26.4.22-3.5.22 שביל הגולן מהחרמון למבוא חמה
מספר חודשים שאני רוצה שנעשה את שביל הגולן
אני רוצה ללכת ברצף, לשים את החיים בהמתנה ולחוות את ההליכה האין סופית. אולי לאתגר את הגוף, אולי לפשפש בנפש, אולי לעשות משהו שאף פעם לא עשיתי.
הבטחתי לעצמי בגיל 60 שכל שנה אעשה משהו שאף פעם לא עשיתי ( ואין הכוונה להיות בחול)
כשנכנס לי רעיון לראש הוא לא מרפה ואם אומרים לי שהוא לא הגיוני ושאני לא אוכל לממש אותו נכנסת בי מוטיבציה שלא ברור לי מאיפה היא מגיעה.
זה מה שקרה כשהחלטתי שאני רוצה ללכת שישה ימים ברצף את שביל הגולן.
פצו רק היה צריך להגיד לי שלא בא לו ,שכואבות לו הרגלים כשהוא הולך ובכלל הוא מעדיף לרכב על אופניים ומאיפה בא לי הרעיון הזה, ולמה אני צריכה את זה ובמיוחד למה אני חושבת שאני בכלל יכולה ללכת 125 ק"מ בשישה ימים, כדי שאני אנעל ולא אוותר.
כשהלכתי בשביל הגולן ( אתם מבינים מזה שהצלחתי לרתום את פצו להליכה) שאלתי את עצמי מאיפה מגיעה המוטיבציה והנחישות ואז הבנתי שהנחישות הזאת מגיעה מאבא שלי ועברה בתורשה לסהר.
נזכרתי שאחרי שכרתו לאבא שלי את הרגל אמרו לו בשיקום בתל השומר שאין לו סיכוי ללכת וזה כנראה בדיוק מה שאבא שלי היה צריך כדי שיוכל ללכת, והוא הלך, ועוד איך הוא הלך כמו גדול עוד הרבה שנים.
וסהר בדיוק אותו הדבר, אם יש לו רעיון ואומרים לו שזה לא הגיוני ולמה הוא צריך את זה וזה קשה זה מכניס אותו למוטיבציה עד שהוא מצליח להשיג אותו.
אז גם אני לא הרפיתי מפצו( בן זוגי) נצמדתי לעורק בצוואר (כמו שאני אומרת על סהר ), נדנדתי, ביקשתי, עשיתי רגשי, הבטחתי שאם אחרי היום הראשון לא יתאים נפסיק, הבטחתי שאם יהיה צורך נעשה ימי מנוחה, הבטחתי שלא בכל מחיר נסיים את השביל. אבל התעקשתי שהתכנון יהיה לכל השביל וכל יום ביומו נחליט לגבי ההמשך.
ואז קבעתי תאריך- היו לנו בדיוק שבעה ימים ( לא מפסידה לימודי פוטותרפיה ובטח לא מוותרים על טכס יום הזיכרון בפנימייה הצבאית)
מתי ידעתי שהצלחתי לחדור לשריון של פצו? כשראיתי שהוא נעלם לחדר המחשב ולומד את המסלול.
היה שבוע קסום, מתנה נהדרת ליום הנישואין 42 שחגגנו שבוע לפני.
ניתוק מהכל , חלק מהחוויה היו ההשקמות המוקדמות , אני מאוד אוהבת זריחות זה תמיד עושה את הטיול ליותר מיוחד. נהנתי מכל רגע ואני כבר חושבת על הטיול הבא בארץ בשנה הבאה.
אז מה היה לנו:
2 לילות באלרום באכסניית בוטיק
5 לילות בצימר מרום אצל חברנו הטובים עירית וצביקה פלוס ארוחות ג׳קוזי ובריכה, הצימר הכי שווה ברמת הגולן https://nofeshmarom.co.il/
2 הקפצות של בתי המקסימה מקיבוץ אלרום 050-536-8568
4 הקפצות באדיבות צביקה שבסיומם הביא לפצו בירה קרה ( המקפיצן הכי שווה)
רדיית דבש בבית משפחת זרחין
ערב יום השואה-זיכרון בזום עם משפחת מרקביץ ורענן
125 ק״מ הליכה בשישה ימים
השכמות בשעה 4:30 בבוקר- זה אומר זריחות יפות
הליכה לישון מוקדם כדי שנצליח לקום בבוקר
פריחה מדהימה בצפון רמת הגולן בדרום פחות.
