טרק בדולומיטים 11-19.7.2023
פעם רביעית שאנחנו יוצאים לטרק עם אורית וצבי עמית או בקיצור העמיתים הם מביאים איתם חבורה מופלאה של אנשים, הגרעין נשאר קבוע וכל פעם מתווסף או יורד משהו הפעם אנחנו תשעה: אורית, עמית, רונית, אורי, מיכה, דודי, נועם, פצו ואני.
העמיתים מצליחים לאתגר אותנו כל פעם מחדש ולהזכיר לנו שחיים פעם אחת ושכל עוד אנחנו יכולים שווה לכבוש פסגות ולטייל בעולם הנפלא.
כמובן שזה מתחבר למוטו שלי ושל דר׳ סוס ״ אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים״
הפעם ההחלטה נפלה על הדולומיטים ולאחר התלבטויות רבות הוחלט שנעשה 4 ימים כוכב ויומיים ברצף מתוך המסלול של ה Av1 סה״כ 6 ימי הליכה ברצף. וכפי שידוע כל תכנית היא בסיס לשינוים ותבינו בהמשך.
האמת שאין כמו לחזור לאותו מלון אחרי יום של טיולים ובמיוחד שכשאורית רצתה לסגור כבר לא היו בבקתות חדרים זוגיים אז אורית נאלצה להתפשר.
את כל הלוגיסטיקה והסגירות עמית ואורית מבצעים, הפעם נעזרו ברוני דורון https://www.walkvacations.com/vacationstemplet/val-badia's-dolomites
שלצערי אני ממש לא יכולה להמליץ עליו אלא להפך,אחרי הפשלה שעשה לנו ובמיוחד על היחס הגרוע ביותר שנתן לנו בזמן אמת . ) הסיפור בהמשך)
הגענו בטיסה לונציה אחרי לילה לבן ( הטיסה היתה בשעה שש בבוקר)
אנחנו 9 אנשים ( 6 גברים 3 נשים) גילאי 65-70 מתוכם 2 זוגות והשאר השאירו את בני הזוג בבית.
לאחר נחיתה, נסיעה של 3 שעות ב2 רכבים עם נהג ( הנהגים היו מצויינים)
הגענו למלון חמוד Hotel La Palsa שיושב בנוף קסום בכפר ההררי לה ואלה (La Valle), או וונגן (Wengen ) בגרמנית
המלון כולל ארוחת בוקר וערב.
במלון יש גקוזי וחדר רוגע עם סאונות , מאוד מפנק להכנס לגקוזי אחרי יום הליכה.
הצוות מדהים ויצא מגדרו כדי לתת לי דברים מתאימים לתזונה קיטוגנית.
את המשך היום בילנו קצת בשינה וקצת בטעימה מהנוף הקסום בהליכה בכפר בו אנחנו נמצאים.
ארוחת ערב מצויינת .
רונית היום בת 70 אז אנחנו חוגגים לה יום הולדת עם יין חיבוקים
יום רביעי 12.7.23 היום הראשון של הטרק.
מסלול מעגלי לה ואלה (La Valle) - קרוסק דה ריטה (Crusc de Rit) - לה ואלה (La Valle)
המסלול של היום מתחיל ומסתיים בלה ואלה (La Valle) הוא מתחיל בגשם ואפילו ערפל שהולך ומתגבר. אנחנו ערוכים לגשם ומיד מוציעים כיסויים לתרמילים מעילים ושכמיות ולמפונקים ביננו כמוני, מטריה אחרי שעתים הליכה בגשם שהולך ומתגבר אנחנו מחליטים לעשות עצירה של שעה עד שיתבהר. בשעה 11:30 השמש מאירה לנו פנים וכל המשך ההליכה מתבצעת בשמש ובנופים עוצרי נשימה. אנחנו עוברים מעל ההר סאס דה קרוסטה (Sas De Crosta) בגרמנית ההר נקרא פרס (Pares). עצירה ב קרוסק דה ריטה (Crusc de Rit) חלקנו נהנים מכל מטעמי הקונדיטוריה האוסטרית למרות שאנחנו באיטליה ,בנקודת תצפית בדרך משקיפים על ואל באדייה (Val Badia) בדרום, ועל ואל פסיריה (Valpusteria) והפסגות אוסטריות בצפון. ההליכה היא על פני משטחי יער ומרעה רחב, ובאמת המראה וואו. יש אפשרות לקצר את המסלול אבל אנחנו בוחרים את המסלול הארוך, ככה זה כשהולכים עם העמיתים. המסלול קשה בגלל העליות אבל לא קשה מאוד בהחלט ברמת הסבירות כמובן מצריך כושר קודם.
