על חלקו הראשון של הטיול המשפחתי שלנו ברומא
תוכלו לקרוא בלינק הזה ועל חלקו השני בלינק הזה.
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
יום חמישי לטיול
זהו היום שהיה אמור להיות החמים ביותר בשבוע, ולכן התכנון שלי היה לצאת לפארק Zoomarine, המרוחק כחצי שעה מרומא. פארק זה, הנמצא בקרבת חוף הים, מציע הופעות בע"ח ואקרובטים. בקיץ פתוחים גם מגלשות, בריכה ומתקני מים.
עלות – 30 יורו לכרטיס, 24 יורו לילד עד גובה 1.30 ופעוט חינם. טיפ – עדיף לרכוש כרטיסים מוזלים און ליין באתר הפארק (במהלך ההזמנה יש לבחור מראש את תאריך הביקור), והכי משתלם לרכוש חבילות של זוג+ילד ב- 54 יורו או זוג+2 ילדים ב- 64 יורו.
מכיוון שהיינו ארבעה מבוגרים ושלושה ילדים, רכשנו את החבילות המוזלות (סה"כ בממוצע פחות מ- 17 יורו לכרטיס), ובעת ההזמנה אפילו כבר בחרנו קופונים לארוחת צהריים בפארק (מתוך היצע דילים לארוחה+שתייה) מה שחוסך או 2-3 יורו לאדם לעומת קנייה ביום הביקור בפארק.
השאטל מהמלון הוזמן מראש לשעה 09:30 בעלות 64 יורו לשבעתנו, וכרגיל, הנהג של rome cabs booking חיכה לנו בפתח המלון עם הוואן המצוחצח בדיוק בשעה הנקובה
. לאלו מכם שאינם מעוניינים בשאטל פרטי ולנים במרכז, ישנה הסעה מתחנת טרמיני לפארק וחזרה ב- 12 יורו לאדם – הפרטים כאן
הנסיעה עברה בנינוחות, וכעבור 30 דקות הגענו לפארק. יורדים בחניון, והמקום נראה נטוש פרט ל- 3 אוטובוסים של תלמידים שהגיעו ליום כיף. הילדים בלחץ..."מה זה המקום הזה אמא? אולי הוא על הפנים ובגלל זה אין פה אנשים? אולי סתם טרחנו להגיע לפה"?
אבל ברגע שנכנסים, הם מייד משנים את דעתם. מקבלים בכניסה עלון עם שעות המופעים, ומתארגנים בהתאם. בין ההופעות יש מרווח זמן, כך שניתן להגיע ממקום למקום בנינוחות, וחלק מההופעות מתקיימות פעמיים ביום. יחד עם ה- - Magiclandזהו היום שהוכתר ככיפי ביותר, הן לילדים והן למבוגרים, והיינו בו משעת הפתיחה ועד סגירתו ב- 17:00 (ימי הפעילות מפורסמים באתר).
הופעה ראשונה – אקרובטים בפעלולים וקפיצות לבריכה
הופעה שנייה – עופות דורסים
הופעה שלישית – אריה ים וכלב ים
הופעה רביעית – תוכים
הופעה חמישית – דולפינים
כל ההופעות היו מוצלחות מאוד

, ובין לבין יש מספר מתקני לונה פארק, שהילדים מאוד אהבו (פירוט המתקנים נמצא באתר Zoomarine).
בנוסף הייתה תערוכה חביבה של דגמי דינוזאורים שזזים ומשמיעים קולות (מצטרפים למדריך שמדבר רק באיטלקית, אבל עדיין נחמד לעבור באולמות השונים), וכן סרט 4D (כרבע שעה), אך מכיוון שהוא היה באיטלקית מיותר להיכנס אליו. בעלות נוספת (40 יורו) יש אפשרות להזמין מראש סיור דולפינים. פרטים באתר, אנחנו לא רכשנו.
גם ארוחת הצהריים הייתה סבירה בהחלט (עם הקופונים שרכשנו מראש) ומכיוון שכאמור היינו התיירים היחידים במקום, והשאר היו ילדי ביה"ס, הפארק היה בתפוסה של כשליש ממה שיש לצפות בעונה, הילדים יכלו לעלות כמה שרצו על כל מתקן.
היה מעולה !
.https://www.youtube.com/watch?v=G6sNoEPIgIo
מכיוון שלא הזמנו שאטל חזרה לעיר, הלכנו רגלית לתחנת האוטובוס Cotral (מרחק של כרבע שעה הליכה), שם רכשנו כרטיסים בעלות 2 יורו לטרמיני (התחנה האחרונה).
יום שישי לטיול
הטיסה שלנו חזרה לארץ הייתה ב- 19:00
, כך שעד הגעת השאטל לשדה התעופה, שהוזמן ל- 16:00 , היה לנו חצי יום. בחרנו להעביר אותו בנעימים בקניון EUROMA2 , אחד הגדולים באירופה. מגוון גדול מאוד של חנויות (מעל 200) ומותגים במחירים סבירים - זארה, מנגו, סליו, אדידס, H&M ועוד.
הקניון (כתובת Via dell'Oceano Pacifico 83) היה במרחק כ- 20 דקות הליכה מהמלון שלנו , אך ניתן להגיע אליו מהקוליסאום בקו המטרו הכחול לתחנת Fermi.
בסוף יום הקניות, חזרנו למלון, השאטל לשדה התעופה הגיע, וכך הגיע לסיומו טיולנו המקסים ברומא היפה.