טיול לרומניה 6/8/2013 -; 18/8/2013

ראשית רוצה להודות לשמוליק גימפל מנהריה שאת שמו הכרנו כאן באתר שבתוך שבוע ועם הרבה סבלנות מצא לנו למצוא מקומות לינה , ניסה לסייע בהשכרת רכב , ארגן לנו העברה זולה באמצע הלילה לשדה התעופה חזרה וסייע לנו רבות בתכנון המסלול .
משתתפים : 2 מבוגרים ושתי בנות ( 14 ,8 )
טיסה -; חברת WIZZ AIR  - חברת LOW COST מצוינת לטעמי. לחברה טיסות שבועיות קבועות לבוקרשט (מוסיפים בקרוב טיסה ליעד נוסף ברומניה NAPOCO CLUJ) . המטוסים חדישים .טיסה קצרה של שעתיים ועשרים דקות. הטיסות יצאו פחות או יותר בזמן . תהליך הצ'ק אין באינטרנט מעט מייגע , אולם מדובר בטיסות זולות בשיא העונה, 340$ לכרטיס עבור כרטיסים שהוזמנו שבוע לפני מועד הטיסות כולל 3 מזוודות גדולות ( 30 יורו למזוודה) . אם מזמינים חודשיים שלושה לפני הטיסה אני מעריך שניתן להוזיל את העלות בכ 20% לפחות.
השכרת רכב -; שלמה סיסקט מהארץ . החוויה קצת מעורבת. הזמנתי אופל אינסנייה אוטומטית בגלל תא המטען הגדול שלה (לא הצלחתי למצוא סטיישן). כאשר הגענו נתנו לי "שדרוג" לסקודה יאטי. שהנו רכב קטן משמעותית הייתי צריך להתעקש כשעתיים עד שלבסוף נמצאה פשרה שאני אסע עם הרכב לסינאיה ובערב ישלחו למלון רכב ויחליפו לי לאופל. בנוסף נאמר לי כאן בארץ כולל תיעוד בכתובים כי דמי ההשתתפות העצמית הינם 1000 יורו אולם בתשלום של 75 יורו ניתן לרכוש ביטוח בסניף המקומי שיבטל את ההשתתפות העצמית. כאשר הגעתי הסתבר כי מדובר ב 85 יורו ולא רק זאת אלא שהביטוח הנוסף אינו כולל דמי השתתפות עצמית של 1000 יורו במקרה של גניבה. די במקרה שמתי לב לכך וגם כאן היה צריך להתווכח כולל הרמת טלפון לחברה בישראל כדי שהם יאשרו את הביטוח הזה. בכל מקרה כדאי מאד לעשות את הביטוח הזה אחרת כמעט בוודאות ימצאו משהו באוטו שידרוש תשלום נוסף.
מצד שני העובדים בסניף המקומי היו מאד אדיבים והשתדלו לסייע . הרכב אכן הגיע כמובטח למלון ששהינו בו (הנציג המקסים הגיע מברשוב המרוחקת כשעה נסיעה והמתין לנו יותר משעה בגלל שהתעכבנו בדרך).
תקשורת וניווט -; די הייתי מוטרד מהניווט . יש לי GPS של גרמין אולם לא הייתה לי מפה של רומניה ועלותה הייתה יקרה ולכן ניסיתי להוריד תוכנת GPS חינמית לאנדרואיד שניסיתי אותה בארץ והיא עבדה בצורה לא רעה. כאשר הגענו לרומניה הסתבר שהתוכנה בלשון המעטה אינה מנווטת בצורה תקינה ולכן נאלצתי ביום הראשון להשתמש במפה שקיבלתי משמוליק גימפל כדי להגיע למלון בסינאיה.
בצר לי בקשתי לנסות את תוכנת הניווט המצוינת שלנו WAZE שדורשת לצורך כך אפשרות לגלישה סלולרית. לצורך כך נכנסתי לסניף המקומי של וודאפון (יש סניפים של חברות הסלולר בכל כפר כמעט). וקיבלתי סים מקומי התקף לחודש וכולל 1 GB גלישה , 2000 דקות שיחות מקומיות ו 300 דקות שיחות לארץ. עלות הסים 14 יורו (מצחיק). ניתן לרכוש סימים זולים יותר עם חבילות גלישה קטנות יותר ( WAZE צורך כ 2-3 MB ליום ניווט).
ה WAZE ממש הציל אותנו וניווט מצוין ברוב המקרים . חיסרון אחד ב WAZE שלא הצלחתי להזין את היעדים שלנו עוד בארץ כפי שאני תמיד עושה בתוכנות ה GPS.
בכל מקרה ממליץ להצטייד במפת כבישים לכל צרה שלא תבוא. (ניתן לרכוש בתחנות דלק במחיר של כ 65 ₪ ספר מפות כבישים של כל רומניה)
מחירים -; רומניה הנה מדינה זולה!
בתקופת ביקורנו שער ההמרה בין המטבעות היה 1 ל"י = 1.1 ₪ . כמובן שלא מחליפים שקלים וכדאי להביא יורו או דולר.
אוכל -; דוגמאות : ארוחה משפחתית הכוללות פיצה ענקית מלאה ירקות , סלט ירקות , שתי צלחות פסטה טובה , סלט ירקות , בירה , שתיה לילדים יכולה לנוע בסביבות 80 -; 90 ₪ לפני טיפ.
ארטיקים לילדים -; חצי מחיר לפחות ממה שרגילים כאן בארץ (כולל כל המותגים שאנו מכירים כאן).
בגדים -; הנשים במשפחה מצאו פריטים זהים של H&M בחצי מחיר בקניון בסיביו.
מחירי מוניות כ 1.5 לק"מ ללא תלות במספר הנוסעים . בבוקרשט ובסיביו לא השתמשנו ברכב כלל . היה כדאי לקחת מונית בעלות של 7- 10 ₪ לכיוון במקום להתעסק עם החניות. בערים יש מוניות זמינות בכל מקום.
לינות -; כאמור בסיועו של שמוליק גימפל מצאנו לינות במחירים טובים מאד.
5 ימים בווילה קמילה בסיניאיה . מדובר בפנסיון עתיק ויפה בחצר מאד מטופחת הכולל חדרי מלון . קיבלנו ע"פ בקשתנו דירה בחצר (הייתה בעבר דירת משרתים) שהנה נקייה מאד , משופצת לחלוטין הכוללת פרקט , שני חדרי שינה + סלון + מטבח מאובזר לחלוטין (כולל מדיח כלים) + 2 חדרי שירותים ומקלחות פרטיים לכל חדר שינה + מסך פלזמה בכל חדר + יחס אדיב נעים ויעיל מאד מהצוות המקומי. הדירה מתאימה מאד למשפחות שמעדיפות לבשל ארוחות בעצמן מטעמי כשרות או כל סיבה אחרת. המחיר 104 יורו ללילה (כולל ארוחת בוקר -; אנו הכנו לעצמנו את ארוחות הבוקר כך שלא יודע להעיד על טיבה של הארוחות המוגשות במלון).
4 ימים בסיביו -; בגלל לחץ הזמנים ובקשתנו למצוא דירה שיש בה מטבח מצא לנו שמוליק דירה בעלות של 40 יורו ללילה. הדירה נמצאת במרחק של כ 5 דקות נסיעה במונית למרכז העיר , 2 דקות נסיעה למרכז הקניות הגדול של סיביו . בעיקרון מדובר בדירה קטנה יחסית מאובזרת והכוללת חדר שינה + סלון + מטבח קטנטן הכולל מכונת כביסה + מייבש . הדירה נמצאת בבניין דירות הסביבה לא מאד מטופחת והייתה לנו מעט צפופה. ברגע שראינו את האזור קצת התבאסנו אולם לאחר יום עבר לנו ובסה"כ היה בסדר. הדירה יכולה להתאים לזוג או משפחה + ילד קטן.
3 ימים בוקרשט -; לנו בדירה של שמואל . הדירה בעלת חדר שינה + סלון + מטבח מאובזר שילמנו מחיר מיוחד של 40 יורו (שמוליק עשה לנו מחיר מיוחד ). המיקום של הדירה מצוין!! היא נמצאת כ 250 מטר ממרכז העיר הישנה , ברחוב בו נמצאים הרבה בתי מלון מפוארים . הדירה מתאימה לזוג + ילד בהחלט . לזוג + 2 מעט צפופה , אבל ניתן בהחלט להסתדר.
כניסות לאתרים -; מחירים של כ 15- 20 ₪ לאדם ואף פחות.
בטיחות -; הבטיחות אינה נמצאת בראש מעיינה של רומניה . בבריכות אין ממש מצילים (לפחות לא שאני ראיתי) , לעיתים תצפיות ממקומות גבוהים אינן מגודרות כמו שצריך וצריך להשגיח על ילדים קטנים. אני לא אומר זאת כדי להפחיד אלא יותר כדי שתשימו לב זה מעט שונה ממה שאנו מכירים כאן בארץ.
מזג אוויר -; במהלך היום חם (30 מעלות ויותר) בערבים קריר (בעיקר בקרפטים)
ניקיון -; ברומניה הניקיון במידה רבה מזכיר לי את מה שקורה בארץ. היכן שמנקים נקי והיכן שלא אז לא. בתוך הערים ניתן לראות כל הזמן פועלי ניקיון המנקים את העיר ולכן הערים נקיות יחסית. באתרי הטבע הרומנים לא ממש שומרים על ניקיון ומטבע הדברים לא מנקים שם בתדירות גבוהה אם בכלל ולכן ישנה לא מעט אשפה , דבר שפוגם קצת בהנאה.
חבל!!
מסלול הטיול
אנו לא אוהבים כמשפחה לנסוע המון ומעדיפים כמה שאפשר ללון במקום אחד. ישנם מקומות כמו למשל היער השחור שניתן לעשות זאת ביתר קלות ברומניה זה קצת יותר קשה. המדינה גדולה יחסית הכבישים אינם טובים וזמן הנסיעה מתארך (צריך לקחת בחשבון מהירות נסיעה ממוצעת של 60 קמ"ש ברוב הכבישים הבינעירוניים). לאור זאת בחרנו להתמקד באיזור מצומצם יחסית הכולל את איזור סינאיה והסביבה , סיביו והסביבה ובוקרשט.
כאמור את הלילות הראשונים לנו בסינאיה שהנה עיירת נופש מקסימה , החלק התיירותי של העיירה כולל מרכז קטן עם קצת מסעדות , וחנויות , פארק מטופח מאד ומקסים. ניתן בערב לטייל במרכז העיירה , לאכול במסעדות , לשבת בפארק (לעיתים יש בו מופעים חינמיים). מסינאיה יצאנו לטיולים יומיים כמפורט:
היום הראשון
נסענו מבוקרשט לסינאיה. בדרך עברנו בעיר בדרך שאיני זוכר את שמה ונכנסנו לקרפור (רואים מהכביש הראשי) על מנת להצטייד במצרכים. מחירים זולים. הגענו לסינאיה לפנות ערב. התמקמנו והלכנו לישון לאחר היום המתיש של הטיסות.
היום השני
פואינה ברשוב וברשוב -; הדרך לשם פתלתלה אולם יפה. על פואינה ברשוב הייתי מוותר , העיר ברשוב נחמדה , ביקרנו בבית הכנסת היהודי הפעיל (יש אחד סגור ) שנו יפה מאד ומרשים. יש שם מסעדה יהודית כשרה האוכל לא משהו השירות איטי ויקר יחסית , אולם למי שלא אוכל בשר בחו"ל כמונו זה בהחלט יכולה להיות אפשרות טובה.
ביקרנו בכנסיה השחורה במרכז העיר . כנסיה יפה מי שמכיר את הכנסיות הגדולות של אירופה אז מדובר בכנסיה דומה.
