סלובקיה ובודשפט בפסח (אפריל 2016)

תמונה ראשית עבור: סלובקיה ובודשפט בפסח (אפריל 2016)

טיול בפסח בסלובקיה ובודפשט

חזרנו עכשיו (אפריל 2016) מטיול של ,תשעה ימים בסלובקיה ובודשפט. 6 ימים בסלובקיה ועוד 3 ימים בבודשפט. טיילנו עם 3 ילדים בגילאי 7, 9 ו 9. בגלל שנעזרנו רבות בבלוגים שאנשים כתבו לפני הטיול, אנחנו תורמים פה את שלנו.

כמה דברים כלליים לפני הפירוט.

• סלובקיה מחוץ לעונה היא די שוממת בחלקים שלה וקשה היה לנו מאוד להשיג אינפורמציה על חלק מהדברים. המחשבה שנגיע לעיירה ונראה מה קורה היא לפעמים מאוד רחוקה מהמציאות.
  • לדעתינו לא מומלץ להזמין מלונות מראש (בסלובקיה). הזמנו מלון ל 3 לילות בגן העדן הסלובקי וזה קצת תקע אותנו. בשאר המקומות הזמנו עם booking.com בצהריים לאותו ערב וזה עבד לנו מצוין. אם מזמינים מלון מראש זה קצת נועל אותך למקום ומונע גמישות. ביחוד אם יש בעיות אם מזג האוויר.
  • הכל היה יחסית מאוד זול (גם בסלובקיה וגם בבודפשט) – מסעדות, אוכל, מלונות ואתרים. בגדול – חצי מחיר מהארץ.
  • לנו הלך טוב עם מזג האוויר. אבל היה לנו הרבה מזל. כמעט לא היה גשם ועם הקור הסתדרנו. בימים שהיה קר לא היתה כ”כ רוח – אז היה סביר. אבל הגשם + רוח וקור יכול מאוד לתקוע.
  • הכבישים לא מאוד מהירים (למעט האוטוסטרדות). הכבישים עוברים דרך עיירות ובכל עיירה מותרת נסיעה עד 50 מה שמאוד מעייף את הנסיעה.
  • בעיירות הקטנות סופרים נסגרים יחסית מוקדם.
  • מחוץ לעונה המון דברים סגורים.
  • היה מעולה.

יום 1 – יום שלישי 19.4

נחתנו בבודפשט וישר לקחנו אוטו שהזמנו מהרץ. עצרנו ב decathlon ליד בודפשט לקניות של נעלי הליכה וחוסרים ונסענו ישר לסלובקיה. המלון הראשון שהזמנו היה בקתה ליד אגם דדינקי – בקצה הדרומי של גן העדן הסלובקי. האיזור עצמו הוא איזור סקי, אבל בעונה הזאת לא היה בו סקי וכמעט לא היו בו אנשים – כל הרכבלי סקי לא עבדו. הסתובבנו אחרי הצהריים קצת ליד האגם אבל בגדול לא טיילנו באיזור הזה בכלל ופשוט נסענו משם. תכלס – היה טעות לישון שם שעלתה לנו בקילומטרז באוטו (לא נורא).

יום 2 – יום רביעי 20.4

ביום הזה נסענו לעשות את הטרק של ה sucha bela. הטרק מתחיל מאתר קמפינג/עיירה Podlesok. שאנחנו הגענו לשם הכל כמעט היה סגור שם, כולל ה information. רק הקמפינג עצמו פעל (כנראה רק כמלון) ושם מכרו לנו מפה. היציאה לטרק היא מאתר הקמפינג והמסלול הוא מעגלי.

הטרק נראה כמותאם יותר לקיץ. המסלול עולה בערץ הנחל ומשלב עליה בסולמות. בגלל הזרימה קשה מאוד היה לא להירטב וכל החלקה גורמת לך להיות רטוב (והיה די קר). עשינו את המסלול עם הילדים (7,9,9) וזה לא היה להם קל. הסולמות קצת מפחידים אבל הבעיה היתה יותר ההליכה עצמה והרטיבות. אם הילדים לא הולכים טוב לבד – הייתי מוותר.

