בוקרשט טיול שישה ימים לזוג בסוף אפריל 2016

היי שמי אתי והייתי רוצה לשתף אתכם בחוויות מהטיול שלנו שהיה מקסים ,עם חשק של עוד והכי חשוב טיפים למגיעים לראשונה לבוקרשט וכיצד להתנהל אז נתחיל:

אני ומאיר בן זוגי יצאנו מהארץ בטיסה של השעה 17:00 והגענו בשעה 19:50. טיסה קצרה ונוחה .

את הכרטיסים הזמנו דרך גרופון והעיסקה היתה מוצלחת מאוד. היינו רעבים וצמוד למלון שרתון יש פיצה האט טעים וזול מאוד תנסו.

כסף:דרך גרופון הזמנו את הכסף שלנו שהוא ליי רומני וקיבלנו עבור 3000 ש”ח 3080 ליי.

שזהו שער המרה טוב ככה לא המרנו ליורו ואז ליי סתם הפסד. בבוקרשט אפשר להמיר יורו בשער של 4.35 עד 4.44 ליי ליורו. לשיקולכם את הכסף קיבלנו בסניף בנק הפועלים ליד הדיוטי פרי.

הגענו לעיר והיתה לנו העברה למלון עם ישראייר בדרך הם מוכרים לכם טיולים וסיורים ואנחנו דווקא הצטרפנו לכמה.

מלון: היינו במלון שרתון שהוא חמישה כוכבים והשרות היה מעולה. הפינוי עד 12 בצהריים.

מהמלצות של המדריך המלון הכי יפה הוא מלון מריוט והוא ממש מפואר לא נראה לי שיש הבדלי מחיר אז אם יש אפשרות בחור מריוט או אחר במחיר זהה אל תהססו.

שרתון נמצא במקום יותר מרכזי למי שאוהב ולא מתעצל ללכת ברגל הליכה של כרבע שעה עד לעיר העתיקה.

מוניות :זה ממש בדיחה כל קילומטר 1.39 ליי כתוב למוניות על הדלת את המחיר שלה יש גם ב3.99 או 2.44 והם החפרים.

כדי להגיע לסכום נורמאלי הנהג מסובב אתכם בכל העיר ומגיעים למחיר של 8.67 אז אם אתם רוצים להגיע מהר בלי כאבי ראש והרגליים כבר כואבות תפרגנו לעצמכם עם נהג ותגידו לו כך 10 וציק צק למלון.

קניות : יש מלא קניונים והקניון של לבייב גדול ויפה אבל הגענו אליו עייפים ודי נמאס מקניות לאותו יום אז שם לא התפנקנו חוץ מארוחה וקפה בסטארבקס בכניסה ,עם סיגריה כמובן.

ליד המלון בדרך לעיר יש מלא חנויות כל יום מתגלה משהוא חדש ותמיד יש מה לקנות.

חובה להיכנס לסופר קארפור ממש שווה גם בקניון של לבייב יש את אוושן שגם שווה השוקולדים והיין בקרפור מצאנו יין זול רומני שהיה פעם בארץ “פינו נוואר” טעים ורק 13 שח לליטר.

תמרוקים וקרמים:

ברומניה יש חברה שנקראת “ גרביטול “ שרקחו בתחילה במיוחד לאישתו של הרודן צ'אוצ'סקו

והמחיר ממש מצחיק לא להאמין:

קרם פנים ליום 18-20 שח

קרם עיניים שפתיים 20 שח

סדרה לעור מבוגר יותר במחיר של 35 שח קרם מדהים ועשיר יש סרום וגם סידרה עם פרח אדום שלא הבאתי אבל אח”כ בארץ התברר לי שזה להפגת הסטרס על הפנים גם עד 20 שח.

קרמים של לוראל הריפילר ב 65 שח קרם עיניים בשפורפרת שקניתי בארץ ב 120 שח רק 35 שח

קרם של BB עם הצבע של גרנייר ב 18 שח (קניתי את זה בסופר קטן עם ציור של אריה שחור לא זכור השם)

סרום לפנים של חברה בשם DALIA יש ורוד עם תאי גזע ותכלת עם משהוא אחר ב15 שח תקנו בנות אח”כ תצטערו כמוני.

דרך אגב לחברת DALIA יש מלא מוצרים אז תבררו באינטרנט לפני הנסיעה שווה בדיקה יש גם משהו לצלוליטיס במחירים מצחיקים עד כאב ,ההפרש במחירים בין הארץ לשם.

בגדים של דיזיגואל שמאוד רציתי וגם להתחדש עם תיק -יקר יותר מבודפשט ויותר מברלין.

חברת איב רושר התמרוקים שרציתי סבון לא היה וגם מה שהיה יקר יותר מאשר בפריז שהייתי באוקטובר עד כדי מחיר כפול והבושם מעט יקר יותר אז התחדשתי באחר של ז'אדור של דיור בדיוטי שלהם.

