טיול פרטי לקובה – מזרח למערב 17 יום
אנחנו זוג בשנות ה 70 שלנו. בגלל מגבלות גופניות לא יכולנו לקחת טיול מאורגן לקובה והעדפנו לקחת טיול פרטי. לאחר סקר שוק, התקשרנו לאמסלם נסיעות ויצרנו קשר עם מדריך טיולים (יואל עטרי). יואל קישר אותנו למדריך (לא רשמי) בשם לואיס אורלנדו בקובה. לואיס התגלה כבחור חם, ידידותי היודע להסתדר בנבכי הבירוקרטיה הקובנית. צירפתי את שמו וכתובתו בסוף הכתבה.
טסנו ישירות לסנטיאגו דה קובה (מזרח) עם חברת התעופה קובנה (לא מומלץ). שם פגש אותנו לואיס עם רכב שכור וליווה אותנו בכל הטיול.
הטיול שלנו החל בסנטיאגו דה קובה, דרך גוואנטנמו לברקואה. משם המשכנו למרכז ומערב קובה (טרינידד, וינאלס, הוואנה, וארדרו) ברכב עם מרחק מצטבר של כ 2000 קילומטר.
כללית, קובה ארץ ענייה מאד (עדיין תחת משטר קומוניסטי של האחים קסטרו) אולם עם אנשים ידידותיים להפליא, צבעונית מאד. מומלץ.
תקשורת אינטרנט מוגבלת לכיכרות ערים (עם כרטיסי חיוג !), למעט ואראדרו שאיננה קובה !
לו היינו צריכים לתכנן את הטיול מחדש היינו מותרים על מזרח קובה או לחילופין אחרי ברקואה, היינו טסים להוואנה ומטיילים בעיקר במערב (הוואנה, ואראדרו, וינאלס וטרינידד). מרכז קובה מרחקים ארוכים ומשעממים, למעט נקודות הישוב השונות הדומים זה לזה.
השהיה בקאזות בעייתית לזוג מבוגר כמונו. מתאים לצעירים. לא ממליץ למשפחות עם ילדים.
הביקור בהוואנה היה מדהים, במיוחד העיר העתיקה. לצערנו נפלנו על הביקור של אובמה ונאלצנו לפנות את המלון שלנו (מליה) לטובתו ולהתאכסן בקאזות במיראמר (רובע יוקרה בהוואנה). חוויה לא מרנינה במיוחד.
בהוואנה שהינו 3 ימים ובוארדרו יומיים. כפי שאמרנו זאת אינה קובה. מלונות מדהימים של הכל כלול (במקרה שלנו מליה), אינטרנט חופשי, חופי ים מדהימים. מומלץ. יש הרבה קנדים שנוסעים לשם (כמו ישראלים לאנטליה).
יש שני סוגי מטבעות בקובה פזו מקומי שמיועד לקובנים ופזו בינלאומי לתיירים (יחס 1:25) ולכן יש להזהר.
עוד טיפים אשמח למסור דרך המייל.
ובסוף לא אשכח את לואיס. כאשר טיסת קובנה התעכבה ב 6 שעות חזרה למדריד, לואיס אירח אותנו בביתו לאחורת ערב עם משפחתו העניפה (אשה, 2 ילדים, חמותו וגיסתו). היה מדהים ואותנטי. הילדים התקשו להפרד מאיתנו ובמיוחד מהטאבלטים שלנו והמשחקים. ילדים הם אותו דבר בכל העולם.
פרטי ההתקשרות איתו ישירות הם Mail: [email protected] Mobile: (+53) 58 31 05 13
או דרך יואל עטרי בארץ שעובד אתו צמודות.