מסלול בן שבוע-שבועיים בגוואטמלה (גואטמלה) ”חוויות ממסלול של שבועיים בגואטמלה“

המחירים נכונים לספטמבר 2011. מזג אוויר: מאד נוח בספטמבר! היה קצת קר עם שורט וגופיה אז אפשר מכנס ארוך דק וגופיה. המסלול: אנטיגואה > סן פדרו > לנקין > פלורס (אפשר גם הפוך). ויתרנו על שלה, ריו דולסה, ליוינגסטון. 

אנטיגואה (2 לילות): לקחנו מייד מונית מנמל התעופה בגואטמלה סיטי לאנטיגואה (20$ לזוג, יש המון מוניות ממש בדלת היציאה). נשארנו ב"קאסה כריטסינה". מקום נחמד להכיר אנשים, ממוקם במרכז אנטיגואה. 

מה עשינו באנטיגואה? הר הגעש פקאיה – הזמנו דרך ראול ב-place to stay. כתובת: 5a celle pon' cellejon lavdivar 5. איסוף מההוסטל סביב 5 בבוקר, בערך שעה נסיעה. ממליצה להביא הרבה מים ודברים לנשנש. כסף קטן אם רוצים להשכיר מקלותסוסים מהילדים המקומיים. ליד קאסה כריסטינה יש את "קאסה לונה" מהם אפשר להזמין שאטל לסן פדרו, טיול לפקאיה ועוד. אמינים. אנחנו הזמנו שאטל מהם. היינו במה שנחשב "low season" ועדיין היו מספיק אנשים לשאטלים כל יום.

גבעת הצלב – טיול שלוקחים עם משטרת התיירים. פעם היה שם מסוכן, היום עם המשטרה זה בסדר גמור. הטיולים יוצאים עד 3 בצהריים. כל מקום של change – להביא צילום דרכון, זה מספיק (כולל בנק). מקום נחמד לאכול בו ולבלות: café 2000, יש סיורים לחוות קפה באזור, מרציפן ועוד שלא עשינו. השוק באנטיגואה קצת יקר יותר משאר השווקים בגואטמלה. 

סן פדרו (7 לילות): אגם אטיטלן. מקום מדהים! אנחנו נשארנו ב"סקארי" Sak'cari (יחסית יקר-באזור ה-220 קאצל ללילה, אבל אם נשארים הרבה הם עושים קצת הנחה), מיקום נוח, מרכזי ויפה יפה (קרוב יותר למזח של סנטיאגו). הכפר עצמו ממש קטנטן ככה שלא תמצאו את עצמכם הולכים הרבה (יש גם דרך קיצור בין בניינים, נראית מעט חשוכה). בנוגע ללינה יש עוד מקומות נחמדים אבל מה שלא יהיה – להתרחק מה"זולה"! לדעתי לא שווה לטוס כל הדרך לגואטמלה ולהיתקע בחור הזה, שאין בו אפילו חלונות בחלק מהחדרים. בסן פדרו עצמה יש שוק לא מעניין במיוחד. מסאז'ים (מישהי מאוד טובה-תבררו דרך הפקיד בסקארי). מקום מגניב לאכול וסתם לבלות שמנהל בחור קנדי נקרא LA PISCINA ובימי ראשון יש שם ברביקיו טעים טעים. 

אינטרנט-קפה של בחור איטלקי (ליד סקארי) – טעים ומגניב והאינטרנט מהיר (כולל אוזניות ומיקרופון לסקייפ והרהב מחשבים). יש גם קייאקים ועוד מיני דברים בסן פדרו עצמה.

טיולי יום מסן פדרו: פנחצ'ל- השוק בפנחצ'ל ושמורת הטבע היפה. לדעתי אפשר לעשות יום שוק ויום אחר שמורת טבע וקנופי סתם כי זה יותר רגוע. תלוי בזמן שלכם, כמובן. אפשר גם וגם בכיף. ההגעה לפנחצ'ל עם סירה שיוצאת מסן פדרו מהמזח הראשי(יש סירות חזרה לפי שעות - תבררו, לרוב זה עד 5 בערב בערך). כפר סן מרקוס- מקום של הוליסטים, שעתיים-שלוש הספיקו לנו לשם. סירה של בערך רבע שעה מהמזח הראשי. סנטיאגו- בימי ראשון יש את הטקס של מאשימון (כל נהג טוק-טוק יודע איפה זה) - מומלץ מאוד!!!!! גם השוק שם מאוד יפה. האף האינדיאני- טיול זריחה נחמד. סוכנות מומלצת לקבוע ממנה דברים, כולל שאטלים להמשך: BIG FOOT. לשים לב שלפעמים בסוכנויות הזולות בעצם מציעים לכם צ'יקן בס ולא שאטל! מבחינת כסף - תבואו עם מזומנים, מלונות ניתן לשלם באשראי, יש 2 כספומטים ובימי ראשון לא היה בהם כסף. יש כאלו שנוסעים לשוק בצ'יצ'י אבל זה סתם בזבוז זמן לדעתנו. גם מחוויות של חבר'ה שהיו איתנו בטיול - להם זה היה מיותר ולא שווה את זה. 

לקחנו שאטל מסן פדרו ללנקין: 220 קאצל לכל אחד, לשאטל פרטי ישיר של 8 אנשים. יש עצירה בעיר גדולה ששכחתי את שמה (אולי קובאן?) – לא משנה איזה שאטל תקחו, תמיד יש עצירה של בערך חצי שעה-שעה. 

לנקין (2 לילות): סמוק שמפיי!! אנחנו נשארנו ב"אל פורטל" בלנקין עצמה, לא אל פורטל שבשמורת סמוק שמפיי (לא היה מקום בשמורה). יש לזה יתרונות כמו: יש תמיד חשמל, אין מלא ג'וקים, לא צריך לנסוע חצי שעה כדי להגיע ללנקין עצמה אם צריך משהו וכו', אבל מצד שני לישון בשמורה עצמה זו חוויה והמקום מומלץ! אז איך שזורם לכם. בלנקין יש מקום מומלץ שנקרא "זפיר" – אליו צריך להזמין מראש! בסמוק היינו יום שלם (נסיעה דרך ההוסטל שלנו), עשינו את המערות והאבובים. לא לוותר!!! מדהים שם! היו שאטלים כל יום לפלורס.

פלורס: לידה נמצאת טיקל. סוכנויות אפשריות להזמין טיול: מאיה טרוול, מאיה אדוונ'צר, מההוסטל LOS AMIGOS. לנו היה מדריך מצחיק לאללה בשם לואיס. הטור לשם יוצא ממש מוקדם, נראה לי ב-5 וחצי ככה אבל האתר נפתח רק ב-6 ככה. בכל אופן, מומלץ לקחת את הטור המוקדם כי חם שם ממש כבר באזור 10 בבוקר! הנסיעה חזרה היא כל שעה – פשוט תבררו עם המדריך שלכם. מפלורס אפשר להמשיך למקסיקו או לכל מקום אחר. יש להם שדה תעופה קטן. לרוב הטיסות הן מפלורס לגואטמלה סיטי ומשם לכל יעד שתרצו. יש גם אוטובוסי לילה.

לכל המידע על גואטמלה
הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לגואטמלה

אטרקציות בגואטמלה

מלונות ומקומות לינה בגואטמלה

מדריכים ונותני שירות בגואטמלה

נהגים בגואטמלה

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

למטייל וייטנאם

לאן טסים בחגים?

חופשת כריסמס - יעדים ושווקי חג מולד מומלצים

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 38 דקות
הבחירות כבר התחילו: אייר חיפה נותנת לכם לבחור כמה הנחה תקבלו על הטיסה הבאה לאייטם המלא
הבחירות כבר התחילו: אייר חיפה נותנת לכם לבחור כמה הנחה תקבלו על הטיסה הבאה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני שעתיים
החל מ-884 דולר: אל על חוזרת היום ליעד המבוקש בארה"ב אחרי למעלה מ-6 שנים לאייטם המלא
החל מ-884 דולר: אל על חוזרת היום ליעד המבוקש בארה"ב אחרי למעלה מ-6 שנים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 שעות
היעד שכבש את הישראלים בקיץ: זינוק של 204% בתיירות למדינה הירוקה לאייטם המלא
היעד שכבש את הישראלים בקיץ: זינוק של 204% בתיירות למדינה הירוקה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 שעות
בלי קונקשן: היעדים המפתיעים שתוכלו להגיע אליהם בטיסה ישירה ב-2027 לאייטם המלא
בלי קונקשן: היעדים המפתיעים שתוכלו להגיע אליהם בטיסה ישירה ב-2027
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
67 אלף ישראלים צפויים לטוס לארץ במיוחד כדי להצביע בבחירות לאייטם המלא
67  אלף ישראלים צפויים לטוס לארץ במיוחד כדי להצביע בבחירות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
שלא תפספסו את הטיסה: ההודעה החשובה של נתב"ג לקראת המעבר לשעון חורף לאייטם המלא
שלא תפספסו את הטיסה: ההודעה החשובה של נתב"ג לקראת המעבר לשעון חורף
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
לא פריז ולא לונדון: 10 הערים הכי מומלצות לטיול ראשון בחו"ל לאייטם המלא
לא פריז ולא לונדון: 10 הערים הכי מומלצות לטיול ראשון בחו"ל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
רגע לפני הכריסמס: חברת הבת של אל על מתגברת את הטיסות ליעד האירופי האהוב לאייטם המלא
רגע לפני הכריסמס: חברת הבת של אל על מתגברת את הטיסות ליעד האירופי האהוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
טסים עם אייר חיפה? מעכשיו תוכלו לשלם גם בדרך נוספת לאייטם המלא
טסים עם אייר חיפה? מעכשיו תוכלו לשלם גם בדרך נוספת
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
אנחנו מטיילים והם מרוויחים: זוהי מעצמת התיירות שעושה עלינו הכי הרבה כסף לאייטם המלא
אנחנו מטיילים והם מרוויחים: זוהי מעצמת התיירות שעושה עלינו הכי הרבה כסף
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
לא רק רומא: 10 היעדים הכי קסומים לחגיגת כריסמס באיטליה לאייטם המלא
לא רק רומא: 10 היעדים הכי קסומים לחגיגת כריסמס באיטליה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 4 ימים
החל מ-16 אירו ליום: 5 אתרי סקי זולים באירופה לחורף 2027 לאייטם המלא
החל מ-16 אירו ליום: 5 אתרי סקי זולים באירופה לחורף 2027
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל