טסנו לסוצ'י עם זוג חברים בדיל של טיסת SUNDOR ומלון PARK INN SOCHI CENTER באמצעות איסתא . המלון 4 כוכבים , חדרים גדולים וארוחת בוקר טובה ונדיבה. צוות המלון אדיב מאוד.
הדיל כלל גם העברות משדה התעופה למלון השוכן במרכז העיר ליד תחנת מרכזית לרכבת, אוטובסים והמוניות. וקרוב למדרחוב Navaginskaya היפה והשוקק שלאורכו מסעדות וחנויות והמוביל אל המרינה היפה.
עם נחיתתנו בשעת לילה,קיבל את פננו אלכס נציג חברת DA PROJECT בחור ישראלי עולה לשעבר שהיה נחמד במיוחד והציע לנו טיולים, אנחנו רכשנו שני טיולים.
למחרת יום שני ,הצטרפנו לטיול בהרים כשעתיים וחצי נסיעה, עם מדריך ישראלי בשם ולנטין גם עולה לשעבר (בעלות של 3,900 רובל לאדם כ 240 ₪ כולל כניסות ומתקנים).קודם לסקאי פארק, גשר מתכתי תלויי העובד מעל תהום מתחת לנהר ה Mzymta שלאורכו נקודות קפיצה לבאנג'י ואומגות (מפחיד) לנו הספיקו התצפיות המרהיבות לאורך הגשר ולהששתומם מאומץ ליבם של הקופצים.
משם המשכנו לעיירת הסקי רוזה חוטור, שם טיפסנו על גבי רכבל לגובה של כ 2400 מטרים. המראות והנופים מפסגות ההרים מרהיבים. בתום הסיור ולנטין הציע לנו לאכל במסעדה קווקזית, בה אכלנו אוכל טעים במיוחד.
ביום השלישי הצטרפנו שוב לולנטין לטיול ל 33 מפלים (במחיר של 3,300 רובל לאדם כולל כניסות , ארוחת צהריים ומופע) הנסיעה לשם אורכת כשעה וחצי. הגענו לכפר הצ'רקסי Kichmay ושם עלינו על משאיות צבאיות ישנות לשעבר, דרך טוואי נהר ה Shakhe שבקיץ כמעט יבש. המשאית דהרה וכולם קפצו (נחמד) משם הגענו אל המפלים, במפלים ניתן להגיע רק ל 18 מהם. מקום נחמד ומרענן. בשובנו עם המשאיות לכפר Kichmay התארחנו במסעדה צ'רקסית לארוחת צהריים ולמופע פולקלור. בהמשך נסענו לביקור במטעי תה (Dagomys Tea Plantation), לטעימות וקניות תה וריבות בעלי סגולות מרפא .משם המשכנו לביקור ושיכשוך במי מעיין Dagomys Troughs ומשם חזרה למלון.
ביום הרביעי טיילנו בעיר וביקרנו בשוק המרכזי הנמצא לא הרחק מהמלון ברחוב Moskovskaya 22 משם המשכנו לטייל בסביבה חצינו גשר להולכי רגל שעובר מעל נהר סוצ'י . בצהריים אכלנו במסעדה במדרחוב Navaginskaya בהמשך הגענו לפארק ריביירה השוכן לימין קצה המדרחוב לפני המרינה. מקום נחמד לבילויי לילדים ולמבוגרים. במקום פארק שעשועים עם מתקנים ,דולפינריום ודוכני מזון. לפנות ערב נסענו מהמלון במונית לכפר האולימפי במחיר 1200 רובל, הנסיעה כשעה. ניתן להגיע גם באוטובוס שליד המלון בקו 125 בעלות 90 רובל לאדם. כלי תחבורה אינם מגיעים למרכז הכפר, אלא רק אל פאתיו . משם ניתן לנוע רק ברכבי גולף. אנחנו נסענו בסיור פרטי של חצי שעה בין מתקני הכפר בעלות 1400 רובל (לא כדאי). כנראה שלא הבנו שיש הסעות מרוכזות אל מרכז הכפר ברכבי גולף גדולים יותר הלוך ושוב במחיר יותר שפוי (אנחנו לא דוברי רוסית). במרכז הכפר לרגלי הלפיד האולימפי מתקיים מופע מזרקות מוזיקליות מרהיב בשעות 20:30 ו- ב 21:30. בסיום חזרנו למלון באוטובוס קו 55 בעלות 90 רובל לאדם.
ביום החמישי התארגנו לצ'ק אאוט במלון ויצאנו לשופינג בקניון Moremall במונית. קניון גדול חדיש ויפה עם חנויות מותגים לא זולים ודוכני מזון מהיר זולים, שם בילינו מספר שעות ולפנות ערב חזרנו למלון. בתיאום טלפוני מוקדם עם אלכס מחברת DA PROJECT אספו אותנו לשדה, חזרה לארץ.
לסיכום : רצוי להגיע לסוצ'י עם רובלים. אין חלפנים גם לא בבתי המלון, אלא בבנקים בלבד. כמו כן נתבקשנו מאלכס שנפרסם את חברת DA PROJECT ולהלן מס.הטלפון: אלכס 3216865 (967)7+.
כמו כן נסיעה במונית בתוך העיר בין 400-500 רובל, יש לשאול ולקבוע את המחיר טרם הנסיעה.