המסלול מדהים. לוקח בערך 2+ שעות פלוס לעלות ועוד בערך 1.5 לרדת בשביל נוח. הסלובקים לקחו את ערוץ הנחל והמפלים ומילאו אותם בסולמות וגשרים. ככה שאתה עולה במסלול של הנחל ובמפלים וזאת חוויה מדהימה.

כדאי לקנות מפת סימון שבילים של האיזור (5 אירו). אנחנו עלינו במסלול הירוק (שזה המסלול עצמו) וירדנו בצהוב ובאדום. בעונה אולי אפשר לרדת עם אופניים או הסעה או משהו. לא היה רלבנטי לנו.

סיימנו את המסלול רטובים (אם רוצים להמשיך לטייל כדאי להביא נעליים להחלפה) והחלטנו לנסוע לפארק מים ב Poprad. יש שני פרקי מים באיזור (שאנחנו יודעים עליהם) הראשון זה בPoprad והשני זה טטרלנדיה (שנהיה בו ביום שבת). בעקרון זה בטטרלנדיה יותר טוב ולדעתינו שניהם לא מספקים תעסוקה ליום שלם מחוץ לעונה (חלק גדול סגור). ב poprad היו פעילות 2 מגלשות פשוטות, הבריכות הסגורות ובריכה חיצונית מחוממת. לבילוי של 4 שעות אחרי הטרק זה היה מעולה ביותר (שני הפרקים פתוחים עד 21:00).

יום 3 – יום חמישי 21.4

זה היה היום הכי חלש שלנו בטיול. לכולם כאבו הרגליים ומצאנו את עצמינו נוסעים יותר מידי. התחלנו את היום בביקור במערת הנטיפים ב domica (נמצאת מדרום). מערה חביבה שמשלבת שייט של כמה דקות. היינו שם לבד. לא ביקרנו במערות נטיפים נוספות וכל מערות הקרח היו סגורות. בשורה התחתונה – היה יפה מאוד אבל לא חובה.

משם נסענו ל kosice (הכביש עובר דרך הונגריה). ב kosice נסענו במגלשות כאלה, כמו שיש בארץ אבל רק בעשירית מחיר (6 נסיעות לילד עלו 5 יורו). היה מאוד נחמד.

היעד הבא שלנו היה התצפית מ tomasovsky vyhlad. התצפית מדהימה ביותר. מסלול של שעה הלוך וחזור מ cingov. יש עוד כמה דרכים להגיע. שווה ביותר.

יום 4 – יום שישי 22.4

עזבנו את המקום שישנו בו ונסענו צפונה לכיוון פופרד ועלינו להרי הטטרה הגבוהים. נסענו לכיוון הפוניקולר (רכבת כבלים) ב Starý Smokovec (ל Hrebienok). אנחנו עלינו בכיוון אחד וירדנו ברגל במסלול ירוק ואז צהוב עד ל Tatranska Lesna, משם לקחנו אוטובוס חזרה. המסלול הלך לאורך נחל והיה קליל ויפה. הנוף מקסים. המסלול לקח בערך 1.5 שעות. לפי מה שהבנו הפוניקולר פעיל תמיד.

משם נסענו ל Strbske Pleso וטיילנו בטיילת מסביב לאגם. הליכה חביבה. היה באיזור עוד שלג והילדים נהנו מאוד. יש הרבה המלצות למסלולים באיזור הזה (יותר רציניים – לא יצא לנו לבדוק אותם). האיזור באופן כללי היה יותר מתויר (גם בגלל שהתחיל הסופ”ש) – מה שהיה חביב למדי.

ישנו באותו לילה ב Tatranska Lomnica.

