יום 7.
כל הבוקר טיפטף גשם לכן לא מיהרנו לצאת לדרך. סיימנו כביסות, אכלנו בנחת וארגנו את הקרוואן. לא ניתן לנסוע עם קרוואן בכביש הצמוד לאגם ולכן נאלצנו לצאת לכביש אחר.הגענו לSirmione בחמש אחרי צהריים, חנינו בכניסה לעיר העתיקה במקום מיועד לקרוואנים ל24 שעות ונכנסנו לקסם של מקום. הכל מדהים בסירמיונה – הטירה העתיקה עם דף הסבר בעברית, ברבורים בכל מקום, גלידה הכי טעימה בעולם, הכל פשוט מדהים. בילינו שם עד שעה עשר בערב בערך וחזרנו לישון מאושרים
יום 8.
בבוקר שחינו בגרדה, כבר שמתם לב שאנחנו שוחים בכל מקור מים בדרך, הזמנתי כרטיסים באינטרנט לMovieland פארק שעשועים בסגנון הוליוודי. חנינו בחניון Amici di Lazise והלכנו ברגל כחמש דקות לפארק. בילינו בו יום שלם – מלא מתקנים לכל הגילאים, מופע של רמבו עם אפקטים מרשימים. כשיצאנו ירד מבול וחזרנו לקרוואן רטובים. אכלנו והלכנו לישון מוקדם. בתוכנית רצינו לאכול בארוחת אבירים אבל החלטנו לוותר – הקולות שנשמעו משם הפחידו את הבת הקטנה ובנים רצו כבר ללכת לישון.
יום 9.
יום כייף בGardaland הגענו בפתיחה בבוקר ועזבנו מאוחר בערב. מקום מגניב לכל המשפחה. לא היו תורים ארוכים ולא לקחנו כרטיס אקספרס. חזרנו לישון באותו חניון שהיינו בו לילה קודם.
יום 10.
יצאנו בבוקר מוקדם לנסיעה משעממת בכביש המהיר( שלא היה מהיר בכלל עקב תאונת דרכים ופקקי ענק) למילנו. במילנו עצרנו בחניה ערונית ללא תשלום קרוב לאיצטדיון San Siro. בנים הלכו לסיור באיצטדיון ואני נשארתי עם בנות בקרוואן. הכנו ארוחת צהריים וסידרנו קצת בפנים. בנים נהנו מאוד, חזרו, אכלנו ויצאנו לדרך. הנסיעה עברה בשדות תירס וכרמים בנופים שונים מאלה שהכרנו עד כה. עצרנו בסופר ALDO ענק והצטיידנו לכמה ימים. עוד טיפ קטן – כל כניסה לסופר יכולה להתארך לכמה שעות כי יש בהם הכל מהכל. לקראת הערב הגענו ליעד קסום הבא Lago d'Orta.חנינו בחניה של עיירה והכרנו שם זוג צרפתי שמטייל בקרוואן. הם אמרו שאפשר לעשות חניה יבשה. ירדנו בשביל לאגם ואז עלינו לעיירה לאכול. עוד פעם טיפטף גשם קל ובכל זאת ירדנו אחרי האוכל לכיכר העיירה. אווירה קסומה באור הדימדומים על שפת המים עם אי קטן מואר במרכז האגם. שתינו שוקו חם וחזרנו לקרוואן לישון.
יום 11.
התעוררנו ממש מוקדם לשם שינוי ויצאנו לדרך ללא ארוחת בוקר. עלינו להר Motorone כאשר מצד אחד נשקף אגם אורטה הכחול עם תחושה של אגדה ומצד שני אגם מג'ורה הענק בצבע תכלת ועננים מעליו. הגענו למגלשות הרים Alpyland לפני הפתיחה וערכנו פיקניק לארוחת בוקר. עשינו שני סיבובים במגלשות. האמת שמגלשות פחות מרגשות ממקומות אחרים, אבל הנוף שווה עצירה.
משם ירדנו דרך שמורת טבע( נסיעה בתשלום סמלי) לאגם מג'ורה ועיירה Carciano. היה מאוד קשה למצוא חניה. עלינו למעבורת לIsola Bella שייט של כ15 דקות. הסתובבנו על האי. לא נכנסנו לארמון וגנים כי כל הזמן היה גשום קצת. התרשמנו מהנוף וחזרנו לקרוואן.
משם המשכנו בהקפת האגם וסטינו קצת לערוץ נחל Sant Anna . בדיעבד היה עדיף לבלות כאן את הזמן שביזבזנו על מעבורת וחניה. ארוץ נחל יפה ונקי עם חוף חולי קטן . אפשר להכנס למים ולשחות, לערוך פיקניק ולהנות מהשקט ויופי של הטבע.
אחרי שנפרדנו מהמקום המשכנו בנסיעה של כמה דקות ומצאנו חניון קטן קרוב מאוד לכביש עם נוף משגע לאגם מג'ורה ולהרי שוויץ. אכלנו, שיחקנו משחקי כדור והלכנו לישון.
יום 12.
בוקר טוב, שוויץ. ליום הזה היינו חייבים מזג האוויר טוב, אך התעוררנו לשמיים אפורים. אכלנו ובכל זאת יצאנו לכיוון שוויץ עם מלא ציפיה ותקווה. כשחצינו גבול כמעט דמיוני לשוויץ השמיים התבהרו והגענו לעמק Verzasca כששמים כחולים, שמש קיצית והמון מצב רוח טוב. טיפסנו עם הכביש למעלה, עברנו את הסכר המפורסם וגשר. בכל מקום היה נראה עמוס אנשים. המשכנו עוד למעלה עד שכמעט ולא פגשנו יותר רכבים חולפים. עצרנו בכפר ציורי וירדנו לכיוון הנהר. התחלנו ללכת ביער עם פלג קטן והגענו לנהר הכי צלול בעולם. מים נקיים ברמה שלא יאמן וקפואים כמו קרח. ילדים נענו לאתגר וצללו בתוכם. זוג תיירים מהולנד עצרו להסתכל עלינו. בילינו שם קרוב לשעתיים ואם לא היינו רעבים היינו נשארים עוד. כולם הגדירו את זה כשיא של הטיול
אכלנו פיקניק על האש לצידי הדרך מול מפל מים אדיר ועלינו על כביש המהיר שוויצרי. ילדים נרדמו ואנחנו נהננו מנסיעה. נסיעה באוטוסטרדה בשוויץ זו חוויה בפני עצמה – מנהרות של קילומטרים, כביש חדש ונוח ועצירות לנוחיות ברמה של בית מלון מפואר. הגענו לעיר Chur על גדת נהר ריין וחנינו בחניון בחלקו החיצוני( יותר זול). השתמשנו בכל המתקנים של חניון ללא תשלום נוסף, כולל גן שעשועים גדול שילדים התאהבו בו מייד.
יום 13.
אחרי התארגנות בוקר, החלטנו סופית לוותר על נסיעה של 3 שעות להר טיטליס שלפי תחזית היה מכוסה עננים ונשארנו לטייל בסביבה. יעד ראשון להיום מגלשת הרים הארוכה באירופה Pradasser בעיירה Churwalden . חשוב לציין שכל ההתנהלות בשוויץ הרבה יותר נוחה מאיטליה וגרמניה( לא ששם היה קשה). הכבישים נוחים מאוד והכל נגיש ביותר. הנוף של שוויץ הוא פשוט עוצר נשימה, זה באמת לקוח מגלויות – נדהמנו. למגלשה עלינו ברכבל פתוח. למעלה יש פארק אתגרי שאפילו לבנים שלי היה נראה קשה מאוד אז לא ניסינו. ירדנו במגלשה בזוגות. אני חייבת להודות שאני פחדנית של המשפחה, אבל כאן נהנתי ושכחתי לגמרי מכל הפחדים שלי ודאגות. ילדים ביקשו עוד פעם וקנינו עוד שני סיבובים. היה אדיר! אחד האטרקציות חובה!
משם נסענו לצד שני של העמק עיירה עם קהילה יהודית די גדולה Arosa. החננו את הקרוואן והלכנו בעליה מתונה כ10 דקות לשביל הסנאים. יש שילוט בכל מקום. בהתחלה חשבנו שהתבלבלנו או לא הבנו את ההסבר, כי נכנסנו ליער מאחורי שכונת מגורים רגילה. אבל ככל שהתקדמנו וחצינו כביש פתאום הופיעו בפנינו יצורים קטנים פרוותיים ומתחננים לאוכל.מלא סנאים, יער יפה, מפל מרשים ושקט. ילדים היו מוקסמים, בנים רצו קדימה בעלי נהנה מאוד. היה יום קסום ומיוחד. ילדים ביקשו לחזור לאותו חניון עם אומגה וכך עשינו
ום 14.
עוד יום מאגדות. נסענו כחצי שעה להיידילנד מספר היידי בת הרים. עשינו שיעורי בית וקראנו את כל הספר במלואו. מקום פסטורלי עם פרות מסתובבות עם פעמון, מרחבי דשא רחבי ידיים, שמיים כחולים ואוויר הרים צלול. באתר ישנו מוזאון קטן, חצר עם חיות בית, בית משוחזר מחיי הכפר ובית של סבא והיידי שבו צולם הסרט. בבתים אפשר להסתובב חופשי, לשחק ולגעת בכל המוצגים. חוויה לילדים ומבוגרים כאחד
משם המשכנו למפעל שוקולד הנודע Maestrani בכפר Flawil . כבר בשביל המוביל למפעל מופיעים סימונים שסופרים מטרים עד האושר ואכן זה תיאור של החוויה – פשוט לגעת באושר לכמה שעות. סיור במפעל אינטראקטיבי עם הרבה עניין לילדים גדולים וגם ממש קטנים, עם המון- המון טעימות. הבעיה היחידה שאי אפשר לצאת ולחזור. אני לא התעקשתי על שירותים לפני הסיור ולכן נאלצנו לסיים מהר מהרצוי בגלל הקטנה שלנו. בסוף יש חנות גדולה של שוקולד ומוצריו, מקום לשחק לילדים ובית קפה. היה סופר טעים וטוב! החלטנו להתקדם כמה שיותר ליעד הבא לכיוון מפלי ריין. הגענו לשם כשהיה כבר סגור. הסתכלנו מבחוץ והחלטנו לחזור בבוקר. מצאנו חניון על גדת ריין. מקום רגוע ושליו.המחיר כולל מכונת כביסה ומייבש.
יום 15.
על הבוקר מוקדם חזרנו למפלי ריין מהצד השוויצרי Schloss Laufen. לפי מה שזה נראה הרבה יותר רגוע מצד הגרמני. ירדנו למטה, ספגנו אווירה וטיפות מים .בעלי התרשם במיוחד
בנסיעה קצרה נפרדים משוויץ המדהימה וחוצים חזרה לגרמניה. הגענו לאי הפרחים Mainau שנמצא על אגם Konstaz זהו גן פרחים מעוצב עם הרבה נישות וטרסות, שבילים לטייל וספסלים לשבת. אנחנו עשינו סיבוב קצר, התרשמנו בעיקר מעצים ענקיים, מזרקות מעוצבות וחממת הפרחים אקזוטיים ופרפרים. יש גם פינת ליטוף וגן חיות קטן מאוד. לפני היציאה עצרנו בגן שעשועים ענק עשוי מעץ עם בריכות מים. ילדים בילו בו שלוש שעות ואם לא היו רעבים היו נשארים עוד. אכלנו במסעדה במקום. היה טוב
בסביבות שבע בערב עלינו על מעבורת – עוד חוויה להיות על מעבורת עם קרוואן- וחצינו את האגם לגדה הצפונית. עצרנו בחניון על האגם, שחינו ואכלנו במסעדה בחניון. מסעדה מעולה.
יום 16.
התחלנו את הבוקר ברחצה באגם והתארגנות. פחדתי שלא יהיה לנו מספיק זמן לאריזות ונסיעה חזרה אז לא תכננתי כלום ליום האחרון וחבל. יצאנו לכיוון מינכן. הצטיידנו בסופר בפעם אחרונה. בדרך ראינו יער ונכנסו עליו באיזה כביש צדדי. מצאנו מקום לחנות בשולי השדות. ערכנו טיול קטן ביער, ילדים רצו במורד הגבעות הירוקות והתגלגלו בדשא כמו בסרטים. אכלנו צהריים ונשמנו שקט
מאוד הגענו לחניון אחרון Ampersee קרוב כרבע שעה מתחנת קרוואנים בסביבות ארבע וישר הלכנו לשחות באגם. בילינו כמה שעות ברוגע ונחת. אף אחד לא רצה להתחיל לארוז.
יום 17.
קמתי בבוקר וארזתי את מה שנשאר, ניקינו קצת ויצאנו לדרך. ילדים בכו כי לא רצו להפרד מבית על גלגלים. נכנסנו לשטיפת קרוואנים שנותנת שירות חינם על יד תחנת איסוף והחזרנו את הקרוואן. הם לא בדקו יותר מדי, חייבו אותנו על המראה ועל הדלק שלא מלאנו( במחיר רגיל), החזירו לנו כסף על השולחן שלא קיבלנו. מלאנו טפסים של ביטוח.( קיבלנו החזר מלא על המראה תוך חודש).נפרדנו בעצב מקרוואן והבטחנו שנחזור. לקחנו מונית למלון במינכן.
במינכן ישנו לילה במלון Andre – מקום פשוט וחביב עם ארוחת בוקר עשירה וטעימה.
טיילנו קצת במינכן,מרכז העתיק, פארק אולימפי ותערוכה של רכבי BMW.
אכלנו במסעדה בפארק אולימפי- מומלץ מאוד. חזרנו למלון לישון ובבוקר טסנו לארץ.
*** אני ממליצה בחום על טיול בקרוואן – מרגישים חופש אמיתי ללא דאגות. הבית נמצא איתך, אוכל תמיד זמין, שירותים ומקלחת. ילדים היו שבועיים בלי טלפונים או מחשב והצליחו להנות מזה. המסלול ניתן לשינוי כל רגע העיקר לא לשכוח להגיע ליעד סיום בתאריך מסויים. נהיגה פשוטה לדברי בעלי ונוחה. אני עשיתי המון שיעורי בית והרגשתי שאני מכירה מצויין את המסלול ואתרים שהיינו בהם, אולי זה גרם לתחושת הביטחון גם. בקיצור, חוויה בלתי נשכחת.