דיוטי פרי רומניה: יקר אפשר גם בליי ואת כל הקרמים שזה המותג שלהם הגרביטול במחיר של במקום 18 שח קופץ ל 18-20 ו30 יורו אז לא לחכות לדיוטי מלבד הז'אדור דיור שהיה זול למיטב זיכרוני רק כמעט 500 שח(104 יורו)

טוב אז מה היה לנו חוץ מקניות : יום ג' טיול להכרת העיר לקחו אותנו לבית הכנת היהודי וגם לארמון של צ'אוצ'סקו רק מבחוץ, סיור בעיר העתיקה וגם קניון בוננסה היה נחמד .

למחורת יום ד' היינו בטיול לטירת דרקולה שיוצאים לכיוון סינייה ושם מבקרים בארמון של המלך קארל הראשון .משם לעיירה בראן לטירת דרקולה ומשם לעיירה בראשוב עיירה יפייפיה היה לנו מעט מאוד זמן .וכמויות של פרחי הציבעוני ששתלו שם לא ראיתי מעולם כל כך יפה ונקי שווה ביקור זה כמעט 3 שעות נסיעה חזרה משם לבוקרשט.

למחורת יום ה' סיור קניונים שזה מיותר פשוט הייתה חנות שאמרו לנו שרק עם הסיור נגיע לשם אז יאללה לא נורא מי שחובב קניות זה נחמד יש את האאוטלט מיליטרי אושן אבל אני בעיקר רציתי את החנות DEKATALON דקטלון שהיא ממש גן עדן במחירי ריצפה ויש להם מותגים מעולים לא מוכרים באיכות טובה מאוד ושעונים גם לספורט וגם משקפות צלילה מעולות במחירים בין 20-50 שח היקרה מאוד . גם בגדי ים לילדים באיכות טובה.

יום שישי היינו מסביב לעיר העתיקה מלא חנויות שוות.

בערב יצאנו לקזינו וזה כבר סיפור שלא הכרנו:

אני ובעלי היינו בקזינו לפני כמעט 20 שנה במלגה ספרד, מה שהכרנו זה בעיקר משחק ברולטה ותאמינו לי שווה ומהנה .

בבוקרשט בכל מלון יש קזינו גם בשרתון וגם ברדיסון בלו וגם במריוט ששם גדול ומרווח.

כניסה היא בחינם למתחם הראשוני עם המכונות מכניסים שטר החל מ10 ליי ומתחילים ללחוץ לא משהוא אבל יש אנשים שיכולים לשבת כך שעות. אם רוצים לשולחנות אז צריך להביא דרכון ומשלמים כניסה של 50 ליי וגם נותנים לך זטון של 50 . נכנסים והבילוי הוא משעה שמונה בערב עד שמונה בבוקר .כדי להשתמש בזטון שלהם צריך עוד 50 ליי ואז הוא שמיש ,אם לא אז לא מוכרחים ואפשר לשחק על כל סכום החל מ5 ליי או יורו תלוי בשולחן (אנחנו ברולטה ) וקדימה המזל איתכם.

מי שלא רוצה לשחק יכול לאכול ולשתות חופשי אלכוהול שתיה חמה עוגות מה שתרצו כמובן גם אוכל ,אכול כפי יכולתך בשרים וסלטים ותוספות עד שנחנקים אז בתכלס ה50 ליי בכניסה זה ממש כניסה לארוחה ותהנו .

יש גם בחוץ במכונות מזנון חופשי עם שתיה וכיבוד קל ,רק תשארו ותבזבזו הם יתנו לכם הכל.

אז אני השקעתי 350 שח לזוג שזה 100 כניסה ועוד 100 הפעלת הזטונים אחכ פרטנו 150 נוספים שיחקנו ואכלנו והרווחנו חזרה 600 , כמובן המרתי 450 חזרה ועם השאר שיחקנו והפסדנו אבל הכל בהנאה. שווה ביקור ובשרתון היה פתוח גם בצהריים אז לפני הטיסה אם נשאר כסף ואין מה לעשות אפשר לשרוף שעה שעתיים בכייף.

בשבת יום החזרה טיילנו ברגל כמובן קצת קניות אחרונות ומשם לקחנו מונית לאגם “הרסטראו”

טיילנו לאורך השביל סביב האגם ובקצה נכנסנו למסעדה בשם “אקווה” מדהימה ביופיה ישבנו בחוץ היה מזג אויר מדהים היינו שתי זוגות שתינו בירה אני אכלתי פיצה גדולה והשאר הזמינו שניצל עגל ענקקק עם סלט ירוק ואורז אחד והמחיר רק 210 כולל הטיפ של 10% ממש כיף וטעים.אין תעודת כשרות אבל מומלץ מאוד מאוד.

המסעדות יפות מאוד ומזמינות מאוד היינו בעיר העתיקה לפי המלצה באתר במסעדת “קורו קה בר” CARU 'CA BERE שווה ביקור עשירה מאוד וחשבון לארבעה 3 מנות בשריות רק 180 שח.

בקיצור היה טוב ונהננו מאוד אני בטוח אחזור לשם שוב והכי חשוב ביטחון :אין ברומניה כמעט ערבים שלא נדבר על פליטים שאין בכלל או שאני לא ראיתי מאוד בטוח להסתובב לבד האנשים חביבים לא שולטים בשפה האנגלית אבל תמיד עם חיוך.

סעו ותהנו שמחה להמליץ אתי המטיילת.

תמונת הפרופיל של אסתיפאודר
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של אסתיפאודר