אנחנו משפחה עם 3 בנים 17/15/12 לכל אחד היו רצונות משלו. נסענו ל 8 לילות סוף יולי תחילת אוגוסט,לאגם גארדה שבצפון איטליה. העיתוי התברר כמוצלח מאחר ולא היה לחץ בשדה התעופה ולא בכבישים ליד האגם שמהם חששנו מאוד.
לפני שאשתף אותכם במסלול הטיול שלנו אציין מספר נקודות חשובות
טיסות: טסנו באל על למילנו וחזרה. אומנם משדה התעופה למלון נצטרכנו לנסוע כשעתיים אך יצא לנו זול יותר מאשר טיסות הצ'רטר לוורונה.
רכב: שכרנו רכב דרך חברת הנסיעות שלנו בארץ תחת חברת השכרה אוטויורופ, דרכם הגענו לחברת מאג'ורה- חברה מקומית. לקחנו את הרכב משדה התעופה- לא היה כלל תור במשרד שלהם לעומת החברות הידועות האחרות. הם היו מאוד אדיבים ונכונים לעזור. שכרנו רכב מדגם אופל סטישין קבלנו פיג'ו דיזל (הוזיל לנו מעט את עלויות הדלק) מילאנו פעם אחת בלבד דלק. בדיאבד הרכב היה מעט קטן ל 3 הבוגרים שלי אך תא המטען בהחלט הספיק לשני מזוודות גדולות ו 3 תיקים. כשהחזרנו את הרכב נתנו בנו אמון ואפילו לא בדקו את שלמותו (כמובן שהכל היה תקין) יותר מזה מאחר והחזרנו יותר דלק ממה שקיבלנו החזירו לנו כסף
לינה: ע"ס המלצות באתר "למטייל" הגענו לוילה קאטי.hotel villa katy היה לנו מאוד חשוב שהמיקום יהיה נקודת מוצא ליעדי הטיול שלנו, קרוב לhighways ולא רחוק מידי ממילנו ע"מ שלא נצטרך לצאת באמצע הלילה לשדה התעופה חזרה.
המלון מנוהל ע"י זוג תאומות סילביה וסוניה אשר אדיבותם והעזרה שלהם בטיפים טלפונים שהן עזרו לנו לבצע באיטלקית, עלו על החסרונות של המקום. קבלנו 2 חדרים נפרדים בקומות שונות- לא הייתה תקשורת טלפונית בין החדרים. החדרים היו קטנים במיוחד המקלחות. מאחר והשתמשנו בחדר רק למקלחת ושינה לא כ"כ הפריע לנו הנושא. החדרים היו נקיים וכל ערב שחזרנו למלונית מצאנו את המגבות מסודרות בצורה של ברבורים פילים לבבות וכ"ו. העיירה נמצאת בין לזיצה לברדולינו לא להתבלל הפניה לרחוב הצר למלונית היא חדה ובקלות ניתן לפספס אותה. ארוחות הבוקר היו בהחלט משביעות ומלבד לחמניות שקנינו בסופר למשך היום הסתדרנו עם ארוחה חמה אחת בערב. צריך לזכור שארוחת הבוקר מוגשת ב 08:30 לכן לפני 10:00 לא יצאנו מהמקום.
ולטיול: יצאנו משדה התעופה מלפנזה צפונית למילנו וגילינו שה ג.פ.ס. שהבאנו מישראל לא פועל. חזרנו אומנם להשכיר מכשיר מחברת הרכב אך בדרך פגשנו עוד ישראלים שגם להם בעיה דומה. חשבנו שזה בגלל האיזור. התחלנו לנסוע ליציאה משדה התעופה אך הסתבר שהבעיה שהמכשיר לא קולט לווינים (כנראה בעיה במכשיר) טוב חזרנו לשיטה הישנה של ניווט לפי מפות. בהתחלה היה מלחיץ אך לאחר שהבנו את השילוט המקומי ומתי מופיע שלט ליציאה מהכביש הסתדרנו.
