29.6
את הימים הבאים בילינו בתוך ערפל. באזור אגם האשי סרר במזג האוויר גשום ורוב הזמן היה מכוסה ענן לבן. אומנם זה שיבש לנו תוכניות אבל הוסיף קסם אגדי לאווירה.
בבוקר הראשון גילינו שחניה שלנו צמודה ממש לאגם. יצאנו לכיוון הר פוג'י בתקווה שמזג האוויר ישתפר.
תחנה ראשונה להיום הייתה מוזאון Fujisan שבו אפשר ללמוד על היווצרות ההר געש האדיר, התרבות של סביבתו ולחוות במציאות מדומה טיפוס על ההר.
משם המשכנו לכפר מפורסם Oshino Hakkai עם שמונה מעיינות מים. הכפר עמוס לעייפה וממוסחר. אפשר לוותר עליו בקלות.
תחנה הבאה שלנו - מוזאון הפתוח Music Forest Kawaguchico. גן בסגנון אנגלי שבו הבנות שלי התלבשו בשמלות נשף והסתובבנו בגן הקטן ומטופח. בשעה חמש ראינו מופע מזרקות והמשכנו הלאה. הכשרת שמלות חוויה לא זולה, אבל היה בהחלט שווה - תמונות נפלאות.
כל היום הזה הצצנו לכיוון הר פוג'י אך הוא לא יצא מהעננים אפילו לשניה.
בכביש לאורך האגם קוואגוצ'י נסענו עד למרכז קניות ענק שהתברר כאאוטלט מותגי יוקרה - בענק אני מתכוונת למשהו עצום של שעה הליכה מקצה אחד לשני. אנחנו רק הצצנו בחלק מהחנויות, אכלנו במתחם האוכל ובת הקטנה עלתה לכמה מתקני שעשועים.
חזרנו לוילה שוב בחושך והפעם ערפל היה הרבה יתר כבד. למזלנו בשלב מסוים חיכתה ניידת משטרה בכביש ( פעם ראשונה ששמחנו כל כך לראות ניידת), נסענו אחריה עד העיירה שלנו. כמו סרט אימה!
30.6
אחרי חוויית נהיגה ביומיים אחרונים ומכיוון שערפל לא הראה סימנים לעזוב, החלטנו לא להתרחק מהאזור. מוקדם בבוקר כשילדים עוד ישנו במיטות טטאמי מפנקות, יצאנו למכבסה בעיירה, שמנו כביסה והמשכנו לבית קפה מפורסם Table & Bakery עם נוף לאגם הסוער. היה תור ארוך גם לקנות מאפיה טעימים ומיוחדים וגם אחר כך בקומה השניה כדי לתפוס שולחן לשבת. ההמתנה השתלמה - היה מאד טעים עם נוף מיוחד.
אחרי שאספנו כביסה, חזרנו להעיר את הילדים ויצאנו לפארק Onshi במרחק של 5 דקות נסיעה. בפארק עשינו מסלול מקיף בשבילי גנים וביער היורד עד האגם. הגשם טפטף מדי פעם אבל לא היה קר. רוב המסלולי טבע ופארקים כאלה הם חינם לגמרי כולל חניה ושירותים נקיים.
משם המשכנו למקדש האייקוני Hakone עם שער טורי מפורסם העומד בתוך האגם. ראינו את המקדש וירדנו לשער טורי. חיכינו יותר מחצי שעה בתור כדי להצטלם איתו. היה טיפטוף ורוח אך לא ויתרנו.
החזרנו את הרכב לוילה ומתבגרים פרשו לנוח. יצאנו לחקור את הסביבה הקרובה רק עם הבת הקטנה. הגענו למעבר מכס העתיק מתקופת אדו. המוזאון היה סגור כמו גם רוב החנויות הסובבות אותו, אבל לעבור דרך אתר כזה עתיק ונטוש ללא אנשים בכיסוי ערפל כבד היה מאוד מרשים. נכנסנו למרכז מבקרים שרק חנויות מזכרות היו פתוחות בו וטעימות סאקה. טעמנו מכמה סוגים אך לא הצלחנו להתחבר למשקה בכלל.
