מסלול עד שבוע בשמורות טבע ”נחל זרד בירדן“

נחל זרד - כללי - זורם ממזרח למערב עד לאיזור ים המלח. משך מסלול - יומיים שלושה. 23-25 ק''מ. אין סימון שבילים ושביל מסויים. יש רוג'ומים פה ושם המציינים מאיפה כדאי לעבור. אין אפשרות להתברבר כל עוד זורמים בנחל.

דרכי הגעה - עקב בעיות במעבר ליד בית שאן . המעבר מגבול רבין לעקבה(3 ק''מ צפונית לאילת, אין אוטובוסים המגיעים למעבר) מה שאנחנו עשינו , הגענו עם רכב והשארנו אותו בחנייה ליד הגבול.

מיקום: נחל זרד בערך בקו של נאות הכיכר רק בצד השני. 3 שעות נסיעה מעקבה צפונה על דרך המלך.

משם מונית שקבענו איתה בארץ לקחה אותנו הישר לנקודה לפני המפגש עם השוטרים וממנה הנהג הסביר איפה לרדת ולהכנס לנחל(מאוד פשוט) עם הנהג קבענו גם בסופ המסלול שיקח אותנו לנחל אחר ומשם חזרה לגבול. בגדול , 70 דינר +- עולה נסיעה לנחל זרד(לחמם עפרה - תחילת מסלול). לאלה שיש להם זמן ורוצים לחסוך כסף יש אפשרות לקחת אוטובוס לעיר שנקראת טפילה ומשם מונית קצרה לתחילת המסלול , אוטובוס משהו כמו 3 דינר , בבירורים יש בשעה 6 בבוקר וכנראה היחידי)...(מי שרוצה את המספר של הנהג שישלח מייל)

נחל זרד - מדהים. נחל זרד בירדן זורם ממזרח למערב עד לאיזור ים המלח. משך המסלול, יומיים - שלושה. אורכו כ - 25 - 23 קילומטרים. אין סימון שבילים ושביל מסויים. יש רוג'ומים פה ושם המציינים מאיפה כדאי לעבור. אין אפשרות להתברבר כל עוד זורמים בנחל.

דרכי הגעה: עקב בעיות במעבר ליד בית שאן, יש להגיע ממעבר הגבול רבין לעקבה, שלושה קילומטרים צפונית לאילת. אין אוטובוסים המגיעים למעבר. הגענו עם רכב והשארנו אותו בחנייה ליד הגבול.

מיקום: נחל זרד נמצא בערך, בקו של נאות הכיכר רק בצד השני. כשלוש שעות נסיעה מעקבה צפונה, על דרך המלך. 

ממעבר הגבול נסענו במונית שקבענו איתה בארץ. המונית לקחה אותנו הישר לנקודה לפני המפגש עם השוטרים וממנה הנהג הסביר לנו איפה לרדת ומאיפה להכנס לנחל. מאוד פשוט.

קבענו עם הנהג שבסוף המסלול יקח אותנו לנחל אחר ומשם חזרה לגבול. עלות המונית היא בערך 70 דינר עד לחמם עופרה שם מתחיל המסלול. מי שיש לו זמן או שהוא מבקש לחסוך כסף,ניתן לנסוע באוטובוס לעיר טפילה ומשם, נסיעה קצרה במונית לתחילת המסלול. עלות האוטובוס כשלושה דינר. יש לברר את שעות הנסיעה.

נחל זרד עצמו מדהים. היום הראשון מזכיר מאוד את נחל פרט אך משופר מאוד. שביל אין ולכן, נאלצנו לפלס את דרכנו ולזגזג בין המים לעליות וירידות קטנות בתוך הואדי. בסוף היום הראשון, כשמונה קילומטר, משמאלנו היה גן תלוי ובתוכו מעיין חם וצלול למקלחת טובה ומקום לשהייה ללילה.

היום השני מגניב לגמרי. 80 אחוז מהזמן הולכים במים בתוך הקניון. בסוף הקניון, של היום השני, יש מקום נחמד ליד עץ שיטה, בצד ימין של הנחל שאפשר ללון בו. המקום גם קרוב לקטע בנחל שיש בריכה נחמדה. משם מגיעים לשכונה שנקראת נק'ע בכפר צאפי.מגיעים למפעל המים שם יחכו מוניות שירצו לקחת אתכם חזרה למעבר.

אפשר לעשות את המסלול עם סנדלים, סנדלים וגרביים או נעלי הרים. אני אישית ממליץ על נעלי הרים. קחו בחשבון שהגורטקס מן הסתם לא יעבוד ואתם תרטבו, בקטנה. המסלול עם סנדלים לדעתי, פחות נוח אך, מומלץ להביא בנוסף לכל מקרה. וגם לסוף היום.

אוכל ומים: יש אפשרות להגיד לנהג לעצור בעקבה על מנת לקנות אוכל. אנחנו הבאנו מהבית והיה מספיק. רצוי להביא שלושה בקבוקי מים לאדם. יש נביעות בדרך אך, הנביעה הראשונה הייתה אחרי הרבה זמן ביום הראשון, ככה שעדיף להביא מים מראש.

כסף: בעקרון, אני לא החלפתי דינרים פרט לכניסה ארצה. 98.5 שקלים דמי מעבר לארץ. שמונה דינר, כ - 50 שקלים דמי מעבר מירדן לארץ.

ירדנים: למרות כל הספקולציות שמרמים אותנו, עומדים לגנוב לנו ציוד בלילה וכולי, נתקלנו רק באנשים טובים. בסוף המסלול היה בחור שהזמין אותנו לצ'אי והיה נחמד מאוד.

מומלץ לבוא עם מפה. מופיעה באתר מפה שמישהו העלה אך, היא רלוונטית ליום השני. ליום הראשון יש מפה באתר המצורף.

סך הכל נחל אדיר. לא רואים בארץ משהו כזה ולכן מאוד שווה. צרפתי תמונות באלבום: נחל זרד - ירדן - אוקטובר 2010. 

לכל המידע על שמורות טבע ירדן
הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לשמורות טבע

אטרקציות בשמורות טבע

מלונות ומקומות לינה בשמורות טבע

מדריכים ונותני שירות בשמורות טבע

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני שעה
מיציתם את רומא ומילאנו? Wizz Air משיקה טיסות ליעד חדש באיטליה לאייטם המלא
מיציתם את רומא ומילאנו? Wizz Air משיקה טיסות ליעד חדש באיטליה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 8 שעות
יותר זול מדירה בתל אביב: אי פרטי בסקוטלנד מחכה לקונה לאייטם המלא
יותר זול מדירה בתל אביב: אי פרטי בסקוטלנד מחכה לקונה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 9 שעות
גן עדן במרחק טיסה: 3 חופים עוצרי נשימה שתוכלו להגיע אליהם כבר מהקיץ הקרוב לאייטם המלא
גן עדן במרחק טיסה: 3 חופים עוצרי נשימה שתוכלו להגיע אליהם כבר מהקיץ הקרוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא רק מיקונוס ורודוס: ההסכם החדש שיפתח לישראלים עוד עשרות יעדים ביוון לאייטם המלא
לא רק מיקונוס ורודוס: ההסכם החדש שיפתח לישראלים עוד עשרות יעדים ביוון
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות לאייטם המלא
אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
מאוסטרליה לניו יורק בטיסה ישירה: תכירו את המטוס שעומד לעשות היסטוריה לאייטם המלא
מאוסטרליה לניו יורק בטיסה ישירה: תכירו את המטוס שעומד לעשות היסטוריה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
חברת התעופה האיטלקית חוזרת בקרוב לישראל ותפעיל 14 טיסות שבועיות לאייטם המלא
חברת התעופה האיטלקית חוזרת בקרוב לישראל ותפעיל 14 טיסות שבועיות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
שחררו מרומא וכרתים: 4 יעדים זולים, יפים ופחות שגרתיים לחופשת קיץ לאייטם המלא
שחררו מרומא וכרתים: 4 יעדים זולים, יפים ופחות שגרתיים לחופשת קיץ
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
החל מ-10 אירו לכרטיס: אחד מקווי הרכבת הארוכים באירופה יוצא לדרך לאייטם המלא
החל מ-10 אירו לכרטיס: אחד מקווי הרכבת הארוכים באירופה יוצא לדרך
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
הטיסות יתייקרו? המלחמה עם איראן מטלטלת את התיירות העולמית לאייטם המלא
הטיסות יתייקרו? המלחמה עם איראן מטלטלת את התיירות העולמית
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
החל מ-99 דולר: אייר חיפה משיקה קו טיסות חדש הקיץ לאי היווני האהוב לאייטם המלא
החל מ-99 דולר: אייר חיפה משיקה קו טיסות חדש הקיץ לאי היווני האהוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
היעד החם של השנים האחרונות: ארקיע תפעיל טיסות ישירות לטוקיו לאייטם המלא
היעד החם של השנים האחרונות: ארקיע תפעיל טיסות ישירות לטוקיו
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל