המלצת המערכת

טיול משפחתי לויאטנם 2023

תמונה ראשית עבור: טיול משפחתי לויאטנם 2023

הקדמה:

לויאטנם טסנו אבא בנצי (51), שירי (21), תמר (17), הגר (13) ואורי (10) ל23 ימים בתקופת החגים.

את הטיול ארגנו בעזרת חברת ATT, מיס ג'יאנג שארגנה את הטיול וכל המדריכים לאורך הטיול היו מקסימים ומעניינים.

הם הציעו לנו תוכנית קיימת ויחד שינינו אותה כדי שתתאים לנו ולמה שאנחנו אוהבים ורוצים לראות, תיקשרנו דרך המייל ובסה"כ זה היה נוח.
הם תיאמו את כל הלוגיסטיקה: ויזה, טיסות פנים, הזמנת מלונות, ואן עם נהג, מדריך דובר אנגלית כך שלא היה לנו דאגות בנושא.
טיסות הזמנו דרך חברת טורקיש. בתכל'ס זה יוצא כמעט 24 שעות עם העיכובים, הקונקשיין וכל המסביב- אז תבואו מוכנים.

המסלול שלנו היה כזה:

יום 19-20- סייגון

יום 21-22- מקונג דלתא

יום 23- טיסה מסייגון

אמל"ק:

היה מדהים, הנופים מטורפים, האנשים חמים ונחמדים והאוכל טעים!

ממליצים: לעשות שבוע בצפון ולבקר בכפרים המקומיים. לעשות שייט בהאלונג ביי. סדנת בישול עם הון בהוי אן. להיות באי בנה טראנג.

היינו משנים: עושים לפחות יומיים- שלושה מלאים בהאנוי. לא עפנו על הכפרים באיזור סאפה. אין הרבה מה לעשות בסייגון. אם אפשר מבחינת מזג אוויר להתחיל בדרום ולעלות לצפון (שמרשים יותר)

יום 1- נחיתה בהאנוי:

לאחר עיכוב בטיסה נחתנו בערב בהאנוי הסואנת. הסתכלנו מהחלון של הואן ונפעמנו מכמה שהעיר גדולה ומכמות הטוסטוסים העצומה בכביש. הגענו למלון עשינו צ'ק אין וכמובן כיאה למטיילים רעבים לאחר יום טיסה ביקשנו ממיס ג'יאנג שתיקח אותנו למקום עם אוכל טעים. הלכנו בסמטאות והגענו למקום שבחיים לא היינו יושבים לאכול בו על דעת עצמינו, דוכן קטן עם שרפרים קטנים, סבתא ובת שמכינות מרק פו ולא יודעות מילה אחת באנגלית. היה טעים מאוד וחוויה ראשונה מצויינת לויאטנם. למקום קוראים pho ga 26. מומלץ!

יום 2- סיור בעיר האנוי:

קמנו ליום עמוס באטרקציות ומקומות. ליוותה אותנו מדריכה מתוקה שהסבירה הכל בפרטי פרטים וענתה על כל שאלה ששאלנו (חשוב לציין, כל המדריכים בויאטנם צריכים תעודת הסמכה מהמדינה, וכיאה למדינה קומוניסטית הם לא תמיד יוכלו לענות על הכל בדיוק...). ביקרנו במוזוליאום, שם נמצאת הגופה החנוטה של הו צ'י מין, חוויה מעניינת אך קריפית וכולנו יצאנו במבט מעט מבוהל. ביקרנו במקדש הספרות, האוניברסיטה הראשונה בויאטנם, מקום מהמם ביופיו, רגוע, שלו וממש מיוחד. היינו בכלא שבו כלאו את האסירים האמריקאים במלחמה נגד ארצות הברית, הבנים התעניינו והבנות קצת פחות... לאחר מכן ביקרנו בשוק, השוק ענק ומחולק בסמטאות לפי נושאים כמו אוכל, קישוטים לחג, דברים לבית וכו'. השוק הומה ברוכלים וקונים, טעמנו סופגניות מפוצצות בסירופ סוכר וכמובן את הפרי האהוב עלינו במזרח מנגוסטין. אכלנו ארוחת צהריים והמשכנו לבית קפה לשתות קפה ביצה, חוויה מעניינת, חשבנו שזה דומה קצת לטרמיסו, אהבנו לטעום אבל בוא נגיד שאף אחד לא הזמין את זה בהמשך הטיול.
לאחר מכן טיילנו באגם הואן קיאם ובמקדש הצבים שבו עם הסיפור המיוחד, המקדש יפה ושלו.
סיימנו ב"סיור" עם מישהו שמסיע אותך על אופניים, הסיטואציה היתה מצחיקה אבל במבט לאחור ממש לא חובה.
בערב המשכנו להסתובב באיזור העיר העתיקה שמלאה באורות, מסעדות וכמובן אופנועים. מצאנו חנות קפה וטעמנו סוגי פולי קפה שונים (הויאטנמים מאוד אוהבים קפה), עשינו פוט מסאז' בזול, ביקרנו גם ברחוב הרכבת, שבו הרכבת עוברת ממש בצמוד למסעדות ובתי הקפה. צריך לחכות שאחד מבעלי בית הקפה יזמין אותך (זה בסך הכל דיי קל) כל אחד מזמין משהו לשתות בתמורה ובשעות שכתובת באינטרנט אפשר לראות את הרכבת עוברת ממש לידך, שזו חוויה כיפית.

