מידע חיוני נוסף במלטה ”מידע כללי על מלטה“
טסנו למלטה בין 13-18 במאי 2012 טיסה- צריך לקחת בחשבון את שעות הטיסה, הטיסה בהלוך הייתה בשעה חמש, נחתנו במלטה בשעה שמונה. הגענו למלון כאשר החדרים ניתנו לנו בשעה שלוש אחר הצהריים. היינו עיפים לאחר לילה ללא שינה. מלון- השתכנו במלון מרידיאן -מלון חמישה כוכבים מומלץ ביותר, מיקום מעולה בין סט ג'וליאן לסלימה וקרוב מאוד לפאצ'וויל איזור הקם לתחייה בלילה. מזג האויר - נתון לשינוי בחודש זה אנחנו הגענו כאשר ביום היה אמנם חם, אך היו רוחות קרות מאוד, בלילה היה קר מאוד. חובה להצטייד בלבוש חם.
טיולים- חובה לבקר בוולטה עיר הבירה של מלטה - נעזרנו בנציג החברת אשת טורס, אדם מקסים שליווה אותנו כל הטיול, בעזרת מפה שקיבלנו בלובי המלון הוא הראה לנו אתרים מעניינים בתוך וולטה. גם סתם לשם הטיול כדאי לא לוותר על הטיול. ביום השלישי יצאנו לטייל ברגל לאיזור הקניות של מלטה, סלימה מקום מקסים ליד הנמל.שוב נעזרנו בפקיד בלובי שהסביר לנו להגיע לשם דרך הסימטאות המקסימות של מלטה. בימים רביעי וחמישי- יצאנו לטיולים מודרכים עם הנציג של אשת טורס - טיול סובב מלטה - מקסים מאוד השני טיול לאי גוזו במעבורת מומלץ ביותר לטייל יחד עם המדריך מקבלים הסברים וטיפים יפים.
קניות - אין מה לחפש מציאות המחירים הם כמו בארץ ויותר. אוכל- לשומרי הכשרות אין מה לחפש במלטה מי שלא מקפיד במיוחד יהנה מהפיצות המדהימות של המלטזים וכמובן הספגטי אפילו הפשוט ביותר עם שמן זית. מי שלא מקפיד על כשרות כלל יהנה משאר המאכלים השונים כגון, מאכלי ים טריים וכדומה. בילוי בלילה- מסעדות לאורך הטיילת היום העמוס ביותר הינו יום א' זה היום החופשי של המלטזים מאחר והינם קטולים אדוקים. איזור מומלץ ביותר לבילוי הינו איזור פאצ'ויל.
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל