ושוב יצאנו לדרך שני ״קשישים״ וקרוואן ספטמבר אוקטובר 2026
אחרי 3 חודשים עמוסים בארץ אנחנו יוצאים לנוח עם מוטי ( המוטורהום שלנו)
מוטי נח 3 חודשים בפריז ואנחנו, בישראל היינו הכי רחוק שאפשר מלנוח. הפעם לשמחתנו היו רק איומי מלחמה אז הכל היו דברים טובים. הספקנו לעשות שבועיים שיפוץ כדי להחליף קורה שהחזיקה את כל החלון בסלון . לבנות ממ״ד, לארח את הנכדים בחופשה ולארח את אורן ומשפחתו שחזרו אחרי שנה מטיול בקרוואן בארה״ב.
הפעם הטיול שלנו משלב טרק של 5 ימי הליכה באיטליה מבולוניה לפירנצה עם הקבוצה של העמיתים ומפגש עם 2 בנותינו באזור פריז.
שאר הטיול אנחנו עוד לא יודעים. מתחילים מהחניון ליד פריז ובטוח שנגיע לאיטליה, מקווים שמוטי שמר על כל הציוד שלנו יפה ושהפעם לא יהיה עובש על הדברים וכנראה ניסע לשוויץ.
הפעם לא סגרנו אפילו את הלילה הראשון כי בחניון שרצינו לא היה מקום ואנחנו עדין מקווים שאולי יתפנה שם מקום מה שלא קורה.
2.9.26 יום רביעי
נחתנו בפריז היתה טיסה מצויינת
הובר לחניון שלנו בעלות 70 יורו שליש מחיר ואולי פחות מלישון ליד השדה.
מוטי במצב מצויין אין עובש והוא מניע בקלות.
אנחנו בתנועה עוצרים בסופר הקרוב ומצטיידים לתקופה הקרובה ומשם לחניית לילה.
לילה ראשון החניון בסדר קרוב לורסאי אבל אנחנו מוותרים על ורסאי. למה? אין לי תשובה טובה. הסיבה שאנחנו ישנים שם כי לא היה בחניון שקרוב יותר לפריז אבל גם מכאן זה סביר ( מחפשת חניון ברמה טובה ובמרחק נסיעה קצר בתחבורה ציבורית עבור הביקור בפריז עם הבנות.
3.9.26 יום חמישי יום הולדת 68 שלי
בדרכנו לאינטרלאקן בשוויץ עוצרים ללילה בדיזון
להפתעתנו גם כאן אין מקום חניה. למזלנו יש מקום בחניה חיצונית שהמשמעות עלות 13 פרנק שווצרי תמורת מקום לחנות במקום מאובטח עם חשמל וגישה למקלחת וכל מה שצריך לטובת הקרוואן אבל לא מיועד לשהיה מפנקת.
לפנות ערב אנחנו מטיילים לעיר החמודה ועל פי המלצת הצט לבקשתי מסעדה קיטוגנית מעולה
קיבלנו מסעדה באמת מעולה, ממש שווה. כדי להזמין מקום היה צריך לבצע רישום ולפצו לא התחשק ולמזלנו הגענו והיה מקום ( הזוג אחרינו נאלץ ללכת כי לא הזמין)
לינה
4.9.26 יום שישי עד 9.9.26 ( 5 לילות)
לאחר נסיעה של 4-5 שעות אנחנו בשוויץ ( בכניסה לשוויץ צריך לקנות אישור לכבישי אגרה פיזי עולה 44 יורו לשנה קלנדרית או בדיגיטל 54 )מגיעים אחהצ לאינטרלאקן נאלצים לפצל את השהייה בשני חניונים כיוון שלא הזמנו מראש( מסתבר שיש כאן מרתון אז עמוס) החניונים מאותה רשת. אחד למשפחות ואחד למבוגרים אז המעבר חלק עוזבים בשעה 11 ונכנסים מיד לחניון השני.
5.9 יום שבת
קמים ברוגע וב 11 יוצאים לטפס לפסגת הר Harder Kulm, שנמצאת מעל אינטרלאקן. פצו אמר 500 מטר טיפוס אבל מסתבר שזה 750 מטר טיפוס על 5 קמ הליכה, חתיכת אתגר לברך שלי, שעומדת באתגר בהצלחה.
מגיעים למעלה לגשר/ מרפסת תלוייה ונזכרים שהיינו כאן עם עמית ואורית אחרי הטרק במון בלאנד, אז, עלינו ברכבל, הפעם, עלינו ברגל .קיבלנו נוף קסום של הרים מושלגים ואגמים, הליכה מאומצת , חברה טובה, פונדו ורקלה שניהם מעולים והכל במזג אוויר מושלם .
ירדנו ברכבל לאינטרלאקן, 22 פרנק שווצרי לאדם ( יכולנו לקבל הנחה מהכרטיס אבל לא הצלחנו להבין) עברנו את כל העיירה והחלטנו להמשיך ברגל( למרות שהאוטובוס בחינם) כדי שנלך 10 קמ כיוון שאנחנו צריכים להכין את הגוף לטרק שמחכה לנו.
6.9.26 יום ראשון
יום מנוחה ורגוע בחניון
אחהצ טיול של 5 קמ לאגם וארוחת ערב נחמדה
7.8.26 יום שני פסגת השילטהורן
חוויה אלפינית דרמטית בגובה 2,970 מטר. הנסיעה כוללת עלייה ברכבלים (דרך הכפרים גימלוואלד ומירן), תחנת ביניים בבירג (Birg) עם גשר תלוי מזכוכית ורשת פלדה מעל התהום (Thrill Walk), ובפסגה - המסעדה המסתובבת המפורסמת מצילומי ג'יימס בונד (Piz Gloria), תערוכת Spy World, ותצפית פנורמית של 360 מעלות על פסגות האייגר, מונך ויונגפראו.
משך הביקור: חצי יום עד יום שלם (כ-4 עד 6 שעות כולל נסיעות ועצירות בכפרים)..
עלויות: גבוהות משמעותית (מעל 100 פרנק שוויצרי הלוך-חזור לכרטיס רגיל ללא הנחת כרטיסי רכבת שוויצריים. בזכות הכרטיס מהחניון שילמנו 81 פרטנק שווצרי לאדם פלוס 22 יורו לרכבת ולאוטובוס עד הרכבל ).
קישור רשמי: אתר שילטהורן הרשמי (Schilthorn
בשעה 16:30 אנחנו יורדים באוטבוס
במפלי טרימלבאך Trümmelbach Falls
כניסה עם הנחה פראנק שווצרי 16.50 לאדם
מערכת של עשרה מפלים ספירליים שיורדים בעוצמה רבה דרך קניון סלעי צר בעמק לָאוּטֶרבּרוּנֶן. המפלים ניזונים ממי הפשרת הקרחונים של ההרים אייגר, מנך ויוּנגפרָאוּובתקופת השיא זורמים דרכם כ־20 אלף ליטר מים בשנייה.
מבחוץ כמעט שאי אפשר להבחין במפלים, שכן הם חבויים בנקיקי הסלע. כדי להתרשם מהם עולים במעלית שמטפסת עד למחצית גובהם, משם אפשר להתרשם מכמות המים האדירה. את הדרך חזרה אפשר לרדת במעלית או ברגל.
היה יום קסום מלא נופים שמרחיבים את הנפש.
בערב אנחנו מקבלים החלטה שלמרות שמאוד יקר כאן אם יש עוד לילה במקום בלי הזזת מוטי אנחנו נשארים.
8.8.26 יום שלישי
בתשע אני מתייצבת בקבלה ולשמחתי יש מקום.
איזה כף אנחנו נשארים ליום של רוגע ולקבלת החלטות איך ולאן ממשיכים.
עד אחה"צ אנחנו במצב תפוח אדמה וזה ממש כף.
אחה"צ הולכים ברגל לאינטרלאקן , עיירה מאוד חמודה
וצופים בכמות מטורפת של מצנחי רחיפה שנוחתים ממש לידנו בכיכר הדשא .
לילה סוער עבר על כוחותינו באחת בלילה ירד ברד וגשם מטורף מזל שקיפלנו הכל בלילה.
9.9.26 יום רביעי
בדרכנו לאיטליה לאגם גרדה, 5 שעות נסיעה במזג אויר סגרירי
חניון מאוד נחמד עם נוף לאגם ושרותים טובים.