השוק הסואן
מקדש הספרות

יום 3- הוביט לנד

התחלנו בנסיעה מהאנוי לאיזור כפרי שנקרא ההוביט לנד. הנסיעה היתה ארוכה (ומכאן והלאה כל הנסיעות בצפון היו ארוכות מאוד, ממליצים להביא ספר לקרוא, אוזניות, משחקים ולגייס את היכולת שלכם להירדם במכונית). בדרך עצרנו במקום שבו המקומיים עוצרים לאכול ארוחה בדרכים, כמה פחונים עם ערסלים שבהם מגישים מנות פשוטות. אנחנו אכלנו אורז דביק שנצלה בתוך במבוק, היה ממש מעניין לראות אותן מכינות את זה והיה גם טעים. ירדנו למטה מההר והגענו לעמק מדהים ביופיו, מלא באינסוף טרסות אורז וכפרים קטנים וקסומים. רכבנו על אופניים זוגיים בשבילי הכפר, כולם מנופפים לשלום ומחייכים אלינו, וברקע מוזיקת קריוקי שמרמזת שגברי הכפר חוגגים את הגשם (המדריך סיפר לנו שבימים שיש הרבה גשם ואי אפשר לעבוד הגברים חוגגים ושותים). חנינו במפעל אריגה של נשים בעלות מוגבלות, היה מעניין לראות אבל הרגיש קצת כמו חדירה לפרטיות. לאחר מכן הגשם התחזק ונסענו למלון שישנו בו. אקולודג' עם נוף לטרסות האורז.

האוכל בכפרי צפון ויאטנם

יום 4- הוביט לנד

הבוקר באיזור הזה מדהים, את חלק מטרסות האורז מכסים ענני ערפל כאלה והמראה פשוט קסום. היום באנו מוכנים לטייל. התחלנו בהליכה בטרסות האורז והסבר על החקלאות באיזור, איך לכל משפחה יש חלקה משלה וכשהגיע הזמן לקצור כולם באים לעזור. הטרסות הובילו אותנו להר מלא בג'ונגל פראי מלא בבמבוקים מכל הסוגים וצמחים עבותים. ההליכה לא קשה במיוחד למעט חלקים תלולים, מטפים את ההר ויורדים איתו לכפר הסמוך. בכפר שוב כולם מנופפים לשלום ומחייכים, ואנחנו והולכים לשטוף את הרגליים מהבוץ של הג'ונגל אצל מישהי בבית. זה היה מוזר מאוד, אבל במהלך הטיול גילינו כמה הויאטנמים אדיבים ומזמינים. ראינו גם אמא חזירה וחזירזונים קטנים יונקים סביבה. בקיצור, כפר אמיתי ואותנטי. משם המשכנו לרחוץ במפל, כשהגענו גילינו שבגלל הלילה הגשום הנהר סוחף מידי לרחצה אבל הוא עדיין היה יפה. המדריך שלנו ניסה להיכנס ואנחנו נשבעים עד היום שרק בזכות החיקוי הויאטנמי לכפכף-ערס הם מצליחים לא להחליק. אכלנו ארוחת צהריים, ביקרנו בחוות ברווזים חמודה וחזרנו לאקולודג' לנוח ולשחות בבריכה עם הנוף המושלם בעולם.

הליכה בג'ונגל
הבתים הכפר

יום 5- הוביט לנד ומאי צ'או

התחלנו את היום בשיט על רפסודות במבוק בנהר. המדריך סיפר שפעם כך היו מעבירים סחורה מעבר לנהר. ומשם התחלנו בנסיעה צפונה שבמהלכה עצרנו בכל מיני כפרים ומפעלים. מפעל לייצור צ'ופסטיק, למדנו איך להכין נייר מסורתי מבמבוק, ביקרנו בחוות תה ועצרנו במקומות בכביש עם נוף יפה (המדריך נורא רצה שנצטלם בכל מקום). הגענו למלון אחרי נסיעה ארוכה ושיט ב"מעבורת" שמביאה אותך מצד אחד של הנהר לשני.

יום 6- מוק צ'או

התחלנו את היום בהתרגשות גדולה, היום אנחנו הולכים ללכת על הגשר השקוף הארוך בעולם. הגענו למתחם ענק שבימי חופשה כנראה מכיל אלפי ויאטנמים, אבל אנחנו היינו שם דיי לבד. עלינו על הגשר הגבוה והלא כל-כך מפחיד לדעתנו, ראינו מערה ענקית ועשינו מגלשה בהר ואומגה בגשם. אנחנו נהיננו מהמקום ובילינו שם בנעימים. משם המשכנו לכפר של השבט התאילנדי שיש בו חוות תה ענקית (ובאמת חוות התה באיזור משתרכות בהרים עד אין קץ) וטעמנו כל מיני סוגים של תה. מחלק התלהבנו וחלק היה דיי מר ומגעיל. אבל היה נחמד לשבת לשתות תה יחד עם המקומיים. אחרי עוד נסיעה ארוכה הגענו למלון ונחנו לנו בבריכה החמה.

יום 7- איזור ההרים

התחלנו את היום בהליכה ארוכה בכפר מוקף שדות אורז. הכפר מלא בילדים קטנים שהולכים לבית ספר ומתרחצים בנהר ומבוגרים שמייבשים את האורז שזה עתה נקצר על בד פרוס בשבילים. השבילים צרים וכמובן מותאמים בעיקר לנסיעה של אופנוע. הכפר מקסים ואפשר לראות את כולם בשגרת היום-יום שלהם. עברנו ליד מקום שנוחתים בו מצנחי רחיפה וכמובן שהעיניים שלנו נדלקו. המשכנו לטייל בכפר ואכלנו קרטיב מקומי כדי לצנן את החום (לא עזר, הקרטיב בטעם חביב ולא יותר). התחלנו בנסיעה במעלה ההר ועצרנו לתצפית על הכפק שהיינו בו והעמק למטה. התצפית ממש ליד תחנת היציאה של המצנחים ותמר והגר החליטו שהן רוצות לעשות. התחרינו עם הגשם מהר והשתיים יצאו לדרך. הן מספרות שהנוף היה מטורף, בהחלט חוויה שווה. חיכינו להן שיחזרו עם הטוסטוס למעלה לקצה ההר, החזירו אותן בואן בגלל הגשם ופתאום תמר כותבת לנו שהן עשו תאונה. בבהלה רבה מהר לוקחים את המדריך והנהג ונוסעים למיקום שהיא שלחה. רואים שהרכב החליק לתעלה בצד ולא יכול לחזור לנסיעה, אבל הן בסדר. מבוהלים אנחנו ממשיכים להוםסטיי שלנו לערב. ציפינו להתארח בבית של משפחה ויאטנמית אבל גילינו שזאת משפחה שיש לה כמה בקתות. זה לא היה נורא כי המקום היה מקסים. הלכנו לטייל בכפר לבד, הסתכלנו על איך הנשים מכות באורז כדי שהגרעינים ייצאו והן הזמינו אותנו לנסות, בתמורה קנינו מהסבתא צמיד והמשכנו אל הנהר שבו ראינו כמה ילדות משחקות במים ורוחצות את הבגדים. חזרנו אל הבקתות לארוחת ערב טעימה וטעימה של יין אורז, משקה חזק שנוהגים להכין בכפר לבד מאורז.

צניחה במצנח רחיפה
נשים עובדות בשדות האורז

יום 8- איזור ההרים+ סאפה

ביקרנו בשבט הבלאק זאו ובכפר שלהם, כפר חמוד במעלה ההר. משם המשכנו לאיזור שיש בו טרסות בצורת פטל (אנחנו לתומינו חשבנו בהתחלה שבאמת יש פטל...) החלטנו שנלך את הדרך ולא נסע באופנוע והעלייה היתה תלולה מאוד. ההליכה לוותה בנוף יפה וכשתהעייפנו קצת קנינו גויאבה ורודה מדוכן קטן לקצת אנרגיה. טרסות האורז מסודרות ככה שקודוקד הגבוה יש עיגול ואז הן צרות וההפרש ביניהן גבוה. המקום יפה אבל יחסית מאוד מתויר.
משם התחלנו בנסיעה לסאפה, בנסיעה עולים להרים הגבוהים והנוף מתחיל להשתנות לג'ונגלים ומפלים. הגענו למפל יפה שנקרא המפל הכסוף, עלינו במסלול מדרגות קצר אליו והוא היה מאוד מרשים.
הגענו לסאפה אחר הצהריים והסתובבנו בעיר, העיקר שוקקת חיים, מלאה בתיירים, מסעדות, חנויות חיקויים ורוכלים. הקדשנו את הזמן לקנות כל מיני חיקויים של דה נורת פייס נייק ודומיו שהיו ממש זולים, ולאחר שבוע של אוכל ויאטנמי רצינו לאכול קצת אוכל מערבי ואכלנו במסעדה איטלקית חמודה. בערב אכלנו במסעדה טעימה עם אופציות צמחוניות, בבעלות אישה אדיבה שפתחה אותה במיוחד בשבילנו והסבירה לנו על המנות ואיל אוכלים אותן, למסעדה קוראים andee sapa restaurant. בנוסף בערב ישבנו בבר קוקטיילים חמוד באווירת רגאיי שנקרא mary jane ואנחנו ממליצים.

המפל הכסוף

יום 9- סאפה

את היום התחלנו בטיול בכפר טה פין, והאמת שטיפה התאכזבנו. הכפר היה מלוכלך (המדריך הסביר לנו שבדרכ בכפר כל אחד מנקרה את הסביבה שלו, ושראש הכפר אחראי על הנקיון בכפר ועל האכיפה. ושפה הוא לא עושה את זה). ולאורך כל הדרך נצמדו אלינו בנות מהשבטים הקרובים בניסיון למכור לנו את מרכולתם. בסוף זה האיזור הכי מתויר בצפון- וכך הוא מרגיש, הרבה פחות אותנטי. בקיצור, בעינינו אפשר לוותר ולעשות משהו אחר.
משם התחלנו בנסיעה הארוכה בחזרה להאנוי.
בערב הגענו להאנוי ועשינו סיבוב אחרון בעיר העתיקה, ביקרנו בthe note coffee המפורסם והספקנו לטעום עוד כמה מאכלים ויאטנמים.

בית הקפה המופרסם the note coffee

יום 10- שייט בהאלונג ביי

התחלנו בנסיעה מהאנוי להאלונג ביי. בנסיעה עוצרים בחוות פנינים, עצירה שמסתבר כל האוטובוסים עם התיירים עושים בדרך. זה היה מוזר אבל נחמד. לאחר מכן מגיעים ללאונג' כזה, עושים צק אין ומחכים שתבוא לאסוף את כולם סירה מהירה שתגיע לספינה של השייט שחונה עמוק יותר בים. התהליך דיי נוח והמזג אוויר היה חטובתינו והיה שמשי ובהיר. בספינה יש לו"ז עמוס בפעילויות, ואפשר להחליט למה הולכים ולמה לא. אנחנו רצינו לנצל את כל האופציות אז הלכנו להכל. חבריי הצוות עושים קבלת פנים נעימה ובאופן כללי הם היו שירותיים ברמה אחרת (ברמה שכשבאנו לקום מהכסא בארוחה הם הזיזו אותו בשבילנו- אותנו זה קצת הביך אבל גם הצחיק). בצהריים הלכנו לבקר במערה על האי הגדול ביותר, המערה היתה נחמדה והיה כיף לשמוע על אורח החיים באי. אחר הצהריים היתה אופציה לקפוץ למים. בגלל שהיה סחף חזק הטבילה היתה באיזור הספינה. בשעתהשקיעה שתינו קוקטיילים בגג הספינה ולאחר מכן היה שיעור בישול (שבו לימדו אותנו לעשות ספרינג רולס, אנחנו כבר למדנו מספר פעמים גדול לעשות במהלך הטיול) והיה חמוד. לאחר מכן היתה ארוחת ערב מרשימה. לאורך כל השייט עוברים במקומות שונים במפרץ והנוף פשוט עוצר נשימה. ברור איך זה נבחר להיות אחד משבעת פלאי תבל.