משדה התעופה לכיוון אגם גארדה עצרנו בעיירה הדרומית באגם סרמיונה. החננו את הרכב בכניסה לעיירה שכרנו אופניים ויצאנו לכיוון העיר העתיקה באופניים. לעיר העתיקה לא ניתן להכנס עם אופניים לכן נעלנו אותם במקום מסודר ומאורגן והמשכנו ברגל.
הגענו למלונית וקבלנו את החדרים. סילביה גם נתנה לנו מפה של האגם בה מצוינים כל האטרקציות התיירותיים.
יום שני: יצאנו לכייון מאלסצינה בכביש החוף. בברדולינו נכנסו לייקב מקומי במעלה העיירה וטעמנו מהיין. המשכנו לפארק החבלים. הרפתקה לחמום השרירים- כך קראנו לה: הילדים הגדולים לקחו כמובן את המסלול הקשה ביותר ואנחנו ההורים נשארנו עם בן ה 12. האתר: www.jungleadenture.it לאחר 3 שעות של דריכות של אומגות חבלים וקפיצות המשכנו למלסצינה להר באלדו. הגענו ב 17:00 למקום ותכננו לבצע רחיפה מלמעלה. לצערנו הייתה אי הבנה בנינו לבין חברת המצנחים לכן קבענו איתם לעוד יומיים ובמקום זה טיילנו בעיר העתיקה ברחובות הצרים ובמצודה. הדרך חזרה בכביש באמת הייתה עמוסה בעיקר לפני העיר גארדה-היו קטעים שנסענו בהילוך ראשון.
יום שלישי- יצאנו בבוקר לכיוון הדולמיטים ליום הראפטינג שלנו. עלינו על הכביש המהיר 22 בשלב מסויים ירדנו ממנו פשוט כי הוא היה פקוק יותר מהכבישים הצדדים. נסענו בדרכים הרריות בין יערות מדהימים. עברנו ליד תצורות הנוף שהרוח חצבה בהרים בדרך והצטערתי שלא היה זמן ללכת שם את מסלול ההליכה. הגענו למקום הראפטינג לאחר שעצרנו לשאול מספר אנשים איפה אנחנו. זה היה יום ראשון ולא כ"כ הרבה אנשים היו ברחובות. כבר בצענו פעם ראפטינג בסלובניה והראפטינג כאן בנהר האביסיו היה קל יותר. בכל מקרה זו הייתה חוויה מהנה ביותר וקרירה. באמצע עצרנו להליכה קצרה למפל מים והאמיצים שביננו אף ניסו לחצות את המפל ולטפס על ההר ממול לקפוץ למיים (5 מטר בערך)- רק הבן השני שלי הצליח... בערב היינו כ"כ רעבים: הגענו לאיזה מסעדה קרובה שבהתחלה אמרו לנו שהם פותחים ב 18:30 ואח"כ משכו אותנו באף ל 19:00 החלטנו לקום וללכת למקום אחר וטוב שכך. אכלנו בפיצריה מקומית ב cavalese חזרנו לכביש המהיר דרך ביום שחזרנו מהראפטינג www.avisiorafting.it זה היה היום היחידי שירד גשם. בדרך חזרה על הכביש המהיר נקלענו לסופת ברקים מדהימה- לא ראינו ממטר. שאר הימים בטיול היו יפים ונעימים.