המסלול ביום זה - הליכה 17.3 ק"מ,טיפוס 921 מטר, ירידה 921 מטר
אנחנו חוזרים בסביבות חמש ישר לג׳קוזי שמשחרר את כל הגוף.
ארוחת הבוקר במלון היתה מצויינת( אני לא אכלתי והכנתי לי אוכל לאכילה יותר מאוחרת כי אין חכם כבעל ניסיון ( במונד בלאן הרגשתי נורא בגלל שאני לא רגילה לאכול בבוקר)
ארוחת ערב מעולה, האוכל ברמה מאוד גבוהה
(לינה ב לה ואלה-וונגן (Valle-Wengen) במלון Hotel La Palsa
יום חמישי 13.7.23 היום השני של הטרק.
לפני שיצאנו לטרק הבת שלי שאלה אותי אם הטרק אתגרי , אז לא, הוא לא אתגרי אבל בהחלט אפשר להגיד שהוא מאתגר.
יציאה בשמונה ורבע מהמלון לאוטובוס
מסלול מעגלי פדורה (Pederoa) - שפיזאן (Spizan) - פדורה (Pederoa)
ההליכה מתחילה ומסתיימת בכפר פדורה (Pederoa) כשני ק"מ מ- לה ואלה (La Valle) , אנחנו נוסעים באוטובוס מקומי עלות יורו וחצי לכל כיוון לפנסיונרים..
בהתחלת המסלול הדרך מתחלפת בין כבישי אספלט לדרכי עפר ובהמשך הולכים בתוך הצמחיה לאורך הדרך רואים את הנופים הפנורמיים של לה ואלה (La Valle) גם של לונגיארו (Longiarù) ומונטה פוטייה (Monte Putia) המרשימה, העליה קשה תלולה ומפרכת שלא מסתיימת. טיפסנו 770 מטר על 4 קמ בערך שעתיים. הדרך שזורה במלא פרחים בצבעי סגול וצהוב ומידי פעם אנחנו נתקלים בשיחי תות למאכל. אחרי שאנחנו מגיעים לפסגה נעצרים בנוף המרהיב לארוחה קלה מנוחה ותמונות, המשכנו בירידה הדרגתית על דרך עפר טובה לאורך הזרימה של גראן אגא (Gran Ega) הנחל הגדול ביותר בוואל באדיה הדרך מביאה אותנו מן הפסגה של שפיזאן (Spizan) בחזרה ל- פדורה (Pederoa)כמובן שגם היום אנחנו פותחים את המטריות והמעילים כי הגשם מתחיל לרדת, לשמחתנו אפיזודת הגשם היום לעומת אתמול קלה וקצרה. משם באוטובוס למלון ואז ג׳קוזי מפנק.
הליכה 13 ק"מ. טיפוס 772 מטר , ירידה 773 מטר.
ארוחת בוקר וערב כרגיל מעולה לינה באותו המלון ב- לה ואלה-וונגן (Valle-Wengen).
יום שישי 14.7.23 היום השלישי של הטרק.
