ממש בקצרה,
אני מסכמת את הטיול שלי מיפן,
 ונותנת המלצה למסלול קליל וממצה, כפי שאני הייתי עושה בדיאבד

כמה תובנות לפני שאתחיל:

1. כדאי לתכנן מסלול שהטיסה חזרה תהיה גם היעד האחרון בטיול (אלא אם כן מדובר בטיול כוכב)
  2. כדאי ורצוי לעשות אינטרנט / סים מקומי כי גוגל מאפ הוא גאון ואפשר להגיע איתו לכל מקום

כמה דברים שלא כדאי לוותר עליהם ביפן:

1. לישון במלון קפסולה
  2. להתארח בבית מקומי
  3. ללבוש קימונו
  4. לטעום מהאוכל ברחוב
  5. להיכנס למרחצאות

כמה מילים על יפן:

שום דבר לא יכול להכין אותך לחוויה שנקראת יפן וגם מעט מילים יצליחו לתאר אותה במלואה. ערבוביה של התרגשות מאנשים חמים ואדיבים, סבלנות וחשיבות הנימוס וראיית האחר, ההלם מתרבות שונה כל כך משלנו, ההכרות עם מגוון התנהלויות יום יומיות כ"כ שונות ממה שמוכר. פחי זבל? אין דבר כזה. ללכת לשירותים? חוויה מעולם אחר, חפשו אחרי כפתור ה splash להוריד את המים) אחרי שמתרגלים אליה הכל נראה פרימיטיבי. הקולינריה, העזרה מאנשים זרים, הניגודיות שבכל דבר שבאה היטב לידי ביטוי בכך בקיצור חוויה שונה, חדשה ומרגשת (ותודה לאילן על המילים המדוייקות)

מסלול מומלץ ל 10 ימים:

יום 1 – לנחות באוסקה

לאחר טיסה רוכה, ממליצה בערב לצאת לטייל ברחובות העיר, אוסקה עצמה מאוד דומה לטוקיו, אבל האזור ליד הנהר הופך אותה לנעימה יותר ופחות המונית,
 תעשו טיול עצמאית, תלכו בגשרים, תאבדו בסמטאות ותחוו את העיר

יום 2 – לבקר בטירת אוסקה – osaka jo

אני מוצאת שהטירה ממש יפה! לא לוותר על התצפית בראשה

כשמגיעים לתצפית ניתן להבחין בבניין ישן מלבנים אדומות ועליו בר / קפה שכדאי לשבת שם אחרי או לפני הביקור בטירה

בנוסף, הטירה ממוקמת ליד פארק רחב ידיים וניתן פשוט להסתובב שם באופניים / לטייל ברגל / לעשות פיקניק ובקלות ניתן להעביר באזור הזה חצי יום - בכיף!

** מכאן אני ממליצה לנסוע לקיוטו!! **

הנסיעה לרוב תתבצע ברכבת שנקראית: JR ניתן לגשת לתחנת הרכבת ולרכוש כזה כרטיס לפי פרק הזמן שתבלו ביפן! (לא לשכוח דרכון!) הכרטיס לא זול! אבל שווה! בחלק מהערים ניתן להשתמש בו גם ברכבות הפנימיות

ימים 3-6 – קיוטו

קיוטו מדהימה בעיניי, שילוב מוצלח בין עיר וכפר, עם הרבה ירוק, הרבה טבע, יש מה לראות ולהספיק!

יש בה מלא מקדשים, כמובן שי אפשר להספיק את כולם, אלה היעדים שאני ממליצה לא לוותר:

» יער הבמבוקים, ניתן ליהנות גם משירות של כרכרה זוגית - ממש נחמד!

» יער הקופים, ממוקם בסוף יער הבמבוקים ובו קופים המסתובבים חופשי וניתן להאכיל אותם. העלייה לשם לא קלה אבל לא נוראית. הביקור באזור הזה סוגר חצי יום

» מקדש הזהב

הוא מבין המקדשים היותר מתויירים שהייתי בהם ביפן, מאוד ממסוחר, אבל יפה, הוא די נחשב נקודה חובה בעיר, אין הרבה מה לעשות למעט לסמן V

(תמונה מגוגל)

» בנוסף ביקרתי גם ב nijo castle שנחשב לאחד מאתרי מורשת אונסקו, אל תתנו למראה הדלוח מבחוץ להטעות, צריך לקנות כרטיס, ורק אז להיכנס למקדש, המקדש עצמו מבפנים לא מעניין, אבל הפארק סביבו יפה. תסמכו על היפנים שהכל מסודר לפי שלטים ובנו לכם מסלול שתהלכו בו ככה שתעברו על כל הפארק מבלי שתפספסו כלום

» מקדש נוסף הוא מקדש קיומיזו

מקדש שהעלייה אליו מלווה בחנויות נחמדות ובתי קפה. מציעה להרים את העיניים מעל החנויות, לפעמים תגלו בית קפה קטן שנמצא בקומה השנייה שכן אם לא תרימו עיניים ותחפשו אתם עלולים לפספס וחבל

כדי לראות את הבודהה הגדול במקדש יש לשלם כרטיס. הכרטיס גם מוביל אתכם למקדש קטן נוסף היי שם בין העצים, עם תצפית נפלאה, לא לפספס!