יפה גם בשקיעה...

יום 11- שייט בהאלונג ביי+ הגעה להויאן

קמנו לנוף הכי יפה שאפשר מהחלון. אכלנו ארוחת בוקר ואז הגיעה הפעילות שהכי חיכינו לה, שייט בקאנו. מתחלקים לזוגות ויש כשעה וחצי לשוט בכל האיזור בין האיים שמתנוססים מעלה. חוויה מטורפת, והכי מומלצת בכל השייט. פשוט וואו. לאחר מכן יש זמן לנוח (אנחנו בחרנו לנוח בגקוזי), ארוחת בראנץ וצק אאוט. במהלך הצק אאוט מיס ג'יאנג אמרה לנו שבטעות עשו הזמנה לטיסה מהייפונג במקום מהאנוי, היינו במצב רוח טוב אז לא התבאסנו, וטוב שכך. הייפונג הרבה יותר קרובה להאלונג ביי ודורשת פחות נסיעה, הנהג שם אותנו בקניון וככה יצאנו לחקור את הסופר והקניון (שמחיריו דומים למחירים בארץ). היינו המערביים היחידים וכולם הסתכלו וצילמו אותנו, אבל זאת הייתה חוויה נחמדה.
בסוף עלינו על הטיסה ונחתנו בהויאן בשלום. בערב הסתובבנו קצת בשוק לילה וליד מצאנו מסעדה טבעונית עם מאכלים ויאטנמים שהיתה טעימה ברמות וקוראים לה Vvegan ואנחנו ממליצים!

ג'קוזי בלוקשיין היפה בעולם
חותרים בקאייק

יום 12- הויאן

קמנו בבוקר לסדנת בישול עם הון ובעלה (במהלך היום הבנו שזאת סדנה שהולכים אליה הרבה ישראלים, והבנו למה!) התחלנו בסיור בשוק המקומי שבו קנינו את כל מה שאנחנו צריכים בשביל להכין את המנות בסדנה. הון הסבירה לנו על כל ירק ופרי, מה הטעם שלו, למה הוא משמש וגם מה הסגולות הרפואיות שלו. אחרי השוק עושים עצירה בסירות במבוק העגולות, לומדים לדוג דגים בנהר ולתפוס סרטנים. חוויה מצחיקה, המשיטים למדו עברית מהתיירים ושרים בא גדי קטן כל הזמן, בסך הכל מתוייר מאוד אבל גם מהנה. לאחר מכן עוברים לבית של הון ובעלה, שמצויד בכל ציוד בישול שרק צריך. בעלה הוא שף והוא מעביר את הסדנה באנגלית, הון יודעת הרבה עברית כך שהיא מתרגמת אם לא מבינים. מכינים מלא דברים מאפס, כמו את הדף אורז של הספרינג רול (נאם בויאטנמית) ואת הרטבים השונים. זה יום מלא באכילה אז תגיעו רעבים ומוכנים. בכללי אנחנו מאוד ממליצים על הסדנה, גל האוכל היה טעים ברמות, ההסברים על החיים בויאטנם ועל המאכלים מעניינים מאוד והון פשוט מקסימה ואדיבה. חשוב לנו להדגיש שחלקנו במשפחה צמחונים והיא עשתה בשבילנו את כל ההתאמות למנות (אפילו מכינים רוטב דגים צמחוני!) והיא יודעת גם להתאים לאוכל כשר ומגבלות כאלה ואחרות.
את שאר היום העברנו בעיקר ממנוחה מהאוכל, ולקראת הערב יצאנו למצוא מקום שנוכל לתפור בו בגדים בהתאמה אישית. הגענו לba ri tailor, הראנו תמונות ובחרנו את הבד. חשוב לציין שזה לא זול במיוחד (יחסית למזרח) אבל שזאת חוויה כיפית ויוצאים עם מוצר שווה בסוף. קבענו לבוא למדידות למחרת בצהריים, והמשכנו להסתובב קצת בעיר. ליד המלון היה פוט מסאז' אז כמובן שנכנסו, מה שמצחיק תמיד במקומות האלה שבגלל שאנחנו 5 הן מביאות את האמא, הסבתא והשכנה שיבואו לעזור.

סדנת בישול... יצאנו מפוצצים
הכנת דפי אורז מאפס
העיר בלילה

יום 13- הויאן

היום הזה היה יום חופשי לחקור ולעשות מה שנרצה. בחרנו ללכת לכל המקדשים שנמצאים בעיקר העתיקה, ויש הרבה מהם. לחלקם היינו צריכים לקנות כרטיס משותף (ילדים לא צריכים) בעלות של כ30 שח לכרטיס. המקדשים עתיקים ויפים, כל אחד מהמם מספר סיפור אחר והאווירה בהם כל כך שלווה. אנחנו ביקרנו בHainan assembly hall, guan di temple, hoi quan phuoc kien, Cantonese Assembly hall ,phac hat pagoda ועוד כל מיני מקדשים שראינו בדרך. אנחנו נהננו להסתובב בעיקר העתיקה ולגלות כל פעם משהו חדש.
בצהריים הלכנו לתופרת למדוד את הבגדים ולעשות תיקונים אם צריך, אמרו לנו לחזור תוך שעתיים שהכל יהיה מוכן לאסוף את הכל וכולנו אהבנו ממש את מה שיצא! בינתיים מצאנו מקום ויאטנמי חמוד לאכול בו וקנינו כל מיני פיצ'פקס בדוכנים בדרך. ביום זה היה ערב יום כיפור שבו אבא בנצי צם, כך שחזרנו לחדר לנוח קצת. בערב יצאנו האחים לאכול במסעדת המבורגרים חמודה שנקראת la burger, האוכל היה טעים והבעלים אדיבים, כך שיצאנו מרוצים.

אחד המקדשים היפים בעיר
קרטיבים מצחיקים בשוק

יום 14- הויאן

היום היינו רק האחים, אבא צם בחדר ואנחנו יצאנו לטייל בעיר. היום היה היום הכי גשום בטיול (והיחיד שממש נרטבנו בו) כך שהצטיידנו במטריות מהמלון. התחלנו את הבוקר מאוחר כיאה לטינאייג'רים, והלכנו לאכול במקום מוכר שנקרא buttercup שיש בו ארוחות בוקר שוות. היה טעים וכיף. לאחר מכן החלטנו להיות אמיצים ומכיוון שהבנות היו צריכות לחדש את הלק ג'ל חשבנו שיהיה נחמד לעשות את זה כאן, ויצאנו בהליכה ארוכה לחלק לא מתוייר של העיר. היה מאוד נחמד לראות את הויאטנמים בעיר בשגרת היוםיום שלהם, אבל בכללי למי שרוצה היינו ממליצות לעשות לק ג'ל בהאנוי/סייגון שם יש יותר מבחר. לאחר מכן חזרנו לעיר העתיקה וחיפשנו כל מיני מתנות לחברים והמשפחה בבית, וגם נהיינו אלופים בלהתמקח ככה שזה היה יותר כיף. הגשם ממש התחזק אז רצנו מהר למלון. במלון גילינו שכל הבגדים שלנו פשוט סחוטים ממים, אז החלפנו מהר ונכנסו להתקלח ולנוח עד הערב. בערב הבאנו לאבא מנגוסטין לשבירת הצום, והלכנו לחפש מקום לאכול. אנחנו רצינו ללכת שוב למסעדה הטבעונית (Vvegan) הטעימה שאכלנו בה ולנסות עוד מנות אותנטיות בגרסה הצמחונית, אבל לאורי קצת נמאס אז מצאנו במקרה מסעדה יפנית שנקראת hien sushi ואכלנו בה קודם. התפלאנו למצוא מקום עם תחושה יפנית אמיתית, אוכל טעים ומדויק ובעלים אדיבים ומפנקים.

מגוסטין- הפרי הכי טעים במזרח

יום 15- דאלאת

התחלנו את הבוקר מוקדם בטיסה לדאלאת.
כשהגענו לדאלאת קיבל את פנינו מדריך חמוד שהתחיל להסביר לנו על העיר הלא כל-כך גדולה הזאת. אכלנו באן מי עם ביצה (הגרסה הצמחונית היחידה) בדרך והמשכנו לראות חוות פטריות, את תחנת הרכבת הישנה שבנו הצרפתים, מפל יפה בשם datanla שהגענו אליו ב alpine coster, אגם מקסים, ומקדש ומרכז מדיטציה שליו מאוד, האיזור הרגיש ממש כמו בהרים באירופה. לאחר מכן ביקרנו בcrazy house, בית משוגע שבנתה אותו ארכיטקטורית מוכשרת. בהמשך ביקרנו גם בפגודת הדרקון, פגודה מטורפת ומלאה בפרטים קטנים מחרסינות שבורות, אחת הפגודות היפות שראינו. בערב הגענו למלון ומשם יצאנו גם לאכול באחת המסעדות באיזור.

פגודת הדרקון- פגודה מלאה בפרטים קטנים ויפים

יום 16- דאלאת

היום עשינו סנפלינג מפלים. הגענו לdatanla ושגם חיכו לנו שני מדריכי סנפלינג, היו שם המון קבוצות (אלינו הצטרפו עוד זוג ישראלי) וכולם התאמנו על קיר לראות איך אמורים לעשות את הסנפלינג. הסנפלינג כולל 6 עצירות שבהן מפל יבש, מפל עם אומגה, מגלשת אבן, קפיצה מגובה 7 מטר, מפל בגובה 25 מטר ומפל שנקרא המכבסה. אנחנו לא היינו מוכנים לזה אבל זה מסלול אקסטרימי מאוד, כך שהוא באמת לא מיועד לכולם, ומתאים יותר למשפחות עם ילדים גדולים ואמיצים. אנחנו עשינו את כל המפלים מלבד שירי ותמר שלא עשו את המפל האחרון. הטיול ארוך ונגמר באיזור השעה שלוש אחר הצהריים. למרות שפחדנו מחלק מהדברים, נהיננו מאוד מהמסלול, המדריכים דאגו להסביר ולכוון אותנו בהכל והייתה חוויה מאתגרת וכיפית.
סיימנו את המסלול ומשם המשכנו בנסיעה ארוכה אל עבר נה טראנג והאי. הגענו למעבורת לאי בשעה מאוחרת אבל יש מעבורת כל חצי שעה בכל שעות היממה כך שמפלס הדאגה שלנו ירד. עשינו צ'ק אין שגילינו שכולל את זה שנעשה זיהוי לפנים שלנו וכל החוויה הרגישה לנו קצת מכוכב אחר. הגענו לוילה שלנו במלון ומיד הזמנו אוכל בשירות חדרים והלכנו לישון אחרי היום המעייף.

הצוות שלנו לסנפלינג
מפל משוגע בגובה 25 מטר...