יום רביעי לטיול: החלטנו על יום רגוע מעט. ניסינו לשכור סירה לשוט באגם אך מסתבר שצריך היה להזמין מראש. שוב נסענו לכיוון מלסצינה ועצרנו במצודה של טורי דל באנקו שם גם שחינו קצת באגם. הגענו להר באלדו- קבענו שנפגוש את טייסי הרחיפה למעלה. מאחר ואמרנו בקופה שאנחנו רק צריכים כרטיס לכיוון אחד גבו מאיתנו מחצית מהסכום. למעלה טיילנו בשביל בפסגה- היה קר בטרוף. דווקא היום לא סחבנו איתנו את הג'קטים. לבסוף היגיעו הטייסים שלנו פרסו את מצנחי הרחיפה על הדשא למעלה ואנחנו התחלנו להתלבש ולהתכונן. הבן השני שלי בחר לבצע אקרובטיקה ותוך 5 דקות כבר לא ראינו אותו. חצי השעה שהיינו למעלה בשקט באויר הרגוע ולצפות בנופי האגם מלמעלה היו מדהימים בשלוותם: www.tandemparagliding.eu
יום חמישי: שיא הטיול! כבר מהארץ הזמנו מקומות בטיול בקניונים בחברה friend of arco בעיירה הצפונית ARCO הגענו למרכז העיר ושם ליד המשרדים אכלנו את הגלידה הטעימה ביותר בגארדה. משם נסענו לנקודת המפגש. הסתבר שהטיול של היום הוא המסלול הארוך 3.5 שעות לא כולל הנסיעות למקום. הצטערנו שלא היה זמן לטייל במצודה המדהימה מעל ארקו הצופה על האגם וגם לא לטייל במפלי ורונה. בכל מקרה החוויה של ללכת במיים הקפואים (למרות חליפות וגרבי הפראון שקיבלנו), לקפוץ מגבהים של 11 מטר ואולי יותר לרדת בסנפלינג 50 מטר לגלוש במגלשות מיים טבעיות המסתיימות במפרצוני המים בנהר, הצטערנו שלא הבאנו מצלמה לצילום במים. גם למדריכים דווקא ביום זה לא הייתה מצלמה וגם לא לשאר 10 המשתתפים האחרים- נשארנו רק עם זכרונות וחוויות מהימות. את המסלול סיימנו על הכביש (שם החלפנו בגדים) וחזרנו 40 דקות נוספות ברכב שלהם לארקו. מומלץ מאוד אך לא מתאים לכל אחד
יום שישי גארדלנד- אין לי הרבה מה לציין מלבד העובדה שחובה לרכוש את הכרטיסים למסלול המהיר (ניתן לקנות באנטרנט) בחרנו ליום זה את יום שלישי בשבוע כדי שלא יהיו תורים- בכל זאת היו.
יום שביעי- נסענו למוזיאון פרארי לא מאמינה איך היינו שם 4 שעות. הילדים פשוט עברו ממכונית אחת לשנייה והתעכבו ובדקו ומפרטים טכניים ועוד דברים שאני לא כ"כ הבנתי מה מרהיב בהם. בסוף נתנו להם נסיעה בפרארי- 10 דקות של חווית מהירות ושיער מתנופף ברוח. אומנם הם לא היגיעו למהירויות המקסימאליות של הרכב אך עבורי זה היה עדיף.בדרך חזרה לא פספסנו גם את מוזיאון למבורגיני שעיירה נוספת באיזור.
יום שמיני פארק הסרטים ומופע האבירים. רבות כתבו ולא ארחיב. אנחנו הגענו לפארק הסרטים ביום חמישי של השבוע והיה פנוי לחלוטין. יש מתקנים שממש נרטבים יותר מגארדלנד-שימו לב לשילוט.
למחרת מאחר ויצא יום שישי ע"מ לחזור לשדה התעופה לקחנו בחשבון 3 שעות על הכביש המהיר ע"מ לא להיכנס לפקקים של מילנו. התאומות במלון הכינו לנו ב חמש וחצי בבוקר תרמוס עם קפה ומעט עוגות ועוגיות. וזהו חזרנו לארץ עייפים מאוד ומרוצים. עכשיו צריך לצאת לחופש... בתכנון הטיול תכננתי פי 3 דברים לטייל ולעשות בפועל בצענו כל יום פעילות אחת לכל היום. בלי למצמץ פעמיים אפשר היה להוסיף עוד שבוע פעילות רק לאזור זה. תהנו!