לאחר סיום הסיור בעיר ולאור היום חם הלכנו לקאנטרי קלאב המקומי הכולל בריכות פתוחות , בריכות מקורות , שתי מגלשות ,מקפצה גבוהה, ג'קוזי וכו'. http://www.paradisulacvatic.ro/en/ . הבנות מאד נהנו בעיקר מהבריכה.
את פארק החבלים שהומלץ עליו לא הספקנו לעשות .
חזרנו לסינאיה בחשיכה (חווית נהיגה לא מרנינה ).
היום השלישי
למחרת החלטנו לנסוע למכרה המלח. Slanic prahova מדובר במכרה מלח הנמצא כ 200 מטר הנמצא במרחק של כשעה נסיעה לפחות מסינאיה. הדרך לשם עוברת עוברת בכביש הראשי לבוקרשט (אם ניתן עדיף לעשות זאת כאשר מגיעים מבוקרשט . זה חוסך את הנסיעה המיוחדת , אולם שימו לב שהמכרה נסגר בסביבות 15:30 ). באמצע הדרך מתחיל מסלול העובר דרך כפרים שבהם רואים לרוב סוסים ועגלות , בארות מים פעילות , שדות ירוקים , סוכות של אבטיחים כמו שהיה פעם בארץ . דרך מקסימה בעיני.
המכרה עצמו נמצא בתוך בטן האדמה וכולל חללים ענקיים. הירידה אליו במעלית עץ מפחידה מעט (אולם עובדת). הטמפרטורה לאורך כל השנה כ 12 מעלות (כדי לקחת משהו חם למטה ). החללים פנימה מאד מרשימים יש שם שולחנות פינג פונג גן שעשועים קטן ובעיקר המון חלל עצום. אני מעריך שזמן הביקור במערה כולל הזמן שנדרש לצאת (יש תור) הנו כשעתיים.
היה יום חם באותו היום ולאחר היציאה מהמערה מצאנו בעיירה הסמוכה סלניק אתר שבו ישנה בריכה טבעית מלוחה. הכניסה אליו בתשלום (לא גבוה) וכולל כיסאות + שימשיות , מסעדה , מלתחות וכו'. שהינו שם כשעה וחצי ובהחלט היה מרענן. http://www.valdor.ro/baiabaciuluien/
היום הרביעי
ביום השלישי שמנו פעמינו לכיוון ברן וארמונו של דרקולה. איזור ברן הינו מקסים . עמקים וגבעות מוריקים , נחלים קטנים לאורך הדרך. אצל ביתי הגדולה הייתה ציפייה גדולה מביקור בארמון של דרקולה והיא קצת התאכזבה מכך שדרקולה כמעט ולא מוזכר שם. מסתבר שדרקולה לא ממש שהה שם (אומרים שלילה אחד) אולם האגדה עשתה את שלי והמון תיירים מגיעים לארמון. מדובר בארמון יפה שיש ממנו תצפיות לעבר נוף מדהים. סה"כ הביקור בארמון היה נעים ונחמד. בכניסה לארמון ישנם דוכנים וחנויות קטנות ה וכרות מזכרות שונות ודברי מאכל כולל קונדיטוריה של עוגות כאשר ליד כל עוגה ישנו שלט בעברית המציין באיזו עוגה מדובר .
משם נסענו לעיירת נופש קרובה הנקראת מואיציו דה חזוס moeiciu)) שלאורכה זורם נחל ובסופה ישנה שמורת טבע שניתן לטייל בה . אנו טיילנו בה מעט ויצאנו בגלל לוח הזמנים.
למשפחות חובבות טבע כדאי מאד לשקול ללון באיזור ברן האזור הזה נראה לי יותר כפרי וירוק (מזכיר את אזור היער השחור בגרמניה). פגשנו משפחה ישראלית שישנה בפישטרה הסמוכה ומאד התלהבה מהנוף שם.
בדרך חזרה לסינאיה עברנו במקום שנקרא טריי ברזאי ליד פרדיאל . יש שם תצפית יפה ומסעדה. לא חובה.