תצפיות יפות על החרמון ברכת רם כנרת והרבה מאגרי מים יפים.
מלא שבשבות רוח
נביעות ומעברים במים קרים ( רצוי סנגלים או נעלי מים) מקסימום עוברים יחפים.
אפשר בחלקם גם לטבול מלא ( אנחנו לא טבלנו עם כל הגוף כיוון שהגענו אליהם מאוד מוקדם בבוקר והיה קר)
הרבה פרות רועות באחו הירוק ומלא חרא של פרות.
3 נחשי צפע קטנים מתים ואחד לא ידוע
ארוחת שישי מפנקת אצל משפחת מרום
הרבה מחשבות אישיות ותובנות על עצמי, על החיים ועל ההמשך.
שיחות נפש עם פצו
שמנת ויוגורט עם גרנולה בשמונה בבוקר.
ביצה קשה, אבוקדו עם מלח וזיתים בחלק מהימים בצהרים עד שהבנו שאפשר לוותר על הארוחה הזאת.
חתן חמוד שהגיע לפני המקטע האחרון כדי לעודד, לפרגן ולפנק אותנו עם אבטיח ומלון קרים.
מפגשים ושיחות עם אנשים בני נוער מקסימים.
מרססת שריססה אותנו ודרסה לי מקל הליכה
קצת כאבי רגלים שטופלו בעזרת טראומיל והשמן שהכנתי מראש.
קערה עם מים חמים ו2 כפות מלח אנגלי לטיפול בכפות רגליים עייפות ולמניעת כאבים.
יום אחד עם אובך שלא פגע בהנאה.
מזג אויר הפכפך: בבוקר קר ומשעה עשר חום כבד
תרמילים במשקל 7.5 קילו
מסעדות טובות של רמת הגולן.
הידיעה שאנחנו ברי מזל שיש לנו חברים טובים אז שוב תודה לכם עירית וצביקה על מי שאתם ועל מה שאתם תמיד מוכנים לעשות בשבילנו.
הידיעה שאנחנו ברי מזל שאנחנו בריאים ויכולים בגילנו ללכת הליכה כל כך מיוחדת.
החלטות מצויינות :
להתחתן עם פצו
לעשות את שביל הגולן
לוותר על 6 ק"מ אחרונים מקטע 15 בגלל תנאי מזג אויר קיצוניים ובמקומם לקום מאוחר ולנוח
המלצת צביקה ללכת במקום במקטע 14 שיורד ועולה בנחל מיצר ללכת על טיילת חרוב מבוא חמה שהולכת על קו הרכס מעל הכנרת (החלטנו שאת נחל מיצר נעשה בתחילת האביב הבא כשהכל ירוק ופורח.
קישור לאתר עם כל המידע שצריך- שביל הגולן
רשימת ציוד מומלצת /תובנות
משחה לשרירים תפוסים / תראומיל - כל יום בסיום ההליכה לעשות עיסויי לשרירים ולא לוותר
נעלי קרוק או נעלי אצבע- אין דבר יותר טוב מלהגיע לרכב ולחלוץ את הנעלים (אנחנו השארנו את הנעלים כל יום ברכב והם חיכו לנו למחרת היום)
שפתון עם מקדם הגנה- היה לי שפתון רגיל והשפתיים שלי לא ממש אהבו את השמש.
קרם הגנה וכובע -חובה
שקיות ניילון ללקיחת האשפה
שמנת לי ויוגורט לפצו בתוספת גרנולה בצד היו מצויינים כארוחת בוקר
ביצה קשה ואבוקדו היו מעדן בצהרים
כדאי להכיר - שקיות עם זיתים מצויינים ושקיות עם טונה- שניהם מצויינים להליכות לא תופסים מקום ומשקל.
מפה של שביל הגולן
נעלי הליכה רצוי לא חדשות (פצו עשה טעות של מתחילים ונעל ביום הראשון נעלים חדשות-זה לא היה מוצלח)
מקלות הליכה- מבחינתי חובה