יום 17- האי נה טראנג

אתמול הגענו ממש מותשים, אז היום התחלנו להבין קצת מה הולך סביבנו. בעצם זה אי מול העיר נה טראנג שכל הריזורטים בו שייכים לחברה אחת, יש באי פארק מים גדול, פארק שעשועים, גן חיות, גן פרחים רחב ידיים והכל בבעלות אותה החברה, קצת כמו דיסני לנד. אפשר להגיע לפארקים גם בלי לישון בריזורטים שעל החוף, אבל לדעתינו זה יותר נוח (ויפה) לישון באי, במיוחד שיש מעבורת נוחה לעיר כל הזמן אם תרצו משהו משם. אפשר לאכול רק מה שיש על האי, יש מסעדה לכל מלון ויש עוד 2-3 מסעדות גדולות אחרות, ובפארקים יש מסעדות ג'אנק פוד מכל הסוגים וקצת מסעדות ויאטנמיות.
קמנו בבוקר לנוף יפהפה של החוף והים והלכנו לארוחת בוקר הכי מפנקת שהיינו בה. לאחר מכן לקחנו שאטל אל הפארקים ובילינו כל היום בפארק מים שהיו בו פשוט מלא מלא מגלשות לכל הגילאים. הפארק שעשועים היה לילדים קצת יותר קטנים, מה שלא מנע מאיתנו להינות ממנו וכמובן לעלות גם על הגלגל הענק שאפשר לראות ממנו הכל.
*חשוב לציין שהפארק באמת מתאים לילדים קטנים יותר והם יהנו בו יותר, ושאנחנו הגענו לא בעונה ולכן הפארק היה כמעט ריק ובלי תורים! מה ששיפר לנו מאוד את החוויה.*
חזרנו אחה"צ מותשים והחלטנו שבגלל שאין הרבה אופציות למקומות עם אוכל צמחוני באי נשוט לנה טראנג. בילינו בשוק לילה התיירותי, ומצאנו שוב מסעדה יפנית טעימה בשם Nhà hàng Kiwami 2 שאהבנו מאוד. היה כיף לעשות גיחה לעיר והיא נראית שוקקת חיים.

תמונה עם צוות הווי ובידור וינוונדרס

יום 18- האי נה טראנג

קמנו לעוד בוקר יפה (למרות התחזיות על גשם), והתחלנו את היום שוב בפארק המים. הבנות קצת מיצו את העניין וחזרו לנוח בחוף אל מול הנוף המדהים, והבנים המשיכו לכבוש עוד מתקנים חדשים. בצהריים נפגשנו כולנו בבריכה של המלון לשתות קוקטייל ולהינות מהשקט. בערב אבא שט לעיר לקחת כביסה ששמנו ביום קודם (המחירים במלונות לכביסה מופקעים) ואנחנו הלכנו להינות עוד קצת מהמתקנים בפארק השעשועים, ועשינו מליון סיבובים כי היינו דיי לבד. בשעה 7 בערב היה מופע מזרקות והלכנו כולנו לראות אותו, המופע היה נחמד, ראינו יפים יותר אבל בסך הכל נהנינו. קינחנו בארוחת ערב במלון, שהיה בה באמת שפע ענק, ולמי שלא צמחוני כנראה הייתה שווה את המחיר היקר, אבל בסך הכל היה טעים ובכל זאת שהינו בריזורט יוקרתי.

החוף המהמם במלון

יום 19- סייגון

קמנו מוקדם בבוקר לטיסה לעיר סייגון, העיר הגדולה בדרום. משדה התעופה אסף אותנו מדריך למנהרות קו צ'י. סוג של מיצג שמציג את המנהרות שבהם לחמו הצבא הקומניסטי של ויאטנם כנגד האמריקאים והמלכודות שהטמינו להם. המנהרות צרות מאוד וקשה להאמין שהם הצליחו להיכנס בהן, והמלכודות מפחידות למרות שרובן עשויות מבמבוק. בסך הכל מעניין ללמוד על המלחמה והויאטנמים מאוד גאים שניצחו 3 מלחמות נגד מעצמות גדולות (יפן, צרפת וארצות הברית). למדנו במהלך הטיול שלכל אחד מהויאטנמים דעה שונה על המלחמה, בהתאם למה שהמשפחה שלו חוותה.
משם נסענו אל המלון והעיר עצמה, הגענו גוועים ברעב ורצינו אוכל שהוא לא ויאטנמי, ומצאנו מסעדה מקסיקנית-טקסנית עם אוכל ענק ומפוצץ שהיה טעים מאוד, למסעדה קוראים la fiesta. בדרך גם ראינו מקדש הינדו יפה mariamman, וביקרנו בשוק התיירותי (שתוכלו למצוא בו כל מתנה שתרצו להביא לארץ) ben thanh.
בערב המשכנו להסתובב בעיר, הגענו לאחד הרחובות הראשיים שיש בו מדרחוב, שתינו קפה בבניין בתי הקפה ונהיננו מהמופעים וההמולה ברחוב.

לומדים איך להיכנס למנהרה

יום 20- סייגון

את היום הזה הקדשנו בשביל לראות את הטרקציות המרכזיות בעיר. ראינו את הפסל של הו צ'י מין, people's committee, את סניף הדואר המרכזי בעיצוב האירופאי צרפתי, את קתדרלת נוטרדאם, עברנו ברחוב הספרים שמלא בחנויות קטנות של ספרים. מצאנו בית קפה היפסטרי לשבת בו, והחלטנו שנרחיק לכת בהליכה עד לפגודה של ג'ייד הקיסר. הפגודה הייתה יפה אך לא בהכרח שווה את ההליכה הארוכה מהמרכז. בדרך חזור תפס אותנו גשם אז תפסנו מונית לקניון the new playground שיש בו הרבה חנויות בינלאומיות, כרגיל המחיר היה דומה לארץ למעט כל מיני הנחות לסוף העונה.
עשינו מנוחת צהריים במלון ובערב יצאנו לרחוב bui vien שמלא במסיבות ובברים. בכל מקום יבואו אליך עם תפריט וינסו שתשב (חלק אפילו ילכו אחריך ברחוב) ובהרבה מהמקומות יש רקדניות על במות קטנות בחוץ ומוזיקה חזקה מאוד. לא המקום הכי סימפטי למשפחות, אבל הגענו בשעה יחסית מוקדמת וכן היה נחמד לראות ולחוות קצת את התרבות הזאת. מצאנו מסעדת פו מקומית באיזור והתיישבנו שם, יש לנו מקום בלב למרק הפו הויאטנמי. משם התחלנו בהליכה למלון במטרה למצוא מקום שיש בו קינוח, ולהפתעתינו גילינו שכנראה לויאטנמים אין קרייבינג לקינוח בסוף הארוחה וקינוח לא היה בנמצא, אבל כן יש מליון מקומות שמוכרים בהם משקה בובה.

עוד קצת מרק פו

יום 21- מקונג דלתא

התחלנו את היום בנסיעה לאיזור המקונג דלתא, איזור בו שפך נהר הדונג הגדול מתחבר עם הים.
לקחנו סירה על המלון בקתות בהן נישן הנחנו את הדברים ובצהריים חיכה לנו סיור אופניים מודרך באי טאן פונג שנוצר מכל השפכים הקטנים אל הים. הכפרים יפים וצנועים, לכל אחד גדל בחצר עץ דוריאן או ג'ק פרוט ענק, ולהרבה מהבצים יש סירה בצמוד במקום מכונית. עברנו בין האיים בעזרת מעבורת מקומית שמעבירה את כל האופנועים והמכוניות. ראינו מישהי שמכינה מקרמה מעלי בננה, את הגגות לבית שמכינים מעלי קוקוס המים וגם איך מכינים ערסל מהעלים. אחר הצהריים שתינו קוקטייל על שפת הבריכה והזהירו אותנו שבגלל העונה הגשומה והגאות הגבוהה בירח מלא תהיה הצפה בשבילים, לא ציפינו לזה אבל בערב כשהלכנו לסנדת הבישול (שבה למדנו שוב, איך לא, להכין ספרינג רולס) היינו צריכים לשים את הכפכפים של המלון ולקפל את המכנסיים כי המים היו גבוהים.

לומדים להכין צמיד מעלי בננה

יום 22- מקונג דלתא+ חזרה לסייגון

התחלנו את היום בסיור שייט בסירת משוטים קטנה שהשיטה אישה מבוגרת בין הבתים של האנשים, היה רגוע ונחמד. לאחר מכן לקחנו את הסירה הגדולה יותר של המלון ושטנו לשוק הצף. המדריך הסביר לנו שכבר הרבה זמן אין באמת שוק צף כי המדינה לא מנסה לשמר את זה וזה נהיה קשה יותר ואנשים בעיקר קונים כבר בסופר. אבל זכינו לשתות מיץ קוקוס מהקוקוס עצמו ולראות איזה הבדל בין השפל לגאות יש בבתים שעל שפת הנהר שנמצאים על עמודים. משם המשכנו לראות איך עושים כל מיני דברים מקומיים, כמו פופוקרן אורז, יין אורז (ויין אורז עם נחש או עקרב), דפי אורז, ממתקי קוקוס, דבש מקומי ועוד כל מיני דברים מעניינים ונחמדים. משם חזרנו למלון, לקחנו את הדברים ונסענו חזרה לסייגון.
הסתובבנו עוד קצת בעיר, הלכנו לפארק tao dan שהיו בו בעיקר מקומיים, מישהו ראה אותנו מסתכלים ולימד אותנו משחק שהם אוהבים לשחק בויאטנם, כמו פוציוולי רק עם כדור נוצה כזה, ובכללי הפארק חמוד עם המולה מהעיר הסואנת. טעמנו שוקולדים בטעמים שונים מחנות שוקולד מקומית בשם alluvia, עלינו לתצפית בבניין הbitexco ונהינינו לראות את העיר מלמעלה ולאחר מכן הלכנו לשתות בירה במבשלה מקומית בשם pasteur street brewing co, טעמנו את הבירות ויש להם בירות מעולות ונשנושים טעימים בצד. סיימנו את היום עייפים אך מרוצים.

יין נחשים... יאמי... (אחנו לא העזנו לטעום)
סייגון בלילה ומלמעלה

יום 23- סייגון וטיסה הביתה.

התחלנו את היום בלעשות צ'ק אאוט מהמלון, הטיסה שלנו היתה רק לקראת הערב אז השארנו שם את המזוודות והלכנו להינות עוד קצת מהעיר. בשלב הזה עשינו כל אטרקציה ששמענו עליה, אז בעיקר נחנו ושוטטנו ברחובות. נורא רצינו ללכת לשיעור טאי צ'י אבל לא מצאנו, זאת נראית חוויה מעניינת אז אם יש לכם הזדמנות נראה שווה לעשות. שתינו בבתי קפה חמודים, אכלנו בפעם האחרונה אוכל ויאטנמי במסעדה טבעונית ממש טעימה בשם bon's vegan שהיה בה גם באן מי וגם מרק עם אטריות ממש טעימים. עשינו פוט מסאז' לסיום וקנינו אוכל טייקאווי שיהיה לנו לאכול לפני הטיסה הארוכה הביתה...

לסיכום,

ויאטנם מדהימה, מלאה בכפרים פשוטים, שדות אורז רחבים, מאכלים טעימים ואנשים מקסימים.

אנחנו ממליצים עליה מאוד לכל מי שרוצה לחוות את המזרח, והיא בסך הכל נוחה למשפחות. אם רוצים לעשות גם את הצפון וגם את הדרום זה טיול ארוך, מומלץ לדעתנו לעשות לפחות 21 ימים כי באמת שיש המון מה לראות.