יום 5 – יום שבת 23.4

ביום הזה עלינו ברכבל ל Lomnisky Stit – פסגה של 2634 – השניה בגובהה בהרי הטטרה (אולי רק בהרי הטטרה הסלובקים). הרכבל יוצא מ Tatranska Lomnica. שאנחנו היינו הרכבל היה פתוח רק ביום שבת-ראשון, והיה לנו מזל גדול שהגענו לאיזור ביום שבת. העליה די יקרה (בערך 40 יורו לאדם), והקטע האחרון יכול להיות עמוס (מקבלים שעה לעליה שקונים את הכרטיס). כדאי אולי לקנות מראש או לבוא מוקדם בבוקר.

עולים עם 2 רכבלים עד ל Skalnaté Pleso. באיזור עצמו אפשר לטייל, להסתובב ולאכול. משם לוקחים את הרכבל האחרון (זה שמקבלים אליו שעה) עד לפסגה. בפסגה יש תצפית מאוד יפה ויש 50 דקות להסתובב שם. אי אפשר לעשות שם טיולים רק להסתובב בתצפית.

היה לנו מזל מאוד גדול שהגענו בשבת שהיה פתוח ושהיה יום יפה. זאת איזור מדהים והתצפית למעלה היא מהיפות ביותר שראיתי. אם מצליחים כדאי להנדס את הטיול להגיע לשם בסופשבוע שפתוח. לא לפספס.

רק לציין שחוץ מהפוניקולר והרכבל הזה, לא ראינו שם רכבל אחר עובד.

אחרי הצהריים נסענו לטטרלנדיה – הפארק מים השני באיזור (מרוחק בערך שעה). מאוד מוצלח. יש יותר מגלשות (5). היה יותר עמוס (גם בגלל הסופ”ש) אבל לא היו ממש תורים. מאוד שונה (לטובה) מהחוויה הישראלית.

משם נסענו לכיוון הרי הטטרה הנמוכים MALA FATRA וישנו ב Terchova. התחיל גשם באותו יום.

יום 6 – יום ראשון 24.4

התעוררנו לשלג (שלא נתפס). תכננו לנסוע ל Chata Vrátna (קצת דרומית) ולקחת רכבל. אבל הוא היה סגור. בסוף עשינו את המסלול Jánošíkove Diery. מתחילים ב Hotel Diery, קצת מזרחית ל terchova, הולכים במסלול ירוק, צהוב וחזרה בירוק. ירד שלג. היה מדהים. בכלל האיזור הזה נראה מדהים לטיולים.

סימנו. אכלנו במלון ונסענו לבודפשט.

יום 7-8-9 שני, שלישי רביעי 25-27.4

בבודפשט היה הרבה יותר פשוט. רוב הדברים פתוחים – לפעמים בשעות יותר מוגבלות. הדבר היחיד שהיה סגור הוא רכבת הילדים.

קנינו כרטיס תחבורה ציבורית ל 72 שעות. נסענו המון במטרו ובחשמליות. הכרטיס טוב גם למעבורת הציבורית ועשינו שייט קצר איתה על הדנובה (קו D11).

• כנסית מתיאש בבודה וטיפוס למגדל
  • סיור בפרלמנט (יש פעם ביום סיור בעברית) היה מאוד נוח עם הילדים.
  • שוק האוכל
  • הרובע היהודי
  • גבעת גלרט (עלינו בתחבורה ציבורית – ירדנו ברגל למטה)
  • גבעת יאנוש. היה קצת מבורבר להגיע, אבל יש שם רכבל כסאות (כמו בחרמון). היה חוויה ואיזור מקסים.
  • האי מגריט. רצינו לשכור אופניים אבל הגענו מאוחר מידי. הסתפקנו בהליכה.
  • גן חיות (נחמד – היה פתרון מסוים לגשם)

תמונת הפרופיל של eke
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של eke