך שהיינו קבוצה של דתיים וכאלו שלא דתיים.
בתור אדם דתי שומר מצוות ואוכל רק כשר אני חייב לצייןלפי ניסיוני האישי בלבדשלטייל בעולם בתור יהודי שאוכל רק כשר הדבר שהכי "מכביד" על הטיול
הוא נושא האוכל הכשר.
בכל אופן פראג מהממת במיוחד הרובע היהודי איך לא שהוא לא גדול במיוחד לכן יום אחד מספיק לטייל בכל הרובע ובאתרים נוספים.
היות והיינו שם בשבת "זכינו" להתפלל בבית הכנסת של המהר"ל , בית כנסת זה שנקרא גם בית הכנסת החדש-ישן סגור למבקרים בשבת היות והוא פעיל אך פתוח בימי חול לכניסת מבקרים בתשלום.
במרחק רחוב אחד מבית הכנסת נמצאת כיכר סטרומצקה שבה נמצא השעון האסטרולוגי המפורסם.
הקדמתי לספר שנושא האוכל הכשר הוא די "רגיש" בטיולים מסוג זהומי שאוכל אך ורק כשר יודע על מה אני מדבר
ובכן סיפור ההצלחה של הטיול הוא ללא ספק "מסעדת דיניץ" הכשרה ברובע היהודי.
מומלץ בחום לכל שומרי הכשרותוגם למי שלא,עושה את הטיול הרבה יותר קל.
מסעדה כשרה שמגישה אוכל מהמטבח היהודי ישראלי , אנשים נחמדים מאדבלשון המעטה , ממש "כמעט" כמו להרגיש בביתאחרי הכל אין כמו בבית
ולא פחות חשוב מחירים סבירים ביותר,
זה המקום להודות לגבי ולכל צוות המסעדה על הארוח הנפלא במיוחד בערב שבת,להיות כלכך רחוק מהבית אך עדיין "להרגיש " את ערב שבת עם החלות, היין, הקידוש הסליבוביץ והערק הרגשה מדהימה.
דרך אגב בחודשי הקיץ מומלץ להזמין מקומות מראש.
מסעדת דיניץ רחוב בילקובה 12
חיוג ישירות מהארץ 03-7226220