10.9.26 יום חמישי
אחרי לילה גשום מאוד השמש יצאה החוצה
ואנחנו מקבלים כמה שעות טובות לטיול.
.אנחנו יוצאים למסלול יום הליכה מעגלי ונינוח היוצא ישירות משער החניון אל קצה לשון היבשה של סירמיונה בקצה מגיעים לחוף ג'מייקה המפורסם עם משטחי סלע חלקים ושטוחים הנכנסים אל המים הצלולים נקודת צילום נהדרת.
אזור המצודה מקסים ושוקק חיים.
בדרך אנחנו נפגשים לקפה עם נאוה וצביקה שנמצאים ממש קרוב אלינו.
בדרך חזרה אנחנו הולכים בגשם מטורף 4 קמ, למזלנו הבית שלנו מאובזר בכל מה שצריך כדי להתיבש.
11.9.26 ערב ראש השנה
הפלגה בבוקר: עלינו על המעבורת בסירמיונה וירדנו בברדולינו.
* הליכה ברגל (כ-5 ק"מ): צעדנו דרומה על טיילת קו המים המישורית והיפה מברדולינו ישירות אל לאזיסה.
* חזרה לסירמיונה:
* עלינו על מעבורת חזרה ישירות מנמל לאזיסה אל סירמיונה והליכה ברגל לחניון
12.9 יציאה לונציה
אחרי 4 שנים אנחנו שוב בונציה ושוב מגיעים במקרה לביאנלה. הפעם מצוידים עם המלצות מטל חברתנו.
החניון שלנו Camping Village Venezia נמצא במרחק של 5 דקות נסיעה באוטובוס ממרכז העיר ההיסטורי של ונציה. ניתן להגיע לתחנת האוטובוס ברגל - היא נמצאת במרחק של 100 מטרים בלבד מהקמפינג. סירות אוטובוס (Vaporetti): עם ההגעה לטרמינל האוטובוסים ב-Piazzale Roma, אפשר להגיע לרציפי המעבורות על ידי הליכה לכיוון גשר החוקה (Ponte della Costituzione או "גשר קלטרווה") הסמוך ופנייה שמאלה.
ה-Vaporetti מגיעים לאיים מוראנו, בוראנו, טורצ'לו, לידו די ונציה (חוף וים), לה ג'ודקה, ולאורך התעלה הגדולה (Canal Grande), שם ניתן לרדת בגשר ריאלטו או בכיכר סן מרקו.
אפשר גם להגיע ברגל לגשר ריאלטו או לכיכר סן מרקו - משך ההליכה הוא בהתאמה כ-30 ו-40 דקות. זה מה שאנחנו עושים ביום הראשון שהגענו
נקודת מידע לתיירים (Tourist Information Point) ניתן למצוא כל סוג של מידע לגבי ונציה, מוזיאונים, אירועים ותחבורה בנקודת המידע לתיירים ב-Piazzale Roma. כרטיסי אוטובוס: ניתן לקנות ישירות בקבלה של הקמפינג.
כרטיס הלוך-חזור: 3.00 € (כיוון אחד: 1.50 €). כרטיס משולב (אוטובוס + סירת ופורטו): ליום אחד: 25.00 €ליומיים: 35.00 € ל-3 ימים: 45 יורו
יש לתקף (להעביר במכשיר התיקוף) את הכרטיס באוטובוס בשימוש הראשון שלו (בדרך כלל לא רק בפעם הראשונה, אלא בכל פעם שמחליפים אוטובוס).
אנחנו מגיעים לונציה והולכים לתערוכה הראשונה שטל גלפר המליצה תערוכה חינם
Palazzo Rota Ivancich (קרוב לסן מרקו, Calle del Remedio 4421) - התערוכה המרגשת We Thought We Were Alone (כולל הקומה השנייה והסרט). מאוד מעניינת, מיוחדת ושווה. אחר כך משוטטים להנאתנו ברחובות. ונציה מלאה בתיירים אבל זה לא מפריע היא שוקקת ומלאת חיים וזה כף.. חוזרים לחניון עייפים
החניון טוב מאוד שרותים נקיים וטובים תחבורה מצויינת לעיר וגם לא יקר 34 יורו ללילה
13.9.26 יום ראשון
יוצאים בעשר וחצי בדרכנו ליום לימודים ארוך בביאנלה. אוטובוס סירה והליכה ברגל בסיכומו של יום הלכנו מעל 10 ק״מ.
לגבי הביאנלה הרגשות מעורבים, זאת בהחלט חוויה, מבחינתי היה עומס רב של אומנות שלחלקה הגדול לא התחברתי . היו כמה מיצגים יפים ומעניינים אבל הרבה לא. הביתן הראשון והאחרון היו שווים את האמצע.
הביתן הראשון הביתן של ספרד בג'רדיני. קירות מכוסים בגלויות מכל העולם, היצירה נקראת Los restos (The Remains) של האמן אוריול וילאנובה. הקירות מכוסים בכ־50,000 גלויות שאסף במשך יותר מ־20 שנה. הוא מסדר אותן לפי צבעים, נושאים ודימויים, וכך יוצר מעין "מוזיאון נגד" שעוסק בזיכרון, במה שאנחנו בוחרים לשמור ובמה שנשכח. העיני מקסים במיוחד שבשבילי גלויות זה זיכרון ילדות שאבא שלי היה שולח לנו גלויות ואחר כך לנכדים.
הביתן האחרון בביאנלה נמצא בארסנלה הוא ביתן הודו מאוד יפה ושווה את המסע הארוך איליו. הוא מציג מסע בין זיכרון, בית, טבע וזהות. בתוך החלל פוגשים מבנים עדינים מחוטים, במבוק, נייר וחימר, שמעלים שאלות על בית שאבד, על שינוי ועל הקשר בין האדם למקום. תערוכה רגישה ומיוחדת, שמחברת בין מסורת הודית למציאות המשתנה של הודו
לסיום אנחנו הולכים לחנות שראינו אתמול שמצלמת את אישון העין והחלטנו לתת מתנה רומנטית לעצמנו שני צמידים עם אישוני העיניים שלנו .
14.9.26 יום. שני
לעומת הביאנלה ביום שני הביאנלה סגורה ואנחנו הולכים לתערוכה שנאוה חברתי המליצה לי לקנות כרטיסים כשנפגשנו באגם גארדה.
אנחנו מברכים אותה זאת היתה חוויה מיוחדת במינה, אומנויות מיוחדות במינן גם אני וגם פצו לא הפסקנו להתפעל והתבאסנו שנגמר. הלכנו בצערוכה שעתים וחצי והיה מדהים. שווה את הנסיעה לוונציה
הומו פאבר (Homo Faber) היא לא תערוכת אמנות קונספטואלית רגילה כמו בביאנלה, אלא חגיגת ענק בינלאומית של אומנות-עילית, מלאכת יד (Craftsmanship) ועיצוב ברמה הגבוהה ביותר בעולם.
התערוכה מתקיימת אחת לשנתיים על ידי "קרן מיכלאנג'לו" (Michelangelo Foundation) במתחם המרהיב של קרן ג'ורג'יו צ'יני (Fondazione Giorgio Cini) באי סן ג'ורג'יו מג'ורה (מנזר בנדיקטיני עתיק עם קלויסטרים, גנים וספריות היסטוריות).
1. הנושא המרכזי: "מסע החיים" (The Journey of Life)
התערוכה עוצבה תחת הניהול האמנותי של במאי הקולנוע האיטלקי הנודע לוקה גואדניינו (Luca Guadagnino) יחד עם האדריכל ניקולו רוזמריני.
המסלול מחולק ל-10 תחנות/חללים שונים המייצגים את שלבי החיים של האדם: מלידה וילדות, דרך התבגרות, אהבה, חתונות, מסעות, חלומות, ועד לחיים שלאחר המוות.
בכל שלב כזה מוצגים חפצים ועבודות מופת שליוו או מלווים את הרגעים האנושיים הללו.
2. מה רואים בפועל בתערוכה?
למעלה מ-800 יצירות מופת של 400 אומנים מ-70 מדינות:
טקסטיל ואופנה עילית: רקמות יד נדירות, תחרות מורכבות, בדי משי ואריגה מסורתית.
עבודה בעץ, עור ומתכת: רהיטים פיסוליים, כלי שחמט מורכבים, מוצרי עור בתפירה ידנית, סכינאות עילית, וכלי נגינה.
זכוכית, קרמיקה ופורצלן: עבודות ניפוח זכוכית מוראנו חדשניות, פורצלן יפני ואירופאי עדין וכלים פיסוליים.
תכשיטנות ושענות עילית: שילוב בין אבני חן, שיבוץ מיקרוסקופי ומנגנוני שעונים מכניים.
בתי אופנה ויוקרה מובילים (Maisons): מותגי על כמו Cartier, Van Cleef & Arpels, Maison Alaïa, Vacheron Constantin, ו-Hermès מציגים את הטכניקות הסודיות והמסורתיות שמאחורי היצירות האיקוניות שלהם.
3. החוויה המיוחדת (ומה שהופך אותה לכל כך פופולרית):
אומנים שעובדים בשידור חי (Live Demonstrations): בחלק גדול מהאולמות יושבים רבי-אומנים (Master Artisans) מכל העולם ומדגימים בזמן אמת את המלאכה שלהם - ניפוח זכוכית, רקמה עדינה, חריטה בעץ, תיקון שעונים או עבודה בזהב. אפשר לעמוד ממש לידם, לצפות בתהליך ולשוחח איתם.
העיצוב הטוטאלי והאדריכלות: האולמות לא נראים כמו מוזיאון "לבן" וקר. לוקה גואדניינו יצר תפאורות קולנועיות מרהיבות, משחקי תאורה, מראות ובדים עשירים שממלאים את החללים המנזריים העתיקים, כולל הבריכה ההיסטורית של המנזר והגנים המטופחים.
יש לנו כרטיסים בחינם לתחבורה אז אנחנו מחליטים מהרגע להרגע שאם אנחנו מספיקים לסירה אנחנו ניסע לבורנו ( אחד האיים ליד ונציה)
הספקנו , נסענו בסירה סה״כ שעתים לשני הכיוונים , נהנינו, אכלנו, צילמנו והיה שווה .
אפשר לסכם את היום כיום קסום.
15.9.26 יום שלישי
אנחנו בדרכנו לפגוש את אורית ועמית או בקיצור העמיתים וחבורתם. זאת הפעם הרביעית שאנחנו מצטרפים לחבורת העמיתים לטרק בחול. כשהם מארגנים טרק אני יכולה לנוח, הכל יהיה מושלם כמו שאני אוהבת. ממליצה לכל אחד להחזיק קרוב אליו חברים כמוהם . ( פצו ועמית חברים מהאוהל בקורס טייס, עמית סיים ופצו לא אבל הם נשארו חברים טובים וטיילו ביחד בדרום אמריקה ואז אורית ואני נכנסנו לתמונה)
אנחנו ממשיכים את דרכנו לבולוניה. מגיעים לחניון חמוד ברמה טובה 32 יורו קרוב לבולוניה.
אוטובוס כל שעתים נסיעה של רבע שעה . אפשר ללכת קמ ואז יש אוטובוס יותר זמין או הובר 20-30 יורו לעיר. אנחנו עושים צד אחד באוטובוס וחזרה בלילה עם הובר.
נוסעים לבולוניה ללילה נפגשים עם העמיתים להסתובבות בעיר,
הם הגיעו יום לפנינו ועשו סיור חינמי אז גם אנחנו מקבלים מהם סיור חינמי ושווה.
16.9.26 יום רביעי
מגיעים למלון הראשון ממנו מתחילים את הטרק. יש להם מספר חניות עם חשמל תמורת 18 יורו ליום או בלי חשמל בחוץ יותר בזול. אנחנו כמובן לוקחים עם חשמל כי יש לנו דברים טובים במקרר אנחנו מחנים את הקראוון ל 6 לילות וישנים בלילה הראשון במלון עם כולם.
כל המלונות נסגרו על ידי החברה ושולמו לחברה. הארוחות ערב הוזמנו במלונות ושילמנו עצמאית.
ארוחת צהרים אורית וענת קנו בסופר בבוקר, לחמניות, גבינות, נקניק ופרי ובצהרים עשינו עצירה והן הכינו לכולם כריכים וזה היה מאוד מוצלח וטעים.
