קוראים לי ליאורה ואני בת 67, מטיילת הרבה בעולם, מסמנת יעדים על הגלובוס ומגיעה אליהם. כשאני מטיילת אני שוכחת בת כמה אני, אני שוכחת את כל המטלות שהחיים מזמנים לנו, אני שוכחת שיש לי 4 ילדים בבית ו 11 נכדים - (ועוד אחת מאומצת- הבת של אחותי.) אני משתדלת להנות מהכאן ומהעכשיו. אני שואפת לתוכי את כל הנופים המיוחדים, את האנשים שאני פוגשת בדרך, את התרבות המקומית את הטעמים והריחות המיוחדים של כל מקום ומקום ולזמן קצר אני שמה את חיי היום יום שלי בהקפאה. אני הכי אוהבת לטייל עם בן זוגי/בעלי/החבר הכי טוב שלי אבל שמחה גם לטייל עם חברים, ועם המשפחה. אחרי שאני מסמנת את היעד ולפני שאני יוצאת למסע, אני יושבת ומתכננת וקוראת ונעזרת בכל מה שאנשים כותבים ומשתפים. אז אני אשתדל לתרום גם את חלקי בתקווה שתאורי הטיול שלנו והתובנות שלי יעזרו לאנשים כמוני לתכנן את הטיול שלהם. כשיצאתי לפנסה בשנת 2016 חשבתי לעצמי מה אני מאחלת לעצמי בפנסיה ולאחר שנה כתבתי לעצמי את המתכון לחיים טובים בפרק השלישי של חיי. החלטתי שכל שנה אעשה משהו בכל אחד מהתחומים הבאים ובינתיים אני כמעט עומדת במשימה (הקורנה ואחר כך ה7.10 ואז המלחמה שיבשו את הדברים אבל אל דאגה היה פיצויי הולם.) התחומים: יצירה/משהו לנפש. משהו לפיתוח ושמירה על המוח/ משהו חדש ללמוד. התנדבות- לעשות משהו טוב למשהו אחר ללא תמורה. ספורט. לעשות דברים עם משפחה וחברים. לטייל בארץ ובעולם ולראות דברים חדשים וכל שנה לעשות לפחות משהו אחד חדש שאף פעם לא עשיתי ואפילו לא חשבתי שאעשה. והיום 2026 השנים הקשות שידעה מדינת ישראל אני חושבת שהדבר הכי חשוב זה להיות פשוט טוב, טוב לעצמך, טוב לאנשים, טוב לסביבה וכמובן להיות בריאה ושהמזל יהיה לצידי ולצד כל אהובי. כי כל השאר מגיע בלי הזמנה. השעון חול שלנו התהפך ואנחנו מחוייבים לנצל את החיים שלנו בצורה הטובה ביותר עבורנו.

טיול באירופה בקרוואן 2025 מאי יוני

תמונה ראשית עבור: טיול באירופה בקרוואן 2025 מאי יוני
עבודת קולג' מיקס מדיה ליאורה מירון

התכנון

יציאה בשבוע האחרון של מאי לחודש עם מוטי (המוטורהום שלנו)בסוף יוני יואב ונועם שני נכדי שחוגגים השנה בר מצווה יצטרפו אלינו לטיול של 9 ימים

ושוב יצאנו לדרך שני קשישים בקרוואן

מגיעים ביום ראשון 25.5.25 אחרי שסגרנו כרטיסים מבינים שאנחנו לא יכולים לקחת את הרכב ביום ראשון אבל לא נורא, הרווחנו חצי יום בפריז והחלטנו שהיה שווה.

פריז

למחרת בבוקר 26.5.25 נוסעים לקחת את מוטי ( מוטי היא המוטורהום שלנו ושל סהר) אני מתרגשת, זאת הפעם הראשונה שניסע בה לבד. פצו היה בחששות אז עשינו הדרכה מוקדמת עם סהר הבן שלנו שטייל בו כבר חמישה חודשים והוא ממש מומחה. זה טיפה הוריד את מדד הלחץ אבל הבנתי שעד שלא נתחיל לנסוע פצו לא יזכר שאין עליו ושהוא אלוף הנסיעות. ואכן ככה היה. קיבלנו את מוטי מדוגמת, כמו שצריך אז פצו היה מבסוט. הוא עוד לא הבין מה שאני הבנתי מזמן שסהר הוא פצו על מטר שמונים ושלוש.

פנינו מועדות לבלגיה, סגרנו חניון שסהר ומאיול המליצו עליו.

החלטנו לעשות הכל בשלווה אז סגרנו 3 לילות בחניון שהרכב יושב על נחל, במקום מקסים.