מ- פאסו ולפארולה (Passo Valparola) ל- קורווארה (Corvara)
העברה קצרה בשני רכבים שנסגרו מראש, יוצאים בשעה תשע בבוקר ההסעה מביאה אותנו אל פאסו ולפארולה (Passo Valparola) כאן אנחנו מתחילים מסלול פנורמי לאורך סאס סאט (Sett Sass) עד לאחו המרוחק של פראלונגיאה (Pralongià), לאורך כל הדרך פריחה מרהיבה הצבעי צהוב לבן וגווני הסגול, פשוט מרחיב את הלב, כמובן שכל זה למרגלות צוקי הדולומיטים העוצמתיים. היום המסלול קצת יותר קל. עדין יש עליות אבל יותר מתונות. בחלק מהדרך מקפצים על בולדרים גדולים וגם קצת ירידה עם כבל תמיכה. אתמול היה גשם אז בחלק מהדרך יש בוץ ואני מצליחה לשקוע היטב עם הנעל, מזל שהנעל היתה סגורה היטב. לאורך כל הדרך יש נופים מרהיבים של הפסגות והעמקים של ואל באדייה (Val Badia) וברקע קרחון של רכס המרמולדה (Marmolada) . בצהרים עוצרים לאפוגטו שנדי ונשנוש ולהפתעתי ״במקומות הכי לא צפויים מתגלים דברים מפתיעים ״ ואני מגלה שיש עבורי יוגורט ופרות יער ללא סוכר. חוזרים ל- לה ואלה (La Valle) בתחבורה ציבורית בשני אוטובוסים).
הליכה 14.9 ק"מ, טיפוס 572 מטר, ירידה 1181 מטר.
ארוחת בוקר וערב לינה ב- לה ואלה-וונגן (Valle-Wengen).
מחר יוצאים ליומיים והדבר דורש אריזה חכמה, מצד אחד צריך לקחת כמה שפחות דברים כי סוחבים הכל על הגב ומצד שני חשוב שיהיה כל מה שצריך: מעיל גשם, מעיל יוניקלו אם יהיה קר, מים, בגדים להחלפה, ליינר ללילה,סנדלים או משהו לנעול כי אסור להכנס לבקתה עם נעלי הליכה, מגבת ומינימום של כלי רחצה, אני צריכה לסחוב גם קצת אוכל עבורי וקצת עזרה ראשונה, בקיצור כבד ( אני משערת שבסביבות 9-10 קילו).
לשמחתנו המלון מוזמן לכל השבוע ואנחנו לא צריכים לארוז וחוזרים לאותו החדר ( דבר שיתברר בהמשך כדבר הטוב ביותר של הטיול)
יום שבת 15.7.23 היום הרביעי של הטרק
היום יש לנו יום מאתגר, אתחיל בסיפור התכנית המקורית אנחנו נוסעים מ- לה ואלה (La Valle) ל- בקתת ההרים ריפוג'יו פאנס (Rifugio Fanes).
המסלול של היום מתחיל ביציאה מהמלון בטיפוס הדרגתי על כביש ( הליכה מיותרת של 2 קמ וגובה 200 ביום מאוד מאתגר של 1200 מטר , פשלה ראשונה של רוני לאותו היום כיוון שיש אוטובוס שיכל לחסוך לנו את ההליכה הזאת) ולאחר מכן ירידה על שבילי אבן. מכאן מתחילה עליה, כשאני מביטה למעלה אני לא מאמינה שיש סיכוי שאצליח להגיע לאוכף , עליה של כ 1000 מטר במקום חשוף ללא עצים שמשני הצדדים צוקים בתצורת נוף מרהיבה . ההליכה סזיפית אבל החברה מדרבנים ונותנים כוח ומידי פעם עוצרים בנקודות וואו ולא מאמינים שאנחנו עושים את זה. למעלה בקצה אנחנו מגלים קרחון קטן שמקרר אותנו והמראה לשני הכיוונים מרהיב, נוף עוצר נשימה ואני עפה על עצמי ורוקדת, אנחנו יושבים למנוחה ואכילה. עכשיו מתחילה הירידה אל העמק ואל הפארק הטבע פאנס-סנס-ברייס (Fanes-Senes-Braies) .ממשכים דרך האחו הגבוה עוצרים למטה קצת לפני בקתת ההרים בה אנחנו ישנים לשתיה קרה ומפנקת ועדין לא יודעים מה מצפה לנו בהמשך. הולכים עוד כקמ דרך האגמים היפים לבקתה שלנו בקתת הרים ריפוג'יו פאנס (Rifugio Fanes).