(תמונה מגוגל)

» אחד המקדשים הנוספים שאני ממליצה לא לוותר הוא: מקדש פושימי אינארי FUSHIMI INARI SHRINE

תיקחו את הזמן לעלות בין כל הגשרים, עד שתגיעו למעלה לתצפית. העלייה והטיול במקדש יכולים לקחת חצי יום! זהו מקדש ענק שמצריך עלייה במדרגות רבות! תערכו לזה בהתאם ותיהנו מכל רגע! בחזור תנסו לשבת באחד מבתי הקפה על הנהר

» נארה -

מקדש נוסף ואחרון, נמצא מחוץ לעיר ויש להגיע אליו ברכבת מקיוטו (כשעה נסיעה) וייקח לכם לפחות יום שלם לבלות בו והוא נמצא בעיר נארה, שם תפגשו בפארק העצום ובו עשרות מקדשים. אין סיכוי להספיק את כולם, תסמנו לכם 2 עיקריים

בפארק הזה יש 2 דברים מיוחדים שכדאי לראות:

1 – פסל הבודהה הגדול בעולם – Todaiji Temple
 2 – הבמבי שמסתובבים חופשי ואנשים יכולים ללטף / להאכיל – Todai-Ji, בית מקדש

» מרחצות -

חוויה חובה למי שביפן, שימו לב לרשימת הכללים לפני שנכנסים, וביניהם: לא להיכנס עם בגד ים, להסתיר קעקועים, לשטוף את הגוף היטב לפני הכניסה ועוד.. אפשר ורצוי לבקר באחד המרחצאות, בעיקר אלה שממוקמים ביערות ובטבע ובקיוטו אפשר למצוא כמה כאלה

» גיישות -

הסיכוי לראות גיישות אמיתיות. הוא גדול בקיוטו. הן לרוב יסתובבו בשכונת gion ויגיעו בשעות הערב המאוחרות

בשכונת גיון עצמה, יש מלא ברים, פארק ומקדש, אני אישית לא התחברתי ולדעתי אפשר לוותר. למעט מי שרוצה “לצוד גיישות”
 על המופע המקומי והתיירותי שהם מציעים - ניתן לוותר!

ימים 7-10 טוקיו

הטיול בטוקיו הוא שונה מקיוטו ואוסקה, שכן זה טיול יותר עירוני, לכל שכונה בטוקיו יש את הייחוד שלה, ולכן את הטיולים בעיר, כדאי לפצל לפי שכונות:

» שכונת Shibuya "שיבויה" – עם מעבר החצייה הגדול ביותר, כדאי לטייל ברחובות או להירשם לטיולים המודרכים: free walking tour שמציעים טיולים רבים בשכונות – מומלץ!

» שכונת Shijuku שינג'וקו -

היא שכונת יותר “סליזית”, אך עם זאת שוקקת ומלאה חיים. תיזהרו לא ליפול לברים של היקוזה, בו מפתים אתכם בחוץ להיכנס פנימה וגם אם הזמנתם כלום יחייבו אתכם. סה”כ זה אזור בטוח, אין מה לחשוש. הכי מגניב בו זה בלילה ללכת ל:גולדן גיא” מספר סמטאות צפופות ובכל אחד מהם בר קטן ומגניב. האזור שוקק חיים ונותן הצצה לחיי הלילה בטוקיו. לכל בר יש נושא אחר! מומלץ!

» העיר העתיקה -

אזור נחמד מאוד, יש בו את המקדש המרכזי Sensoji Temple
 שווה לבקר בו, תמיד יש דוכני אוכל ומזכרות, ובאזור כולו אפשר להסתובב ולמצוא בתי קפה שווים

» ארמון הקיסר -

אין לי הרבה מה להרחיב בעניין, זה פשוט מקום שנחשב חובה, אז הולכים, רואים,מטיילים בפארק, עושים פיקניק ונהנים :)

» "אודייבה" (Odaiba)

זה הוא אי מלאכותי גדול ובו המון מוזיאונים שווים, בדגש על חוויות אינטרקטיביות, כגון מוזיאון האשליות, team lab borderless, גלגל ענק, מרכז הקניות DiverCity שבכניסה שלו תוכלו לפגוש את הרובוט הענקי גאנדם שזז כל חצי שעה בערך (בגדול האי הזה מגניב למי שאוהב מוזיאונים ולא כאלה שמראים בהם תמונות, אלא יותר חוויות דיגטליות, יחד עם זאת הוא לא חובה)

כמו שאמרתי מקודם, את טוקיו חווים בשכונות, לכל אזור יש את הייחוד שלו

» רחוב טקשטיקה -

זהו מדרחוב חובה למי שרוצה להרגיש את טוקיו! תוכלו למצוא שם שערות סבתא ענקיות וגלידה בצורות של חיות וזה רחוב ממש מגניב! בסוף המדרחוב חוצים את הכביש למדרחוב נוסף ששווה לטיול בו, עם חנויות ובתי קפה שווים

» למי שמאס במראה העירוני יכול לעצור בפארק: פארק אואנו (Ueno)
 יש בו אגם שניתן לשוט בו בסירות דמויות ברבורים, מודלים של מקדשים ובניינים ביפן ועוד

**את הטיסה חזרה, כדאי לעשות מטוקיו!**

והרי לכם 10 ימים ממצים, שמשלבים לדעתי כל מה שחובה בטוקיו:

יום 1 – נחיתה באוסקה

יום 2 - ארמון אוסקה ונסיעה לקיוטו

ימים 3-6 - קיוטו

ימים 7-10 טוקיו (וגם אז פרגנתי לטוקיו יותר מידי..חח)

ואז טיסה מטוקיו

טיול מהנה ומוצלח :)