אנחנו לא מטיילים מקצועיים אלא משפחה רגילה וחשבתי שאולי יהיו בטיפים האלה עזרה למישהו.
הטיול שלנו פחות תיירותי-לא דחוף לנו לראות את בית הפרלמנט וכל המוזיאונים ויותר כייף לנו לגלות את המקום שבו מטיילים עם דגש על הביחד כמשפחה. היו לנו גם ימים גשומים ונאלצנו להתאים עצמנו למזג האוויר.
טסנו לדברצן כי מצאנו טיסה זולה, משם מונית לתחנת הרכבת. כל חצי שעה יש רכבת לבודפשט משך הנסיעה שעתיים וחצי.
בבודפשט מצאנו AIRBNB ליד מלון אסטוריה- מיקום מעולה!!
יום א רחובות העיר המרכזיים משם למצודת בודה, ירדנו בקרוניות, הלכנו לגלגל ענק ולאיזור בית הכנסת (לא נכנסו אבל שמענו הרצאה שהייתה שם על הקהילה והשואה- מעניין וחשוב), הכל במרחק הליכה, יום כייף, שלבו בו בתי קפה.
יום ב. לקחנו אוטובוס ל AQUAWORLDD שזה פארק מים מקורה (מצויין ליום גשום, שעה באוטובוס לפרברי בודפשט+5 דקות הליכה, אטרקציות מים, בערך בסביבות 30 ש"ח לאדם לדיל לשלוש שעות), לנו זה הספיק, הילדים נהנו, זה תחליף נחמד למרחצאות הקלאסיות. חזרנו הבייתה ויצאנו בערב לשוק תיירים/אוכל פתוח במרכז בודפשט.
יום ג- בוקר בשוק המקורה. קומה עליונה לתיירים, קומה תחתונה אוכל וכאלה. יפה וראוי, משם הלכנו ל ESCAPE ROOM (תשאלו את הילדים שלכם- שווה לעשות גם בארץ) חפשו באינטרנט ותזמינו. מאוד כייף ומגבש וזול יחסית לארץ!!
יום ד אקוואריום+קניות. יש אקווריום לא רע בפאתי בודפשט (אוטובוס רגיל) וכשהגענו לשם גילנו שהוא ממוקם בתוך קניון שווה לקניות, לא מכיר מקומות אחרים כדי להשוות אבל שמענו עברית שזה סוג של אינדיקציה..
בערב פאב FOR SALE תשמעו בו גם עברית ועדיין שווה- מנות מאוד גדולות ממוקם מול השוק המקורה. חשבון לכולנו כולל טיפ והתפוצצנו- 310 ש"ח.
יום ה סאגוואי ברחבי העיר. כייף!!
לא עשינו אבל ניראה לנו שווה: שייט על הדנובה (לפעמים יש דילים משולבים עם הסאגוואי או אטרקציה אחרת- תבדקו), אופנים במגריט איילנד, מרחצאות (אנחנו הסתפקנו בפארק מים), לשמוע קונצרט.
משם חזרנו לדברצן ליום וחצי. אין יותר מידי מה לעשות שם לילדים. עיר חביבה ומנומנמת, עם זאת- הלכנו לראות משחק כדורגל מגניב של הקבוצה המקומית, שיחקנו באולינג, טיילנו ברחובות העיר, יש מסעדות טובות, . קניון FOROM
- מחירים כדי לקבל סדרי גודל: ארוחה ברשת מזון מהיר בסביבת 20 ש"ח, מסעדה טובה למשפחה 200-300 ש"ח.
- רכבת בודפשט דברצן : 80 ש"ח לאדם. (שימו לב לעלות לקרון הנכון)
- בודפשט כארד לתחבורה ציבורית: לשלושה ימים לכולנו 190 ש"ח.
- חישוב כסף: (נכון לאפריל 2017) כל סכום הונגרי לחלק ל 77 וזה המחיר בשקלים.
וטיפ שנכון לכל מקום- תשאירו לכם מקום לגלות דברים לבד, הם פשוט באים.