בערב יצאנו ברגל למסעדה. מעבר לפינה של הוילה ראינו תנועה באחד החצרות של הבתים וגילינו שני איילים ענקיים עוברים בה. שוב נדהמנו מהקשר בין טבע לאנשים ביפן וההרמוניה בה החיים מתנהלים כאן.
1.7
קמנו ליום גשם לגמרי אך החלטנו לא לוותר ונסענו לאזור פוג'יסאן. בדרך עצרנו בפארק Ryujin ike - גנים מעוצבים בסגנון אנגלי עם אגם מלאכותי, טירה קטנה ובית קפה. הכל בהשראת סיפור ילדים על פיטר הארנב. התרשמנו מהמקום והמשכנו הלאה דרך נופים של יערות עבותיים, אגמים והרים. הגשם הפסיק בדיוק בהגעתנו לפארק חבלים ענק והר פוג'י יוצא פעם ראשונה מתוך העננים. בילינו שעתיים על מסלולים מאתגרים בפארק וברכיבת אופניים בכייף גדול.
במרחק של כמה דקות מהפארק נכנסנו לשמורה של הר פוג'י. משלמים בתחילת העליה מחיר סמלי של 5 שקלים לרכב ומתחילים לעלות עד התחנה החמישים והאחרונה לרכבים בגובה 2500 מטר. הדרך יפה מאוד ויש מספר עצירות. אנחנו עלינו ישר. ממליצה כן לעצור לפחות פעם אחד בדרך כדי להשוות לחצי גובה.
כאשר יצאנו בחתנה החמישית הרגשתי סחרחורת מטורפת וקוצר נשימה. לקח לי רבע שעה להתרגל לעסק.
למעלה יש כמה חנויות מזכרות ומסעדות, תצפית לאגמים וכמובן הר פוג'י שמתנשא מעל. אכלנו וקנינו קינוח מפורסם - לחם מלון בצורת הר.
בדרך חזרה באזור האשי נכנסים שוב לערפל, אבל נהיגה קלה יותר באור יום. בדרך ראינו להקה ענקית של צביים, כפרים ציוריים ומקדשים. קנינו ארוחת ערב ב7/11 ובילינו ערב רגוע בוילה ובאונסן הפרטי
2.7
היום נפרדים לאגם האשי. קמנו ליום שמשי ובהיר. שוב משנים תוכניות כדי להנות מהאגם. בשעה 10 עלינו לספינת פיראטים לשייט לצד השני של האגם. חוויה נהדרת ומומלץ לא לוותר. בזמן השייט הר פוג'י ברקע.
בצד השני של האגם עלינו ברכבל לעמק המבעבע של התפרצויות גופרית. מעניין מאוד. עצרנו במסעדה עם נוף מטורף שממנה רואים את מגדלי טוקיו. קנינו ביצים שחורות שמבשלים אותן בקרקע המבעבעת. הביצים נראות יפה אבל לא התחברנו לטעם ולריח שלהן.
משם אפשר להמשיך ברכבל לעיירה Hakone ולבקר בפארקים ומוזאונים. אנחנו ירדנו וחזרנו בספינה לרכב, כי כבר לא היה זמן.
יצאנו לנסיעה לחצי אי Izu כאשר הר פוג'י מלווה אותנו כל הזמן מזוויות שונות.
בכניסה לחצי אי שילמנו דמי אגרה סמליים, הנוף השתנה לדרמטי מאוד. נהרות שוצפים וצוקים מעל הים , כביש מפותל ושוב הר פוג'י שנראה מרחוק. הגענו למלון המפנק שלנו וקיבלנו 2 חדרים מסורתיים. מחלונות נפתח נוף לאוקיינוס ומרחקים אדירים. התארגנו וירדנו לחוף הים דרך מדרגות עץ. החוף נראה אחרי סערה והיו בו כמה אנשים מקומיים שאספו אצות הרבות שהיו בו. הים עדיין היה גלי, אבל בכל זאת אני ובעלי נכנסנו לשחות קצת.
את ארוחת הערב שלנו אכלנו בחדר פרטי של המלון עם מנות מיוחדות ושירות כמיטב מסורת היפנית. אחד החוויות החזקות של הטיול. בערב ירדנו לאונסן ענק של המלון שכולל חלק חיצוני ופנימי. בילינו בו שעתיים מפנקות ומרגיעות.
