נעים מאוד, אני אנדי –יובל לימון (אנדי זה הכינוי שהדביקו לי החברים). חובב טיולים מושבע ובעבר מנכ"ל למטייל- אתר וחברה הקרובים לליבי מאד. מאז 2004 אני מחלק את זמני בין ישראל לאיטליה, כבר 20 שנה אשתי ואני משקיעים בטיפוח שיפוץ ואחזקה הבית השני שיש לנו באיטליה (מתחם תחנת קמח בת 600 שנה) ובין-לבין מטיילים ברחבי המדינה ומבקרים את החברים האיטלקיים שצברנו עם השנים. לפני מספר שנים התחלתי בפרויקט אישי שהולך וגדל עם הזמן והוא תיעוד ודיווח על פסטיבלים ואירועים באיטליה וזאת מתוך האמונה שלי שבאם ניתן- חשוב וכדאי לשלב פסטיבל או קרנבל בכל טיול ואפילו (בעידן כרטיסי הלאו-קוסט) לעשות נסיעה קצרה מיוחדת כדי לחוות את אלו המתקיימים באיטליה . 😉 אז אם אתם רוצים להגיע למקומות הנכונים בזמן הנכון – תעקבו אחרי כאן בבלוג של למטייל או תחפשו Yuval_limon באינסטגרם או בפייסבוק . ותודה לאנדראה, פבריציו ומיקה, חברי האיטלקים שעוזרים לי ללקט את המידע ולהגיש אתו מעודכן עבורכם, כאן ובאתר האינפורמציה על איטליה: italy-insider.

תמונה ראשית עבור: פברואר באיטליה: חודש הקרנבלים שלא כדאי לפספס בתוספת טיפים לשילוב פסטיבל במסלול הנסיעה ...
קרנבל צ'נטו

פברואר הוא החודש שבו איטליה מחליטה באופן רשמי שקור זו לא סיבה להישאר בבית - אלא סיבה להתחפש, לצאת לרחוב ולעשות רעש כמו שצריך.
לפעמים רטוב, לפעמים קפוא, אבל בדיוק אז האיטלקים (שממש לא צריכים תירוץ גדול מדי למסיבה) יוצאים לחגוג את קרנבלי החורף: חגיגה שמדלגת בין מצעד בסגנון דיסנילנד, אווירת קרנבל דרום-אמריקאי, ועד קרנבלים שבהם "בעל הבית השתגע" - וזורקים על הקהל ממתקים, שוקולדים והפתעות.

אז מה זה קרנבל?

·       יש כמה רכיבים שחוזרים כמעט בכל הקרנבלים באיטליה. אלפי משתתפים בתחפושות ותלבושות נעים בלהקות ועושים שמח .

·       תהלוכות/מצעדים של בובות ענק מקרטון ועיסת נייר (פיפיר משיי) , חלקן נעות, חלקן פולטות עשן, חלקן קורצות או מוציאות לשון וחלקן פולטות קונפטי והכל מלווה במוזיקה בקולי קולות

·       דוכנים עם דברים מתוקים המיוחדים לקרנבל ובהרבה מקרים - הממתקים נזרקים על הקהל .

·       בחלק מהקרנבלים יש גם "תהלוכות לילה" אז כל המיצגים והעגלות עם הבובות מואר בשלל צבעים ואורות.(מומלץ)

שלושה סוגים שונים של קרנבל שכולם מתרחשים בתקופת הקרנבלים בפברואר :

וויב תיאטרלי - כמו הקרנבל של וונציה (וקצת כמו של וורונה ).

וויב מפלצות ענק מפיפיר משיי - כמו הקרנבלים של ויארג'ו / פוטיניאנו / אצ'יראלה / צ'נטו.

וויב קשוח (אבל מצחיק) - כמו הקרנבל של קרב התפוזים באיווריה .

תמונה מתוך אתר למטייל

נוסעים לאיטליה בפברואר- ששת כללי הזהב שלי לשילוב של קרנבל במסלול הטיול

1. תכנן מראש את יום ההגעה לקרנבל . גם למצוא מקום לינה קרוב וגם כדי לקנות כרטיסים למקומות טובים בטריבונות או כניסה לקרנבלים סגורים עם כניסה בתשלום.

