קוראים לי ליאורה ואני בת 67, מטיילת הרבה בעולם, מסמנת יעדים על הגלובוס ומגיעה אליהם. כשאני מטיילת אני שוכחת בת כמה אני, אני שוכחת את כל המטלות שהחיים מזמנים לנו, אני שוכחת שיש לי 4 ילדים בבית ו 11 נכדים - (ועוד אחת מאומצת- הבת של אחותי.) אני משתדלת להנות מהכאן ומהעכשיו. אני שואפת לתוכי את כל הנופים המיוחדים, את האנשים שאני פוגשת בדרך, את התרבות המקומית את הטעמים והריחות המיוחדים של כל מקום ומקום ולזמן קצר אני שמה את חיי היום יום שלי בהקפאה. אני הכי אוהבת לטייל עם בן זוגי/בעלי/החבר הכי טוב שלי אבל שמחה גם לטייל עם חברים, ועם המשפחה. אחרי שאני מסמנת את היעד ולפני שאני יוצאת למסע, אני יושבת ומתכננת וקוראת ונעזרת בכל מה שאנשים כותבים ומשתפים. אז אני אשתדל לתרום גם את חלקי בתקווה שתאורי הטיול שלנו והתובנות שלי יעזרו לאנשים כמוני לתכנן את הטיול שלהם. כשיצאתי לפנסה בשנת 2016 חשבתי לעצמי מה אני מאחלת לעצמי בפנסיה ולאחר שנה כתבתי לעצמי את המתכון לחיים טובים בפרק השלישי של חיי. החלטתי שכל שנה אעשה משהו בכל אחד מהתחומים הבאים ובינתיים אני כמעט עומדת במשימה (הקורנה ואחר כך ה7.10 ואז המלחמה שיבשו את הדברים אבל אל דאגה היה פיצויי הולם.) התחומים: יצירה/משהו לנפש. משהו לפיתוח ושמירה על המוח/ משהו חדש ללמוד. התנדבות- לעשות משהו טוב למשהו אחר ללא תמורה. ספורט. לעשות דברים עם משפחה וחברים. לטייל בארץ ובעולם ולראות דברים חדשים וכל שנה לעשות לפחות משהו אחד חדש שאף פעם לא עשיתי ואפילו לא חשבתי שאעשה. והיום 2026 השנים הקשות שידעה מדינת ישראל אני חושבת שהדבר הכי חשוב זה להיות פשוט טוב, טוב לעצמך, טוב לאנשים, טוב לסביבה וכמובן להיות בריאה ושהמזל יהיה לצידי ולצד כל אהובי. כי כל השאר מגיע בלי הזמנה. השעון חול שלנו התהפך ואנחנו מחוייבים לנצל את החיים שלנו בצורה הטובה ביותר עבורנו.

יפן הוקאידו טוהוקו בשלכת 2025

תמונה ראשית עבור: יפן הוקאידו טוהוקו בשלכת 2025
עבודת מיקס מדיה בהשראת יפן ליאורה מירון

טיול שלישי ליפן יוצא לדרך-הוקאידו וטוהוקו וכמובן קצת טוקיו 2025

מכיוון שאני רואה הרבה התעניינות בטיול אני אכתוב בפתיח תובנות לגבי הוקאידו וטוהוקו

כששואלים אותי האם ומתי לנסוע ליפן אני תמיד עונה שיפן תמיד יפה ומיוחדת ובכל זמן שתגיעו אליה תהנו. פריחת הדובדבן מדהימה והשלכת שלה מהממת אבל אפשר לפקשש את השיא של שניהם כי טיול ליפן קובעים הרבה זמן מראש ומזג האוויר בעולם משתגע וזה משפיע גם על הפריחה וגם על השלכת ושבוע זה הרבה. אז ליפן נוסעים כדי לראות ולחוות את יפן ואם הצלחתם גם לראות את הפריחה או את השלכת בשיא עוצמתם הרווחתם ואם לא תהנו מיפן כי היא מהממת.

אין הדבר נכון לגבי הוקאידו. לגבי הפריחה בקיץ שאומרים שהיא מדהימה אני לא יודעת כמה זמן היא מתרחשת לגבי השלכת אני יכולה להגיד שאנחנו הגענו בתקופה שהשלכת היתה אמורה להיות בשיאה ואו שהיא כבר היתה או שעדין לא קרתה, אנחנו ראינו קצת שלכת אבל ממש לא עוצמתית ( כשראינו שלכת בטהוקו הבנו על מה מדברים שזה וואו, עוצר נשימה)

היה לנו טיול מדהים בהוקאידו אבל לא בגלל טבע יוצא דופן אלא בגלל מלונות עם אונסנים מדהימים, בגלל הזוגיות וגם בגלל הטבע הטיולים והמפלים.

אז אם טיילתם בהרבה מקומות עם טבע יפה בעולם אל תצפו לוואו כי אם לא נפלתם על השלכת או הפריחה אתם עשויים קצת להתאכזב.

לעומת זאת בטוהוקו הגענו לשלכת ואז הטבע נהיה וואו.

ותמיד תמיד צריך לזכור שהכל  תלוי במזג האוויר, אם נפלתם על כמה ימים של גשם לא תוכלו לעשות הליכות ברגל ואולי לא לעלות ברכבל. הוקאידו זה רק טבע לעומת טוהוקו שמשלבת גם את יפן המסורתית.

וההמלצה שלי לשלב בין שניהם

.הפעם אנחנו טסים להוקאידו, האי הכי צפוני של יפן ולטוהוקו בצפון הונשו.

אנחנו נוסעים לטיול מפנק זה אומר מלונות/ ריאוקנים מאוד טובים. כשנוסעים לבד עלות הטיול היא כמעט חצי מחיר מטיול מאורגן אז במקום להוציא על טיול מאורגן לשבועיים אנחנו נוסעים לחודש.

בתכנית:  כל תוכנית היא בסיס לשינויים

• 14 לילות בהוקאידו

• לילה אחד ב Mikasa בדרך

• 5 לילות בפארק הלאומי דאיסצוזאן Daisetsuzan מתוכם

• 3 לילות ב Asahidake

• 2 לילות ב Sounkyo

• 3 לילות ב אקאן - Akan National Park

• 2 לילות בסאפורו

• 3 לילות בפארק הלאומי שיקוצו - טויה (Shikotsu - Toya National Park)

• 8 לילות בטוהוקו

• 2 לילות ב סנדאי

•  3 לילות בטוואדה Towada

• 2 לילות אגם Lake Tazawa , קאקוּנוֹדאטֶה Kakunodate Bukeyashiki dōri

• 1 לילה בסנדאי

• 5 לילות בטוקיו

היו הרבה התלבטויות לגבי המעבר מהוקאידו להונשו.

• ברכב- תשלום יקר להחזרה במקום אחר וגם לא כל כך הצלחנו למצוא איך.

• ברכבת במנהרה מתחת לים שזאת גם חוויה

• בטיסה ותמורת 160 דולר לזוג כולל מזוודות אנחנו בחרנו בטיסה. הסתבר שזאת הדרך הכי יעילה מהירה וזולה.

כמו כל דבר בחיים מרוויחים משהו ומפסידים משהו ובסוף צריך לחתוך.

בגילנו ובמיוחד מניסיוננו הבנו שכנראה לא נראה את כל הדברים בכל המקומות . אין לנו צורך לסמן וי על משהו, ואפילו אין לי בעיה להתמודד עם משפט כמו...מה הייתם בהוקאידו ולא הלכתם לראות את....אז אנחנו בוחרים לשחרר ולהנות מהחוויה, מה שנראה, נראה ומה שלא נראה, לא נראה. כל בחירה בחיים סוגרת דלת אחת ופותחת דלת אחרת. בחרתי לוותר על 2 פארקים בהוקאידו לטובת טוהוקו כדי לשלב גם יפן מסורתית בטיול וגם טבע ואני שלמה עם ההחלטה.

הוקאידו ידועה בטבע מדהים ובאוקטובר זה משולב עם שלכת שאומרים שהיא מדהימה. באתר https://www.japan-guide.com/list/e1101.html   (אתר מצויין תמצאו את המידע העדכני.)

כשאני מתכננת את הטיול אני משתדלת אם זה אפשרי לשהות בין 2-3 לילות בכל מקום. זה מאפשר לנו גם להנות מהריוקאנים המדהימים של יפן. הפעם אנחנו מתפנקים וישנים בהרבה מקומות כאלה. וגם לעשות טיולי כוכב ולהתעמק בכל מקום שאנחנו נמצאים.

אחת החוויות (הלא זולות) של יפן זה מלונות בסגנון יפני או ריוקאנים (מלון יפני מסורתי )שיושבים במקומות קסומים ומשלבים לינה עם ארוחות בוקר וערב .לפעמים בופה שלא דומה בשום דבר לבופה שאתם מכירים כי זאת יפן ולפעמים ארוחות שנקראת קַאיְסֵקִי (Kaiseki), זאת ארוחת ערב מרובת מנות שמוגשות בסדר מסויים ובאסתטיקה מופלאה, חוויה בלתי נשכחת.

