ביקור ביער הגשם Sinharaja בדרום סרי לנקה לא הרבה מבקרים ביער הגשם Sinharaja וחבל.היער עשיר בעצים, צמחים וחיות ומאוד מומלץ לביקור.זהו יער הגשם האחרון שנשתמר בסרי לנקה והוא מספק נוף וחוויות יוצאי דופן.הביקור ביער מתאים לחודשים היבשים יותר, אוגוסט וספטמבר ומינואר עד לקראת סוף אפריל.
דרכי הגעה היער מאוד קרוב לעיירה Deniyaya וניתן לישון בה לפני ואחרי הביקור ביער.Deniyaya נמצאת 80 ק"מ מצפון ל Galle.נסיעה מ Galle עורכת כשעתיים וחצי באוטובוס.יש אוטובוסים ישירים או שאפשר לקחת אוטובוס ל Akuressa ומשם ל Deniyaya.אוטובוסים אלו יוצאים בתדירות תכופה. אנחנו שכרנו van מ Deniyaya ל Galle בעלות של 5,000 רופי (כיוון אחד). אם מגיעים ל Deniyaya מכיוון צפון, יש אוטובוס שיוצא מ Ratnapura ועובר דרך Pelmadulla. ניתן לעלות על האוטובוס בשני המקומות. הנסיעה מ Ratnapura ל Deniyaya עורכת כ 5 שעות.האוטובוס האחרון מ Ratnapura יוצא בשעה 4:00 אחה"צ ומגיע ב 9:00 בערב.בשעות אלו אין פקקים ואין הרבה נוסעים יחסית אך הדרך מפותלת מאוד והנהג עוצר בדרך פעמיים, פעם להפסקה של כחצי שעה מנוחה ופעם לארוחת ערב.הדרך מאוד יפה עד שמחשיך בסביבות 6:30. אם מגיעים ל Deniyaya מ Nuwara Eliya, עדיף לקחת אוטובוס אחד ישיר ל Galle שיוצא ב 8 בבוקר, עושה עיקוף גדול ולוקח 8.5 שעות, ואז לקחת עוד אוטובוס ל Deniyaya. ניסיון לקצר דרך איזור הגבעות רק יקח יותר זמן.
הביקור ביער הביקור ביער מחייב לקחת מדריך.אנחנו ישנו אצל שני אחים שגם משמשים כמדריכים.הם מוזכרים ב Lonely Planet תחת מקומות לינה, המקום נקרא Sinharaja Rest. שמות האחים הם Bandula ו Pali. לאחים בתים נפרדים באותו מתחם והם משתפים פעולה, כל פעם יוצא אח אחר ליער.אנחנו יצאנו עם Pali וממליצים עליו מאוד.הוא מכיר את היער מצוין ומוצא זיקיות, נחשים, וכל מיני זוחלים אחרים בקלות גם כשהם מוסווים. הוא גם מסביר הרבה על העצים והצמחים השונים ונותן לטעום כל מיני עלים.Pali הוא גם אדם מאוד מעניין, ביקר במקומות שונים בעולם וניתן לשאול אותו כל שאלה לגבי סרי לנקה בכלל.הביקור ביער הפך לחוויה יוצאת דופן הרבה בזכות האישיות והידע שלו. ארוחת הבוקר הייתה ב 7:30 ויצאנו ב 8:00. נסענו כחצי שעה ב tuktuk ואז הלכנו עוד כקילומטר עד שנכנסנו לפרק. בדרך כמובן היו הרבה הסברים.מכיוון שזה שטח יותר פתוח מהיער עצמו, ראינו יותר ציפורים מאשר ביער. למרות מה שכתוב ב Lonely Planet, כמעט ולא ראינו ציפורים ביער עצמו. ביער יש כמה שבילים. אנחנו הלכנו לאורך הצלע הדרומית של היער ואז חתכנו פנימה וטיפסנו במעלה ההר.מלבד כמה עליות לא ארוכות מאוד, ההליכה לא קשה במיוחד. חזרנו בסביבות השעה 4:00 כאשר הפעם ה tuktuk חיכה קרוס ליציאה מהיער. ביער יש הרבה עלוקות. העלוקות הן מעין תולעים שחיות בסביבה רטובה. חשוב לנעול נעליים, ללבוש מכנסיים ארוכים ולשים את המכנסיים בתוך הגרביים כדי שהעלוקות לא יגיעו לעור. Pali נתן לנו מלח לשים בנעליים כי זה מייבש והורג את העלוקות. מומלץ גם לשים מלח בין המכנס לגרב.בסך הכל העלוקות לא מזיקות בשום צורה, הן לא גורמות למחלות ולא כואבות בכלל.במקרה הכי גרוע פשוט תורמים קצת דם.זה יותר המחשבה שדוחה מאשר הנזק.
לוגיסטיקה ועלויות הלינה ב Sinharaja Rest היא בסיסית מאוד.אין מים חמים אך יש כילה ליתושים.חומר דוחה יתושים עוזר מאוד ומומלץ לקחת (הוא ישמש גם במקומות אחרים בסרי לנקה).כשנכנסנו לחדר חיכו על הכילה כ 10 יתושים.התכשיר של סנו שנקרא "די" נמצא יעיל מאוד.עלות החדר היא 1500 רופי ללילה. הביקור ביער עולה 3,000 רופי לאדם וכולל את דמי הכניסה ליער, מדריך, tuktuk, וארוחת צהריים.ארוחת הצהריים הייתה בסיסית מאוד.ארוחת בוקר לזוג עלתה 700 רופי וכללה ביצה, לחם טוסט מאוד טעים, חמאה, ריבה, ושתייה חמה.ארוחת הערב הייתה מעולה עם כמה סוגי תבשילים (ביקשנו ללא בשר) ועלתה 950 רופי לזוג. יתכן ומחירים אלו ישתנו כי תלוי מה הם מכינים ואם יש בקשות מיוחדות. בסך הכל המחירים לאוכל היו די סבירים והארוחות טעימות מאוד. הפרטים של המדריכים: Pali and Bandula Rathnayaka Sinharaja Rest, Temple Road, Deniyaya Tel: 041-227-3367 [email protected]
בונוס ב Deniyaya ישנו Tea Factory בשם Lumbini שמייצר תה באיכות גבוהה.לאחר הביקור ביער Pali סידר לנו גם ביקור במפעל. הוא מכיר את מנהל המפעל ופשוט התקשר אליו לסדר את הביקור. היה מאוד מעניין ובסוף כמובן שגם קנינו תה. המפעל זכה בכמה פרסים חשובים עבור איכות התה שלו והוא גם מייצא למדינות רבות כולל יפן. מאוד מומלץ לקנות שם תה מכיוון שהמחירים זולים והאיכות גבוהה.המחירים נעים בין 145 רופי לקופסה של 100 גרם עד ל 2000 רופי לקופסה של 50 גרם של Golden tips (שזה התה הכי משובח). עלות הביקור לזוג 500 רופי.נסענו לשם ב tuktuk והנהג חיכה לנו שעתיים.