שלום לכולם,
אנו זוג בני 29,23. נספר על הטיול לסרי לנקה שחזרנו ממנו לפני יומיים. אנו זוג שאוהבים טבע ובעיקר טיולים קצרים - טיולי יום. מה יש בכל מקום אתם בטח תוכלו לקרוא בהרבה מאמרים אחרים. פה אנו כותבים בצורה תמציתית של טיפים/המלצות/אזהרות.
יום 1: טסנו דרך ירדן וקטארץ הטיסה היתה סבבה לגמרי. הגענו לשדה התעופה בקולומבו. מיד קנינו סימ מקומי. הסימ עולה 50 רופי והטענו אותו בעוד 50 רופי. המוכר רצה שנטין ביותר, אבל עם התעקשות קטנה, נתן להטעין ב-50 רופי. השיחות עולות 1-2 רופי לדקה, כך שזה הספיק לנו לכל השבועיים. ממש כדאי ועזר לנו בהרבה מקרים. לקחנו מונית משדה התעופה לנגומבו -; 13$. יום 2 -; נגומבו: הדבר היחיד שטוב בנגומבו הוא שהיא יותר קרובה לשדה התעופה מאשר קולומבו והיא פחות מגעילה. תכלס, אין מה לעשות שם. יש את שוק הדגים אבל זה לא אטרקציה מי יודע מה. ניתן להישאר שם לילה אחד, רק כדי להירגע ולנוח אחרי טיסה ולהמשיך הלאה. אכלנו במסעדה שנקראת Bijou, שמומלצת ל ידי ה LonelyPlanet והיא מסעדה סבבה. יום 3 -; דמבולה: שכרנו נהג. עלה לנו 40$ ליום (שזה 4400 רופי). זה מחיר נמוך. שימו לב -; כשאתם שוכרים נהג יש לשים לב ל: 1) שהאוטו שלו טוב ושיש מזגן ושלא יתקמצן 2) תסגרו שאתם תשלמו כל יום -; כך הכוח נשאר אצלכם ויהיה לו קשה לדפוק אתכם 3) המחיר כולל מגורי נהג, גלומר הנהג דואג לעצמו. בהרבה מלונות יש מגורי נהגים שהם מקבליםבזול ואז הכל בסדר. אבל בחלק מהמלונות (כמו למשל אירוח אצל משפחות-שזה הכי טוב!) אין מגורי נהגים. אז במקרה זה -; הנהג אמור להסתדר לבד ושלא יתחיל להתבכיין לכם. תסגרו את הפינה הזאת מראש שהחיר כולל מגורי נהג בין אם יש או בין אם אין מגורי נהג במלון, אחרת תצטרכו להיגרר למלונות שאתם לא בהכרח רוצים. נסענו לדמבולה, למערות. שימו לב, יש לקנות כרטיס בכניסה מצד ימין, אחרת עולים ואז צריך לחזור. המקום נחמד, יש מערות והמון בודהה יש נוף יפה. יום 4 -; פולונאורה: בדרך לפלונאורה, עצרנו ב- Elephant Safari. שם ניתן לרכב על פילים. הזהרו(!) בהתחלה אומרים שזה 30$ ואומרים לשלם בסוף, ואז נותנים כרטיס שזה 40$. בנוסף, זורקים בננות כדי שתאכילו את הפיל ואחרי כן פתאום אומרים לכם שזה עולה כסף. הרכיבה היא בסהכ 15 דקות ולא שעה כפי שמבטיחים, אבל למעשה אחרי 5 דקות כבר מתחילים להרגיש בחילה. בקיצור, מקום של שקרנים וגם ממש לא שווה (אפילו לא בחינם) הגענו ל- Polonnaruwa זה פעם הייתה עיר בירה. כחובב טבע מושבע, די קשה להרשים אותי עם אתר היסטורי, אבל פה בהחלט הייתה חוויה מרשימה. נהנינו מאוד. מאוד חשוב לקחת מדריך, אחרת לא מבינים כלום וסתם הולכים בין מבנים ישנים. אנחנו לקחנו מדריך יוצא מן הכלל! הוא היה איתנו כל היום והיה מאוד מאוד מעניין. אחכ הסתבר שהוא היה מדריך במחלקה לארכיאולוגיה. אנחנו מאוד ממליצים עליו. הטל שלו: 071-267-8017 יום 4 -; סיגיריה: סיגיריה - מקום נחמד לבקר בו. אין שום צורך במדריך. אחכ נסענו לקנדי. בדרך עצרנו ב- Matale בגנים של תבלינים. הסיור אמור להיות בחינם (אתם יכולים לתת טיפ אחכ) אבל הם בונים על זה שתקנו תבלינים. הסיור נחמד. אל תקנו שם שום דבר, אם תכנסו לסופרמארקט, תוכל לקנות את כל התבלינים ברבע