בתור תושבת מדריד מזה שנים רבות, ומדריכת תיירים בעיר, אשמח לשתף אתכם בחוויות מחיי ולתת לכם טיפים כמו שרק תושב מקומי יכול.
איפה לאכול, איזה מופע פלמנקו לראות, איפה לבלות ואיך לחסוך כסף בטיול למדריד.
אז איפה מתחילים?
אולי נתחיל מכמה כללי התנהגות שחשוב לדעת, להכיר ולהבין בספרד בכלל ובמדריד בפרט?
- דבר חשוב שבלעדיו אי אפשר להגיע למדריד: דרכון - מרגע הנחיתה שלכם במדריד, ולא משנה כמה כסף מזומן הבאתם, איזה מכשיר טלפון יש ברשותכם או אילו אבנים משובצות בעגילים שלכם, הדבר הכי חשוב שיש לכם זה הדרכון (נכון דרך אגב לכל הפעמים שאתם יוצאים מהארץ). שמרו על הדרכון כאילו הפקידו בידיכם חופן מטילי זהב. המסחר בדרכונים, ובייחוד בישראלים שיחסית קלים לזיוף, גדל ומתפתח בזכותנו, אלו שחושבים שלהם זה לא יקרה (לי זה כבר קרה... פעמיים!). בקיצור, הבנתם לאן אני חותרת. ברגע שאתם מקבלים את המפתח לחדר במלון, תתפעלו בזריזות את הכספת בחדר ותשאירו שם את הדרכון עד הנסיעה חזרה לשדה (ובמידה ואין כספת מומלץ לשמור אצל פקידי הקבלה בכספת הראשית). תוודאו שיש איתכם צילום דרכון עוד לפני שיצאתם מהארץ (אם אין לכם צילום, בקשו בנימוס מפקיד הקבלה שיעשה לכם כמה עותקים). הכי טוב זה לעשות מספר צילומים ולפזר אותם במקומות שונים (אחד במעיל/ג'קט/כיס אחר, אחד בחגורת הבטן, אחד בתיק ואחד אצל בן/בת הזוג - שיהיה, זה לא כבד). אני יודעת שזה נשמע קצת היסטרי ומלחיץ אבל עדיף לנקוט אמצעי זהירות מאשר "לבזבז" את זמן החופשה שלכם בתחנת משטרה מקומית ולשבור שיניים בספרדית קלוקלת כדי שהפקיד בתחנת המשטרה יבין היטב את התיאור של כל החפצים שנגנבו לכם.
לטיפים נוספים לגבי התנהגות והתנהלות במדריד, מומלץ לקרוא את הטיפ "במדריד היה מדרילניו".