הליכה מתוכננת להיום 13.8 ק"מ, טיפוס 1,278 מטר, ירידה 563 מטר ,
וכאן מתחיל שינוי בעלילה. אנחנו מגיעים לבקתה ואני רק חולמת על חליצת הנעלים ואז מסתבר שהוזמן לנו מקום לבקתה ליום למחרת רק שרוני דורון( הסוכן שסגר לנו את הטיול) שכח לוודא שאנחנו מודעים לשינוי שנעשה, התכנית שנשלחה היתה עם תאריכים שונים מהוואצר , יכול להיות שהיינו צריכים לבדוק התאמה בין הוואצר לתכנית אבל בשביל זה משלמים לסוכן ואם הוא עושה שינוי , באחריותו לוודא שהלקוח מודע לשינוי. מעבר לזה שגם המלון שבו שהינו לא ידע על השינוי. תדמינו את הסיטואציה, 9 אנשים בני 65-70 אחרי יום קשה ביותר מגיעים למקום שבו אין שום חדרים פנויים, אין תקשורת, ואז כשמצליחים להתקשר לסוכן שסגר להם את העסקה, במקום לנסות לעזור ולהציע פתרונות הוא צועק ומאשים אותנו. הדבר היחידי שהוא היה צריך לעשות והוא לא עשה זה לשאול אותנו איך הוא יכול לעזור לנו . בנוסף לכל זה אין תחבורה ואין מוניות שיכולות לקחת אותנו למטה. האור היחידי בארוע שפקידת הקבלה בבקתה מוכנה ליצור קשר עם המלון שלנו כדי לוודא שיש לנו חדרים וגם שיערכו עם ארוחת ערב בשבילנו.
אז בשעה חמש חבורה של 9 אנשים אחרי יום מאתגר שמה על גבה את התרמילים ומתחילה לרדת עוד 6 קמ כשעה וחצי הליכה עד למלון פדרו. שם עוזרים לנו להזמין מונית תמורת 90 יורו ועוד שעה נסיעה עד למלון שלנו שמקבל אותנו עם ארוחת ערב וחיוך. סוף טוב הכל טוב.
כמובן שמעבר לטעות, ההתנהגות של רוני לא מקצועית ולא מכבדת. למזלנו החבורה כולה גילתה גמישות מחשבתית וקיבלה את השינוי באהבה. מעבר לקושי ביום זה השינוי הצריך מאיתנו לשנות את היום הבא כיוון שאין דרך להגיע לאותו המקום.
יום ראשון 16.7.23 היום החמישי של הטרק
אחרי היום הקשה אתמול ובגלל האילוצים של שינוי התכנית אנחנו היום משנים תכניות וגם מקלילים קצת את ההליכה. לי זה ממש מתאים כי הגוף די עייף.
אנחנו נמצאים בתחנת האוטובוס שנמצאת מול הכנסיה ובית הקברות וזוכים לראות את מה שתמיד רואים בסרטים . היום יום ראשון, פעמון הכנסיה מצלצל ומכל עבר מגיחים גברים נשים וטף לבושים בבגדי חג בדרכם לכנסיה. העירה בה נמצא המלון די מנומנמת ויש בה בתי מלון, צרכניה קטנה וחנות אופנים/סקי תלוי בעונה ומרכז מידע למטיילים, מעבר לזה אין בה כלום והיה מפתיע לראות כל כך הרבה אנשים מגיחים מכל עבר. אנחנו נוסעים באוטובוס ל Badia ושם עולים בשני רכבלים לפסגת ההר בנוף קסום.