דבר ראשון הלכנו לקניות שחס וחלילה לא יחסר. בדיעבד היה עדיף לעשות את הקניות שעתיים אחרי, לפני המעבר לבלגיה וגם אולי עדיף ביום הראשון להיכנס לחניון של מקסימום שעה כי בפועל הגענו רק לקראת שמונה בערב לחניון וזה מאוחר ( אם זה קורה חייבים להתקשר לחניון והמשמעות שחשוב שיהיה סים עם שיחות מקומיות שלנו היה) שם החניון

Camping comfort. כרטיס הנחות שתופס רק מחוץ לעונה  Acsi  שילמנו 40 יורו ללילה בסוף מאי עם הנחה   . החניון מומלץ, הכל נקי ונעים ויושב על נחל( ההמלצות שלי כמובן מותאמות לזוג בלי ילדים הו גם ילדים אבל אין ברכות ואטרקציות ללדים.)

ביום השני הלכנו לחפש הרפתקאות, האזור מרושת במסלולי הליכה ומסלולי אופניים ופצו החליט שהוא לא מתייעץ והולך עצמאית אז מצאנו את עצמנו בטיפוס מטורף לנקודת תצפית יפיפייה, הליכה של בערך שלוש שעות, היה שווה אבל נראה לי שכל מה שתבחרו יהיה מתאים ( אפשר גם לשכור אופנים ולשוט בקיאק) לנו יורד גשם אז אנחנו בחרנו להישאר עם מוטי ולעשות היכרות מעמיקה איתה, וגם לנסות לסגור מקום לשלושת הלילות הבאים. מסתבר שמחר חג וכולם יוצאים לסופ"ש ארוך אז אנחנו מבלים ים של שעות בחיפושים ובסוף מוצאים מקום בלוקסנבורג.

29.5.25 יום חמישי ( חג לאחד הקודושים הנוצרים )

קמים בבלגיה ויוצאים ללוקסמבורג עוצרים Dinent דינאן בבלגיה עירה קסומה מימי הביניים שיושבת על גדת נהר . העיירה יושבת למרגלות צוק עצום שמהווה חלק ממבצר.

עלינו ברכבל וירדנו 400 מדרגות( 13 יורו לאדם). על הגשר שחוצה את העיר יתגלו לעיניכם שלל סקספונים צבעוניים המוקדשים לכל מיני מדינות. בכל העיר תמצאו סקסופונים מחווה לאדולף סקס, ממציא הסקסופון שנולד כאן. לא היתה בעיה למצוא חניה בעלות 2.5 יורו ל 3 שעות עם מדחן שמקבל כרטיס אשראי בטלפון או מזומן. אנחנו מבלים בה כמה שעות.

מסעדה מאוד מומלצת למולים ולדג

29.5-3.6

אנחנו בלוקסמבורג בחניון מוצלח, נקי, נעים מוקף ירוק  ואפילו שעמוס לא מרגישים צפוף. Camping de la sure Diekirch

התחבורה הציבורית בלוקסמבורג היא בחינם אז זה ממש בסדר להיות מרוחקים מאזור הטרקים . במזל הצלחנו למצוא מקום אחרון כי הכל מלא.

30.5 יום שישי

היום אנחנו נוסעים בתחבורה ציבורית לאזור מולרטל (Mullerthal) שמצפון לעמק המוזל זהו אזור של קניונים, יערות, סלעים מרשימים ופלגי מים, מה שהעניק לו את הכינוי "שוויץ הקטנה". זהו גן עדן לאוהבי הליכה, עם מסלולי הליכה. אנחנו בחרנו ללכת 16 קמ . Mullerthal trail אנחנו הולכים חלק מ trail מספר 2 . כל המסלול הוא 38 קמ . מסלול קסום ביער עם טחב ועצים וסלעים עצומים . מגיעים וחוזרים עם אוטובוס.( רבע שעה הליכה לאוטובוס) בחניון קיבלנו ברקוד לאפליקציה של כל אמצעי התחבורה באזור.

במהלך ההליכה אנחנו פוגשים אנשים וכמו בקמינו עם חלק הולכים במקביל ונוצרות שיחות נחמדות ואני מבינה לשמחתי שלא כל העולם שונא אותנו  ולצערי אני מבינה גם שכנראה בעיקר אנחנו שונאים את עצמנו.

חוזרים בסביבות ארבע לחניון ומוטי מקבלת את פנינו באהבה , מזג האוויר היום מושלם האור כאן מאוחר עד תשע בערב אז אנחנו פשוט יושבים ונהנים.

31.5.25  יום שבת

עושים יום עירוני נוסעים ללוקסמבורג עם רכבת , קמ הליכה מהחניון ו45 דקות נסיעה ברכבת ללוקסמבורג נוסעים 3 תחנות ברכבת חשמלית והכל מתקתק כמו שעון.