ולפעמים ארוחת טפניאקי (Teppanyaki) היא סגנון בישול יפני שבו השף מכין את האוכל על פלטת ברזל לוהטת (טֶפָּן = פלטה, יָאקִי = צלוי/מטוגן) מול הסועדים.

אנחנו מגיעים מפריז בטיסה לסאפורו דרך הונג קונג (היינו בחופשה עם הקרוואן לפני יפן)

2 טיסות אחת 11 שעות שניה 4 שעות עם קונקשיין של 4 שעות 22 שעות מרגע הגעה לשדה התעופ זה מתיש, אבל מה לא עושים בשביל יפן.

1.10.2025 יום רביעי

נחיתה בשדה התעופה בסאפורו בשעה 15:30

לוקחים רכב בשדה התעופה לטיול מעגלי הרכב יוחזר לאותו המקום.שכרנו רכב דרך Toocol שזה כמו בוקינג להשכרת רכבים ביפן. שכרנו מהוקאידו travel rent a care.

אנחנו לוקחים כיוון לפארק הלאומי דאיסצוזאן על פי התחזיות השלכת מתחילה כאן ונקווה שהיא תהיה בעיצומה. לסאפורו נגיע לקראת סוף הסיבוב.

לקיחת הרכב לא פשוטה, חניון הרכב מרוחק מהשדה ואנחנו צריכים להתקשר אליהם שישלחו שאטל. למזלנו אנחנו ביפן, ניגשים לתחנת מידע ומיד היא מציעה להתקשר אליהם . אנחנו לוקחים את הרכב , הם לא מדברים מילה באנגלית ואנחנו נעזרים באפליקציה של גוגל. בהמלצתם אנחנו לא לוקחים כרטיס לכבישי אגרה ונשלם בכרטיס האשראי או במזומן. רוב הכבישים בהוקאידו כנראה אינם כבישי אגרה. אחרי שעה נסיעה  אנחנו עוצרים ללינה בעיירה קטנה בדרך Mikasa Tennen Onsen Taikonoyu Sparesort Hotel Taiko Bettei Hatago סתם מלון שמצאתי בדרך שעה מהשדה. באוקטובר בשעה 5 כבר מחשיך אז אנחנו כבר נוסעים חלק מהדרך בחושך ביפן נוסעים בצד שמאל אבל פצו אלוף. מלון של 3 כוכבים 90 דולר ממש בסדר למלון בדרך ואנחנו חווים חוויה חדשה . ארוחת ערב במלון דרכים קצת כמו חדר אוכל עם מכונות שמזמינים מהם אוכל ופשוט לא יאומן כמה הם אדיבים וכמה האוכל טעים.

2.10.2025-5.10.25 יום חמישי עד ראשון (3 לילות)

הפארק הלאומי דאיסצוזאן Daisetsuzan הוא המקום הראשון ביפן לראות צבעי סתיו בכל שנה. בתחילת העונה (אמצע עד סוף ספטמבר) ניתן ליהנות מהצבעים על ידי טיול רגלי לגבהים הגבוהים יותר סביב הר אסאהידאקה , גינסנדאי או קוגן אונסן .

זהו הפארק הגדול ביותר ביפן המשתרע על שטח של  2,260 קמ"ר (60 ק"מ מצפון לדרום / ורוחב מקסימאלי של 50 ק"מ ממזרח למערב) ילידי האי כינו את שמורת טבע זו בשם היפה `מגרש המשחקים של אלוהים`. היפנים מכנים אותו `גג העולם`. ואכן זוהי שמורת הטבע בה נמצאים ההרים הגבוהים ביותר בהוקאידו.

בשולי השמורה נמצאות העיירות ביי (Biei)  ו- פוראנו (Furano) המפורסמות בחוות הנרחבות של פרחי הלבנדר לצערנו אנחנו באוקטובר אז פרחי הלבנדר אינם פורחים אבל אנחנו מצליחים לראות פרחים אחרים וזה גם יפה ובטוח מצטלם יפה.

בדרך לשמורה עושים מספר עצירות

•  מבקרים בחוות טומיטה והסבר על שדות הפרחים היכנסו ללינק https://www.farm-tomita.co.jp/en/farm/ פתוח משעה 08:30-17:30  ללא עלות לפחות באוקטובר, פצו אוכל גלידת לבנדר ונהנה.

• עוד חווה שנכנסנו אליה Flower Land Kamifurano פתוח עד דצמבר מ 9:00~17:0

• יש עוד חוות אנחנו הסתפקנו בשתים

• בריכת המים הכחולה באזר בייבי   Shirogane, Biei שעות פתיחה ממאי עד אוקטובר מ 7:00 עד 19:00  בחינם Blue Pond (Aoiike)  הבריכה מאוד מתויירת אבל שווה לראות אותה. עלות חנייה 500 יין

• 3 קמ מהבריכה יש 2 מפלים, אחד מאוד מתוייר באמצע העיירה גדול אבל מתוייר לעומת זאת קצת לפניו בצד הדרך יש מפל קטן 3 דקות הליכה בתוך יער קסום שווה ביותר

אנחנו ישנים 3 לילות ב La Vista Daisetsuzanשיושב ממש ליד Asahidake Visitor Center. אנחנו מגיעים אחהצ , מקבלים את החדר וניגשים למרכז המבקרים כדי להחליט מה אפשר לעשות וקונים פעמונים להליכה באזור שיש בו דובים. ההמלצה שלהם מחר לטייל למטה ובשבת לעלות ברכבל בגלל הרוחות.

מלון: La Vista Daisetsuzan

כולל ארוחת בוקר וערב

המלון מומלץ לקחנו חדר בסגנון יפני עם מיטות מערביות ואזור טטאמי. יש אונסנים פרטיים ללא תשלום ,האחרון במסדרון הכי שווה . האונסן הציבורי פחות משך אותי. במלון 2 סוגי ארוחות אחת יפנית ואחת צרפתית והן מוגשות לסרוגין. הארוחה הצרפתית מוגשת בסגנון יפני ומאוד טעימה ומומלצת והארוחה היפנית מצליחה להתעלות עליה אבל שתי הארוחות מצויינות וגם ארוחת הבוקר מצויינת היתרון הגדול שיש חניה ומרחק הליכה מהרכבל.

ארוחת הבוקר מאוד טעימה יפנית ומערבית והכל מוגש באסתטיות מדהימה.

ביום שבת אנחנו עושים טיול מעגלי של כ 5  קמ הדרך קצת בוצית, בחלק מהמקומות יש גשרי עץ והמסלול נחמד ומהנה. חוזרים למלון בצהרים והולכים לטבול באונסן פרטי וסתם לנוח לכתוב בלוג ולקרוא ספר לוקחים את היום באיזי

יום שבת 4.10 ההמלצה של הבחור ממרכז המבקרים היתה טובה, מזג האוחר מושלם. עולים  ברכבל עלות 7000 יין לזוג. יש מסלול נחמד שהולך מסביב לאגמים אבל אנחנו בוחרים בעליה לפסגה של 2.5 שעות וירידה של עוד שעתיים. העליה קשה והירידה קשה מאוד. אני מחליטה רגע לפני הפסגה לוותר ולא לעלות מתוך הבנה שאם אעלה את הירידה לא אוכל לעשות. מאז ההליכה בקמינו הברך שלי עושה בעיות. הצילום הראה קרע קטן אבל האורטופדית אמרה שזה שחיקה של גיל, אז יש כנראה דברים שאצטרך ללמוד לחיות איתם. המקלות מבחינתי היו חובה למרות שאתה רואה חברה צעירים מדלגים בקלות ואפילו בדרך למטה רצים תוך התדרדרות קלה. כנראה שאין להם את הפחדים שיש לי בראש.

הנוף יפה אבל שלכת אין והעליה מאתגרת אבל כשאנחנו מסיימים אני מרגישה שהגוף שלי מפורק. יש לי תחושה שזאת הפעם האחרונה שאני בוחרת לעלות כאלה עליות תלולות. ימים יגידו.

הסיבוב סביב האגמים גם יפה ושווה את העליה ברכבל.

בירידה או בעליה ברכבל שווה לעמוד ליד החלון עם כוון ההר ואז רואים קצת שלכת וצבעי הצהוב זוהרים ליד האדום. אנחנו על ההר לא ראינו צבעי שלכת.

לפארק יש 2 כניסות במרחק של כשעתיים ביניהם כיוון שהכביש לא חוצה את הפארק אלא הולך מסביב. . אנחנו נוסעים לצד השני ונישן בו יומיים.

בחרתי מלונות שיושבים ליד הרכבלים כדי שלא נצטרך להזיז את הרכב

באגדות של בני אָיינוּ נחשבות פסגותיהם של הרי דָאיסֶצוּ למשכנם של אלים נדיבים ורבי עוצמה, שלובשים צורת אדם ועוזרים לאנשים בעת צרה. מי שמטיילים בהרים אלה בהחלט מרגישים שזהו משכן הולם לאלים.