2. בחר את יום  "שיא הקרנבל" . יש קרנבלים שמתקיימים במספר ימי סוף שבוע ויש כאלה שמתקיימים במשך מספר ימים אבל לכולם יש "ימי שיא". בהמלצות שאני נותן תמיד אני משתדל לציין א ימי השיא שבהם לרוב יותר צפוף אבל החוויה חזקה מכל הימים.

3. איתור מקום לינה "חכם" . לרוב בימי הקרנבל מחירי הלינה בעיר הקרנבל עולים וגם התפוסה לא מאפשרת הזמנה. אני ממליץ תמיד לנסות ולישון בעיר במרחק 20-30 דקות נסיעה ברכב מהאירוע .

4. עדיף למצוא עיר מגורים קרובה המחוברת ברכבת לעיר הקרנבל. לרוב תחנות הרכבת הן במרכזי העירם בקרבת הקרנבל ושירות הרכבות לרוב מחזק את הקווים בימי הקרנבל .והגעה ברכבת מונעת הרבה כאב ראש סביב מציאת חניה ופחד מהאזורים הסגורים במרכז העיר . לינה חכמה (ולא תמיד בעיר עצמה)

5. מעולם אל תיכנס לחניה ב ZTL בערים היסטוריות באיטליה, כניסה ל ZTL פרושו קנס שמגיע מהר יותר משאתם מאמינים. (כולל רך חברת ההשכרה ממנה השכרתם את המכונית  . בקרנבלים- עדיף מראש לחפש חניונים רשמיים מסודרים (בהרבה מקרים יש גם שאטלים) ולא "לאלתר על מדרכה".

6.  טיפ צפייה לשימוש בקרנבלים עם התהלוכות והבובות- חפשו פניות/נקודות "האטה" במסלול (פניות, צמתים, אזור טריבונות) - שם הקרונות זזים לאט יותר, והחוויה עבורכם תהיה הרבה יותר ארוכה וטובה.

וגם חשוב לזכור:

·       פברואר הוא חודש חורפי לכם זכרו תמיד להצטייד בבגדים בשכבות , מטריה באם יש סיכוי לגשם והפטנט הקטן שלי - לקחת צעיף .

·       למשפחות המגיעים עם ילדים קטנים- השתתפות בקרנבל פרושו חגיגה גדולה (!) ובלתי נשכחת לילדים אבל גם קצת צפוף עבור הקטנים- תקפידו על "להישאר ביחד", בחרו מקומות פחות צפופים ותכוננו לקחת אותם הרבה על הכתפיים ..

עוד עדכונים ופוסטים בקרוב .

מתכננים לנסוע לאיטליה?

הרשמו כעוקבים אחרי כאן בבלוג , תשתמשו ותפיצו לחברים אתמפת הפסטיבלים ושאר כלי התוכן השווים שהכנתי עבורכם .זאת הדרך בה תוכלו לתכנן "איך להיות במקום הנכון ברגע הנכון" ותקבלו ממני באהבה💘עוד המון טיפים חשובים ומעודכנים לביקור שלכם באיטליה.

תמונה מתוך אתר למטייל

תמונת הפרופיל של אנדי
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של אנדי

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאיטליה

לא ארה"ב ולא סינגפור: זה הדרכון החזק ביותר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא ארה"ב ולא סינגפור: זה הדרכון החזק ביותר בעולם לשנת 2026
לא רק טיסות זולות: וויז אייר השיקה פלטפורמת AI חדשנית שתסגור לכם את כל החופשה לאייטם המלא
לא רק טיסות זולות: וויז אייר השיקה פלטפורמת AI חדשנית שתסגור לכם את כל החופשה
הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע לאייטם המלא
הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע
40 מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך לאייטם המלא
40  מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך לאייטם המלא
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג לאייטם המלא
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה לאייטם המלא
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד לאייטם המלא
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026
למשך ארבעה ימים בלבד: ארקיע תציע 50% הנחה בכל יום על יעד אחר– זה היעד הראשון שנבחר לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו! לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו!