רק שבועיים מתוך הטיול שלנו שהינו בארה"ב, אבל אלו היו שבועיים מאוד עמוסים וממצים שכללו שני פארקים נפלאים: ילוסטון ופארק גליישר. האזור שונה מאוד מהפארקים ברוקיז בהם טיילנו בהמשך.
******
הקדמה:
הטיול שלנו נערך בחודשים אוגוסט - ספטמבר 2019 במשך 7 שבועות.
פירוט המסלול: סיאטל - ילוסטון - פארק Glaciar (בצד האמריקאי) - קלגרי - באנף - ג'ספר- יוהו - קלונה - ויסלר - ונקובר - האי ונקובר - סיאטל
חילקתי את הבלוג לכמה חלקים:
חלק ראשון תכנון הטיול - איך לתכנן את הטיול, טיפים לבניית תקציב ולתכנון המסלול.
חלק שני - צפון מערב ארה"ב, בדרך לפארק ילוסטון: סיאטל, קור ד'אלן ומיזולה.
חלק שלישי - צפון מערב ארה"ב, פארק ילוסטון ופארק גליישר'
חלק רביעי - הרוקיז הקנדיים: קלגרי והפארקים: באנף, יוהו וג'ספר
חלק חמישי - בין הרוקיז לונקובר: קלונה, ויסלר וסקוואמיש
החלק הזה עוסק בפארקים ילוסטון וגליישר בצפון מערב ארה"ב
******
ילוסטון
רקע על הפארק:
פארק שנפרש על כ 8,000 קמ"ר, כשליש מגודלה של מדינת ישראל ומאופיין בתופעות גאותרמיות נדירות. הפארק למעשה יושב על מכתש שיצרה התפרצות הר הגעש הגדול ביותר בעולם, לפני 640,000 שנים, ומאז האזור ידוע כאזור בעל פעילות וולקניות קבועה, אך ללא חשש להתפרצות דומה.
מחצית מכמות הגייזרים בעולם נמצאת בפארק ילוסטון (כ 500 גייזרים), ובנוסף הפארק משופע בבריכות גיאותרמיות צבעוניות, מעיינות חמים, בריכות בוץ מבעבע, מפלים ועוד.
בילוסטון חיים מגוון של בעלי חיים אופיינים לאזור, כולל דובים חומים ודובי גריזלי, ביזוני ענק, Elc (סוג של אייל שמגיע למשקל חצי טון ובעל קרניים עצומות) ועוד.
אפשר להיתקל בחיות האלו בטיול בילוסטון, ונדרשים אמצעי בטיחות מולם, כגון ספריי דובים ושמירה על מרחק.
כמו כן מומלץ במסלולים היותר צדדיים ואלו שעוברים בתוך היער לטייל בקבוצה של 3 או יותר, מחשש מדובים. אנחנו לא פגשנו דובים (לצערנו) בילוסטון, אבל היו בשנים האחרונות מספר מקרים של תקיפות מטיילים (נדיר יחסית).
בפארק ילוסטון 500 קמ"ר של כבישים ומעל 1,500 מסלולי הליכה, חלקם למיטיבי לכת ועד מסלולים מותאמים לנכים.
מומלץ בכל יום להתמקד באזור אחר של הפארק ולעשות באותו אזור 2-3 מסלולים כמו גם לעצור באטרקציות שונות בדרך.
5 ימים יספיקו לכם לכסות את חמשת האזורים העיקריים בילוסטון , אך אין בעיה לשהות בפארק גם כפול מזה, כאמור - יש שפע של מסלולי טיול וגם בעשרה ביקורים בילוסטון לא תספיקו לעשות את כולם.
טיפים לגבי תכנון הטיול בילוסטון
הפארק בנוי בצורת האות 8 עם כניסות במזרח, במערב, בדרום ובצפון. מומלץ לחלק את הלינה שלכם לכמה אזורים כדי לא להתחיל את הבוקר בנסיעה ארוכה.
למפת הפארק, לאתר הפארק ולמידע כללי על ילוסטון באתר למטייל.
כשתגיעו לאחת הכניסות לפארק תדרשו לרכוש אישור כניסה בעלות של 35$ לרכב למשך שבוע. אם בכוונתכם לבקר בשלושה פארקים בארה"ב או יותר משתלם לעשות פס שנתי, בעלות של 80$ למספר פארקים בארה"ב.
אם יש לכם 5 ימים מומלץ לחלק באופן הבא:
שני לילות באזור Madison או Norris, שני לילות באזור Bridge Bay או Lake Village ולילה נוסף באזור Tower Roosevelt או Mammoth.
יש כמובן אפשרות לישון במלונות באזור או בבונגלוס, אנחנו ישנו במתחמי קמפינג.
אתרי הקמפינג בילוסטון מאוד נוחים ומסודרים, אתם מקבלים שטח משלכם שכולל שולחן פיקניק, בור למדורה, חניה מסודרת ובחלק מהמתחמים גם ארגז נגד דובים לאכסון אוכל וציוד.
יש מספיק שירותים המתוחזקים היטב ונקיים ומקום מסודר להצטיידות במי שתיה ולשטיפת הכלים.
ברוב מתחמי הקמפינג אין מקלחות, בכמה מהם יש מקלחות בתשלום וגם שירותי כביסה. אנחנו הסתדרנו עם רחצה באגם ולא השתמשנו במקלחות האלו.
באתרי הקמפינג בהם שהינו הייתה חנות להצטיידות במוצרים בסיסיים ובקרח. מומלץ כמובן לרכוש את רוב הציוד והאוכל מחוץ לילוסטון - כי המחירים בתוך הפארק מופקעים.
ברוב האתרים ניתן להגיע על בסיס מקום פנוי, אבל אני ממליצה להזמין מראש. זה לא עולה יותר ונותן לכם שקט בראש. אם אתם מגיעים בעונת השיא יוני-אוגוסט, אתרי הקמפינג מפוצצים ויכול להיות שתתקשו למצוא מקומות פנויים.
אני לא הצלחתי להזמין דרך האתר הרשמי של הפארק ובסוף מצאתי שהכי נוח להתקשר למרכז ההזמנות של ילוסטון 307-344-7381, השירות היה אדיב מאוד ותוך דקות ספורות ביצעתי את ההזמנה :-)
אנחנו הגענו מסיאטל והמשכנו לפארק גליישר כך שנכנסנו לפארק מהכניסה המערבית (באזור Madison) ויצאנו מהכניסה הצפונית (ליד Mammoth)
המסלול שלנו:
יום ראשון : אזור Madison ו - Norris
אנחנו ישנו 2 לילות בקמפינג Madison (מומלץ)
ועשינו את מסלול אגן נוריס. *Norris Geyser Basin*
מסלול מעגלי נוח ומסודר שמתאים גם לעגלות באורך של כ 3.5 ק"מ. במסלול המון גיזרים, בריכות גיאותרמיות ומעינות חמים פעילים ומפעפעים הצבועים במגוון צבעים.
אגב, גם בלי לעשות מסלולים ובלי להפעיל מערכת ניווט, מספיק לנסוע בכבישי ילוסטון ולראות בכל מקום התפרצויות גיזרים ומפלים. לאורך הכביש יש מפרצי עצירה רבים, שמאפשרים לכם לעצור ולצפות בפלאי הטבע האלו, כמו גם בחיות הפארק המסתובבות חופשי. אנחנו ראינו הרבה ביזונים, איילים וסנאים שאינם פוחדים מבני אדם והתקרבו עד מטרים ספורים מאיתנו.
יום שני: Old Faithful
זה הגייזר המפורסם ביותר בפארק, המתפרץ כל כשעה וחצי למשך 3-4 דקות, ובמהלך ההתפרצות הזרם שלו עולה לגובה של כ 30-40 מטרים. בתחנת המידע מעודכן בכל רגע מתי מתוכננת ההתפרצות הקרובה, בדיוק של +-10 דקות.
מומלץ להגיע כמה דקות לפני ההתפרצות הצפויה כדי לתפוס מקום טוב לצפות ולצלם (ככל שמועד ההתפרצות מתקרב האזור מתמלא באלפי מטיילים).
כחצי שעה לפני מועד ההתפרצות וכחמש דקות אחריה מוקרן סרט במרכז המידע באורך 15 דקות המספר על הפארק ותופעות הטבע הייחודיות בו.
בנוסף יוצאים מה Old Faithfull מספר מסלולי הליכה, אנחנו בחרנו במסלול מעגלי שכולל עוד מספר גייזרים גדולים, שגם אותם יודעים במרכז המבקרים לצפות מתי יתפרצו (ברמת דיוק נמוכה יותר, סביב 40-+ דקות דיוק), ובתכנון נכון של הטיול הצלחנו לצפות ביום אחד בהתפרצויות של 4 גיזרים גדולים, כולל ה -
Old Faithfull, Daisy geyser,
Grand geyser, Grotto geyser
למרות שהמפורסם ביותר הוא ה - Old Faithfull, ה - Grand Geyser גבוה ומרשים יותר וגם מתפרץ למשך זמן ארוך יותר, והיפה ביותר מהגייזרים הוא Grotto Geyser בעל התצורה הייחודית. לכן מומלץ לבחור במסלול שכולל את כולם ולנסות לתזמן את הטיול לפי צפי ההתפרצות שלהם. אורך המסלול כ 4 ק"מ, והוא יכול לארוך בין שעה וחצי אם הולכים אותו בלי עצירות ועד כ 4 שעות אם אתם נשארים לחכות להתפרצויות הגייזרים.
בכל מקרה אם אתם מתכננים לטייל כמה ימים בילוסטון, מומלץ לשמור את המסלול הזה ליום האחרון או לאמצע, ולא ליום הראשון, כי הוא המסלול המרכזי ואחריו כל הגיזרים והבריכות נראים פחות מרשימים...
במרחק של כ 5 מייל נסיעה מהחניון Old Faithfull נמצא ה Lone Star Geyser, מסלול הליכה חביב של 2.5 מייל לגייזר שמתפרץ כל 3 שעות. המסלול הרבה פחות מתויר מהאזור של ה Old Faithfull וכולו לאורך נהר שאפשר להתרחץ בו. כ- 500 מטרים לפני הכניסה למסלול נמצא מפל Kepler Casadas שגם הוא בהחלט מצדיק עצירה.
בכלל בכל הפארק יש המון נקודות מעניינות לעצירה, ליד הנחל, ושבילים קטנים ופחות מתויירים. אנחנו השתדלנו מידי יום לשלב מסלול אחד מרכזי (שם נמצאות האטרקציות העיקריות) ועוד מסלול יותר קטן ופחות מתוייר.
יום שלישי: West Thumb
המפרץ המערבי של אגם ילוסטון שהוא עמוק יחסית לשאר האגם ומאופיין בגייזרים ובבריכות גיאותרמיות בתוך המיים ועל החוף. הוא קרוי "האגודל המערבי" בגלל שהוא בולט מהאגם בצורת אגודל.
בחניון West Thumb יוצאים שלושה מסלולי טיול לא ארוכים לאורך הגדה, אנחנו עשינו את מסלול Yellostone Lake Overlook, מסלול מעגלי באורך 2.5 קמ שכשמו כן הוא - משקיף על האגם ולאורכו מעיינות חמים ובריכות גאותרמיות. מסלול מקסים שאינו דומה לימים הקודמים.
אם תמשיכו ל Grant Village הסמוך, תוכלו לשכור קייאקים ולשוט באגם ולצפות בגייזרים שבתוך המים ממש מקרוב.
משם המשכנו לאזור Lake Village שם עשינו מסלול שנקרא Elephant Back Mountain
מסלול מעגלי יפה (מומלץ מאוד) באורך של כ - 5 ק"מ.
המסלול כולו ביער צפוף בעליה די תלולה עד לפסגה המשקיפה על אגם ילוסטון ועל ה West Thumb. לקח לנו כשעה עליה וכשעה ירידה.
כחמש דקות נסיעה מהמסלול לכיוון Bridge Bay יש מסלול נסיעה יפה ליד האגם ואפשרויות לעצור להתרחץ באגם.
חלופה נוספת היא לנסוע לכיוון ההפוך מ Bridge Bay כשני קילומטר ל - Fishing Bridge. לא מצאנו שם משהו מיוחד. גשר שאינו ראוי במיוחד לציון, אבל זה המקום להצטייד באוכל אם נגמר לכם, דלק ויש שם גם חנות ענקית לציוד דייג.
את שני הלילות הבאים העברנו בקמפינג Bridge Bay, שגם הוא מומלץ בחום, אבל אם אתם מזמינים מקום מראש תבקשו להיות באזורים D-H שהם טובים יותר מאזורים A-B (אזור C מיועד לקבוצות גדולות).
יום רביעי Canyon
האזור הזה שונה מהאזורים בהם ביקרנו בימים האחרונים, יש בו מרבדי פרחים, מפלים ומרחבים ירוקים, ופחות פעילות וולקנית.
אם אתם מגיעים לאזור מכיוון ה - Bridge Bay/ Lake Village אתם עוברים דרך עמק הידן - Haden Valley, עמק ירוק עם כמה אגמים, המפורסם בכך שגרה שם להקת ביזונים ענקית (עובדי הפארק מספרים שיש בלהקה 200 ביזונים), הם נראים בבירור מהכביש, ולפעמים אפילו חוצים אותו במרחק 5 מטרים מהרכבים.
המראה מרהיב, אך חשוב לשמור על מרחק ביטחון, שכן זכרי הביזון מגיעים למשקל של טון ומגיעים למהירות 30 קמ"ש, לא כדאי להבהיל אותם.
עשינו ביום הזה שני מסלולים מאוד מומלצים:
Grand Canyon of the Yellostone River
מסלול של בערך 2 ק"מ במסלול מאוד נוח שלוקח אתכם לתצפית על מפל ילוסטון המרהיב ועל הקניון.
יש מספר מסלולי טיולים באזור מכמה זוויות של הקניון, לא הספקנו אותם אבל נראים מרהיבים.
Mount Washburn
מסלול באורך 8 ק"מ, המטפס לפסגת הר Mashburn בגובה של 3,107 מטרים. מפסגת ההר יש תצפית של 360 מעלות על פארק ילוסטון, ואם יתמזל מזלכם ונפלתם על יום בהיר, תוכלו לראות בערך 80 ק"מ מהפארק. בפסגה אליה תגיעו אחרי טיפוס מפרך של כשעה וחצי יש מרכז מבקרים קטן, עם טלסקופ ומפות של הפארק בזוויות השונות להתמצאות, כמו גם הסברים איך נוצר הפארק.
לדעתי שווה לשמור את הטיול הזה ליום האחרון או ליום הלפני אחרון בטיול, כי אז כבר תכירו את הפארק, ותוכלו בתצפית שבפסגה לזהות את כל המקומות בהם כבר טיילתם.
הטיפוס די מאתגר, מומלץ להצטייד בהרבה מים ורצוי גם באוכל (לנו לקח בערך 4.5 שעות עם 2 עצירות ארוכות והרבה עצירות קצרות). הדרך לפסגה יפה מאוד, בקיץ פורחים מרבדים של פרחים ולאורך כל הטיול תוכלו להשקיף על אזורים נרחבים בפארק ילוסטון.
בדרך חזרה חוזרים באותה דרך, אמנם יש שני מסלולים שמובילים לפסגה, האחד מחניון Chittenden Parking והשני יוצא מ - Dunraven Pass, אבל אם תנסו לעלות במסלול אחד ולרדת בשני, תגלו שהרכב שלכם לא מחכה לכם בסוף המסלול.
אבל אם אתם מטיילים עם מספר רכבים, שווה להשאיר רכב אחד בחניון אחד ורכב שני בחניון שני ולעשות את הטיול כטיול מעגלי.
יום חמישי Tower Roosevelt
היות וזה היה יומנו האחרון בילוסטון והייתה צפויה לנו נסיעה ארוכה, החלטנו לבחור מסלול קצר יחסית.
המסלול שעשינו הוא מסלול האגם הנעלם Lost Lake Trail.
מסלול מעגלי באורך 4.6 ק"מ שיוצא מ - Roosevelt Lodge
המסלול חביב, לא מעבר לכך. הנוף די מישורי. המסלול מתחיל בטיפוס די תלול של כחצי שעה והליכה סביב גבעה ואז ירידה מהכיוון השני. לאחר כ 45 דקות הליכה נגלה האגם הנעלם, שהוא בהחלט אגם מרשים, שבשוליו צומחים נופרים. האגם עמוק מאוד, ללא זרמים ומצוין לרחצה. יחסית לנחלים אחרים שהתרחצנו בהם בילוסטון הוא לא מאוד קר.
המסלול חביב, אבל לא חובה. יש לו שני יתרונות גדולים בעיני: הוא לא מתויר (פגשנו לאורך המסלול רק שתי מטיילות חוץ מאיתנו) והאגם שהוא מקום נהדר לשחיה ולהפסקת קפה.
הדרך די חלקה ומומלץ לנעול נעלי הליכה טובות ובשום אופן לא ללכת עם כפכפים.
יצאנו מילוסטון מהיציאה הצפונית, לצערי לא הספקנו לבקר באזור של Mammoth Springs שנראה מרשים מאוד בתמונות. אם יש לכם רק 5 ימים בילוסטון אני ממליצה שתקדישו את יום לאזור Mammoth Spring ותוותרו על Roosevelt שהוא פחות מיוחד לטעמי.
Helena
מילוסטון המשכנו לפארק גליישר ובדרך עצרנו ללילה בהלנה, בירת מונטנה. הלנה, שהוקמה בשנת 1864, היא עיר נוחה לנופש וקיט ומרכזת באיזורה פעילויות רבות כגון טיולים רגליים, סקי (בעונה), דיג, רפטינג וסתם נופים משובבי לב.
מקומות מומלצים לביקור בהלנה –
1.סיורי רכבת בעיר – Last Chance Tours בחודשי הקיץ יוצאים מדי יום, מלבד יום ראשון, סיורים ב"רכבת" באיזורים ההיסטוריים של העיר. זוהי דרך מומלצת להכיר את העיר למי שזמנם קצר. הסיורים יוצאים בין יוני לספטמבר והשעות המדויקות לכל חודש מפורסמות באתר (לרוב מדובר בשניים עד ארבעה סיורים ביום). מחיר: $7.5 למבוגר $6 לילדים עד גיל 12 (גיל 4 ומטה נוסעים בחינם). Last Chance Tour Train
2. המוזיאון ההיסטורי של מונטנה – מוזיאון מומלץ שרצוי להקדיש מספר שעות לביקור בו, על מנת ללמוד על מונטנה וההיסטוריה היחודית שלה. שעות פתיחה: 09:00-17:00 בימי חמישי פתוח עד 20:00 (הכניסה חינם בשעות הנוספות ביום חמישי) דמי כניסה: $5 למבוגר / $1 לילד / $15 למשפחה. http://montanahistoricalsociety.org/
3. Surprise Corner Viewpoint
מקום נוסף לעצור בדרך בין פארק ילוסטון להלנה, אם יש לכם זמן - היא העיירה בוזמן
דברים לעשות בבוזמן:
1.מוזיאון הדינוזאורים בבוזמן. מוזיאון מאוד מרשים שיש בו שלדים של מגוון גדול של דינוזאורים שנמצאו באזור. (כשעתיים נסיעה מפארק ילוסטון) מוזיאון הרי הרוקי, 600 W Kagy Blvd, Bozeman, MT 59717, ארצות הברית
2. Montana Grizzly Encounter - שמורת דובי גריזלי בטבע. נמצא במרחק של 18 דקות מהמוזיאון
3. Palisades Falls - מפל נחמד, נמצא מחוץ לעיר במרחק של כשעה מהמוזיאון (לא בטוח שאטרקציה כל כך גדולה. רק אם לא מוצאים משהו אחר לעשות)
4. טיול בין מבשלות הבירה במרכז העיר באזור המכונה משולש ברמודה של בוזמן.
הדרך מהלנה לפארק גליישר אורכת קרוב ל - 5 שעות.
אחרי כשעתיים נסיעה עצרנו להתרעננות לרחצה וארוחת צהריים ב -Sheely Lake על כביש 93, יש באגם חוף יפיפה, המיים לא קרים ופשוט תענוג לשחות בהם.
פארק Glaciar
רקע כללי על פארק גליישר:
חלקו הדרומי של הפארק במדינת מונטנה וחלקו הצפוני גובל בפארק Waterton בקנדה.
לפארק מספר כניסות, כניסה מזרחית, כניסה מערבית, כניסה מכביש 49 שנקראת Two Medicine entrance ושתי כניסות מכביש 89, האחת נקראת Many Glaciar entrance והשניה Saint Mary entrance.
הפארק מחולק לחמישה אזורים מרכזיים, בהם מרוכזים מסלולי הטיולים:
Avalanche Creek, Logan Pass, Many Glaciar,
Two Medicine, Saint Mary.
מומלץ להקדיש לפארק 4-5 ימים ולחלק את השהיה בפארק ליום טיול בכל אזור. מומלץ גם לחלק את הלינה וללון יומיים במערב הפארק ויומיים במזרח, כדי להימנע מנסיעות ארוכות.
פארק גליישר מאופיין בנוף הררי, שפע אגמים, נחלים ומפלים ויש בו אזורים מושלגים כל השנה.
בפארק מעל 1,600 ק"מ של מסלולי הליכה. בכניסה לפארק תקבלו מפה עם תיאור המסלולים, אורך כל מסלול, דרגת קושי ואפילו זוית הטיפוס בו.
ההתמצאות בפארק מאוד קלה, יש כביש אחד מרכזי שחוצה את הפארק ולאורכו נקודות תצפית שונות והיציאות למסלולים השונים.
יש גם שאטל חינם של הפארק שנוסע על הכביש ועוצר באטרקציות המרכזיות.
השאטל נוסע על כביש שנקרא Going to the sun, כביש יפיפה באורך של כ - 80 ק"מ , החוצה את הפארק ממערב למזרח. מומלץ לנסוע עליו ולעצור במפרצי העצירה השונים לתצפיות ולמסלולי טיול.
בעונת השיא יוני- אוגוסט יש עומס תנועה ומפרצי החניה קטנים יחסית. ולכן השימוש בשאטל מומלץ, שכן הוא יאפשר לכם להגיע לכל האטרקציות והמסלולים העיקריים.
לינה בפארק:
באתרי הקמפינג בפארק גליישר הלינה היא על בסיס First Come First Serve ואין אפשרות להזמין מראש. לכן מומלץ לישון קרוב לכניסה לפארק ולהגיע סביב 7:00-8:00 בבוקר לקמפינג, כדי להבטיח את מקומכם.
אחרי שמצאתם מקום אתם יכולים לצאת לטייל ולדעת בבטחון שיש לכם מקום שמור.
אנחנו שהינו בפארק בחודש אוגוסט ורוב אתרי הקמפינג התמלאו מידי יום לפני השעה 9:00. אז מומלץ להגיע ממש מוקדם בבוקר. אם לא התמזל מזלכם ולא הצלחתם למצוא מקום בקמפינג יש גם בקתות להשכרה בכל האזורים, יקר משמעותית מלינה בקמפינג אבל גם זו אופציה.
יום ראשון: Avalanche Creek + Goin to the sun
אחד המסלולים המומלצים העמוסים ביותר באזור Avalanche Creek הוא שביל הארזים - Trail of the Cedar. השביל עובר ביער ארזים גבוהים ומרשימים, אנחנו התחלנו בשביל הזה והמשכנו למסלול שמתחבר אליו של Avalanche Lake. מסלול טיפוס לא מאוד תלול, כל הטיול הוא באורך של כ - 6 ק"מ. לקח לנו כשעתיים וחצי הליכה. המסלול מאוד נחמד, חוצה נחל עם מיים צלולים להפליא עם כמה מפלים קטנים. גם בנחל וגם באגם אפשר להתרחץ, כך שמומלץ לקחת בגדי ים, אבל קחו בחשבון שטמפרטורת המים סביב 11-12 מעלות צלזיוס. קררררר!
באזור המערבי של הפארק יש את אגם מקדונלד Lake McDonald, בו טמפרטורת המים יותר סבירה, יש על גדותיו מספר מפרצוני עצירה וחופים קטנים שמתאימים לרחצה.
כל האזור גם מומלץ מאוד לדיג, גם בנחלים וגם באגמים, אבל חשוב לברר במרכזי המבקרים איפה מותר לדוג בלי היתר, שכן יש אזורים בפארק שמחייבים לרכוש היתר דיג, והאחרים חופשיים.
ביום הראשון נסענו על כביש Going to the sun עד קצת אחרי Logan Pass ועצרנו לתצפיות ולצילומים במספר מפרצי עצירה. כמו כן עשינו שם שני מסלולי הליכה קצרים, שאינם ראויים לציון באופן מיוחד.
באזור Logan Pass יש מסלול הליכה על צלע ההר שהולך במקביל לכביש Going to the sun. לא עשינו אותו אבל ראינו אנשים הולכים שם, ונראה מסלול מגניב ביותר.
כמה תמונות נבחרות מכביש Going to the sun:
יום שני: רפטינג
בכניסה המערבית לפארק יש מרכז שנקרא West Glaciar, שם יש מסעדות, חנויות מזכרות, סופרמרקט וגם חברות להשכרת קייאקים, טיולי רפטינג, טיולי דייג ועוד.
אנחנו עשינו רפטינג של חצי יום, המחיר 61$ למבוגר ו- 51$ לילד מתחת גיל 12.
חייבת להודות שציפינו לרפטינג יותר סוער, קחו בחשבון שהרפטינג למשפחות (רמה 2+3) הוא לא מאוד מסעיר ודי רגוע. אם אתם בעניין של רפטינג מאתגר מומלץ לבחור ברמה 4 ומעלה או ברפטינג ספורטיבי. לילדים מתחת משקל 25 קילו לא מאפשרים לעשות רפטינג.
יום שלישי אזור Many Glaciar
אזור Many Glaciar נחשב כאזור שבו יש סיכוי גבוה יחסית לפגוש חיות בר.
אנחנו עשינו מסלול שאני ממליצה עליו בחום, משלב אגמים, מפלים וגם ראינו 4 מוסים.
התחלנו במסלול Redrock Falls וממנו המשכנו למסלול שמתחבר אליו Bullhead Lake סה"כ אורך המסלול כ - 8 מייל במישור, בלי עליות וירידות קשות. לקח לנו כ- 5 שעות הליכה עם הרבה עצירות לרחצה.
בדרך עוברים 3 אגמים ומספר מפלים ובריכות, עצרנו להתרחץ בכמה מהם והמיים צלולים וקרים. הסלעים באזור המפלים בצבע סגול עז. תופעה מיוחדת מאוד.
המסלול יוצא מ - Swiftcurrent Motor Inn (זו הכתובת להכניס בוויז).
יום רביעי אזור St. Mary: מסלול שלושת המפלים.
המסלול שעשינו ביום הרביעי הוא המסלול שהכי אהבתי מבין כל המסלולים שעשינו בפארק גליישר.
המסלול נקרא Saint Mary Lake Trail או - Three Falls Trail והוא יוצא מחניון Sun Point.
מהחניון יוצאים כמה מסלולי טיול, חפשו את השלט שעליו רשום Three Falls Trail שם מתחיל המסלול.
המסלול מקיף את אגם Saint Mary הצלול והיפיפה, המוקף הרים מרשימים. ביום בהיר רואים את השתקפות ההרים באגם. אחרי כק"מ נמצא המפל הראשון Baring Falls, אחרי עוד כשני ק"מ נוספים נמצא המפל השני St. Mary Falls וכמה מאות מטרים אחריו נמצא המפל השלישי - Virginia Falls.
סה"כ אורך המסלול 4.5 ק"מ לכל כיוון (9 ק"מ הלוך ושוב).
אפשר לעשות חלק ממנו ולהסתובב בכל שלב.
במפלים אפשר להתרחץ כמו גם באגם יש מפרצים רבים שאפשר לעצור בהם לרחצה.
מפארק גליישר המשכנו בדרכנו לקנדה, להרי הרוקיז, ועל כך בחלק הרביעי של תיאור המסע שלנו.
הגבול בין ארה"ב לקנדה עובר כשעה נסיעה מהחלק המזרחי של פארק גליישר.
פה נשלם החלק השלישי של הטיול ומזמינה אתכם לעבור לחלק הרביעי - הרוקיז הקנדיים: קלגרי והפארקים: באנף, יוהו וג'ספר