לפנות ערב נפגשים עם נציג החברה מקבלים חומרים והדרכה מהחברה שארגנה לנו על המסלול
Appennino Slow Scarl
Via Zena 20, 40050 Loiano (BO)
P.IVA e Cod.Fisc. 01935621209
Codice SDI: M5UXCR1
Chiama o scrivi su whatsapp al 37915528959
אנחנו בסאסו מרקוני (Sasso Marconi)
: Ca' Vecchia Hotel
:Albergo Ristorante Ca' Vecchia (קישור למיקום במפות גוגל)
כתובת: Via Maranina 9, 40037 Sasso Marconi (BO), Italy
מלון ומתחם אירוח כפרי נעים השוכן בתוך פארק ירוק, כולל מסעדה מקומית נחמדה המגישה אוכל מסורתי של חבל אמיליה-רומאניה.
17.9.26 יום חמישי מתחילים את הטרק
VIA DEGLI DEI (דרך האלים)
דרך האלים: היסטוריה של אלפי שנים
בולוניה: עיר המגדלים, המבנים האדומים והאוכל המצוין, שבה הגבעות הירוקות מקיפות עיר מלאת תרבות ותשוקה.
פירנצה: עיר מורשת עולמית של אונסק"ו, שבה התרבות והאמנויות מייצגות את הביטוי הגבוה ביותר של הרנסנס.
ביניהן מתוחים הרי האפנינים הטוסקנו-אמיליאניים:
שמורת הטבע "Pliocene Buttress".
"Flaminia Militare": דרך רומית עתיקה שנבנתה בשנת 187 לפנה"ס.
טירת טרביו (Trebbio Castle): נבנתה על ידי קוזימו הראשון דה מדיצ'י כדי לשלוט על עמק מוג'לו.
מנזר מונטה סנאריו (Sanctuary of Monte Senario): שבו הנזירים מציעים לצועדים את ליקר "Gemma di abeto" המוכנה במקום בסודיות.
פיאזולה (Fiesole): נחשבת ל"מרפסת" של פירנצה, פנינה אטרוסקית שנולדה על גבעות פירנצה.
יום ראשון של הטרק
באדולו - מונזורו (Badolo - Monzuno)
מרחק: 17 ק"מ | עלייה: 750+ מ' | ירידה: 567- מ' (קיימת אפשרות לקחת אוטובוס כדי לדלג על 6 הקילומטרים האחרונים ולהגיע למונזדורה אנחנו היינו אמיצים או טפשים והלכנו הכל ברגל)
לו"ז: בשעה 08:30 הסעה ממלון Ca' Vecchia ל-Badolo (via delle Orchidee) לתחילת המסלול.
העלייה להר אדונה (Monte Adone), אחד מסמלי המסלול, הטיפוס רציני ולא נגמר ולנו לצערנו יש ערפל. אנחנו מגיעים למעלה ולא רואים את הנוף אבל העליה למרות הקושי והאתגר או אולי בזכותם מהנה. הדרך חזרה גם מאתגרת ולמזלנו הגשם מחכה שנגיע למטה.
קיבלנו מטח גשם רציני למזלנו לכולנו יש אמצעי הגנה מהגשם.
לינה: מלון משפחתי שהוקם ב-1962, המציע קבלת פנים חמה ואוכל מקומי.
18.9.26 יום שישי ( יום שני של הטרק)
מונזדורה - מדונה דאי פורנלי (Monzuno - Madonna dei Fornelli)
מרחק: 10.8 ק"מ | עלייה: 580+ מ' | ירידה: 430- מ'
דגשים: יציאה ממונזדורה התחלנו בטיפוס חזק וכניסה לחורשת ערמונים עתיקה . הליכה לצד רכסי ההרים של האפנינים עד הגעה ל-Madonna dei Fornelli.
לינה: מלון משפחתי המוכר בזכות הכנסת האורחים והמטבח המסורתי.