התחלנו סיור בפלאס דה ארמה הסתובבנו בעיר העתיקה (Ville Haute)

וגם בכיכר גיום השני (Place Guillaume II): כיכר מרכזית עם בניינים היסטוריים.

קתדרלת נוטר-דם: קתדרלה גותית מרשימה.

נפלנו על שוק של יום שבת ואכלנו עוף בגריל ( אהבה גדולה שלי) בישיבה בכיכר על ספסל.

ופצו כמובן קינוח בגלידה

לוקסמבורג

ואז ירדנו לעיר התחתית ונתנו לגורל להוביל אותנו לגשרים ותצפיות יפות על העיר. בקיצור יום קסום ומוצלח ולקינוח גם קנינו חולצות ביוניקלו.
ארוחת ערב בקרוואן.

1.6.25 יום ראשון,

לא להאמין שעבר שבוע.

אנחנו מאריכים את השהות לעוד 2 לילות היום זה יום סידורים, ניקוי מוטי וקצת השלמת קניות אנחנו מטיילים בעיירה Diekirch 5 דקות הליכה מהחניון, היא מפתיעה אותנו פשוט חמודה ומלאה כל טוב. סתם יום של רוגע וכף. חשוב כל כמה ימים פשוט להיות.

2.6 יום שני

ממשיכים ללכת במסלול 2 ממולרטל  (Mullerthal) ,ל Scheidgen

נסיעה עם 2 אוטובוסים מהעיירה ליד החניון והעל עובד כמו שעון ובחינם , אנחנו נעזרים באפליקציה של התחבורה הציבורית של לוקסנבורג ופצו האלוף מנהל את העניינים. לניווט אנחנו משתמשים באפליקצית Mapy.cz בנוסף לסימון השביל.

כ-15 קמ ביער קסום עם סלעי ענק מאבן חול בתצורות מדהימות הולכים חלק מהזמן בערוצי קניון שמתנשאים לגובה של כ 20 מטר ברוחב שבקושי ניתן לעבור ממש כמו מבוך. לפעמים בחשכה שדורשת הדלקת פנס. לאורך כל הדרך עצים הנישאים לגובה רב וסלעי טחב וחזזיות  הליכה באוויר צלול עם ציוץ ציפורים, מידי פעם רעש של נחל מפכפך ובלי כמעט אנשים. ביום שבת השביל שקק חיים וגם זה היה נחמד והזכיר קצת את ההליכה בקמינו. אבל היום השביל כמעט ריק מאנשים.

יום שלישי 3.6.25

קמים בבוקר ברוגע, נפרדים מהחניון המצוין  שהיה ביתנו בחמישה לילות האחרונים.

זה מדהים שכשנמצאים כמה ימים כבר מרגישים שהעירה והחניון הם קצת בית.

אנחנו בדרך לבלגיה נוסעים רבע שעה לאחת מהעיירות העתיקות הציוריות של לוקסמבורג, שנחשבת היפה מכולן הלו היא ויאנדן (Vianden), עיירה מבוצרת ומרשימה השוכנת בעמק צר, על גדות נהר, סמוך לגבול עם בלגיה. הסופר הצרפתי הנודע ויקטור הוגו ("עלובי החיים", "הגיבן מנוטרדם" ועוד) חי בעיירה אפשר לבקר בביתו אך אנחנו לא ביקרנו. יש לעיירה טורה מרשימה ביותר, מרובת צריחים ומגדלים, שחולשת מעל הבתים הציוריים. אנחנו מחנים את הרכב בחניון חינמי במזל ממש ליד הרכבל כיסאות המוביל תמורת 6.5 ממרכז העיירה לגובה 440 מטר, משם יש תצפית מרהיבה על כל האזור. הולכים כ 700 מטר בירידה בדרך עפר ובתוספת 13 יורו נכנסים לטירה , בהחלט שווה את ההשקעה ( אפשר גם לעלות הכל ברגל וגם אפשר לעשות את שני הכיוונים ברכבל. ) אנחנו בוחרים לרדת ברגל הליכה של כ 20 דקות מביאה אותנו לבית קפה חמוד ליד הנהר ופצו מתענג על קפוצ'ינו עם קצפת פלוס וופל בלגי עם קצפת. אני לא פרטנרית לעניין מכיוון שאני קטוגנית אז כמו פולניה טובה אני סובלת בשקט. משם אנחנו ממשיכים כשעה וחצי לבלגיה לחניון שסגרנו במהלך הבוקר. למעט בסופי שבוע אנחנו סוגרים רק לילה ואם המקום נחמד ממשיכים כמה שמתאים. בדרך עוצרים בקרפור לעשות השלמות.