• הכיפה המרשימה, החרוטית ופולטת־האדים של הר אָסאהי   (נקרא גם אָסאהי־דאקֶה),

•  ההר הגבוה ביותר בהוֹקָאידוֹ (2290 מ'), משקיף על נוך פנורמי מרהיב.

• בחודשים יוני־יולי פורחים כאן פרחי בר רבים, ואילו צבעי הסתיו מרשימים במיוחד מסוף אוגוסט עד סוף ספטמבר. יש התראות דובים ולכן כולם כולל אותנו הולכים עם פעמון ויש תחושה שאתה נמצא בעדר של פרות או עיזים.,

רכבל https://asahidake.hokkaido.jp/en/

5.10-7.10.2025 ימים ראשון עד שלישי (2 לילות)

יום ראשון 5.10

אנחנו בדרכנו לצד השני של פארק דיאסצזאן  Sounkyo. נסיעה של כשעתיים בלי עצירות.

בדרך מקבלים את ההמלצה של צאט gpt  ועושים קפיצה מחוץ לדרך  לאורך אגם יפה למפל Hagoromo מפל מקסים ששווה את היציאה מהמסלול. כל הדרך עם נוף יפה ומצוקים. לפני המפל בריכת מים חמים לטבילת רגליים שכמובן אנחנו ועוד כמה יפנים מנצלים ( תמיד כדאי ביפן להחזיק בתיק מגבת קטנה)

אנחנו ממשיכים בדרכנו ועוצרים בגן יפה כדי ללכת קצת ולשתות תה ( אני בדרך כלל מכינה תרמוס עם תה ויש לנו 2 כוסות באוטו).

פצו ראה שבאחת העיירות יש תערוכת צילומים. אנחנו אוהבים להיכנס למקומות לא מתויירים תמיד יש בהם הפתעות. הפעם אנחנו נתקלים בצלם מטוקיו שהתערוכה שלו מתקיימת במקום והוא מלווה אותנו חלק מהזמן ועונה על שאלות שלנו. הזדמנות לחוויה אחרת מתאפשרת רק אם יוצאים מהמסלול הידוע מראש ומאזור הנוחות.

תערוכת צילומים של צלם kentaro kumon בעיירה HIGASHIKAWA

אנחנו ממשיכים בדרכנו למלון

מלון Hotel Taisetsu

כולל ארוחת בוקר וערב הפעם בסגנון בופה.

החדר שלנו עם פוטונים על הרצפה, האמת שגילינו שכבר פחות מתאים לנו ( שווה פעם אחת ביפן להתנסות אבל מעבר לזה מיותר אבל לא היו חדרים אחרים וגם אי אפשר היה כבר לשדרג)

האוכל טעים , לא גורמה כמו במלון הקודם. אבל יש אופציות מעניינות כמו להכין לבד שובו שובו ( זה בשר דק שמבשלים במרק רותח. וגם בשר משוייש מאוד טעים שמכינים לבד בשולחן וכמובן מלא כל טוב ושתיה אלכהולית ושתיה רגילה ובירה חופשי.

וגולת הכותרת  זה האונסנים.

יש כאן 3 אונסנים מופרדים נשים וגברים ( ברגע שמתגברים על הבושה מהערום האונסנים זה חוויה לגוף ולנפש.) שווה תמיד ביום הראשון ללכת לראות את האונסן. וגם בחלק מהמקומות יש יציאה לאזור פתוח והוא בדרך כלל הכי שווה ויושב עם נוף ואווירה מיוחדת.

יש אונסן אחד עם ריח של ביצים משערת שהכי מרפא אבל איליו לא בא לי ללכת.

יש אחד שיושב על גן עם רחצה בפנים ובחוץ מהמם בעיקר בלילה כי יש תאורה על העצים.

ואחד בקומה שביעיתממש ממש שווה  עם נוף להר כשהשלכת מול העיניים כמובן שמים חמים חמים.

לגבי החדר הוא די מרווח אבל השרותים והמקלחת ביחד וקטנים מזכירים קצת שרותים של סירה. אנחנו התרחצנו באונסנים ככה שלנו פחות הפריע. ביום הראשון למקלחת היה ריח של עובש אז ביקשנו והחליפו לנו חדר

יום שני 6.10.25 בארץ הכל גועש מקווים שתחתם עיסקה , מחר שנתיים לטבח 7.10 זה פשוט לא נתפס שעברו שנתיים ויש עדיין חטופים בעזה ועדין נלחמים ונהרגים חיילים. אנחנו אמנם כאן אבל כל הזמן מתעדכנים וחושבים על מה שקורה בארץ.

בבוקר הולכים ברגל לרכבל  ועולים עד למעלה ( 2 רכבלים) 7800 יין מאוד יפה פלוס עליה לא גדולה במדרגות טבעיות לתצפית חייבים לבוש טוב כי קר למעלה.

כשיורדים מהמעלית יש מסעדה עם ראמן מעולה.

משם אנחנו חוזרים למלון נוסעים קצת לכוון המפלים ומשם ממשיכים ברגל במדרכה לאורך הכביש ומצד שני הנחל ( אפשר היה גם ללכת מהמלון אבל לא הבנו אם נצטרך ללכת על הכביש ואפשר גם לנסוע עד למפלים, יש שם חנייה אבל הדרך מאוד יפה אז אם יש זמן שווה ללכת אותה. בדרך אנחנו רואים כמה במבים חמודים.

שני המפלים רִיוּסֵיי (Ryusei) וגינגָה (Ginga), https://www.japan-guide.com/

נמצאים אחד ליד השני בתפאורה מושלמת במיוחד שמזג האויר שלנו מושלם.

לצד המפלים יש כניסה עם עליה של כ 500 מדרגות טבעיות לא קבועות בגובה עולים לתצפית על 2 המפלים ואז יש עוד עליה ששווה לעלות למרות שרשום שם להיזהר מדובים ( אני כמובן מיד מצלצלת בפעמון). התצפית למעלה היא וואו, השמש מאירה את ההר שחלקו בשלכת והמפל מנצנץ בהחלט שווה את העליה. למי שיש בעיית ברכיים כמו לי אני ממליצה להיעזר במקל וגם לקחת כובע ומעיל כי קר שם למעלה.

חוזרים למלון והולכים לאונסן

בערב אנחנו הולכים לעיירה לסיבוב של חצי שעה לתערוכת אורות אינטראקטיבית , סתם נחמד לא מעבר

לזה.

• בדיעבד אולי אין צורך לישון כאן, או שאפשר להסתפק בלילה אחד.אפשר להגיע בבוקר לעלות ברכבל ללכת למפלים ולהמשיך הלאה.

7-10.10.2025 ימים שלישי עד שישי (-3 לילות

לתקווה שהחטופים יחזרו עכשיו.

אנחנו בדרכנו לפארק הלאומי אקאן מאשו

שעתיים וארבעים דקות נסיעה ללא עצירות בדרך , 161 ק"מ . צריך לזכור שביפן נוסעים בצד שמאל ובמהירות איטית. אפילו פצו נוסע רגוע ולאט כי זאת יפן וכפי שהוא אמר לי פעם קודמת אתה לא מפחד שמישהו יחתוך אותך כולם נוסעים רגוע ולפי הכללים.

אקאן - Akan National Park

אחת משמורות הטבע הוותיקות ביותר ביפן, הוכרזה כבר בדצמבר 1934.  הפארק בשטח של כ- 905 קמ"ר בנוי סביב חמישה אגמים. שהגדול בהם הוא אגם אקאן (Akan) .

בדרך אנחנו עוצרים לעשות קצת קניות ועצירות של צילומים. הדרך מאוד יפה שזורה שדות חמניות נוי יפיפיות. בשטח הפארק יער בראשית הרי געש פעילים ותופעות תרמיות פעילות כמו בריכות בוץ מבעבעות (Bokke) . על גדת אגם אקאן נמצאת העיירה הנקראת על שמו,ושם נמצא המלון שלנו.  בעבר חיו אנשי האיינו במקום זה. כיום נותרו במקום מספר בתים מקוריים שלהם בעיירה. יש רחוב עם מלא חנויות לתיירים. יש לנו מפגש מעניין עם אחד מבני האיינו, יש מלא חנויות ממוסחרות עם דברי עץ, באחת מהן ישב גבר ועבד והתחלנו לדבר איתו, להפתעתנו הגבר דיבר אנגלית טובה ולמדנו שלפי האמונה של בני האיינו הינשוף זה אל השמים הסלמון אל/מגן הים והדב אל/מגן היבשה. חלק מהעבודות זה עבודות מכונה זולות אבל חלק מהן אלו עבודות שלו מאוד מאוד יפות. כשיצאנו אמר לנו בעברית שלום.

בערב הלכנו למופע אורות ביער שהיה מיוחד.

