נסענו זוג למונטנגרו ל-9 ימים ועל מנת שנוכל להתרכז בנוף ולחסוך נהיגה בכבישים הצרים החלטנו לקחת נהג/מדריך בחרנו בטניה וסלבה שהם היו מעולים ונסענו איתם ל-6 טיולים. סגרנו איתם את ההזמנה כתשעה חודשים מראש. היינו אמורים לנסוע באמצע חודש מאי אך מכיוון שרעייתי נפלה ושברה את צוואר הירך שבועיים לפני הנסיעה ועברה ניתוח ולאחר מכן שיקום נאלצנו לבטל את הנסיעה והחלטנו לאחר שראינו שהיא מסוגלת ללכת על רגליה לנסוע בתאריך 31/08/2025.
מספר הטלפון של טניה +972523044407 דוברי עברית. המספר הזה הינו גם ווטסאפ שדרכו התכתבנו ודיברנו. ממליץ עליהם מאד.
לינה:
מכיוון שטניה גרים בפודגוריצה ואנחנו דתיים שומרי כשרות בחרנו ללון בדירה בפודגוריצה מול בית חב"ד. יש בבית חב"ד גם מסעדה בשם river שהינה כשרה ואכלנו שם מידי ערב לנו שם 7 לילות ובלילה האחרון ישנו בדירה בטיווט כדי להיות קרובים לשדה התעופה. הזמנו את הדירות דרך booking.
פרטי הדירות שגרנו בהם:
בפודגוריצה apartment sofia, city centar טלפון +38267605857 בדירה היה סלון פינת אוכל מטבח וחדר שינה בדירה היום שני מזגנים אחד בסלון והשני בחדר השינה הדירה הייתה במצב מצויין ונראתה כחדשה. יש בבניין מעלית.
בטיווט apartman DMA טלפון +38269967996 פחות מומלצת אבל היינו שם רק לילה אחד בדירה היה בה רק חדר אחד שהיה בו מטבח פינה לאכול ומיטה זוגית גדולה ושרתים ומקלחת בנפרד והדירה בקומה שנייה וצריך לעלות מדרגות. היתרון שבה שהינה קרובה מאד לשדה התעופה ובעלת הדירה הסיעה אותנו לשדה התעופה נסיעה של כ-10 דקות ולא רצתה לקחת על זה תשלום.
להלן תוכנית טיולינו
31/08/2025 יום ראשון המראה מנמל התעופה בן גוריון בשעה 11:50 נחיתה ב-tivat 13:50 הטיסה יצאה באחור של כשלשת רבעי שעה הטיסה הייתה עם סנדור של חברת אל על. לאחר מכן העברה לדירה בפודגוריצה טניה דאגה לנו לנהג שיאסוף אותנו משדה התעופה הוא עמד עם שלט אשר נשא את שמנו. הנהג היה מעולה עצר בדרך שנעשה צילום נוף וכאשר הגענו לדירה הוא דיבר עם בעל הדירה היכן נמצאים המפתחות מה קוד הכניסה לבניין ועד שלא ראה אותנו שנכנסנו לדירה הוא לא היה מוכן לעזוב את המקום. בערב הגיע בעל הדירה לקבל את התשלום.
01/09/2025 יום שני סלבה הגיע עם הרכב מסוג סיטרואן מאד נוחה לאסוף אותנו מהדירה נסענו למפלי הניאגרה מכיוון שאת התוכנית בנינו לטיול בחודש מאי ולא שינינו אותה מפלי הניאגרה בניגוד לחודש מאי היו יבשים והיו רק מספר זרזיפים. משם המשכנו לשייט על אגם סקאדר לקחנו את השייט של דרקו מכפר ליד וירפאזר שייט של שעה היתרון שמנקודה זו הפארק מאד קרוב כך שרוב הזמן השייט הינו בתוך הפארק לאחר מכן נסענו לבר העיר העתיקה עלינו למבצר משם נשקף נוף מרהיב ולאחר מכן נסענו לאי סווטי סטפן שם עשינו תצפית וטיילנו באי ובסביבות השעה 17:00 הגענו חזרה לדירה בפודגוריצה. בערב אכלנו במסעדת river הכשרה.
02/09/2025 יום שלישי בשעה 09:00 איסוף מהדירה נסיעה לגשר טארה טיילנו על גבי הגשר צפינו על נהר הטארה וקניון טארה לאחר מכן נסענו בדרך יפה ומפותלת לאגם השחור שנמצאת בשמורת טבע דורמיטור טיילנו לאורך האגם והלכנו גם לחלקו השני של האגם דרך יער סבוך בערב הגענו חזרה לדירה בפודגוריצה.