3.7
התארגנו בנחת, אכלנו ארוחת בוקר במלון ויצאנו לדרך לכיוון Haneda להחזיר את הרכב. אחרי נסיעה של 3 שעות וקצת לחץ של ניווט בכבישים מלאים מפלסים וגשרים הגענו לתחנת השכרה. תהליך החזרה היה מהיר, התנצלנו שלא מלאנו דלק ושילמנו בדיוק כמו בתחנת דלק ללא קנסות. חויבנו לפי ETC על כבישי אגרה ועלינו לתחנת רכבת צמודה לטוקיו.
מכיוון ששלחנו מזוודות כבר יום קודם ממלון לטוקיו המשכנו ישר ללב העיר להתחיל לטייל בה.
בתחנת רכבת הסתבכנו עם קניית כרטיסים ואשה יפנית עצרה לעזור לנו. היא לא דיברה אנגלית כלל, אז הראתי לה בגוגל מאפס לאן אנחנו צריכים להגיע והיא ביצע קניית כרטיסים במכונה תוך כדי הסבר. אחר כך שינתה את התצוגה במכונה לאנגלית וחזרה על הפעולה כדי שנבין. זה היה כל כך טוב ומדויק שקלטנו מפעם הראשונה.
ירדנו מהרכבת בתחנת Asakusa וצעדנו כמה מטרים לשוק אוכל ססגוני Nakamise. בו טעמנו מלא דברים חדשים וקנינו מזכרות ועוד. הרחוב של האוכל מוביל למקדש העתיק סנסו -ג'י. בטוקיו פעם ראשונה חווינו מזג האוויר הקיצי של יפן - חם( 34 מעלות) ולח ( 97% לחות) . אתה מזיע, דביק ורותח מחום אבל ממשיך ליהנות. ביפן יש הרבה פטנטים להקל על החום הבלתי נסבל - מאווררים קטנים וחזקים, מגבונים שנותנים תחושה של מי קרח, מטריות עשויות בד דוחה קרינה, עליוניות שמגינות על העור, קצף שפועל כמו מגבון קרח ועוד. ניסינו את חלקם וזה באמת עובד.
אחרי ביקור במקדש נסענו ברכבת תחתית לGinza לבית מלון. בדלפק קבלה פגשו אותנו רובוטים וקיבלנו 3 חדרים זוגיים עם מתקן לרענון בגדים מגניב. זה בנוי כמו ארון בגדים, תולים בפנים את הבגדים ומפעילים תוכנית - מיבוש רגיל עד רענון וחיטוי. הבגד יוצא כמו אחרי כביסה.
אכלנו במסעדה איטלקית קרובה למלון, ילדים חזרו לנוח ואני יצאתי עם בעלי לטיול רגלי ברובע גינזה. הגענו עד לחנות דון קיחוטה גדולה ויצאנו ממנה עם מזוודה חדשה מלאה בכל טוב.
4.7
את היום הקדשנו באי מלאכותי Odaiba. התחלנו במוזאון teamLab Planets - לא קל להסביר במילים. זה מקום של חוויות אינטראקטיביות באולמות שונים שבנויים על טכנולוגיות אור מתקדמות. הזמנתי כרטיסים חודשיים מראש וציפינו לקצת יותר. החוייה מעניינת אבל יחסית קצרה, לכן הילדים שלי עם ראש ישראלי יצירתי החליטו לחזור מייד לסיבוב שני במוזאון ולהנות עוד.
משם המשכנו לקניון ענק Deck - מלא אטרקציות, מסעדות וחנויות . בילינו בו כמה שעות( אפשר יום שלם ולא להספיק את כל מה שמציע). עברנו דרך חוף ים מלאכותי ופסל החירות קטן לקניון אחר לא פחות גדול מקודם. שם ראינו את הרובוט הרוקד הענק, ביקרנו במוזאון מצחיק שמוקדש ל... קקי, קנינו עוד דברים ובעיקר נעלי ספורט וחזרנו למלון. בOdaiba יש אין ספור אטרקציות וקניונים ולדעתי גם שבוע שלם לא יספיק לראות את הכל.
5.7
פעם ראשונה שלנו בדיסנילנד. ואם כבר פעם ראשונה אז מומלץ בטוקיו. לא ארחיב על הביקור יותר מדי, רק אגיד שחוויה קסומה ומיוחדת שסחפה את כולנו גדולים כקטנים ונשארנו עד המופע ומצעד המפורסם ויצאנו בסגירה ישר לרכבת למלון.
6.7
את היום האחרון המלא בטוקיו התחלנו בנסיעה לתחנת Shinjuku. כבר ביציאה ממנה ראינו בנין עם חתול תלת מימד ג'ינג'י שיוצא מהתמונה. נכנסנו לבית קפה חתולים - 4 קומות בהן מסתובבים כמה עשרות חתולים חמודים. אפשר ללטף אותם ולהאכיל בארטיק מיוחד. חוויה מעניינת בעיקר לילדים ולאוהבי חיות.
משם המשכנו ברגל במקדש מיג'י, הליכה של כ20 דקות ברחובות העיר. בדרך עצרנו לאכול במסעדה סינית, נכנסנו לכמה חנויות ובעיקר ספגנו אווירת טוקיו - רועשת ומלאת אורות ושלטי נאון, המוני אנשים ויחד עם זאת סדר וארגון ורגשה נינוחה ונעימה.
מקדש מיג'י נמצא בתוך פארק ענק עם שבילים ואפילו אגם. ילדים פחות התענינו, אז חתכנו מהר לרחוב Takashiba שכל כולו חנויות שונות ודוכני אוכל רחוב. הרבה קרפים שונים ומשונים ועוד מיליון גירויים וצבעים.
ללא כל התראה מראש התחיל מבול מלווה בסערת ברקים. הרחוב התמלא מים בגובה קרסול והתחבאנו בחנות. כעבור שעה פסק הגשם כמו שהתחיל בפתאומיות ורחוב התייבש לגמרי. הזמנתי מקום בבית קפה חזירונים ובגלל הגשם פספסנו את הכניסה. המארחת במקום הייתה כל כך חמודה שהזמינה לנו מקום בסניף אחר, 5 דקות הליכה משם ואפילו התקשרה לוודא שיקבלו אותנו. בילינו שעה בליטוף חזירונים והתייבשנו מהגשם.
אחרי בילוי נחמד המשכנו ברגל לShibuya. כל הטיול ביפן התרכז בין היתר בחיפוש אחרי נעלי Asics לבן ה16 שלי שמשחק כדורעף וסוף סוף מצאנו את הסניף הנחשק ברובע שיבויה. אחרי שכל אחד מהילדים הספורטאים שלי בחר זוג נעלים המשכנו לכלבו Loft - חנות שיש בה הכל במחירים מעולים. קנינו עוד 3 מזוודות ענקיות ובסוף הגענו למעבר שיביה המפורסם, חצינו אותו עם המוני אנשים בסדר מופתי ועמדנו בתור להצטלם עם פסל של כלב האצ'יקו - סמל נאמנות וחברות. אכלנו במסעדת ראמן וחזרנו ברכבת תחתית למלון
7.7
קמנו מוקדם וסיימנו אריזות. הכל נכנס במזוודת חדשות שקנינו, השארנו את המטען שלנו במלון ויצאנו ברגל לסיבוב לגינזה. יש מלא חנויות וקניונים, ביום ראשון רחוב הראשי סגור לתנועת רכבים כדי להגביר תחושת החופש של אלפי מקומיים ותיירים שמגיעים לקניות. בכלבו לכלי כתיבה( בנין 9 קומות) פגשנו יפנית צעירה שלמדה בירושלים ודיברה איתנו עברית ומהר מאד עברנו לחנות הדגל של Uniqlo, חנות בת 12 קומות של בגדים איכותיים וזולים, בה בילינו 3 שעות הבאות. יצאנו מרוצים עם שקיות ענק, אכלנו במסעדה איטלקית קרובה למלון ועלינו למונית שהזמנתי כמה ימים לפני בבוקינג. בחישוב של משפחה גדולה והרבה מטען שווה יותר ונוח לנסוע במונית לנמל תעופה
טיסה של אל על לישראל עברה עלינו במהירות ובנעימות ועוד בזמן הטיסה התחלנו לתכנן את הטיול הבא ליפן.