8.10.25

שעה נסיעה מהמלון שלנו לא רחוק מגבולות שמורת אקאן נמצאים שני אגמים קסומים: אגם מאשו (Mashu lake)  הנחשב לאגם הצלול ביותר בעולם. ואגם קושארו (Kusharo) .אגם מאשו שנמצא בקצהו המזרחי של הפארק, נחשב לאחד המקומות היפים ביותר בהוֹקָאידוֹ, במיוחד כאשר מזג האוויר נאה. גובה הצוקים התלולים של המכתש בו נקווה האגם מגיע ל־200 מ', מי האגם צלולים להפליא, ואין נהרות הנשפכים לאגם או ממנו. שפת המכתש משקיפה על נוף פנורמי מרהיב הכולל את הר שארי (Shari) בצפון, את חצי האי שירֶטוֹקוֹ (Shiretoko) בצפון־מזרח, ואת אגם קוּשארוֹ והרי הגעש של אָקאן במערב. (מתוך אפליקצית העולם)

לנו יש מזג אויר לא משהו, ערפל מכסה את האגם אבל לפתע יש חור קטן כחול בשמים ואני תמיד אומרת שאם יש טיפה כחול בשמיים אסור להתייאש הכל יסתדר. ואז כמו קסם האגם מתחיל להתגלות ועושה לנו משחקי תעתועים רגע האגם נחשף ורגע מכוסה כולו. חוויה מאוד מיוחדת. לאגם יש שתי תצפיות בצד הזה ואנחנו עוברים עם הרכב לתצפית השניה והמחזה מאוד יפה ואז שוב לנקודת התצפית  הראשונה והאגם נגלה במלוא הדרו. האמת שלכל מזג אויר יש את הקסם שלו.

אנחנו ממשיכים לאגם קושארו שם אפשר לעשות טיול בלשון היבשה. הליכה מעגלית קסומה  של  2.5 קמ ביער בשלכת לאורך אגם, פשוט קסום. ממש לקראת סיום יורד גשם ואנחנו מברכים את מעילי הגשם שאנחנו סוחבים בתיקים.

ובזכות הגשם והשמש שיוצאת אנחנו זוכים לראות 2 קשתות.

לקינוח עוצרים במרכז המבקרים של Teshikaga שבצדו יש אונסן רגליים שווה ביותר . אנחנו כמובן טובלים את רגלינו ונהנים.

חוזרים למלון ( למלון יש חניה מרוחקת 600 מטר אבל כל הזמן יש שאטל שמסיע מהמלון וחזרה) ליד החניה אנחנו פוגשים עדר של במבים אוכל דשא.

לפנות ערב הולכים לאונסן. במלון יש שני אונסנים שווים ביותר אחד צופה על האגם מלמעלה והשני בגובה האגם. מומלץ לצאת לחלק החיצוני.

גם במלוו הזה המקלחת והשירותים ביחד וקטנים אבל גם כאן האונסן מפצה על זה.

המלון יפיפה מלא בעבודות עץ ובפינות קסומות. בצד האחורי של המלון ליד האגם יש גינה קסומה שפתוחה לכולם עם נקודת צילום של פרחים וטוטמים שווה לבוא בשקיעה ובערב.

אחרי ארוחת ערב אנחנו זוכים למופע נבל מענג.

מלון Akan Yuku no Sato Tsuruga

חדר טווין עם אזור טטאמי

כולל ארוחת בוקר וערב

9.10.25

יוצאים בבוקר לשיט על אגם אקאן ,מזג האויר קר עם רוח, אי אפשר לשבת באוניה בחוץ. אנחנו מתבאסים קצת שאין לנו מקום ליד החלון ואז מקבלים מתנה. מאחורינו גבר מקומי פונה אלינו באנגלית ברמת שפת אם בהומור ואומר לנו שבטח הבנו כל מילה מהסרט ביפנית. אנחנו מתחילים לדבר. הוא כמובן מתרגם לנו את מה שנאמר. מסתבר שהגבר שנראה קצת כמו סמוראי הוא אדריכל נוף יפני שגר חצי שנה בקיוטו וחצי שנה בקנדה. אנחנו מקבלים מפגש מעניין של שעתיים עם אדם מעניין. כמו שכבר אמרתי מפסידים משהו מרוויחים משהו אחר.

במימי אגם אקאן גדלות אצות עגולות הנקראות - מארימו (Marimo) , אצות אלה אנדמיות לאגם זה בלבד. כל שנה בתחילת אוקטובר, כשצבעי הסתיו בשיאם, מתקיים על גדות אגם אקאן פסטיבל המרימו. אנשי האיינו מקדשים את האצה.לפחות מה שאנחנו ראינו  היה מיני פסטיבל , תהלוכת לפידים ברחוב המשוחזר של בני איינו, שירה סביב האש ואחר כך מופע באולם שלא נשארנו לראות.

בצהריים אנחנו נוסעים לאזור של ביצות קושירו שם מקום מושבם של עגורי הכתר ביפן, הידועים גם כעגורים יפניים, הם מין עגורים אדומים-כתר נדירים, סמל למזל, אריכות ימים ונאמנות. הם חיים באזור הביצות במזרח האי הוקאידו, במיוחד בפארק הלאומי קושירו שיצוגאן. הזמן הטוב לראות אותם זה בחורף אבל חברה שלי שמטיילת ביפן אמרה שראתה כמה אז החלטנו לנסוע לראות אותם.

גוגל מפ לוקח אותנו מכביש שמסתבר שזאת דרך עפר ואנחנו מרוויחים דרך מקסימה עם תחילתה של שלכת. לצערנו השלכת לא בשיאה. בגלל שינויי מזג האויר השלכת כבר בסופה. אנחנו רואים כמה להקות של עגורים שמחפשות אוכל בשדות התירס אחרי שנקצרו וזוכים לראות אותם מקרוב ובמעופם וגם איילים לצידי הדרך שבנס לא יורדים לכביש וגורמים לתאונה.

נוסעים לתצפית על הביצות ומשם חזרה למלון.

כבר כתבתי על האונסנים . בגלל שהאונסנים שונים אחד מהשני אז כל יום מתחלפים גברים ונשים וגם באמצע היום אז אני ממש ממליצה ללכת לשניהם . אחד נמצא בקומה תחתונה ויושב על האגם והשני שהלכתי איליו היום יושב בקומה שמינית והבריכה החיצונית שלו צופה להר. משערת שבכל שעה זה כף אבל בשעה ארבע וחצי לקראת שקיעה זה פשוט מדהים. היציאה בערום מלא לבריכה החיצונית קצת מאתגרת מבחינת הקור אבל אם בחרתם במלון הזה זה שווה שווה שווה , לא לוותר.

בפעמים הראשונות כשהולכים לאונסן מרגישים בושה כי ככה גדלנו ואז מבינים שזה לא מעניין אף אחת, ושיש בזה שחרור עצום ושזה חוויה אחרת.

לגבי המלון החדר מצויין למעט המקלחת שמאוד קטנה, הצוות והשרות נהדר, האונסנים מדהימים והאוכל בסדר לא מעבר לכך, יש שפע של אוכל מכל הסוגים אבל זה לא גורמה אולי כדאי לקחת בלי אוכל.

10-12.10.2025 ימים שישי עד ראשון (2 לילות)

10.10.25

נסיעהמאקאן לסאפורו, מפגש בדרך עם ליאת ודודי שגם מטיילים עצמאית בהוקאידו. מקבלים חיבוק מהבית וממשיכים לדרכנו.

מגיעים למלון ומתארגנים.

11.10.25

סאפורו- קצת עיר גם זה חשוב.

יש הרבה מה לעשות אבל יש לנו יום אחד אז צריך לבחור.

המלון שלנו נמצא על פארק דורי שבקצהו נמצא מגדל תצפית . בבוקר  אנחנו עולים במעלית לתצפית על העיר.

אחר כך מטעינים את כרטיס הסויקה שברשותנו משנת 2019 ונוסעים ברכבת התחתית ל maruyama park

הפארק מאוד יפה אנחנו מתכננים הליכה מעגלית עם עליה לתצפית. פצו שומע ברקע תופי טאיקו ואנחנו הולכים לכיוון התיפוף נכנסים למקדש בודהיסטי שבו הנזיר מתופף בתוף טאיקו כדי לגרש את הרוחות מההר ולשמור עליו.

ממשיכים בעליה ביער יפיפה עד לתצפית על העיר. אחרי שיורדים אנחנו הולכים לשוק הדגים, אוכלים ארוחת דגים נחמדה באחת המסעדות הקטנות ומשם ממשיכים לשוטט בשוק מקורה.

היה נחמד להיות קצת בעיר.

בדרך למלון נכנסים לתערוכת צילומים יפה

ובערב יוצאים מאזור הנוחות ונכנסים למסעדה קטנה ומלאת עשן של גריל וסיגריות שמתגלה כחוויה יפנית מיוחדת שבסיומה אנחנו אוכלים מרק ראמן גולש מעולה.

מלון Sapporo View Hotel Odori Park

מלון מערבי ברמה טובה ומיקום טוב. לקחנו בלי ארוחות.