03/09/2025 יום רביעי בשעה 09:00 איסוף מהדירה נסיעה למנזר אוסטרוג הגענו עם הרכב עד לפסגה כך נחסך לנו עליה במדרגות רבים מהחניה למנזר לאחר מכן נסענו לאגם פיבה שם צפינו על הנהר והנוף לאחר מכן נסענו בכביש 14p בתוך שמורת טבע דורמיטור עצרנו בדרך בכמה תצפיות נוף ובסביבות השעה 18:00 הגענו חזרה לשמורה בפודגוריצה.
04/09/2025 יום חמישי בשעה 09:00 איסוף מהדירה נסענו למערת הנטיפים ביקור בתוך המנהרה של כשעה. ראיתי מנהרות נטיפים יפים ממנה. לאחר מכן המשכנו לעיר הבירה ההיסטורית צטיינה טיילנו בעתיקות ובמדרחוב. לאחר מכן נסענו לכפר אותנטי נגושי שם ראינו כיצד מעשנים בשר חזיר חוויה מיותרת לטעמי. לאחר מכן המשכנו לשמורת הטבע הר לובצ'ן שם בראש ההר נמצא המאוזוליאום של פטר השני פטרוביץ'-ניגוש עליה של 460 מדרגות עד למאוזוליאום. אנחנו ויתרנו על העלייה במדרגות וצפינו על הנוף מההר. לאחר מכן נסענו לתצפית פבלובה סטרנה-נוף כמו בגלויה, מתצפית לנהר צרנוייביצ'ה בסביבות השעה 17:00 הגענו חזרה לדירה בפודגוריצה.
05/09/2025 יום שישי בשעה 09:00 איסוף מהדירה נסיעה לתצפית על קניון נהר מוראצ'ה משם המשכנו לקניון מרטביצה- וצפינו במיזוג שני הנהרות מרטביצה ומוראצ'ה. משם נסענו למנזר מוראצ'ה ולאחר מכן נסענו לשמורת טבע ביוגראדסקה גורה טיילנו סביב האגם ביוגראדסקו הליכה של 3.5 ק"מ בתוך יער סבוך הדרך הינה 3.5 ק"מ שלקח לנו להקיף כשעתיים. הגענו חזרה לדירה בסביות השעה 16:00. על מנת שנוכל להתכונן לשבת. בערב בשעה 18:50 הלכנו לבית חב"ד שנמצא מול דירתינו לתפילה ולסעודת שבת פגשנו ישראלים נוספים היה מאד נחמד שוחחנו רבות עם כולם הרגשנו כמשפחה אחת היה נחמד מאד. בסביבות השעה 23:30 חזרנו לדירתנו
06/09/2025 יום שבת בשעה 09:15 חזרנו לבית חב"ד היה שיעור ובשעה 10:00 התחלנו את התפילה ולאחר מכן סעודת שבת ותפילת מנחה. בשעה 15:00 הגענו חזרה לדירתנו הלכנו לנוח ובסביבות השעה 17:00 היה פארק במרחק 750 מטר מדירתנו הלכנו לטייל בפארק ועל גשר המיתרים ומדרחוב נחמד שהיה ממול לפארק בשעה 18:40 חזרנו לבית חב"ד לסעודה שלישית תפילת ערבית והבדלה מוזיקלית כאשר אחד מהחברה הצעירים שהיו שם ניגן בגיטרה .
07/09/2025 יום ראשון בשעה 09:00 איסוף מהדירה ביום זה הצטרפה לסלבה גם טניה אשתו מכיוון שקשה למצוא חניה במקומות שביקרנו אז סלבה היה מחפש חניה וטניה התחילה לטייל ולהדריך אותנו ובדרך היו נפגשים. נסענו לבודווה טיילנו בעיר העתיקה בין הסמטאות. לאחר מכן נסענו למרינה פורטו מונטנגרו הנמצאת בעיר טיווט טיילנו לאורך המרינה. לאחר מכן עלינו עם הרכב על מעבורת לעבור לצד השני של המפרץ ונסענו לעיירה פראסט- זוהי עיירה עתיקה על חוף הים טיילנו על גבי הטיילת לאורך הים. משם נסענו למפרץ קוטור וטיילנו בעיר העתיקה קוטור בסביבות השעה 17:00 הגענו לדירה בטיווט. נפרדנו באהבה מסלובה וטניה.
08/09/2025 היננו בדירתנו עד השעה 12:00 יום זה נועד לקריאה ולמנוחה. בסביבות השעה 12:00 ביקשנו מבעלת הבית לעזוב את הדירה ולהזמין לנו מונית. אבל היא התעקשה לקחת אותנו ברכב שלה לשדה התעופה ללא תמורה נסיעה של כ-10 דקות. המראנו עם חברת סנדור של אל על מ-tivat בשעה 16:05 ונחתנו בשדה התעופה בן גוריון בשעה 19:45. הפעם הטיסה יצאה בזמן ללא איחורים.
תם טיולינו ומאד נהנינו.