המיקום מאוד יפה אבל נראה שהם משפצים בעלי המקום נחמדים אבל מעט תאי שירותים ומקלחות שהיו כל הזמן מלאים ומים קרים לרחיצת כלים. היה בסדר ליום אחד אבל לא בשביל להישאר.

יום רביעי 4.6.2025

אנחנו ממשיכים הלאה, למקום קטן שסהר ומאיול ממליצים לנו. עדין בבלגיה כשעה וחצי נסיעה.

אנחנו עוצרים בדרך עשר דקות מהמקום שישנובו. עוצרים בעיירה נחמדה עם מערת נטיפים  Les Grottes de Remouchamps שפצו מצא ומתגלה כהפתעה.

עלות 13 לאדם, מערה שנפתחה לקהל ב 1912 אותה שנה שהטיטניק טבעה. מערה מאוד ארוכה, שלכל אורכה זורם נהר. הסיור יוצא בשעות קבועות אבל הולכים כל אחד בקצב שלו. המערה מאוד מרשימה במיוחד בסופה. בקצה מחכה מדריך שלוקח אותנו בחזרה בסירה בדרך מפותלת ומסתורית, בהחלט חוויה אחרת ומיוחדת. אם אתם באזור ממליצה להיכנס אפילו אם הייתם כבר במערות נטיפים ( אני הייתי בהרבה

מגיעים לחניון Bieliege , מקום קטן עם 6 מקומות חניה , משהו אחר כמו מלאך שביל ישראל, יחד איתנו עוד זוג בקרוואן והרבה במבים ( איילים)

מתארגנים לארוחת ערב ויושבים בנוף הפסטורלי עם הבמבים ורואים את השקיעה.

אנחנו נשארים כאן 2 לילות https://park4night.com/lieu/298764/

יום חמישי 5.6.2025

יום מנוחה קצת בישולים קצת הליכה בטבע המקום מושלם רק אנחנו והבמבים מסביב.

מקלחת משובחת ונקניקיות וציפס מעבר לפינה. בדיוק המהות של להיות בכאן ובעכשיו. בערב שומעים הרצאה של איילת איידלברג על הפלישה לנורמנדי והסרט הבריחה הגדולה דרך מסע אחר.

יום שישי 6.6.2025

נוסעים להולנד

סגרנו 3 לילות בחניון LINDENHOF ליד פארק de Hoge veluwe

יום שבת 7.6.2025

גשם גשם ועוד גשם

משחקים שש בש ורמי קוב.

קוראים ספר,

מבשלים מרק

אחה״צ כשהגשם מפסיק לרגע עושים סיבוב קצר לעיירה ואני אפילו יוצרת ביומן , החומרים הם צבעי מים עטים  וטושים שיש לי קבוע בקרוואן ובנוסף אוסף של חוברות וברושורים שאני אוספת בחניונים ובחנויות

יום ראשון 8.6.2025

גשם גשם גשם גשם עושים מה שעשינו ביום שבת רק הולכים קצת יותר וגם אוכלים ארוחת ערב טעימה בעיירה. פצו אוכל פינקק מלוח ואמר שמאוד טעים.

מקוויים שמחר נוכל לחזור לתוכנית המקורית.

החניון בסדר מאוד שקט, רובו מורכב מקרוואנים נגררים ונראה שאנשים באים לכאן לתקופה. מסתבר שריקון המים נעשה עם צינור שמחברים לקרוואן ולנו אין אז החלטנו שמחר נישן במקום אחר. ( סגרנו מראש רק 3 לילות ובגלל הגשם נשאר עוד יום באזור)

יום שני 9.6.2025

מזג האוויר לצדנו.

אנחנו נוסעים לפארק de Hoge veluwe

עלות כניסה 26 יורו לאדם כולל כניסה למוזיאון טבע, אוסף אומנות נדיר עם ציורים מקוריים של ואן גוך , מוזיאון פתוח של פסלים ומסלולי אופניים . המחיר כולל אופניים לבנים שאפשר לקחת ולהשאיר בכל תחנה. אפשר גם להיכנס עם הרכב עד למוזיאון ושם לקחת אופניים . אנחנו לוקחים אופניים בכניסה. הלוך ושוב 11-12 ק״מ ( אני שמתי מתחת למכנסיים  מכנסי רכיבה וזה היה מעולה)

הדרך מישורית בתוך יער מקסים.

המוזיאון מדהים, אין כמעט אנשים ואנחנו נהנים מיצירות מקוריות של ואן גוך ועוד אומנים

בדרך יש 2 מסעדות נחמדות אפשר גם רק לשתות ולאכול ציפס.

היה יום מושלם.