12-15.10.2025 (3 לילות) ימים ראשון עד רביעי

12.10.25 יום ראשון

מחר אמורים לשחרר את החטופים ואנחנו די צמודים לטלפון לוודא שלא יקרה כלום ומחזיקים אצבעות שהכל יתנהל כמתוכנן.

אנחנו בדרכנו לפארק הלאומי שיקוצו - טויה (Shikotsu - Toya National Park)

הפארק ממוקם בדרום מערב הוקאידו , הפארק הלאומי שיקוטסו-טויה Shikotsu-Toya (支笏洞爺国立公園, Shikotsu-Tōya Kokuritsu Kōen) נקרא על שם שני האגמים המפורסמים שלו, Toyako ו- Shikotsuko

שמורת טבע מוכרזת החל משנת 1949 ובה נופים וולקניים מרשימים. בשטח השמורה משובצים 3 אגמים ציוריים - אגם טויה(Toya) בעל הצורה העגולה המושלמת, אגם שיקוצו (Shikotsu) ואגם קוטארה (Kutara) . השמורה מציעה מבחר טיולים ברמות קושי שונות: בנופי הרי הגעש הפעילים ביערות ובאגמים. מוקדי מעיינות חמים נמצאים כמעט בכל השמורה

אנחנו נוסעים בגשם שלא מפסיק לרדת ובמזל היום מתוכננת לנו עצירה במוזיאון מקסים שקשור לתרבות האיינו הקרוב לאזור נובוריבצו / שירהוי נקרא Upopoy National Ainu Museum and Park (המוזיאון הלאומי של תרבות האיינו). המוזיאון מציע היכרות עם אורחות חייהם וטקסיהם של ילידי האי - אנשי האיינו (Ainu) התצוגה  מרהיבה וממש שווה עצירה ולתת למקום זמן . במזג אוויר יפה אפשר גם לטייל ליד האגם.

משם אנחנו נוסעים  לנובוריבצו(Noboribetsu) בו הולכים בינות בריכות בוץ רותחות, גזים הנפלטים ממעמקי האדמה ונחילי מים חמים.

בדרך אנחנו כבר רואים יותר את צבעי הסתיו, לצערנו השנה השלכת לא מאירה לנו פנים .

המלון שלנו מקסים, ממוקם חצי שעה מאגם טויה . מלון יפה עם חדר שצופה להר עם עצי שלכת . אונסן מאוד מפנק וארוחת ערב בופה טובה.

2 לילות ראשונים במלון Midorinokaze Resort Kitayuzawa

13.10.25 יום שני ערב שמחת תורה שנתיים בדיוק מאז 7.10  עשרים  חטופים חיים חוזרים לארץ וכל הארוע מלווה אותנו המהלך היום. אנחנו כל היום עם טלפון פתוח בשידור חי. הלא יאומן קורה והחטופים החיים חזרו. עכשיו נחכה שגם החטופים המתים יחזרו .

מזג האוויר טוב ואנחנו נוסעים לאגם טויה.

עולים ברכבל להר USU השלכת כבר מתחילה לפנק אותנו בצבעי כתום אדום. למעלה מחכים לנו כסאות מפנקים שצופים על הנוף. שביל הליכה לתצפית מצד אחד על אגם טויה ומצד השני על מפרץ  של האוקינוס השקט .

לאחר מכן אנחנו מטיילים מסביב לאגם בין פסלים יפים תוך כדי האזנה כל הזמן לחדשות.

חוזרים למלון והולכים לאונסן. האונסן במלון ברמה מאוד גבוהה החלק החיצוני נמצא בתוך היער עם גדרי עץ והמון בריכות תרמיות, חוויה מטורפת.

האוכל במלון הוא בצורת בופה אבל ברמה מאוד גבוהה. מלא סוגים של מרקים. מרק עגבניות עם עוף בקרי פשוט מעולה כל סוגי הדגים ושרימפסים. הבופה מלא באוכל יפני סיני וקצת מערבי. בבוקר ובערב עוברים עם עגלות עם דברים מיוחדים אצלנו בארוחת הבוקר היה מרק בצל עם גבינה מומסת מדהים, מי היה מאמין שמרק בצל בבוקר זה מאכל כפי. אחד הדברים שאני משנה בטיול זה שינוי זמני הארוחות. אם ארוחת הבוקר טובה אני אוכלת ארוחת בוקר ואז אוכלים ארוחת ערב בחמש וחצי ולפעמים גם אוכלת 3 ארוחות. אחד הדברים שלמדתי זה שטוב מדי פעם לשנות לגוף תבניות אכילה אז אני מנצלת את הנסיעות ועושה את זה. אני יכולה להגיד על עצמי שכשאני אוכלת בבוקר בסביבות תשע אני בדרך כלל רעבה במשך היום ( תחושה שלא מוכרת לי כשאני מתחילה לאכול אחרי 11)

חוזרים לחדר ונצמדים לחדשות לראות את חזרת החטופים.

14.10.25

אנחנו בדרכנו לאגם שיקוצו

עצירה ב Sangai taki https://maps.app.goo.gl/3ovsGoMjf9Dz9XBm6?g_st=ipc

גן יפה ומפלים קסומים עם שלכת מפנקת( רק כשנגיע לטוהוקו נבין את עוצמות השלכת ביפן ).

מגיעים למלון מוקדם, המלון יפיפה . אנחנו משאירים את המזוודות והולכים לטייל במרכז המבקרים ולאורך האגם.המלון יושב ממש קרוב לאגם שיקוצו.

בסביבות שלוש אחרי קבלת החדר אנחנו הולכים לאונסן.

בעודי יושבת לבד באונסן המפנק אני חושבת שאני צריכה לכתוב פוסט על אנסן. אז אתחיל בלכתוב כאן.

אונסן לא בכל מחיר

חלק מיפן לפי דעתי זה חווית האונסנים. לוקח זמן להשתחרר ולהנות מהחופש הזה של דימוי הגוף, מה יחשבו עלי? איך אני נראית? אני שמנה. אני זקנה, הציצים שלי נופלים ועוד מחשבות שעוברות לנו בראש כי אנחנו לא רגילים להיות ערומים ליד אנשים אחרים, זה לא נראה לנו טבעי. בצבא אנחנו מתקלחים במקלחות משותפות אבל תמיד נסתיר ולא באמת נקבל את השחרור הזה שעליו אני מדברת. כן, הייתי במקום הזה, דימויי הגוף שלי לא משהו ואני לא בטוחה שארגיש נוח להכנס לאונסן עם אוטובוס של ישראליות. אבל, כן גיליתי שאחרי כמה פעמים אני כבר משוחררת לגמרי ושאף אחד לא מתעניין בי ומאוד כף להתקלח בישיבה והכי שווה לבדוק אם יש אזור חיצוני ובמקומות הטובים תמיד יש ואז לצאת לקור העז ולהכנס למים הרותחים, לשבת עם עצמך מכונסת במחשבות שלך, להסתכל על הסלעים, הגשרים או העצים או על השלכת ממול או על האגם ולחשוב איזה ברת מזל אני. רגע עם עצמך להנות מהערום לראות סביבך נשים מכל הגילאים בכל מבנה הגוף עם כל סוגי השדיים, הרגליים, הידיים,הפנים, לרוב אסיאתיות שאת הדבר האחרון שמעניין אותם ופשוט להרגע ולהנות מהמים החמים, מהשקט והשלווה.

אני כבר מומחית לאונסנים אפילו הסברתי עם הידיים לאישה מבוגרת אסיאתית מה עושים.

למה לא בכל מחיר?

כי אם הצצת לאונסן והוא לא נראה לך שווה ונעים יש סיכוי שחווית האונסן תהיה שונה משלי.

אז באמת מה עושים.( ההמלצות שלי מתאימות לגברים ונשים)

מחליטים ששמים את הבושה בצד ומנסים.

לובשים את הבגדים המצחיקים שלהם שנמצאים בחדר.

שמים נעלי אצבע או את הנעלים שלהם

יש מלונות שצריך לקחת את המגבת מהחדר ויש שלא, הם יגידו לכם בקבלה.

לא לשכוח מפתח לחדר ומגבת קטנה ומלבנית ( לא מרובעת) היא תעזור לכם כשאתן הולכות היא מכסה את החלק הקדמי וזה קצת עוזר עם הבושה ואת החלק האחורי שלנו אנחנו בכל מקרה לא רואות . לא נכנסים עם המגבת הקטנה למים .

כשנמצאים במים שמים אותה על הראש. כתוב שלא מרטיבים אותה אבל לא קרה כלום אם היא נרטבת.

בדרך כלל בחדר יהיה סל ושקית לדברים. אין צורך לקחת כלום לרחצה כי הכל יהיה באונסן.

הגעתם לאונסן בדרך כלל אונסן הנשים יהיה באדום גברים בכחול

את הנעלים משאירים בחוץ בארונית.