מחיר. קנדי -; לנו ב-Freedom Lodge. מקום מאוד מאוד מומלץ(!!!) האיש חובב ישראלים ויש לו מקום מאוד נקי שזה למעשה חלק מהבית שלו. ניתן לאכול אצלם (בתשלום, אבל יחסית לא יקר). ארוחת הערב היתה פשוט מדהימה. והכי חשוב שהם ממש ישרים! מאוד מומלץ! [email protected] הכתובת שלהם: 30 Sakanankara road, קנדי. יום 5 -; קנדי: גנים בוטנים -; פארק גדול ויפה לטייל בו. מקדש השן -; לא התרשמנו כלל. וקצת מיצינו את כל המקדשים מופע ריקודים- בהחלט המופע הגרוע ביותר שראיתי בחיים שלי. כזה חוסר תזמון וחוסר כשרון וכיריאוגרפיה לקוייה קשה למצוא. יום 6 -; נווארה אליה: נסענו לנווארה אליה. בדרך עצרנו במפעל תה. היה נחמד. קנינו תה, מה שבדיעבד הסתבר להיות טעות כי בכל סופר ניתן היה לקנות את התה הזה יותר בזול. בערב אכלנו במסעדה הודית שמומלצת על ידי ה LonelyPlanet ונקראת GrandIndian. מאוד אהבנו את המסעדה -; מומלץ. יום 7 נוורא אליה -; הורטון פלינס: קמנו מוקדם בבוקר כדי ללכת ל-end of the world. שימו לב, בשעה מסויימת עולה ערפל כבד ולא רואים כלום. אנחנו יצאנו בשש בבוקר וזה נסיעה של שעה וחצי והתחלנו בשבע. הגענו 5 דקות לפני הערפל. לכן, כדי לצאת יותר מוקדם, אחרת חבל על כל המאמץ. סהכ, המקום ממש כיפיף טיול של כ3-4 שעות בקצב לא מהיר במסלול מעגלי עם נופים ממש יפים. יום 8 -; אלה. התארחנו במלון Sita's Heaven. המקום מאוד מאוד מומלץ(!!). זה משפחה והגסט האוס זה למעשה חלק מהבית שלהם. בערב אכלנו אצלם ארוחת ערב מאוד מאוד טעימה (בתשלום). טל: 77-615-7030 או www.sitasheaven.com . במהלך היום הלכנו ברגל למפלים היה ממש נחמד. (ניתן גם ללכת ברגל לLittle Adam ול-EllaRock). יום 9: קמנו ב 4 בבוקר ונסענו לראות זריחה במקום שנקרא Namunugala Hills. Sita אירגן לנו טוק טוק ונסענו לשם. זה מצוק שמשם רואים את הזריחה. אחד המקומות הכי יפים במהלך כל הטיול. לאחר מכן לנסענו עם הנהג שלנו ל-Sinaharaja Forest. ישנו בכפר בשם Deniyaya במקום שנקרא ForestLodge. (מומלץ על ידי ה LonelyPlanet) זה היה המקום הנקי היחידי, אבל בעלת הבית עבדה עלינו כי היא הוסיפה מיסים למחיר שנתנה וגם חייבה אותנו על אינטרנט ובתה סכום מאוד גבוה על תה שהגישה לנו. כך שאם אתם מגיעים לשם תזהרו. יום 10: הלכנו לטייל ב-SinaharajaForest שזה יער גשם. חייבים לקחת מדריך. הוא הראוה לנו המון חיות -; נחשים, זוחלים וכו. אחת החוויות שנהנו הכי במהלך הטיול. לאחר מכן נסענו דרומה ל-unawatuna. יום 11-12 -; unawatuna: כפר חוץ ממש כיפי. פשוט תעברו בין כל המלונות ותמצאו מה מתאים לכםץ יש שוני מחירים מאוד בין כולם, כך שכדאי לעשות סיבוב. מסעדה מומלצת:HotRock. נמצא עם החוף (גם מופיעה ב-LonelyPlanet). האוכל מאוד טעים והמחירים זולים. מומלץ מאוד. יום 13 -; קולומבו. מונית מאונהוטונה לקולומבו ניתן לארגן ב -; 6000 רופי. לא אהבנו את קולומבו, אין מה לעשות שם. כללי: מדינה יפיפיה! מאוד נהנינו, מבין המקומות בהן היינו בעולם, המקום הכי כיף. המון טבע ונופים, אנשים מאוד נחמדים. כמעט כולם יודעים אנגלית. בטוח לטייל שם, לא נתקלנו במעשי פשע כמו בדרום אמריקה. שימו לב לקנות משחה נגד יתושים (עדיף את המשחה המקומית). תהנו! :) אנה ויורה