כל האנשים שפגשנו היו נחמדים, שאלו על ישראל בפליאה והתלהבו שאנחנו ממדינה שיש פה כל כך הרבה פיתוח וחדשנות (ויאטנם עוד מדינה מתפתחת). הרגשנו מאוד בטוחים ברחובות, לפי מה שהבנו מהמדריכים שהיו לנו אין כמעט פשיעה בויאטנם, והם המליצו בנושא הזה בעיקר בערים במקומות הומי אדם לשמור את הדברים בצמוד אלינו, אנחנו גם לא חווינו את זה שם. כולם היו מאוד אדיבים ומתחשבים, גם כשאורי רצה לאכול בעיקר שניצל הם הכינו במיוחד בשבילו ועזרו לנו באמת בכל מה שצריך.

אנחנו טסנו בתקופת החגים, לא התקופה הכי אידיאלית מבחינת מזג האוויר אבל בסך הכל היה לנו מזל ולא היו לנו מלבד יום אחד ימי גשם מלאים, והם רגילים וערוכים לטפטופים במהלך היום כך שזה באמת לא מפריע לטיול. בנוסף זה היה ייתרון כי זאת לא התקופה התיירותית אצלם, כך שהרבה מהאטרקציות היו ריקות ובלי תורים.

מבחינת כסף משלמים על הכל (מלבד מלונות וטיסות) במזומן! תהיו ערוכים לכך מראש. אפשר להמיר כסף מדולר/יורו במקומות של תכשיטים ובסוכניות נסיעות בערים הגדולות, תבדקו איפה השער המרה הכי טוב. אפשר גם להוציא מכספומט, יש כספומטים בלי עמלה. בכפרים אין ממש איפה להמיר או להוציא כסף, אז קחו בחשבון לפני שאתם יוצאים אליהם. והכי חשוב שתמיד יהיה מזומן עליכם, תבדקו באינטרנט כמה צריך לכל יום/כמה עולה ארוחה ממוצעת ולכו לפי זה, לנו זה עבד.

מבחינת הטיול היינו אולי מוסיפים יום להאנוי, שלא יצא לנו ממש לחוות אותה לבד. הכפרים ליד סאפה היו מאוד מתויירים ופחות יפים משאר הכפרים שראינו בטיול, ולדעתינו קצת מיותרים. מי שיש לו אופציה להתחיל בדרום זה יותר מומלץ כי הוא פחות מרשים מהצפון לטעמינו, אבל זה לא סוף העולם. שאר המקומות והדברים היו בעיניינו בול! קראנו במקומות שאולי עדיף לוותר על השייט בהאלונג ביי, בעינינו זה היה שווה כל שקל ופשוט חוויה מדהימה. כנ"ל למי שרוצה לעשות מנוחה באי טרופי בנה טראנג או מי שיש לו ילדים ומחפש אטרקציות בשבילם.

תהיו ערוכים לכמות בגדים לפי הכביסות שצריך לעשות, לוקח להם בדרך כלל יום לעשות את הכביסה והכביסה במלונות מאוד יקרה ככה שצריך למצוא מקום ברחוב (בכפרים לא תמיד יש).

האוכל הויאטנמי יכול להימאס קצת במהלך הטיול, בכפרים אוכלים רק אותו, והם עושים אותו מצוין, אבל ממליצים למי שמתקשה לעשות הפוגות של אוכל מערבי בערים הגדולות שבהן יש באמת הכל.

זה המלונות שהיינו בהם ואנחנו ממליצים:

tirant hotel- hanoi

Puluong Natura- hobbit land

Mucangchai Ecolodge- homestay Mu Cang Chai

orchird cruise- halong bay

bel marina resort- hoi an

saigon dalat hotel- dalat

vinepearl sealink- nha trang

mekong lodge- mekong

Au Lac Charner- saigon

מאחלים לכם חופשה נעימה :)

תמונת הפרופיל של שירי גלילי

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

לפני שעה
מטיילים בתאילנד? צפי לגשמי מונסון ומזג אוויר סוער בשבוע הקרוב לאייטם המלא
מטיילים בתאילנד? צפי לגשמי מונסון ומזג אוויר סוער בשבוע הקרוב
אחרי 30 שנה: יורוסטאר בדרך לאבד את המונופול על הרכבות מלונדון לאירופה לאייטם המלא
אחרי 30 שנה: יורוסטאר בדרך לאבד את המונופול על הרכבות מלונדון לאירופה
פחות מ-60 אירו ליום: זו העיר שנבחרה לזולה ביותר לחופשה באירופה לאייטם המלא
פחות מ-60 אירו ליום: זו העיר שנבחרה לזולה ביותר לחופשה באירופה
יש לכם 24 שעות: מבצע על טיסות בספטמבר, כולל תקופת החגים לאייטם המלא
יש לכם 24 שעות: מבצע על טיסות בספטמבר, כולל תקופת החגים
לקראת החגים: דלתא איירליינס תחדש את הטיסות מנתב"ג לניו יורק לאייטם המלא
לקראת החגים: דלתא איירליינס תחדש את הטיסות מנתב"ג לניו יורק
לא איטליה ולא מונטנגרו: מצאנו את אחד האזורים הכי יפים לחופשה עם ילדים לאייטם המלא
לא איטליה ולא מונטנגרו: מצאנו את אחד האזורים הכי יפים לחופשה עם ילדים
מי עקפה את ברלין 20 הערים הטובות בעולם לחיי לילה בשנת 2026 לאייטם המלא
מי עקפה את ברלין 20 הערים הטובות בעולם לחיי לילה בשנת 2026
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות לאייטם המלא
שוברים את הצלחת: חברת התעופה היוונית מציעה עד 50% הנחה על טיסות
תפסיקו לגלול: זאת העיר האירופית המרהיבה שהוכתרה ליעד הטוב בעולם לחופשה בלי מסכים לאייטם המלא
לא רק פוזיטנו: 5 עיירות חוף באיטליה שמגיעה להן הרבה יותר תשומת לב לאייטם המלא
לא רק פוזיטנו: 5 עיירות חוף באיטליה שמגיעה להן הרבה יותר תשומת לב