בתוך החדר הראשון מתפשטים ושמים את הכל בארונית ואת המפתח על היד ( אסור לצלם), קעקועים לשים פלסטר , פצו נכנס בלי פלסטר ואף אחד לא העיר לו)

נכנסים לחדר הרחצה ומתקלחים עם סבון.

אפשר ללכת כשהמגבת הקטנה מכסה את כל הגוף מקדימה

לפני שנכנסים למים אני ממליצה לבדוק איפה יש יציאה החוצה היא הרבה פעמים מוסתרת או בקומה אחרת ולהציץ ואז בוחרים לאיזה בריכה רוצים להיכנס.

ובעיקר להנות ולהשתחרר. אם לא הבנתם, באמת אף אחד לא מתעניין בכם.

יש הרבה סוגים של אונסנים

אונסנים ציבוריים ( לא הייתי) משערת שיהיו פחות אטרקטיביים אבל יהיו גם חוויה.

אונסן רגלים- ביפן תמיד יש לי בתיק מגבת קטנטונת של דקטלון כי אף פעם אני לא יודעת איפה אתקל באונסן רגליים שווה . בכל הפעמים שהיינו ביפן טבלנו את רגלנו לפחות פעמים. אחד הדברים הכפיים זה לטבול את הרגליים במים חמים ומרפאים מול נוף עוצר נשימה או אחרי הליכה ארוכה או סתם במקום נחמד.

אונסן פרטי- יש מלונות שיש בהם אונסנים פרטיים ואז אפשר להיכנס ביחד זוג וזה נחמד. בטיול הזה היינו בשנים כאלה שהיה יפה  ובטיול הקודם היינו בכמה למשל במצומוטו היינו ביום שלג באנסן פרטי בחוץ והיה רגע קסום. במלון לפני האחרון שלנו בטוהוקו היינו במלון ריאוקן עם אונסן פרטי שהיה כל כך וואו שאפילו בבוקר הלכתי איליו.

אונסן במלון/ריוקאן שמשלב את מערב ויפן - האונסנים במלונות ( לא מלונות מערביים) ככל שרמת המלון עולה יש סיכויי שהאונסן יהיה יותר מושקע. כדאי כשבודקים ביקורת על המלון לקרוא מה כותבים על האונסן. כל האונסנים שהייתי ( והייתי בהרבה) שהיה להם אזור חיצוני היו הכי שווים. יש מלונות שיש בהם יותר מאונסן אחד ויש מלונות שנשים וגברים מתחלפים בימים. זה בדרך כלל יהיה כששני המיקומים שונים למשל אונסן שיושב בתוך הטבע ואונסן שיושב עם תצפית על הנוף ההבדל בדרך כלל יהיה בחלק החיצוני.

אונסן טבעי בטבע גברים ונשים ביחד - היינו בכזה ביקושימה, היתה חוויה מאוד מיוחדת, בדרך כלל יהיו שם מקומיים.  בבלוג של שישה שבועות ביפן יש תאור של החוויה.

אסור לצלם באונסן אז אין תמונות .

וחזרה לאגם

יש באזור מסלולי הליכה בערוצים שמכוסים טחב אבל שניהם אסורים כרגע להליכה אז אנחנו מוותרים.

ארוחת הערב במלון היא בופה ברמה מאוד גבוהה והכל טעים.

לילה אחד Lake Shikotsu Tsuruga Resort Spa Mizu no.

מלון 5 כוכבים מעולה ציון 10 חדר מדהים, מלון יפיפה, אוכל משובח

חלק ב' טוהוקו

עבודת מיקס מדיה יפן בשלכת - ליאורה מירון

15-17.10.2025 ימים רביעי עד שישי (2 לילות)

15.10.25 יום רביעי

יציאה ממלון Lake Shikotsu Tsuruga Resort Spa Mizu no  חצי שעה נסיעה והחזרת הרכב .טיסה לסנדאי מסאפורו חברת Mytrip  בשעה 13:55 נחיתה ב 15:05 כולל מזוודות והושבה הצק אין מוקדם 156 דולר לשנינו.

שכרנו רכב דרך car rental שזה כמו בוקינג להשכרת רכב . שכרנו מחברת nippon שמיצגת את Alamo. בדלפק החברה בשדה לא היה נציג אבל משהיא מהדלפק ליד עזרה לנו והתקשרה לחברה והגיע תוך כמה דקות שאטל כדי לקחת אותנו לחברת ההשכרה שנמצאת כמה דקות מחוץ לשדה. עד כאן הכל טוב . מגיעים לנציג השרות ואז להפתעתנו הם טוענים שרשיון הנהיגה שלנו לא טוב.( שמענו על זה כבר כמה פעמים הפוסטים בקבוצות של יפן, אבל אנחנו כבר שכרנו 6 פעמים רכב בלי בעיה. כנראה אם הם לא נתקלו בישראלים בעבר הם לא מכירים את הרישיון הזה) במשך כשעה אנחנו לא מוותרים מעבירים אותנו לדבר עם משהו בטלפון באנגלית, כמובן שהם לא מדברים אנגלית, הם מנסים להיות מנומסים אבל הם לא באמת נחמדים. אנחנו מראים להם חוזה שבאותו היום החזרנו רכב שכור בהוקאידו. לא מוותרים ובסוף הם מקבלים אישור לתת לנו את הרכב. מאותו הרגע הם נהיים נחמדים ולא מפסיקים להתנצל. אנחנו יוצאים בשעה וחצי איחור מהשדה לסנדאי.

סנדאייפנית: 仙台; תעתיק לטיני: Sendai) היא עיר נמל ביפן הנמצאת באי הונשו, לחוף האוקיינוס השקט ומשתרעת עד להרי הו. היא העיר הגדולה ביותר בחבל טוהוקו ועיר הבירה של מחוז מיאגי

מגיעים כבר בחושך למלון היו לי מחשבות שנצא לטייל בעיר אבל הן נעלמו. אנחנו הולכים למרכז הקניות הגדול שצמוד למלון , מסתובבים קצת, אוכלים ארוחת ערב נחמדה וחוזרים למלון.

מלון Sendai Royal Park Hotel  המלון יפה, חדרים גדולים ומרווחים, גן מאוד יפה .מלון מערבי לקחנו בלי אוכל.

15.10.25

מזג האויר היום לא משהו צפוי 90 אחוזים של גשם. אנחנו לא מוותרים . לוקחים מעיל מטריות ונוסעים 40 דקות למאצ'ושימה. Matsushima נחשב לאחד המקומות היפים ביפן. למעשה, ליפנים יש את "3 הנופים היפים ביפן" ומפרץ מאצושימה הוא אחד מהם! אל האי הגדול, בין שאר האיים, ניתן לעשות שייט מהנה, כשעה לנו ירד גשם אז ויתרנו על השיט

נסענו ישר לחניה של פוקורג'ימה Fukuurajima, שגם קרוב יותר לחוף, הולכים בגשר אדום הגשם יורד במידה סבירה והטיול בערך בן שעה דומה לסיור ביער גשם קסום שווה לא להפסיד.

לצערנו בגלל מזג האויר הראות פחות טובה ורואים רק חלק מהאיים. אנחנו נוסעים רבע שעה אל עיירת הדייגים Shiogama , לא באמת יודעים מה מצפה לנו שם. אנחנו שמים בגוגל מפ את שוק הדגים ומגיעים למקום גדול שנראה יותר כמו מרכז לוגיסטי . עולים במדרגות בגשם ונכנסים למעין חנות קטנה ( לא זה מה שציפינו לראות) מוותרים ואז אני רואה זוג יפני ומחליטה לשאול אותו והוא מראה לנו שיש יציאה נוספת. אנחנו הולכים להפתעתנו אנחנו מגיעים לאזור של המכירות הפומביות של הטונה. יש שם מעין מרכז מבקרים שרואים מלמעלה את המכירה והדגים ( המכירה נעשית בשמונה בבוקר) אבל אנחנו רואים את האריזה ואת הדגים , זה מעניין אבל לא כל כך מרנין.  זה לא מה שחשבתי שנראה , חשבתי שנראה שוק דגים אז זכינו בחוויה אוטנטית ( גם בטוקיו יש כזה אבל הוא עמוס, ) אנחנו היינו לבד במרכז עם עוד בחור צעיר שהגיע אחרינו.

משם מנסים להגיע לשוק הדגים ב־Shiogama נקרא Shiogama Seafood Wholesale Market (塩釜水産物仲卸市場). זהו שוק דגים מקומי מצוין ופחות תיירותי מהשוק בטוקיו, עם אווירה אותנטית ומבחר עצום של דגים, פירות ים טריים וסושי. מגיעים על הקשקש ב 12 הם מתחילים לארוז אז אנחנו מצליחים לקנות לנו דגים וגם לשבת במסעדונת בתוך השוק.

מה מיוחד שם:

- קונים דגים/סשימי טריים בדוכנים.

- מרכיבים לעצמכם קערת דון (Donburi) אישית עם אורז ודגים לפי בחירה.

- פתוח לרוב משעות הבוקר המוקדמות (כ-7:00) עד 12 בצהרים.