מצאנו חניון נחמד רבע שעה מהפארק ולשמחתנו אנחנו מגיעים ויש מקום.

אנחנו משלמים ונוסעים לסופר קרוב למלא מאגרים. מסתבר שרשת AH ( אלברט היין) ההולנדית לא מקבלת כרטיסי אשראי רגילים אז אנחנו נאלצים ללכת להוציא מזומן, למזלנו הבנקט ממש קרוב.

אחת הבעיות עם קרוואן גדול כמו שיש לנו ( 7.35 מטר ורוחב 2.30) זה להיכנס לחניונים של חנויות כי הרכב תופס 2 חניות לאורך וחניה וחצי ברוחב אז כשאנחנו מוצאים חניה טובה אנחנו מאושרים

.יום שלישי 10.6.2025

אנחנו עדין בהולנד בדרכנו לאזור של כפר חיטהורן  giethoorn יש לנו נסיעה של  שעה וארבעים. בדרך אנחנו עוצרים לראות את המוזיאון הפתוח הלאומי בארנהם שבמחוז חדרלנד,   דבר בולט מאוד בביקור בהולנד הוא ההערצה למסורת. בהולנד יש לא מעט מוזיאונים פתוחים, שהם בעצם מין מקבץ של בתי חווה עתיקים מעץ וקש, טחנות רוח ובתי מלאכה המשחזרים את אורח החיים הכפרי בעיקר, שהיה נהוג מאות בשנים. המוזיאון הפתוח הלאומי בארנהם שבמחוז חדרלנד נחשב לפי האינטרנט ולפי ה AI לאחד המוזיאונים הפתוחים היפים.  אנחנו מתאכזבים, לנו יורד גשם אז אנחנו לא יכולים להנות מהליכה בפארק שנראה יפה אבל מעבר לזה המיצגים די משעממים הייתי במוזיאונים פתוחים הרבה יותר יפים. מסקנה, לא תמיד כדאי לסמוך על ה AI.

אנחנו ממשיכים לחניון שלנו. חניון מושלם, יושב על אגם 2 קרוואנים נוספים. השרותים טיפה רחוקים אבל מבריקים. ראינו את זריחת הירח היפה ביותר שראינו , זה ממש נראה כמו שקיעה של השמש.חניון Camping de kettingbrug.

לחלק מהחניונים אנחנו מגיעים עם המלצות של סהר ומאיול שהיו כאן לפני שנה  ולחלק אנחנו עושים שיטוט באפליקצית park4u שאנחנו משלמים עליה ( שווה כל שקל) ועל פי הביקורות והרבה מזל מוצאים מקומות מיוחדים וזה אחד מהם. אחד הדברים שאנחנו מחפשים בתור זוג בלי ילדים זה חניונים קטנים 4-10 מקומות ובדרך

כלל הם בלי אטרקציות לילדים.

יום רביעי 11.6.26

איזה כף , לא מזיזים את מוטי וגם מזג אוויר מושלם. נוסעים באוטובוס עשר דקות לחיטהורן המכונה גם "ונציה של הולנד" זאת משום שבדומה לעיר האיטלקית הידועה, גם כאן חלק גדול מהעיירה מושתת על הנחלים הרבים העוברים בתוכה ורבים מהתושבים בה, מתנהלים ומתניידים באמצעות שייט בסירות בנחלים הקטנים האלו.

פירוש השם "חיטהורן" הוא שיבוש של המילים קרני עיזים בהולנדית, שנקרא כך על ידי המתיישבים הראשונים שהגיעו לשם במאה ה-13 ומצאו במקום קרניים רבות של עיזים. העיר מחולקת כיום לאיזור החדש ולאיזור הישן כאשר האחרון, הוא האזור התיירותי והידוע עם הנחלים והסירות. אנחנו מגיעים יחסית מוקדם אז אין הרבה תיירים. המקום מקסים יפה, שלו ורומנטי. מאוד אהבנו.

ועוד לילה בחניון המקסים Camping de kettingbru

יום חמישי 12.6.25

נוסעים מחיטהורן giethoorn לאמסטרדם דרך סכר Afsluitdijdijk אפסלדאודיק. מצידו האחד הים הצפוני ומצידו השני הים שיובש ונסכר והפך לאגם מים מתוקים.

סכר אפסלאאודייק (בהולנדית: Afsluitdijk) הוא אחד ההישגים ההנדסיים המרשימים ביותר של הולנד, והוא חלק מהמאבק ההיסטורי של המדינה נגד הים. המוזיאון בהתחלה נראה סתמי אבל בהמשך מעניין ובהחלט שווה להיכנס הפרויקט מרתק. בנוסף כף לשבת למטה לראות את החברה גולשים עם רחפנים.