אחרי התבוננות ומנוחה מתחילים בירידה דרך יער וכרי דשא מלאי פרחים יפים כ 10 קמ עד לValle-Wengen
מזג האויר מאוד חביב היום ואני יוצאת עם תרמיל קטן, פיצוי על אתמול. כמובן שלא נשכח את העצירה בבקתה לפינוקים של האפוגטו הבירה ועוד…
חוזרים למלון מוקדם לגקוזי המפנק וקצת מנוחה וספר.
בערב המלון מפתיע אותנו בשמפניה ופינוקים מעולים לפני האוכל
פשוט אלופים
ארוחת ערב במלון.
יום שני 17.7.23 היום השישי והאחרון של הטרק
רונית חזרה אתמול חולה מהטיול אז היום אנחנו צועדים רק 8
היום המסלול מעגלי לונג'רו (Longiarù) - בקתת ההרים ג'נובה (Rifugio Genova) - לונג'רו (Longiarù).
מי שארגן לנו את הטיול הציע לנסוע עם תחבורה ציבורית לנסיעה קצרה מ- לה ואלה ל- לונג'רו (14 ק"מ כ 20 דקות), אבל אנחנו כבר למודי ניסיון ולכן אתמול עמית ואורית הלכו לתחנת המידע ומסתבר שאין שום סיבה לעשות עליה תלולה של כ 250 מטר של כ 2 קמ על כביש ולכן אנחנו מצלצלים לנהג מונית ותמורת 90 יורו אנחנו מקבלים הקפצה לנקודה שהופכת את היום ליום קצת יותר קל שזה אומר 900 מטר טיפוס וירידה של 1100 וכל זה לאורך של כ 15 קמ .מתחילים בעליה ראשונה להיום הדרך שזורה בפסלי עץ מאין מוזאון פתוח של חיות ואנחנו כמובן מצטלמים ובנקודת הוואו מגיעים לספסל כולנו תופסים פוזה של מנוחה כשלרגלנו משתרע נוף פסטורלי של שדות ופרחים ומסביבינו כל מיני פסלים, כל הדרך שזורה בשדות של פרחי בר בגווני צהוב לבן וסגול עם פרפרים שחורים. הדרך מביאה אותנו להר פוטיה (Monte Putia), זאת פסגה מדהימה, שבולטת בצורתה המיוחדת מעל הפסגות האחרות . בדרך ל- בקתת ההרים ג'נובה (Rifugio Genova) במקום נסתר מתחת למעבר ההרים פסו פומה ( Passo Poma) חוצים ערבה רחבה עם תצפית נפלאה לפסגות של פואז אודל (Puez-Odle Natural Park) הפאנס מסיב (Fanes massif).הדרך חזרה בירידה תלולה והאמת שהרגלים כבר עייפות עוברת דרך עמק סרס (Seres valley) שמאופיין ברצף של טחנות קמח עתיקות. . אנחנו מסיימים בלונגיארו (Longiarù) וחוזרים למלון באוטובוס מקומי ישירות ללה ואלה (La Valle)
ארוחת בוקר וערב (לינה ב- לה ואלה-וונגן (Valle-Wengen)
יום שלישי 18.7.23
נפרדים מהעמיתים שנפגשים עם ילדיהם באוסטריה נוסעים במונית למלון בונציה ולמחרת טיסה חזרה לארץ
היה טרק מושלם, בהחלט מאתגר אבל עמדנו באתגר בגבורה, הגענו למקומות קסומים עם חבורה נהדרת ומלא חוויות. מחכים בשמחה לטרק הבא