אנחנו נוסעים למקדש באזור אבל הגשם מאותת לנו שעדיף להשאר ברכב ולחזור למלון או יותר טוב לנסוע לקניון העצום שראינו בדרך , גם את זה צריך, קניון ( לא בטבע) שווה ביותר.

אחרי זה נוסעים לעיר כדי לקנות כרטיסים לרכבת ל23.10 לטוקיו ובאותה הזדמנות בודקים את המלון שנהיה בו ביום האחרון ומוודאים את נושא שליחת המזוודות ( אזכיר טיפ חשוב שהמזוודות חייבות להיות על השם של מי שהזמין את החדרים ושגם הגעת המזוודות ביום אחרי תלוייה בשעת ההפקדה. )

מלון Sendai יRoyal Park Hotel. מלון מערבי ברמה טובה ומאוד נעים.

17-20.10.2025 (3 לילות) ימים שישי עד שני

17.10.25

נוסעים לאזור צפון טוהוקו טיול כוכב. אנחנו נוסעים היום 4 שעות לאגם טוואדה.

אני מתעקשת להאריך את הדרך ולנסוע דרך הר האצ'ימנטאי קראתי עליו באתר היפני .  כמה מצבעי הסתיו המרהיבים ביותר של יפן נמצאים בהרי האצ'ימנטאי . מקומות טובים כוללים את פסגת הר האצ'ימנטאי

אחת ההחלטות הטובות של הטיול, אנחנו נוסעים שעתיים בשלכת עוצרת נשימה, אחד המראות הכי יפים שראינו בעולם. אני לא יכולה לתאר את שלל הצבעים שהיו שם.

חשבתי שנראה שלכת בהוקאידו, לצערי מה שראינו היה קצת עצים עם אדום אבל לשמחתי זכינו היום במראה שנזכור הרבה שנים.

הדרך בסופה מאוד מפותלת ואנחנו נוסעים כבר בחושך אז לא יודעים האם מצפה לנו גם כאן צבעי שלכת.

יש לנו 3 לילות במלון יומיים בלי אוכל ויום אחד עם ארוחות

חדר עם נוף לאגם   Towada Prince Hotel

18.10.25

אחד ממוקדי העניין העיקריים באזור טוֹואדה הוא אגם טוֹואדה  , אגם יפה שנקווה בקלדרה של הר געש. סמלו של האגם, פסל של שתי נערות (1953) מאת קוֹטארוֹ טאקאמוּרָה, ניצב לחופו הדרומי. ממזרח לאגם נמתח ערוץ אוֹיראסֶה   המרשים לאורך כתשעה ק"מ.

היום נעלנו נעלים שמנו תרמילון על הגב, תרמוס קטן עם תה ומטריה ואנחנו בנסיעה מדהימה ל Oirase Stream

נחל אויראסה (奥入瀬渓流, Oirase Keiryū) הוא נחל הררי ציורי במחוז אאומורי ואחד מיעדי צבעי הסתיו המפורסמים והפופולריים ביותר ביפן. הנחל זורם לאורך קרקעית קניון אויראסה, מתפתל בין עצים, אשר - בעודם ירוקים ועשירים באביב ובקיץ - הופכים לגוונים בהירים של אדום, צהוב וכתום מסוף אוקטובר ועד תחילת נובמבר. למעלה מתריסר מפלים נופלים אל הנחל לכל אורכו מדפנות הקניון.

נחל אויראסה הוא המוצא היחיד המנקז את אגם טוואדה. הוא מתחיל בננוקוצ'י, שם יש תחנת אוטובוס ומזח סירות עם קישורים לעיירה הסמוכה יאסומיה. מסלול הליכה קל להליכה מוביל לאורך המעבר העליון הציורי ביותר של הנחל בין ננוקוצ'י לאישיגדו, עם גשרים רבים, מפלים ותחנות אוטובוס לאורך הדרך. אורך השביל כ-9 קילומטרים והליכה בו אורכת כשעתיים וחצי בכיוון אחד.

אנחנו מחנים את הרכב הולכים ק״מ וחוזרים חזרה לרכב . מה שרואים מכיוון אחד שונה לגמרי בדרך חזרה. מקפיצים את הרכב לחנייה הבאה והולכים לכל כיוון 2 ק״מ סהכ 6 ק״מ ביער טחב קסום לאורך הנהר. מזג האויר מפנק אותנו ואין גשם והעצים עדיין לא בשלכת אדומה אבל  השלכת כבר בעיצומה ומאוד יפה. המסלול קל אבל חשוב להגיע מוקדם בבוקר כי אחרת יש בעיית חניה. אין חנייה מסודרת ומחנים בצורה מסודרת באיים בצידי הכביש. אנחנו רואים לצידי הדרך שלטים שמסבירים שיהיה עיקוף לדרך מ 27.10 אנחנו משערים שאז השלכת תהיה בשיאה ואז המקום מפוצץ מטיילים.

כשאנחנו מסיימים מתחיל גשם, אנחנו נוסעים למוזיאון , זה מושלם לגשם  ובדרך עוצרים במקום שנראה כמו יריד איכרים ונכנסים לאכול במבשלת בירה מצויינת. ממשיכים למוזיאון שמתגלה  כמוזיאון מצויין  Towada Art Center  מרכז האמנות טוואדה (十和田市現代美術館, Towadashi Gendai Bijutsukan) הוא מוזיאון לאמנות עכשווית בעיר טוואדה, הממוקם באמצע הדרך בין האצ'ינוהה לאגם טוואדה. המוזיאון, שנפתח בשנת 2008, מהווה את מרכז מאמציה של העיר טוואדה להפוך את עצמה ל"עיר אמנות" שבה המבקרים יכולים לחוות יצירות אמנות המתקיימות בסימביוזה עם הטבע והנוף העירוני שמסביב. המבנה הייחודי שלו מורכב מתערובת של מבנים קטנים ונפרדים המחוברים יחד באמצעות מסדרונות זכוכית.

האוסף הקבוע של המוזיאון מציג למעלה מעשרים מיצבי אמנות מודרניים שנוצרו על ידי אמנים מכל רחבי העולם, כולל עבודות של רון מואק, ג'ונג הואה צ'וי ויוקו אונו. כל יצירה נוצרה באופן בלעדי עבור מרכז האמנות טוואדה ורובם ממוקמים בחדרים נפרדים. חדרים אלה עוצבו במיוחד עבור יצירות האמנות שהם מכילים, וכוללים פתחי חלונות שונים המאפשרים לאמנות לתקשר עם העיר הסובבת.

אנחנו מאוד נהנים מהמוזיאון .

הדרך חזרה בגשם מדהימה אפילו יותר מהבוקר כל הדרך מפנקת בשלכת צהובה ומידי פעם אדום. עוצרים להצטייד באוכל כדי לאכול היום בחדר.

בערב הולכים לאונסן. המלון הוא מלון לא גדול ולכן האונסן ריק. זה אונסן פשוט אבל מאוד נקי וכולו בחוץ מול העצים המוארים . פשוט כף.

19.20.22

נוסעים בדרך מקסימה כשהכל בשלכת צהובה , משני צידי הכביש עוטפים אותך עצים ומידי פעם נחל והר בצבעי השלכת. אנחנו נוסעים שעה ורבע לעיר הירוסאקי, למה הירוסאקי? אין לי תשובה כשהייתי צריכה לתכנן רק 8 ימים בטוהוקו דגמתי מקומות ובחרתי שאחד הימים מאגם טוואדה ניסע לאזור של גנים יפנים ומקדשים. מסתבר שהזמן הטוב ביותר להגיע לכאן הוא בפריחת הדובדבן אבל אנחנו באוקטובר והבחירה גם טובה. היתה לנו נסיעה קסומה ויום עירוני רגוע ( אמרה לאה גולדברג בשירה הנהדר ״אל יהה יומך כתמול שלשום״ ) אז אנחנו מנסים ליישם את זה.  במתחם המורכב משלושה גנים והכל בעלות 520 יין לאדם. גן יפני יפה  Fujita Memorial Garden. פארק הירוסאקי

טירת הירוסאקי גן בוטני ולסיום מחוץ למתחם גם מתחם מיוחד של מקדשי שינטו.

ארוחת צהרים של בשרים מעולים שמכינים לבד-יקיניקי . מרכז תרבות עם אומנויות עתיקות ומזג אויר נפלא.

3 לילות במלון    2 לילות ראשונים ללא ארוחת בוקר וערב, לילה אחרון עם ארוחת בוקר וערב

המלון טוב יושב על האגם עם נוף קסום מהחדר אבל החדר מערבי לגמרי המקלחת עם שרותים קטנים ומי שמסתובב בחוץ יכול לראות לתוך החדר וזה פחות נחמד. ארוחת הערב טעימה אבל לא וואו ומאוד יקרה.

לסכום אזור אגן טוואדה מקסים. לנו לא יצא לשוט באגם כי ירד גשם והראות היתה פחות טובה אז ויתרנו.