מאיה המליצה לנו על החניון.  Camperpark amsterdam החניון מפתיע אותנו לטובה כי בדרך כלל חניונים ליד ערים צפופים ביותר ובמקרה הזה ממש טוב, pitch מרווח והכל נקי ומצוחצח.

יום שישי 13.6.25

אנחנו מתעוררים לבוקר קשה, הבת שלנו מעירה אותנו ואומרת לנו שבטח אנחנו ישנים אם לא התקשרנו אליהם, מסתבר שישראל תקפה את אירן בלילה וכל הלילה היו אזעקות וכולם  בטירוף ורק אנחנו בללה לנד שלנו. אותה בת העירה אותנו  ב 7.10.23 בשבע בבוקר כשהיא נמצאת בצאלים ואמרה לנו לפתוח טלוויזיה.

אנחנו כמובן מיד נצמדים לטלפון ולחדשות, היקר לנו מכל נמצא בארץ. בצהרים אנחנו מחליטים בכל זאת ללכת לכמה שעות לאמסטרדם.

אמסטרדם יפה, אנחנו נמנעים מהתקהלויות והאמת שלא באמת בא לנו להסתובב. בסוף הסיבוב באמסטרדם מסתכם בהסתובבות ברחובות צפיה בקתדרלה אכילת הרינג ברחוב  וסיור בהיניקן שהיה מאוד נחמד.

חוזרים ברכבת חצי שעה לאותו קמפינג . את הכרטיס לרכבת קנינו בקמפינג ל 24 שעות לכל אמצעי התחבורה בעיר

.יום שבת 14.6.25

המצב בארץ מפחיד, הילדים מאחדים כוחות כדי שלכולם יהיה ממד, ההרגשה שלנו מורכבת, מצד אחד אם נהיה בארץ זה לא יעזור לאף אחד כי אין לנו מרחב מוגן ובכל מקרה אין טיסות ומצד שני הלב בארץ . למזלנו אנחנו עם הבית על הגב, והוא שלנו אז יש לנו כל מה שאנחנו צריכים. מכיוון ששום דבר לא סגור אנחנו יכולים לשנות תכניות. מרגישים שעדיף מקומות קטנים ולא חייבים יותר מדי לנוע. נוסעים לכפר/ עיירה אלסמייר לחניון קטן ונחמד. Westeinder vinkhoeve

מטיילים לעיירה אוכלים הרינג עושים קניות ובערב אוכלים במסעדה בתוך קזינו אכול כפי יכולתך עם סושי וסטקים כל מה שאכלנו היה מעולה והכל ב 35 יורו לאדם

יום ראשון 15.6.25

אנחנו עדיין באלסמייר הולכים לגן היסטורי של פרחים שהיה מיותר אבל העיירה כל כך חמודה שאנחנו פשוט הולכים ונהנים. הנפש עצובה אז הכל עצוב. אני שומעת עברית ולהפתעתי זה משמח אותי, מסתבר שעירית וגרשון מכפר מונש נתקעו באזור אחרי תערוכה חקלאית, אנחנו משוחחים קצת, מחליפים מידע מועיל וממשיכים הלאה.

עירית אמרה שהם מנסים לעשות מהלימון לימונדה ( משפט שאנחנו מכירים ומיישמים תמיד אבל טוב שהזכירה לנו אותו)

יום שני 16.6.25

נוסעים ללידן, בלידן מחנים בחנייה מאוד נוחה אבל יקרה יחסית ( לחנות עם קרוואן בערים זה לא פשוט) אנחנו מגיעים לאוניברסיטה ונכנסים לשמוע נגינה על עוגב. אחר כך מטיילים בגן הבוטני  שמאוד מפתיע במגוון ובפינות המיוחדות, מקום קסום ומלא שלווה.

בערב הולכים לישון בחניון קטן וחמוד. אנחנו מוצאים חניון קטן ליד מרינה על כר דשא עם עוד 4 קרוואנים. המקום חדש אבל השרותים  נקיים מאוד והשקט... השקט שכל כך חשוב לנשמה שלנו כשאנחנו חווים מרחוק את המצוקה של הילדים שלנו וההבנה שזה לא דומה למה שאנחנו מכירים. אנחנו גם מקבלים הודעה מאל על על ביטול הטיסה של שניים מהנכדים שלנו שהיו אמורים להצטרף אלינו עוד 6 ימים לטיול בר מצווה. ידענו שההודעה תגיע אבל השארנו חריץ לתקווה. עצובים אבל אומרים בלב ובכל רם שאלה יהיו הצרות שלנו.

