כרגיל בוא נתחיל בנתונים:
קדם טיסה:
ביטוח רפואי: כרגיל עשינו דרך ישראכרט ( 5 ימים חינם) ושילמנו על היום השישי לזוג 28 שקלים.
הזמנת סיורים: כיום בברצלונה פועלות חברות, שמעניקות סיורים בעברית והתשלום מבוסס על טיפ ככל שידבנו ליבו של המטייל. אני מכירה שתים וביצעתי סיורים אצל אחת ששמה ברצלולה ( בדקתי כולם כמעט עושים את אותם הסיורים ובאותם נושאים). לחברה יש אתר ( ברצלולה) , ופייסבוק שנקרא ויקי וכרסטינה וכן קבוצת ווצאפ שבכל אחת מהאפשרויות ניתן לשאול המון שאלות בכל הנושאים:דיור, אתרים, כסף וכו.. אנחנו נהנינו מהסיורים, המדריכים מקצועיים. הטיפ שנותנים נע בין 15-20-25 יורו לזוג.
ניתן גם לעשות סיורים מחוץ לברצלונה ( ואז התמחור שונה) בשיטת הכוכב כלומר לחזור ללינה בברצלונה. הסיורים: לגיחונה, מוזיאון דאלי, קוסטה בראווה ועוד...
וכן יש אוטובוס אדום. אוטובוס תיירים שלוקח ל 45 אתרים חשובים בברצלונה . יושבים עם אוזניות ומאזינים בעברית על האתר וכמובן ניתן לרדת לאתר ולעלות חזרה..
תקשורת: התלבטתי, די כעסתי על חבילות התקשורת, שממש שודדות אותנו . בפלאפון דרשו ממני 199 שקל! שזה די מוגזם ואז הכרתי את e-sim הסים הדיגיטאלי, שבאייפונים פועל החל ממספר 12 ומעלה ( יתכן גם 11 לא בדקתי). אז איך זה עובד: הורדתי את האפליקציה של airalo ופשוט פעלתי לפי ההוראות והסרטון . ( אם אני הצלחתי בטוח תצליחו). עלה לי 2 יורו ל 2 גי'גה ! והספיק לי ועוד נותר. בכל שלב ניתן להגדיל.
טיסה: היות והיו לנו נקודות באל על הכרטיס יחסית עלה בזול 200 דולר ליחיד לא הזמנו על דברים נילווים כמו בחירת כסאות וכו. הטיסה יצאה וחזרה בזמן , נוסף לכך קיבלנו מים חטיפים ,כריך ושמיכה. מותר גם לעלות טרול למטוס ללא תוספת מחיר.
זהו יוצאים לדרך:
אתרים: הרגילים: ככר קטלוניה , כנסיה אללאו הקדושה, קיר הנשיקות, פאסה ריאל, פלאו הגואל ( מאורגן נפלא עם אוזניות שמסבירות כל תחנה). שכונת אל בורן , מאפיית הופמן, Pont del Bisbe ( גשר שמחבר שני בנינים), כיכר סנט פיליפ נרי (Plaça Sant Felip Neri), סגרדה פמיליה, הר היהודים, הר טיבידיו, הסיור האורקולי באזה מילה, שכונת גרסייה, הרובע הגותי, פארק הגואל, בית החולים, גן המבוך של הורטה, פארק חון מירו, מוזיאונים, רובע אישמפלה, פארק סיוטאדלה, הרובע היהודי ועוד... חלק עשינו עכשו וחלק בעבר.
תחבורה: כדאי לקנות כרטיסיה של 8 נסיעות ( מוזילה ב יורו בערך לנסיעה) היא נקראת T-FAMILY
היתרון בנסיעה זה, שכל אחד יכול להשתמש בה והיא טובה לאוטובוס ולרכבת.
בכניסה לאוטובוס מעבירים את הכרטיס במכשיר ניקוב מיוחד ( קיים גם בארץ) . העלות 10 יורו ניתן לקנות ברכבת יש מסכים מיוחדים או בשדה התעופה או בכל חנות ליד התחנה.
במידה ואתם מסתבכים ליד המסך ניתן להקיש לעזרה. ברכת יש עמוד ליד איפה שאמור להיות הפקיד וכפתור מצלצלים ומגיע אדם שעוזר. יש גם שלטים בנושא.
הכרטיסים לא טובים לנסיעה משדה התעופה וחזרה.
אוטובוס משדה התעופה לוקח עד כיכר אספניה או קטלוניה ( תחנות אחרונות).
הדרכה: אין צורך במפה יש להשתמש בגוגל מפ לוקח זמן להבין את הצפון והדרום אבל מהר מאד מתאפסים וזה נהדר גם באוטובוס וברכבת ניתן לעקוב אחר התחנות
בכל יום ראשון בחודש במידה ומתמזל מזלכם המוזיאונים ובית העירייה פתוחים חינם וזה די כיף רק צריך לבוא מוקדם נפתחים בשעה 10:00.
היכל המוזיקה: שווה ממש אנחנו הלכנו לאחד הקונצרטים ונהנינו מכל רגע ניתן להכנס לאתר ולהזמין וכן לראות את מפת האולם.
תשלום: אל תקנו מכל מיני חברות חבל על דמי העמלה ניתן להכנס לכל אתר ולקנות ישירות את הכרטיסים. במידה ולא מבינים את השפה ניתן להשתמש בגוגול תרגום וזה נפלא. רק תשמרו את הכרטיס שנשלח במייל לביקורת.
הנחות:לאנשים שעברו את גיל ה 65 יש הנחות מפליגות למשל בכניסה לפארק הגואל כרטיס עולה 12 יורו לגיל השלשי ( סניור)עולה 7 יורו. ועוד..
הדבר החדש שגילינו אלו המגדלים שנעשים על ידי בני אדם שזה מדהים יש להם אתר מיוחד ובו ניתן לראות היכן מופיעים ,תאריך ושעה . מצרפת את כתובת האתר. זה בחינם.
כמה כסף לקחת: אנחנו עשינו את הכל בכרטיס אשראי ( דרך הטלפון וגם לא) אפילו גלידה ,שעלתה כמעט 2 יורו ביצענו בכרטיס. היינו צריכים כסף רק לטיפ למדריכים.
לא משאירים טיפ במסעדות בברצלונה.
מחירי האוכל נעים בין 2 יורו לטאפס לצלחת פסטה ( תאכלו בפאסטה מרקט נהדרת) נע בסביבות 30 ויותר יורו.
הזמנת מוניות: הובר לא פועלים בברצלונה אלא חברת Bolt תורידו את האפליקציה אל תחששו לתת כרטיס אשראי זו חברה מהימנה. אנחנו נסענו איתם לשדה התעופה . שילמנו 30 יורו ( אם מזמינים באותו היום שנוסעים מקבלים הנחה). כל אופציה אחרת ביקשו הרבה יותר. ואין התנאיה של מספר הנוסעים או כמות החפצים.
מזג האויר: ביום חם בלילה טרנינג דק.
adiós. ברצלונה מהממת!