היום החמישי
ביום זה ביקרנו בארמון פלש בסינאיה. הארמון יפה מאד. הצטרפנו לקבוצה ישראלית שעברה במקום במקרה ולכן שמענו הסברים בעברית של מדריכת הקבוצה האדיבה שהציעה לנו להצטרף איתם.
תיכננו לאחר הביקור בארמון לנסוע לקניון 7 הסולמות אולם היה חם וההבנות היו עייפות אז החלטנו להקדיש את שאר היום למנוחה וטיול של אחר הצהריים בסינאיה. הילדים שיחקו בפארק במרכז העיירה, קנו קצת דברים בחנויות המקומיות והעבירו את הערב בנעימים.
היום השישי
קמנו מוקדם ארזנו את הציוד פיננו את הדירה המקסימה ונסענו לתחנתנו הבאה בסיביו. הדרך לסיביו מסינאיה עוברת בכביש שנסענו בו מספר פעמים לבראן , ברשוב וכו'. (לכן כדאי לשקול למצוא לינה באיזור ברן). הדרך לסיביו עברה בכפרים שבהם הבתים כסוג של חומה וצמודים אחד לשני. קצת מדכא. במהלך הדרך התחלף הנוף והתחלנו לראות שדות ירוקים , נחל שזרם לאורך הכביש ובו אף עצרנו (ליד מקומיים שעשו שם פיקניק). בעיר Fagaras שאותה התכוונו לעבור ללא תשומת לב מיוחדת נתקלנו לפתע בפסטיבל אבירים. הסתבר שהתמזל מזלנו ובאותם ימים נערך פסטיבל אבירים שבו רואים אבירים רכובים על סוסים , חמושים בשריון וחרבות אשר מלווים במתופפים ברחבי העיר. בכניסה לעיר יש מבצר שמסביבו אגם שניתן לשוט בו בסירות פדלים (מחירים מצחיקים). שטנו קצת , האכלנו ברווזים , וביקרנו בתוך המבצר עצמו. מדדנו את השריון של האבירים הצטלמנו עם חרבות וכולם נהנו. בחוץ היו דוכני אוכל , טורטיות תפוחים מדהימות , כעכים טעימים . בירה וכו'. העברנו שלוש שעות מקסימות מבלי שתיכננו זאת מראש.
מפאגרש המשכנו לסיביו לדירה שהזמנו מראש . בכניסה לסיביו לכל המעוניינות ניתן לראות את המתחם המסחרי הכולל רשתות רבות כגון H&M , קרפור ועוד רבים שאיני מכיר את שמם. הבנות בילו שם די הרבה במהלך שהותנו בסיביו.
הגענו לדירה והתמקמנו , נחנו קצת ובערב לקחנו מונית למרכז העיר (מחירים מצחיקים). במרכז העיר ניתן לשוטט בין הכנסיות השונות , גשר השקרנים (לא לבנות ציפיות) , והבתים הבנויים בסגנון מיוחד. בשעות הערב הכיכר במרכז העיר שוקקת חיים , המון מסעדות פתוחות , הרבה אנשים ולפחות בתקופת שהותנו היו מופעי מוזיקה (רוק) חינמיים .
בכיכר העיר ליד גשר השקרנים ישנה מסעדה איטלקית המופעלת ע"י איטלקי שנהנו ממנה בכל תקופת שהותנו בסיביו ב Piata Mica במרכז העיר La Piazzetta di Gianfrancoהמסעדה מגישה אוכל טעים וזול .אנו אכלנו רק פיצות ,פסטות וסלטים , אולם על המסעדה מגישה כמובן גם מאכלי בשר שלפחות על הצלחות של הסועדים האחרים נראים טעימים.
היום השביעי
ביום השביעי קמנו בבוקר ונסענו לכפר סיביאל המרוחק כ 25 ק"מ מסיביו. הכפר הנו כפר עתיק שרק לפני כמה שנים פנה גם לכיוון התיירותי. בעיקרון אין אטרקציות תיירותיות לבקר שם אולם הכפר באמת מיוחד. ישנם בארות מים פעילות (שאבנו מים מהבאר) באמצע הכפר ולאורך הכפר זורם נחל שכדאי ללכת לאורכו (מסיבות של סביבה נקייה רצוי לצאת לתחום שמחוץ לכפר שהנו נקי יותר) ולעשות שם פיקניק. ניתן למצוא שם עגלות עם סוסים ולבקש מהעגלון (כפי שאנו עשינו) להרכיב את המשפחה כברת דרך בשביל החוויה. למי שמעוניין ניתן גם למצוא חדרים ללינה בכפר.
היה יום חם ולכן לאחר הביקור בכפר נסענו לבריכות המלח בocna .מדובר בעיירת נופש נחמדה המשופעת בבריכות מלח. אנו הלכנו לבריכה הזו http://ocnasibiului.eu/ (מחיר כניסה +חניה ל -4 נפשות -; 60 ₪ ) שכבנו על הגב כמו בים המלח והיה כיף.
היום השמיני
ביקרנו במוזיאון הפתוח אסטרה. כבר כתבו כאן על המוזיאון הפתוח הזה. מדובר בפארק ענק שבו ישנם דגמים אמיתיים של תחנות קמח שהופעלו במקור באמצעות רוח , מים , בתים מסורתיים , מגוון של עגלות ומכונות חקלאיות ישנות. מדובר בפארק גדול שיש לקחת בחשבון טיול של לפחות 3 שעות. (אנו עשינו חצי פארק). סה"כ היה נחמד אם כי לילדים מתבגרים יכולה להיגמר שם הסבלנות לאחר שעה שעתיים.
כמנהגנו ברומניה למצוא בריכות כדי להפיג את חום היום נסענו לבריכה מקומית בסיביו. מדובר במתחם הכולל מספר בריכות נחמדות מאד כולל בריכות לילדים קטנים. תקישו בגוגל Strand Aqua Fun " sibiu " . בילינו בבריכה שעתיים נעימות כולנו התרעננו מהחום , שתינו בירה מהחבית ליד הבריכות ( 3.5 ₪ לחצי ליטר) ומאד נהננו.
היום התשיעי
זה היה היום האחרון לשהותנו בסיביו וחיפשנו משהו קליל . שמנו את פעמינו לכיוון גן החיות הקטן של העיר (נמצא ליד מוזיאון אסטרה). יש שם אגם קטן שטנו בסירות והעברנו שם שעתיים נחמדות משם נסענו לכפר ראשנרי -; כפר נחמד אבל בעיני נראה כמו שאר הכפרים.
היום העשירי
סופת רעמים וברקים אדירה העירה אותנו באמצע הלילה. מזג האוויר התהפך והטמפרטורות נפלו ל 12 מעלות. קמנו השכם בבוקר כדי להתחיל את הדרך הארוכה מסיביו לבוקרשט דרך הטרנס פאגארשן. מדובר בדרך מדהימה ביופיה ארוכה ומפותלת הפתוחה לנסיעה חודשיים בשנה (יולי אוגוסט) .היום הזה היה אחד השיאים של הטיול. התחלנו את הדרך בגשם סוחף וככל שהתקדמנו במעלה הדרך הפך הגשם לדליל יותר אולם לא הפסיק לרגע. בשלב מסוים הקיפו אותנו עננים מסביב ועלייה נוספת העלתה אותנו מעל העננים תוך כדי הפסקה של הגשם (כאשר ירדנו חזרה מתחת לענן המשיך הגשם לטפטף כל העת). הגשם הרב שירד באותו היום הוסיף המון , נוצרו מלא מפלונים שהתווספו למפלים הרבים הזורמים שם ככל הנראה כל השנה. למרות הקור כל כמה דקות עצרנו לתצפית . ההרים גבוהים מאד והעמקים עמוקים מאד. חלק מהדרך עוברת ביערות וחלק עוברת בשדות ירוקים. באמצע הדרך הגענו לאגם בליאה שהנו אגם קטן של מים צלולים בפסגה. עשינו סיור מסביבו והמשכנו דרך המנהרה החצובה בהר לנסוע במורד הדרך. בהמשך נתקלנו בחבורות של סוסים יפיפיים שרעו להם בחופשיות בשדות הירוקים . ניתן לפגוש במהלך הדרך מטיילים שהקימו אוהלים בשולי הכביש וכנראה לנו שם את הלילה. המשכנו בדרך המפותלת עד שהגענו לאגם Vidraru  שהנו אגם ענקי מלאכותי שנוצר ע"י סכר ענקי שנבנה לצורך הפקת חשמל. הסכר הנו גבוה ומרשים וניתן לעלות לתצפית מיוחדת שנבנתה לידו באמצעות מדרגות המטפסות לגובה של 5 קומות. מהתצפית ניתן לצלם בצורה טובה יותר את הגובה העצום של הסכר מצד אחד ואת האגם הענקי מצד שני . למי שהזמן בידו ובמזג אוויר פחות גשום ניתן לעלות לספינות העורכות סיורים באגם . לאחר שסיימנו את התצפית לאגם והסכר המשכנו בדרך לכיוון העיר קורטה דה ארגש. הדרך כבר הופכת לפחות מפותלת , עוברת דרך כפרים וישובים קטנים וגם מזג האוויר מתחיל להתבהר ונעשה יותר חם. הגענו לעיר קורטה דה ארגש והסתבר שבאותו היום היה חג מריה הקדושה. הכנסיה המפורסמת הייתה מלאה כולם הסתובבו עם זרי בזיליקום (סוג של פולחן נוצרי) . מסביב לכנסיה הוקמו המון דוכנים שמכרו פירות , מוצרי סדקית , בגדים , נעליים וכו' (לא משהו מיוחד).
נכנסנו לגן הגדול ליד הכנסייה , אכלנו והמשכנו בדרכינו לבוקרשט.
סה"כ הדרך מסיביו לבוקרשט ארכה יותר מ - 10 שעות עם עצירות רבות אולם קצרות בד"כ.
ממליץ בחום לעשות את הדרך הזו ולא לפספס.
היום האחד עשרה + ה 12 עשרה
בבוקרשט התמקמנו בדירה של שמוליק גימפל שממוקמת באיזור מציין לתיירים. הטיול כבר היה לפני סופו והיינו קצת עייפים ואולי זו הסיבה שלא ממש התחברנו לעיר עצמה. צריך לציין שהעיר (במיוחד האזור שאנו גרנו בו) משופעת בבניינים מרשימים , מרכז העיר הישן הנו מקום נחמד לבלות בו בערבים . כדי לתור את העיר לקחנו את אוטובוס התיירים האדום שניתן לעלות ולרדת ממנו כל היום (80 ₪ לכל המשפחה). סה"כ עיר נחמדה אולם לפעמים הגודל שלה קצת מעייף . (ישנם שדרות של שמונה נתיבים בכל כיוון שחציה מצד לצד יכולה לקחת דקות ארוכות). התנועה המומלצת בעיר לדעתי הנה באמצעות מוניות שכאמור הנן זולות מאד. בעיר יש פארק מים שחברים שלנו שביקרו בעיר בזמן שהותנו היו בו ואמרו שנהנו. היו לא מעט מקומות שהומלצו ושלא ביקרנו בהם כך שיכול להיות שחוות הדעת שלנו לגבי בוקרשט אינה משקפת את מה שהעיר באמת יכולה להציע.
כללי
אנו ביקרנו בחלק קטן יחסית של רומניה וישנן עוד מקומות רבים של ביקרנו בהם. אין ספק שלרומניה פוטנציאל תיירותי רב במיוחד לחובבי טבע ונופים. כדי להינות ולא לבזבז זמן מיותר בנסיעות יש לתכנן היטב את מסלולי הטיול. המדינה זולה ומהווה אלטרנטיבה מצויינת לנופש אם כי לא בסגנון של "הכל כלול". אנו מעריכים שעוד נשוב לרומניה לטייל במקומות נוספים שטרם ביקרנו בהם.
אשמח לסייע ולענות לשאלות באמצעות המייל שלי [email protected]