חניון De wilde gans. https://park4night.com/lieu/59593

יום שלישי 17.6.25

מתעוררים בבוקר ורואים שהילדים רוב הלילה היו הממ״ד . שבועיים ראשונים של הטיול לא פתחתי חדשות ועכשיו הדבר הראשון שאני עושה כשאני פותחת עיניים זה לראות את הודעות פיקוד העורף, לראות אם הילדים שלחו משהו ואז חדשות. והיום לא היה משהו. האמת שלא בא לי לעשות היום כלום אז נראה לי שנשאר במקום ונהנה מיום של שקט. בערב הולכים קצת לטייל באזור, עוברים עם סירה לצד בשני של הנהר ואוכלים במסעדה נחמדה

בשני הלילות בחניון קיבלנו מתנה שקיעות מהממות

יום רביעי 18.6.25

נוסעים לכוון ברוז ומחליטים שעדיף לעצור  בכפר קטן הנקרא פיליפין גם הפעם בחניון קטן. https://bijboonman.nl/

Bij Boonman החלטה מעולה זהו חניון משפחתי קטן שיושב על שדות של חיטה  30 מקומות מארחים מקסימים אוהבי אדם המקום נפתח ב 2024 הכל מדוגם. מוזיקה בשירותים ואפילו אני בוחרת להתקלח שם ולא במוטי מתאים מאוד להרגעות ולשלווה שאנחנו זקוקים, וגם מקבלים בונוס שקיעות מדהימות.

אנחנו מגיעים מוקדם ואני מנצלת את ההזדמנות לעשות כביסה.

יום חמישי 19.6.25

החלטנו להשאר עוד 2 לילות Bij Boonman

עושים הליכה של 8 קמ בשדות ומקנחים במסעדה משובחת למולים ולשרימפסים . 111 יורו המסעדה הכי יקרה שאכלנו כאן היה שווה

עבודות נוספות שלי שמושפעות מהמקום והזמן ואולי מהחרדה לבית ותקווה לסיום המלחמה ולשלום

יום שישי 20.6.25

היום אנחנו נוסעים לברוז- עיר בונבוניירה ברוז' זכתה בכינוי "ונציה של הצפון", אנחנו מוציאים את מוטי לנסיעה קצרה של שעה לכל כיוון. משאירים את השולחן הכיסאות וכבל החשמל לשמור לנו את המקום.

אנחנו מוצאים חניה ב P+R למדנו שזה חניונים של חנה וסע לפעמים הם בתשלום ומקבלים כרטיס לתחבורה לעיר. אנחנו הלכנו ברגל והחניון היה בחינם. עשרים דקות הליכה והיינו במרכז העניינים. מלא תעלות מים, בתים צבעוניים, כל פינה זה תמונה, קשה להפסיק לצלם.

כל פעם אנחנו בוחרים משהו אחר לעשות כי אי אפשר לעשות הכל ויש מלא מקומות לראות

אז הפעם הימרנו על שילוב של מוזאון או מבצר של משפחת אצולה מברוז וכנסיה ב 17 יורו לאדם.  היה  שווה ראינו בכנסיה פסל של מריה שפוסל על ידי מיכאל אנג׳לו והמבנה והדברים שהיו בתוכו היו מרתקים.

מסעדות קטנות, מלא בירה, הכל על מים וגגות מיוחדים של בתים בקיצור מקום קסום.

לינה Bij Boonman

יום שבת 21.6.25

ושוב יצאנו אל הדרך, מכיוון שהטיול עם הילדים בוטל עשינו חישוב מחדש וסהר המליץ על קולמר ועל דרך היין של אזור אלזס לורן אז הרמנו את הכפפה ושוב יצאנו לדרך.

אתמול דיברנו עם שלומי חברנו והוא אמר לעצור בשטרסבורג אז זה מה שאנחנו עושים.

ואחר כך נסיעה מעיירה קטנה בשם פיליפין לכיוון קולמר

6 שעות נסיעה 550 ק״מ ועצירה בדרך של שעה לארוחת בוקר . ופצו כרגיל אלוף הנהיגה .

חניון ליד שטרסבורג Camping L'OréeCamping L'Orée d'Alsace

החניון בסדר,שרותים נקיים ומקלחות מצויינות  מתאים כשנוסעים לעיר, לא בשביל שהייה מפנקת. אוטובוס לשטסבורג 40 דקות נסיעה ב 5 יורו הלוך ושוב במזומן לנהג. ( חשוב שיהיה מזומן באירופה כי לפעמים תחבורה ציבורית וגם חניונים בערים וגם חניוני לילה קטנים מקבלים רק מזומן).

