חופשה ברודוס יולי 22

והפעם חופשה אמיתית של טיולים קצרים וים .

מקום יפה , תושבים חביבים , אכל טוב, אטרקציות , חופים מדהימים ומחירים טובים .

מה עוד צריך כדי להעביר שבוע ביולי החם ולהשאר שפוי לקראת אוגוסט הלוהט ?

סה"כ 6 ימים , 3 לילות בעיר רודוס + 2 לילות בעיירה לינדוס ("היפה") .

התכנית הבסיסית היא 3 לילות ברודוס העיר ו 2 לילות בעיירת החוף הקסומה לינדוס (פירוש השם ,היפה), רכב צמוד לכל התקופה.

עלות לזוג – 700 $ לטיסות , כ 500$ מלונות , רכב 150 $ (מ 2 זוגות) 25$ דלק , שיט 80$ והשאר כ 100 $ . סה"כ כ 1,550 $ לזוג לשבוע מקסים.

אז מה יש לעשות ברודוס ?

·        העיר העתיקה עם: סימטאות ציוריות ואלפי חנויות מסוגים שונים

·        הנמל עם טחנות הרוח , עמודי המיקום של פסל המגדלור העתיק "הקולוסוס מרודוס".

·        הרובע היהודי

·        ספינות שייט לאירועים שונים : שייט חצי יום בקר , שייט רומנטי בשקיעה , שיט בסירות תחתית שקופה לריפים. , שייטים באורכים שונים לאורך החוף עם עצירות לירידה או שחיה ,שיט לאי סימי ועוד .

·        חופים לבנים , סלעיים , לגונות סגורות , חוף אדום וחופים שחורים .

·        כנסיות ומנזרים .

·        עמק הפרפרים שיחודו בכך ששם מתרבים סוגי פרפרים ביולי ואוגוסט .

·        אקרופוליס ואיצטדיון עתיקים .

·        Rodini Park

·        Kalithea Springs

·        חוף אנטוני קווין

·        שבעת המעיינות

·        העיירה וחופיה לינדוס

כמעט כל האתרים והחופים התיירותיים והמעניינים נמצאים בצד המזרחי של האי.

יללה מתחילים

טיסת ישראייר קצרה לרודוס מביאה אותנו אחה"צ לעולם אחר .קליטת רכב שכור ביורופקאר (קורולה הברידית) בתהליך זריז ומפתיע . אי של תיירות חופשות מלא תיירים מכל העולם ויוונים נעימים שתכלית חייהם ופרנסתם בלשרת ולשמח את כל מי שמגיע לנפוש .

למלון הראשון ''אנסטאסיה'' קראנו המלון של פולטי ע''ש בעל הבית ואישתו שמנהלים מלון משפחתי יפה במרכז העיר וההתרחשויות.

קליטת חדרים גדולים ומרווחים ויוצאים לסיבוב באיזור הבילוי שסביבנו . ארוחת ערב במסעדה מפגישה אותנו שוב עם גירוס ( שווארמה בגירסה יוונית) , סלט יווני טרי , צזיקי (יוגורט מוקצף נימוח בפה עם שום ושבבי מלפפון) .

בבקר עושים מעבר מלון ל Mariette Rhodes Urban Suites  אחד שלא נמצא ממש במרכז הבילויים , חדש ומפואר יותר אבל בלי נשמה ובעיקר מנוהל ע'י בנקאי לשעבר שלא ממש מבין במלונאות .

את היום מקדישים לשיטוט בעיר העתיקה הציורית ברמות שהעניים כואבות . המון מטיילים , מוכרים נחמדים והכי חשוב זה שכולם מדברים עיברית כמעט שוטפת כך שאפשר לנהל שיחות עם כולם . הזמן לא פרמטר וגלידה פה וממתק שם תוך ישיבה בחנויות עם הליכה לאיבוד בין הסימטאות הצבעוניות מהווה פתיחה מצוינת לחופשה.

מרכזי ההתכנסות הם בכיכר היפוקרטס

וכיכר סוסוני הים שבלב הרובע היהודי העתיק בן 2,400 שנים . הוספנו גם את בית הכנסת הקהילתי העתיק והמוזיאון שצמוד אליו .

בריכה בכיף אחה'צ ובערב מטיילים באזור הנמל שבו עמד בכניסה פסל של הקולוסוס מרודוס כשרגליו מפושקות משני צידי שוברי הגלים , ענק וגבוה ובראשו מדורת האש שהיתה מגדלור לספינות השטות בים ומתקרבות לרודוס.

