בודפשט חם מהתנור יוני 2016

תמונה ראשית עבור: בודפשט חם מהתנור יוני 2016
המזרקה המופלאה באי מרגריט

היות ונעזרתי רבות בבלוגים שפורסמו כאן החלטתי לעלות תרומה משלי. כמו כן מרבית המחירים שראיתי אינם תואמים את המציאות שפגשתי.

טיפים טרום טיסה:

• ביטוח נסיעות: במרבית הפעמים שנסענו בוטחנו באמצעות קופות החולים ושילמנו בהתאם. זו לי הנסיעה הראשונה, שנודע לי שאפשר אחרת דרך כרטיסי האשראי ובחינם. כמובן שהנציגה במוקד תשדל אותכם לעשות ביטוח מורחב ולשלם אבל לדעתי מיותר, הביטוח המוצע מספיק .
  • כרגיל בלחץ של הרגע האחרון אבד לי הקוד של כרטיס האשראי . גיליתי שניתן לקבלו גם בטלפון לאחר אימות עם המוקד.
  • כרטיס סטודנט: ניתן לעשות באיסתא ( הכוונה לבינלאומי) עלות 50 ש”ח. הבעיה שבביקור ברובע היהודי סרבו לקבלו בטענה שזה עד גיל 24 לעומת זאת בכנסיות קיבלו.
  • בחירת המלון: היות והחלטנו לכבוש את בודפשט ברגל בחרנו מלון שיהיה קרוב לאתרים . הבחירה נפלה על מלון Mercure Budapest Korona מלון ארבע כוכבים ולא התאכזבנו מלון מצוין שנותן תמורה מלאה . חדרים אמנם קטנים אבל עם קומקום וקפה, אמבטיה, מזגנים שעובדים, צוות קשוב, ארוחת בוקר עשירה והעיקר מיקום מצוין. כשהגענו בשעה 11:00 ניתן לנו מיד חדר.
  • קנו פורינט רק בבודפשט ניתן להחליף שקלים ( אין צורך קודם לקנות יורו) היחס הוא 1/66 קנו קצת ( להתחלה) לנסיעה באוטובוס ואחרי זה ברובע היהודי יש מספר מקומות להחלפה ..

זהו יוצאים למסע המופלא:

ביציאה, באולם מקבלי הפנים בצד שמאל היכן שנמצאים דלפקי מכוניות להשכרה יש דלפק של חברת הנסיעות BKK ( ותודה לנוסע המתמיד) קנינו 8 כרטיסים הלוך למלון וחזרה לשדה התעופה ( ביקשנו כרטיסי מעבר. במידה והיינו מחליטים לא ללכת ברגל היינו קונים חופשי לאורך הזמן שאנחנו מטיילים) עלה לנו 3000 פורינט. ביציאה משמאל יש אוטובוס 200E יש לרדת בתחנה האחרונה שלו ( מחתימים את הכרטיס באוטובוס) אין צורך להלחץ כולם יורדים . משם לוקחים רכבת אנחנו לקחנו M3 ( את הכרטיס מחתימים לפני שעולים).

מסלול היום הראשון:

• רובע יהודי: סיור כל שעה עגולה 10:30, 11:30 ...לקחנו סיור: פארק הזיכרון, מוזיאון, בית כנסת דוהני, תערוכה. עלות: 7400 פורינט.
  • ארוחת צהרים במסעדה For Sale  אני יודעת שהדעות חלוקות אבל, אנחנו אהבנו . הזמנו גולאש ( סמול), חזה עוף על מצע פירה + רוטב שמנת ( סמול), בירה שילמנו 4300 פורינט.
  • מנוחה במלון
  • אחר הצהרים פנינו לעבר האי מרגריט בדרך עברנו את בנין הפרלמנט, מיצג הנעלים . באי שכרנו אופנים ( 2000 פורינט) באי ניתן לראות גן יפני פתוח לציבור, מנזר, ובעיקר להנות מהשלוה והירוק. בשעה 21:00 היתה הופעה של המזרקה ( לוקח שעה ) פועלת כל שעה עגולה . בדרך חזרה נהנינו מהאורות שהאירו את הגשרים והאתרים . שקיעה בערך בשעה 20:45, הדלקת האורות בשעה 21:00.

יום שני:

• גבעת גלרט בדרך עצרנו בכנסית הסלע, מערת הקפלה ( 500 סטודנט 600 רגיל), עברנו את (cetadella , אנדרטת החירות המפורסמת (Freedom Monume, משם לפסלו של הבישוף גלרט מצוי ליד גשר אליזבט. תצפית מרהיבה.
  • השוק המקורה רציתי לאכול לנגוש אבל התור היה בלתי נסבל. קנינו שם תבלינים אפילו מצאנו ערכה בעברית להכנת גולש.
  • חזרנו למלון לקחת מגבות ובגדי ים ופנינו לעבר מרחצאות גלרט ( פשוט הם היו קרובים למלון) עלות 11200 פורינט לקחנו רק לוקר אין צורך לדעתי בקבינה. הצמידים שניתנים לא תמיד פותחים את הלוקר צריך לחכות לאיש צוות. כמו כן לפני שתכנסו כדאי לקבוע מקום מפגש אחרת הולכים לאיבוד. סך הכל יש 6 בריכות טרמיות ו2 חיצוניות. פתוח עד השעה 20:00
  • רצינו לצאת בערב אבל היינו עייפים מידי.

יום שלישי:

• החלטנו לקחת סיור חינם בשעה 10:30 המפגש כיכר וורושמאטי Vörösmarty Tér ליד האריה הסיור מכסה אתרים בפשט ובבודה ומסתיים בבודה.אנחנו נשארנו בבודה וראינו את החלפת המשמרות ( כל שעה עגולה), מבצר הדייגים …
  • אכלנו לפי המלצת המדריכה בקפיטריה ( יש כזו גם בשוק) בבודה לא נהננו מהאוכל אבל היה מאד זול 1200 פורינט.
  • כשסיימנו השעה היתה 15:30 החלטנו להשאר לסיור חינמי סובייטי זו יותר הרצאה מאשר סיור.
  • מנוחה במלון
  • בערב יצאנו לפאב szimpla café אני נהניתי בן זוגי פחות אז הלכנו לפאבים אחרים בכלל כל הרובע הוא מקסים ובטוח בלילה . באחד הפאבים גם אכלנו …

יום רביעי:

• יום של השלמות : הלכנו לספריה בארמון עלות 1000 פורינט כל האזור מקסים.
  • בנין האופרה
  • גלידת רוזה מצוינת ( אנחנו מתים על גלידות במרבית המקומות היה ממש לא טעים).
  • בזיליקת סנט סטפן הביקור הוא חינמי. לעלות במעלית 500 פורינט סטודנט, 600 רגיל.
  • שתינו מרק במקום שנקרא ווש ( כך נדמה לי) מקום מקסים שמוכרים מרק בכוסות חד פעמיות. נמצא ליד השוק המקורה מעבר לכביש.
  • מנוחה
  • החלטנו לעלות לגבעת גלרנט עם פיצה ובירה . מצאנו מקום ברובע היהודי שנקרא איגן ( כן בהונגרית) פיצה מעולה . בחושך המראה מהגבעה מדהים. זה די בטוח למפחדים יש די הרבה אנשים.

וזהו …

מקנא בכם שאתם טסים עיר מקסימה “בזבזנו” 45,000 פורינט ( אפילו פחות).

תמונת הפרופיל של אתיהלום
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של אתיהלום