יום ראשון 22.6.25

אנחנו יוצאים בבוקר לשטרסבורג , מטיילים בעיר, נכנסים בדיוק במיסה לקתדרלה של שטרסבורג אחת הקתדרלות הגותיות המרשימות באירופה. מסביב לקתדרלה שוקקת כיכר יפהפייה עם בתי קפה, נגנים ורוח של ימי הבינים. אנחנו הולכים לצד התעלות אזור ציורי, עם בתי עץ צבעוניים מהמאה ה־16. רובע פטיט פראנס הרובע ההיסטורי הכי מקסים בעיר - מסעדות מקומיות, גשרים, תחנות קמח ישנות.
וארוחה מצוינת עם מנת שוקרוט ( כרוב כבוש בשר ונקניקיות) יין ובירה, מושלם. וכמובן פצו מקנח עם גלידה

חניון ליד שטרסבורג Camping L'OréeCamping L'Orée d'Alsace

יום שני 23.6.25

אנחנו בדרך היין של אלזס לכוון קולמר  בדרך עוברים עיירות חמודות, באוברנה אנחנו גם עוצרים ומטיילים.  בסוף הדרך היפה אנחנו מגיעים מגיעים לחניון שיושב ליד אגם Lac de Longemer , מחנים את מוטי והולכים לטבילה באגם

ישנים ב https://campinglaclongemer.fr/camping du lac

אנחנו כאן ל 4 לילות של מנוחה

יום שלישי 24.6.25

קמים מאוחר, מכינים ארוחת בוקר מפנקת והולכים לטייל סביב האגם כ 5-6 קמ עם נופים יפים חלק ליד האגם וחלק ביער פשוט כף.

היומיים הקרובים הם יום בית, אנחנו לא זזים.

קוראים, רואים סרטים וכל אחד בענייניו

יום רביעי 25.6.25

כמו אתמול הכל באיטיות, היום 32 מעלות אנחנו מחליטים להיות אמיצים ולנפח את הסאפ, החלטה מצויינת ואנחנו מבלים כמה שעות באגם.

יום חמישי 26.6.25

היום אנחנו נוסעים לקולמר 45 דקות לכל כיוון וחוזרים לאותו חניון ללינת לילה.

קולמר colmar מכונה ונציה של אלזס. היא עיר ציורית שמצטלמת היטב. היא שוכנת בחבל אלזס מדרום לשטרסבורג. נחשבת לבירת היין של המחוז. היא עיר קטנה עם מרכז היסטורי עם הסמטאות צרות, ככרות קטנות, בתים צבעוניים ותעלות מים. על כל גשר עציצי פרחים, פשוט לקנא. אנחנו מוצאים בקלות חניה, הם מאורגנים היטב לקרוואנים..

יום שישי 27.6.25

ושוב יצאנו לדרך שני קשישים עם קרוואן והפעם אנחנו מתחילים את המסע חזרה הביתה

נוסעים לכוון ריימס 380 קמ לחניון חמוד שמצאתי 45 דקות מקולמר.

הנסיעה חלק באוטוסטרדות וחלק בכבישים צדדים עם שדות של חיטה, חמניות או סתם ירוק ועוד ירוק.

מגיעים לחניון קטן וחמוד כמו שאני אוהבת, מרגישים כבר חצי רגל בבית מתחילים לארגן את מוטי עושים כביסה, מטיילים לאורך הנהר

יום שבת 28.6.25 נוסעים לריימס לראות את הקתדרלה המרשימה ואת עבודת הויטראז המרשימה של מארק שאגל.

ריימס

יום ראשון 29.6.25 מי היה מאמין שעברו חמישה שבועות. יום אחרון אנחנו מנקים, מסדרים ונפרדים ממוטי. נפרדים מהשלווה ומהקסם של אירופה הכפרית, מהמרחבים שלא נגמרים ומהבזיליקום והנענע שליוו אותנו חמישה . היו חמישה שבועות עם רגשות מעורבים שמתוכם שבועיים ליווינו מרחוק את ילדנו, נכדנו ועם ישראל במלחמה קשה ומפחידה. אנחנו מתגעגעים לכולם ושמחים לחזור הביתה.

תמונת הפרופיל של ליאורה מירון

סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב לאייטם המלא
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס לאייטם המלא
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה לאייטם המלא
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים לאייטם המלא
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם לאייטם המלא
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם
חבל שלא בישראל: וויז אייר פתחה בסיס במונטנגרו והזניקה את מספר הנוסעים לשיא של כל הזמנים לאייטם המלא
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה לאייטם המלא
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה
מהשחקים אל מאחורי הסורגים: טייס יפני נכנס לכלא לאחר שתקף מינית דיילת לאייטם המלא
מהשחקים אל מאחורי הסורגים: טייס יפני נכנס לכלא לאחר שתקף מינית דיילת
5 טיסות ביום ו-99 שקל לכיוון: הקו החדש והמסובסד של ישראייר לאילת לאייטם המלא