19.9.26 יום שבת ( יום שלישי של הטרק)
מדונה דאי פורנלי - פאסיג'רה (Madonna dei Fornelli - Passeggere)
מרחק: 11.5 ק"מ | עלייה: 450+ מ' | ירידה: 230- מ'
דגשים: הליכה בלב המסלול, כולל מקטעים של הדרך הרומית Flaminia Militare משנת 187 לפנה"ס. רוב הדרך בתוך יער קסום חלקו עם טחב.
באמצע המסלול אנחנו נפגשים במקרה עם מדריך מהחברה שלנו שנותן לנו טיפ שעוד מעט בסטיה קלה מהמסלול נמצא קפה אז אנחנו עושים די טו
לינה: אגריטוריזמו (חווה חקלאית) משפחתי בלב האפנינים, מקום מעבר מאז העת העתיקה, המציע מנות מסורתיות מרכיבים מקומיים.
אנחנו מקבלים שולחן אובלי יפה ונהנים מאוכל טעים.
20.9.26 יום ראשון ( יום רביעי של הטרק)
פאסיג'רה - סנטה לוצ'יה (Passeggere - Santa Lucia)
מרחק: 12.5 ק"מ | עלייה: 350+ מ' | ירידה: 560- מ'
דגשים: יציאה מ-Agriturismo il Passegere והגעה לבית הקברות הצבאי הגרמני הגדול ביותר באיטליה (מלחמת העולם השנייה). המלון לא על הדרך אז אנחנו מקבלים מתנה לבוקר עוד עליה רצינית.
רוב ההליכה היום בתוך יער קסום ואפילו קיבלנו אגם
לינה: פונדק היסטורי המנוהל על ידי אותה משפחה במשך ארבעה דורות. ג'וזפה גריבלדי התארח בעבר במקום; השולחן שבו אכל עדיין שם, ולוח זיכרון נקבע בחזית המבנה.
22.9.26 יום שני ( יום חמישי ואחרון של הטרק)
סנטה לוצ'יה - סנט'אגאטה (Santa Lucia - Sant'Agata)
מרחק: 16 ק"מ | עלייה: 517+ מ' | ירידה: 885- מ'
דגשים: הליכה בעמק מוג'לו (Mugello), ביתם של וילות משפחת מדיצ'י (חלקן אתרי מורשת אונסק"ו).כל הדרך ביער, שקט מסביב לא שומעים ציפורים וזה מפתיע, הדרך ארוכה עם הרבה עליות ובעיקר המון ירידות שגומרות את הרגליים. יש בהליכה ביער משהו מרגיע ושלב, אנחנו הולכים לפעמם לבד לעמים בזוג , לפעמים אחד אחרי השני ולפעמים כמקבץ, חבורה אכותית של אנשים מעניינים שמה שמשותף להם שכולם חברים של העמיתיים וכולם אוהבים ללכת בטבע. כשאנחנו מסיימים אנחנו עולים על אוטובוס לפירנצה כשעה ורבע. עשרים דקות הליכה ואנחנו במלון, מקלחת טובה והולכים לחגוג לעמית יום הולדת ולהרים כוסית לסיום הטרק. כפי שפצו כתב התחלנו 10 וסיימנו 10,ובגילנו זה כבר לא מובן מאיליו היה כף גדול. .
לינה: מלון Panorama Artinside
22.9.26 יום שלישי
אנחנו בפירנצה מצטרפים לקבוצת סיור חינם שלא ממש מוצלחת ולכן אנחנו פורשים אחרי חצי שעה. נפרדים מהחבורה שליוותה אותנו ב 6 ימים האחרונים. הם חוזרים מחר הביתה ואנחנו חוזרים היום לחניון שהארנו בו את מוטי. הלילה אנחנו נישן בחניון הבסיסי ומחר נצא בניחותא לכיוון פריז.
23.9.26 יום רביעי
אנחנו בדרכנו לצרפת וזורמים עם הדרך היום נוסעים שלוש וחצי שעות.
עצירה ראשונה עדין באיטליה באגם אורטה. החניון שאנחנו רוצים לא מאפשר להזמין מקום (בדיעבד מסתבר שאפשר היה להזמין במייל) כשאנחנו מגיעים מסתבר שאין מקום. אבל כמו תמיד לשמחתנו אנחנו מבינים שכשמשהו מסויים לא מסתדר יש משהו אחר והפעם אנחנו מוצאים מקום על האגם .