20-22.10.2025 (2 לילות) ימים שני עד רביעי

20.10.25

שעתים  נסיעה לאגם Tazawa שם נמצא המלון שלנו.

אנחנו בפועל נוסעים שלוש וחצי שעות של שכרון חושים אין לי דרך אחרת לתאר את הנסיעה הזאת. חשבנו שראינו לפני כמה ימים את היפה מכל. הדרך של היום מתחרה על המקום הראשון. אנסה לתאר במילים את הדרך.

נכנסנו לתוך תמונה ובתוך התמונה שביל שמוקף בצבעי הזריחה והשקיעה. לא ידעתי שלצבעים בטבע יש פלטה כל כך רחבה. לעיתים מרגישים שההר שלידנו בוער בצבע צהוב. והדרך מתפתלת ומאחורי הסיבוב או המנהרה הכל בוער וכל פעם מפתיע מחדש. אתה מבקש שהיופי הזה לא יגמר ומקווה שיצליח להחרט לך בזכרון.

אנחנו שומעים רדיו ישראלי אקו 99 ואז ההודעה מותר לפרסום, 2 הרוגים בעזה ממודיעין מחזירה אותנו למציאות הלא פשוטה שלנו כישראלים.

הטבע ממשיך לבעור ולנו בוער בלב.

אנחנו ישנים הלילה במלון ריוקאן 4 כוכבים.

ברגע הראשון קצת אכזבה כי התרגלנו למלונות יוקרה אבל ריוקאן זה הכי יפני שיש גם אם הוא 4 כוכבים. במלון 16 חדרים החדרים בקומה שניה ושלישית ולשמחתנו יש מעלית. החלון שלנו צופה לאגם קסום. החדר נחמד ונקי. בחדר אין מקלחת רק שירותים וכיור אבל יש אונסן פרטי בחוץ עם מקלחת  שאפשר ללכת לחצי שעה כמה פעמים שרוצים וגם אונסן מופרד.

אנחנו נרשמים לשעה ארבע וחצי לאונסן וזוכים לחוויה זוגית מדהימה בתוך אונסן עם מים חמים מול אגם בשקיעה, סיום קסום ליום קסום.

בערב ארוחת ערב יפנית יפיפיה עם מלא מנות והכל טעים. כל הדברים הקטנים מסבירים למה המלון יקר. חוויה נהדרת לסיום לפני המעבר לטוקיו.

מלון ריוקאן 4 כוכבים Katakurinohana המלון מקבל מבחינתי ציון 10 למרות שאין מקלחת ולמרות שהחזית נראית לא מזמינה.

21.10.25

נוסעים כחצי שעה לקאקוּנוֹדאטֶה Kakunodate היא מפורסמת בעיקר ברובע הסמוראים שלה ובעצי הדובדבן הבוכיים שלה, אבל אנחנו לא במרץ אז רק רואים את השדרה. לא נותרו בה רבים מבתי הסמוראים המקוריים. ובכל זאת, האווירה בעיירה, עם השדרה המרכזית הרצופה בתים מוקפי חומה, מהדהדת היטב את עברה המפואר.

יש מספר בתי הסמוראים הפתוחים למבקרים והתצוגות מאוד מרשימות ומעניינית ושוות כניסה.

באחד הבתים עמדה אישה מבוגרת  עם קלסר והעביר לנו את הדפים כדי שנקרא באנגלית הסברים- מצגת אנושית סטייל יפן העתיקה.

אחת הנשים בקבוצה הקריאה מה שכתוב ובסיום הם שאלו מאיפה אנחנו וכשאמרנו שאנחנו מישראל הם אמרו שהם מסינגפור וחברים טובים שלנו. טוב שיש עוד אנשים בעולם שאוהבים אותנו. והם כמובן רצו להצטלם, אז גם אנחנו.

לקינוח הלכנו למסעדה מקומית קטנה לאכול ראמן.

ממליצה לקרוא את מה שכתב גל  מפתיתים על ראמן  https://www.ptitim.com/udon_soba_ramen/

חוזרים למלון יחסית מוקדם והולכים לטבול באונסן.

22-23.10,25 יום רביעי-חמישי

נסיעה של 249 קמ 3-4 שעות חזרה לסנדאי להחזרת רכב ולמלון יוצאים בבוקר לסנדאי, אנחנו רוצים להגיע לפני השעה שתים כדי שהמזוודות ישלחו היום ויגיעו מחר למלון בטוקיו.

מחיר השליחה הוא פונקציה של מידה ומשקל. מודדים את הגובה+עומק+רוחב .  מטר ( אצלנו זה היה הטרולי) יכול להגיע ל15 קילו  1940 יין 160 יכול לשקול 30 קילו 2920 יין .

מגיעים בזמן, מקבלים את החדר והולכים להסתובב במרכז הקניות העצום שהמלון ממש יושב עליו. אוכלים ארוחה מעולה ששמנו עליה עין כבר בפעם הקודמת שהיינו בסנדאי.

מלון Hotel Metropolitan Sendai East מלון מערבי טוב מאוד.

23-28.10.25 טוקיו

ב 23 בצהרים נסיעה ברכבת לטוקיו

מגיעים בצהרים עושים חברות במועדון של המלון בחינם ומקבלים את החדר באחת במקום בשלוש.

יוצאים לספוג קצת את טוקיו , שנגוקו ואחר כך נוסעים לשיבוייה.

בסביבות חמש וחצי רואים את המוני האנשים נוהרים לרכבת ומבינים שממש לא בא לנו להדחס אז אנחנו הולכים ברגל למעלה משעה חזרה למלון, זה דווקא כף כי ככה מכירים את העיר

24.10.25 יום שישי

אנחנו משריינים לקניות ואחרי הצהרים הזמנו כרטיסים ל teamLab Borderless זאת הפעם השלישית שלנו במוזיאון הדיגיטלי כל פעם הוא היה במיקום אחר וקצת שונה ואף פעם לא התאכזבנו, זה מלהיב בטרוף והיינו כשעתיים בהתלהבות רבה.

25.10.25 יום שבת

נוסעים ברכבת ל asakusa האזור העתיק של טוקיו, אזור המקדשים, מלא אנשים הרבה מקומיים וגם תיירים חלקם בלבוש מסורתי, בהחלט שווה אפילו שהיינו גם בפעם הקודמת. אחר כך אנחנו הולכים לרחוב המטבח והסכינים kappabashi כדאי לשריין לפחות שעתיים. אנחנו כאן כדי לקנות לבן שלנו סכין שף אבל בלי קשר יש מלא דברים יפים.

26.10.25 יום ראשון

הגשם לא מפסיק לרדת וכשנרגע טיפה אנחנו הולכים לטייל בגינזה

אחרי הצהרים חברים שלנו סיגל וירון מגיעים ואנחנו הולכים איתם לאכול ואחר כך לטייל בשנג'וקו. קצת נהנים מחיי הלילה, יושבים בפאב שכנראה לא היינו הולכים איליו לבד.

27.10.25 יום שני , היום האחרון של הטיול שלנו

הולכים עם ירון וסיגל למקדש מייגי שאף פעם לא מאכזב ומשם נוסעים לפסטיבל ראמן שמתקיים בטוקיו, הפסטיבל מאכזב כי זה דוכנים עם מרקים אבל אין שום אווירה של פסטיבל וגם המרק ברמת הבסדר ולא מעבר לכך. הלכנו כי זה מה שהיה כתוב על הפסטיבל. פסטיבל הראמן בטוקיו (Tokyo Ramen Festa) הוא אחד האירועים הקולינריים הבולטים של העונה. הפסטיבל, המתקיים בפארק האולימפי קומאזאווה בין ה-26 באוקטובר ל-5 בנובמבר, מציג יותר מ-28 דוכני ראמן שונים. כל דוכן מציע את הפרשנות הייחודית שלו למרק האהוב, החל ממרקי שויו (רוטב סויה) ומיסו מסורתיים ועד ליצירות חדשניות המשלבות פירות ים או טעמים חריפים.

משם אנחנו נוסעים לשיבוייה ומגלים

1. מסעדת קיטן סושי מצויינת בקומה 8 מתוך חנות קוסמטיקה Mawashi Sushi Katsu Seibu Shibuya

2. נקודת תצפית מדהימה על מעבר החציה של שיבוייה ועל העיר מהקומה 7 של בניין Shibuya Scramble Square

עולים לקומה 17 במעלית זכוכית ומקבלים תצפית בחינם שאסור לצלם אבל אם הולכים לבית הקפה באותה הקומה

נכנסים פנימה עד הספה האחרונה צופים ישר מעל מעבר החציה של שיבוייה הקפה ומיץ התפוחים מעולה ואפשר לצלם שווה ביותר

28.10.25 חוזרים הביתה בטיסה ישירה של אל על משערת ומקווה שזה לא הטיול האחרון ליפן, יש עוד כמה מקומות שלא היינו וכמה מקומות שנשמח לחזור אליהם.

אנחנו מתגעגעים כבר הביתה לילדים לנכדים לבית ולשגרה

לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות לאייטם המלא
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא