מדריד נפלאה כיפית תוססת וקלה להתמצאות הופתענו לטובה. גם למזלנו למרות שהגענו בסוף ינואר נפלנו על ימים עם מזג אויר נפלא, כמו חורף בת”א שמש נעימה וללא גשם :-)
ישנו במלון Cortezo Madrid Hotel, מיקום מצויין קרוב למרכז אבל לא על הכביש והכיכרות הסואנים (רח' אחד מכיכר פוראטה דל סול). הצוות נחמד ואדיב, החדר נקי בגודל סביר וענה על כל הצרכים. ארוחת הבוקר היתה טובה אבל לא היו ירקות וזה קצת מאכזב.
ביום השני לקחנו סיור חינם של חברת sandemans new europe, עם המדריך אנריקה, שהוא ממש היה נחמד סובלני מעביר את הסיור גם בצורה מעניינת ומשעשעת. הסיור היה כשעתיים וחצי, זה נתן נקודות ציון חשובות בעיר, לא ממש לקח לאתרים חשובים אבל ללמוד על ההיסטוריה ולהבין את המיקום וההתמצאות זה נחמד. ממליצה מאוד!!
היינו אמורים לקחת טיול לטולדו עם החברה של הדר רג'ינס לצערי הטיול לא יצא לפועל כי לא היו מספיק נרשמים. חשבנו לעשות את הטיול עצמאית, לקחת רכבת ממדריד ולטייל שם עלות הנסיעה ברכבת הלוך-חזור 21 יורו. אבל בסוף הסתבר לנו שדרך החברה של הסיור sandemans new europe אפשר להירשם לסיורים בתשלום גם לטולדו (היו עוד יעדים) במחיר של 25 יורו שזה כולל אוטובוס תיירים הלוך-חזור והדרכה של שעה בעיר עצמה ואח”כ מטיילים חופשי. אז קפצנו על המציאה ואני מוכרחה להגיד שזה היה מעולה! אוטובוס דו קומתי חדש ונוח והמדריכה שם היתה מקסימה ונחמדה שהסבירה על ההיסטוריה של העיר היפה הזו, אח”כ טיילנו לבד, יש שם מלא חנויות מזכרות, מסעדות וכו'. עיר יפה ומיוחדת בהחלט שווה ביקור!
ברחבי מדריד יש מלא סטארבקס אבל אני מוכרחה להגיד שאני לא חביבת הקפה שלהם וגילינו בית קפה מאוד נחמד וטעים בשם: Le Pain Quotidien ממליצה! יש אחד ברח' הגראן-ויה (יותר לכיוון התיאטרות) ועוד סניפים ברחבי העיר
שופיניג הגענו בתקופת סיילים של סוף עונה והיינו הרבה ב Primark ואין הרבה מה להגיד מעבר ;-)יש רשת עם בגדים מאוד יפים ולא יקר בשם Lefties יש מלא דיזיגאול מי שאוהב את הסגנון (רק שזה עדיין יקר) ואותו דבר זארה – (גם יקר).
שדה התעופה – ענקי!! ממש הרגשנו אבודים שהגענו. הולכים הרבה מהרגע שיורדים מהמטוס לכיוון דלפק הדרכונים ואז גם צריך לקחת רכבת פנימית לטרמינל ולקבל המזוודות והיציאה. לא ידענו את זה לפני וזה היה קצת לא נעים. אותו דבר בחזור מגיעים מוסרים מזוודות ונוסעים עם רכבת לאיזור של הדיוטי פרי והשערים למטוס. הwifi בשדה תעופה קשה מאוד להתחבר אליו.
אחרי הרבה המלצות שקיבלתי פה באתר, קבענו עם איון להסעה הלוך/חזור מהשדה תעופה. לצערי התאכזבנו מאוד!! אחרי שעה שהתרוצצנו בשדה ולא הצלחנו להתחבר לווי.פיי. באולם קבלת הנוסעים לא חיכה לנו אף אחד עם שלט כפי שהובטח חיפשנו חיפשנו ולא הצלחנו גם ליצור איתו קשר. אחרי חצי שעה שהצלחנו להתחבר ושלחנו כמה מיילים (לא היה ניתן להתקשר או לסמס לו) קיבלנו ממנו מייל שהוא לא יגיע לאסוף אותנו כי הרכב שלו התקלקל :-( זה היה ממש לא נעים! (יכול להיות שזה צירוף מקרים גרוע והשירות שלו בדרך כלל אמין) לקחנו מונית בעלות של 30 יורו אחלה שירות בלי לשבור את הראש יותר מדי. ככה עשינו גם בחזור הזמנו דרך הקבלה במלון.