היום הבא מוקדש לאתר שבעת המעיינות ואח"כ לחוף הים

אחד מטיולי היום החביבים באי רודוס הוא הטיול לשבעת המעינות שנמצאים במרכז האי.
בארוחת הבקר הצמחונית שהבטיח לנו הבנקאי אנחנו מוצאים ביצים קשות , יוגורט וצימוקים עם שקדים . אין ברירה ואנחנו מחסלים את כל מה שאפשר בבופה . מתוקים אאוט . הבנקאי מתנצל ומבטיח שמחר יהיו מלפפונים עגבניות ופלפל לפחות .

הטויוטה קורולה גומאת את הדרך ל Seven Springs בקלילות . באתר הנחל יבש ויש רק תעלת מים שמובילה לתוך ניקבה חשוכה , אנחנו נכנסים וניזכרים שזו הניקבה שלפי האגדה כל מי שעובר לאורכה מצעיר מאוד בסופה. מתאים לנו .
ההליכה בחושך לאורך כמה עשרות מטרים בתוך מים קרים מצננת ומרעננת אחרי 38 מעלות בחוץ. בסוף הדרך אכן הרגשנו צעירים יותר ולכן חיכתה לנו בריכה בקצה השני . מעולה ביום חם . הבריכה נגמרת בסכר שיוצר זרזיפי מפל שמתנקז לתעלת המשך .כמובן שכל התיירים מצטלמים כמונו ב''מפל'' וממשיכים לדשדש בתעלה . שם אנחנו פוגשים שתי איטלקיות שאחרי שיח סתמי וחברותי מסכימות לשיר לנו ''בלה צאו'' , מסורת ארוכת שנים בטיולים שלנו .

את היום סוגרים בחוף אפולקי . ואת הערב במועדון ה Blue Lagoon בו מוגשת ארוחת ערב עם מופע זמרים ובהשתתפות הקהל . היה כיף.

עמק הפרפרים במרכז האי רודוס , הוא אתר יחודי שבו ביולי אוגוסט מגיעים פרפרים רבים למפגשי התרבות וזימה. צמחיה טרופית , מים וגזעים חשופים . זה מה שהפרפרים צריכים . כשהם עפים הם אדומים ונוחתים בצבעי הסוואה שחורים עם פסי הסוואה. האתר בתשלום של 5 יורו לאדם . מסלול מסודר לאורך הנחל וצמחיה עשירה שמלווה את המים הזורמים. את הפרפרים רואים כשהם צמודים בקבוצות לסלעים או לגזעי העצים או לעלים . כשהם עפים צבעם משתנה מאפור (הסוואה) לאדום ובכך הם מושכים את תשומת ליבם של בני זוג פוטנציאליים להזדווגות.

למסלול יש שני חלקים , האחד עד הכביש החוצה והשני מעבר לכביש . המסה הגדולה של הפרפרים נמצאת בחלק הראשון אבל בחלק השני הנחל מעניין .

את סוף היום אנחנו מבלים בברכה של המלון .

היום הבא מתחיל בארוחת בקר טובה ולאחריה אנחנו חוצים את האי מלאורכו עד לעיירה הלבנה לינדוס שבנויה על צוק בולט ומסביבה לגונות מפורצות עם ים טורקיז מדהים . המלון שלנו גבוה מחוץ לעיירה , מה שמאפשר לנו תצפית יפה על הנוף .

החניה מחוץ לכפר ויש ירידה תלולה עד לכיכר שממנה נכנסים למבוך סימטאות מלאות בחנויות מסוגים שונים . המון תיירים זורמים בסימטאות ויש אווירה של פסטיבל באויר.

הפסטיבל נגמר כשצריך לעלות את כל העליה עד לאוטו החונה .

היום החמישי מוקדש לשייט לאי Simi שהוא חוויה נהדרת ליום שלם . כשעה וחצי לכל כיוון , עצירה במפרץ עם כנסיה בת ארבע מאות שנה ועצירה נוספת לכ 4 שעות של שוטטות ואוכל בעיירה הציורית סימי .

בבקר האחרון מזדמנת לנו זריחה מפוארת מעל העיירה לינדוס שלמרגלות המלון שלנו.

לקינוח, בדרך לשדה התעופה אנחנו עוברים דרך החוף בו צולמו קטעים מהסרט תותחי נברון ודרך החופים הדרומיים המצוקיים. אנחנו חוצים את האי לצידו המערבי ועולים צפונה לכיוון שדה התעופה עם עצירות קצרות בדרך.

ההזדכות על האוטו מהירה ואנחנו מועברים ברכב שירות של החברה לשדה התעופה הקרוב.

אין מה להגיד , שבוע ברודוס מנקה ראש לשנה ואולי זה מה שמסביר את הנוכחות התיירותית המוגברת מכל המדינות האירופאיות שבטווח טיסה קצר.

נחזור בהחלט.