האי רודוס נחשב לאי תיירותי, למשפחות או קבוצות חברים שבאים להינות ממלונות טובים, חיי לילה וחופים פשוטיםונחמדים. אני כאן כדי מספר לכם איך אפשר לקחת את הטיול באי רודוס צעד אחד קדימה.
נסיעה מנמל התעופה לעיר עצמה אורך כ40 דקות.
אז אתחיל מלספר מהעיר רודוס עצמה, בה תוכלו למצוא חופים פשוטים ונעימים, הרבה מסעדות מקומיות טעימות עם אווירה, מועדונים, ברים, חנויות בגדים במחירים ממש זולים! (ביחס לארץ).
אנחנו ישנו במלון ממש יפה, שירות אדיב במחיר טוב, קרוב לחוף הים וכולל בריכה וארוחת בוקר -
“Ibiscus Rhodes”.
המלון מרכזי ונגיש, במרחק הליכה לחופי הים, לעיר העתיקה, למרכז הקניות ולנמל.
מרכז הקניות נמצא באיזור הכיכר Pl. Kiprou ויש שם שלל של רשתות בינלאומיות/ מקומיות במחירים סבירים מאוד.
מסעדות מומלצות בעיר רודוס-
Baia Seaside (ארוחת בוקר על החוף)
Koukos (ארוחות ערב טעימות מאוד)
מסעדות מומלצות בעיר העתיקה-
(ארוחת ערב) Auvergne Cafe Bar Restaurant
Sissitio (ארוחת ערב)
Fuego (מועדון)
Socratous Garden - (מקום לשבת רק לשתות - אווירה קסומה)
ואמשיך לחלק השווה באמת, אטרקציות מחוץ לעיר-
בנמל רודוס תוכלו למצוא עשרות מוכרי מעבורות שמוכרים טיולים ונסיעות אטרקטיביים. בחרו את הטיול שהכי מתאיםעבורכם. יש טיולי יום למפרצים מדהימים, ומעבורות למפרצים/ כפרים/ איים קרובים. המחירים נוחים ולא יקרים מידיי וקללהתמקח ולהשיג הנחה.
טיפ: כדאי לקנות יום/ כמה ימים מראש אך לא לשלם במקום! אנחנו קנינו יום לפניי, ולא הסכמנו לשלם במקום. השארנומקדמה ונשמר לנו המקום. כשהגענו באותו הבוקר וראינו שיש לנו מקום מובטח במעבורת שילמנו את היתר.
אנחנו לקחנו מעבורת לאי סימי.
נסיעה לאי סימי/ Simi:
הנסיעה ארכה כ3 שעות והדרך הייתה יפיפייה.
בסימי תוכלו לטייל בסמטאות מדהימות, הכוללות בתוכן גלידריות, בתי קפה, גלריות וכו׳…
מנמל סימי לקחנו אוטובוס מקומי לחוף הנקרא
״Pedi beach״
החוף מדהים ביופיו ויש מסעדה על החוף שנראית ממש יפה אך לא יצא לי לשבת בה. החסרון היחיד הוא שהמיטות שיזוף על החוף יקרות ברמה לא נורמלית, 50$ למיטה. אנחנו לא שכרנו מיטה ולכן ישבנו על שמיכה בשמש וזה לא היה נעים במיוחד.. בכל מקרה החוף יפיפייה ושקט ולגמרי שווה ביקור!
לינדוס:
הכפר לינדוס הוא כפר בדרום רודוס. לינדוס מדהימה ביופיה, צבועה כולה בלבן ומזכירה את מיקונוס, בלינדוס אין מכוניות ומתניידים שם ברגל/ עם חמורים.
ללינדוס אפשר להגיע בעזרת תחבורת ציבורית מהעיר רודוס. תשאלו אנשים ברחובות איפה התחנת אוטובוס וישלחו אתכם לשם בקלות, זה מאוד קרוב למרכז קניות. שם יש פקידות שיעזרו לכן לקנות כרטיס אוטובוס ויסבירו לכן הכל. האוטובוס ללינוס אורך כ40-60 דק׳ ומאוד נוח וזול.
בלינדוס יש את החוף המרכזי “Lindos beach” ובו אפשר לעשות ספורט ימי במחירים סבירים, אנחנו ביקשנו מהאחראי שם לשמור לנו מהתיקים והוא היה אמין ונחמד. ממליצה להסתובב בסמטאות לינדוס, בשוק ובבתי קפה.
משם במרחק הליכה אפשר אפשר להגיע למפרץ
“St. Paul’s ”.
המפרץ יפיפה ושקט, באוף סיזן כמעט ריק שם. המיטות שיזוף גם שםמאוד יקרות אבל אפשר למצוא שם מקומות עם צל ולשבת על שמיכה. המפרץ מדהים ביופיו ושווה ביקור!
פליריקי:
פליריקי הוא כפר במרכז יוון, כ30 דק׳ נסיעה מהעיר רודוס.
בפליריקי ניתן למצוא כ2 מפרצים מדהימים!
Antony quin bay
Ladiko bay
אל החופים אין תחבורה ציבורית, אבל בנקודה בה האוטובוס עוצר בפלירקי יש תחנת מוניות ואיתה לקחנו מונית הלוך וחזור מהחוף שעלתה כמה אירואים בודדים.
המפרצים צמודים אחד לשני, רגועים, שלווים, עם מים צלולים ונעימים…
מסעדה מומלצת בפליקי ליד המפרצים:
Kounna Beach & Resto Bar
המסעדה מגישה מנות יווניות קלילות עם נוף משגע למפרץ… מומלץ לתפוס מקום על הבר מול הנוף הפתוח.
אז לסיכום, רודוס הרבה יותר קסומה ממה שאתם מכירים- החופים, האנשים, האוכל… חופשה נעימה!