מסלול בן שבוע-שבועיים בונציה ”ונציה והדולומיטים עם רכב ביוני 2006“
טיול באיטליה עם רכב מה-01 ליוני עד ה- 09 ליוני 2006:
מסלול הטיול: יום 1-נחיתה במלפנזה- מילנו ב-10:00 בבוקר וקבלת האוטו בשדה התעופה, בצהריים טיילנו בוורונה ובערב הגענו לאזור ונציה. יום 2 ו-3 טיול בוונציה, יום 4- נסיעה צפונה עד Bolzano, יום 5-טיול בדולומיטים, יום 6-טיול בדולומיטים סיום מצפון -Bolzano, יום 7- נסיעה לאגם גארדה עם עצירות בדרך בעיירות,יום 8-נסיעה לאזור מילאנו +ביקור במילאנו, יום 9- טיסה חזרה לארץ. לדעתנו לא כדאי לתכנן מעבר לכך ב-9 ימים.
עלויות: הרבה כסף ! בקצרה. בקבוק מים מינראליים נע בין 0.30 יורו בסופרמרקט לבין 1.80 במינימרקט בדולומיטים. בסופרמרקט עממי כמעט ולא ניתן למצוא מוצר בפחות מ-1.50 יורו (לחם, גבינות וכדומה), בוונציה חבילת עוגיות פשוטות- הפיתרון הכי זול שמצאנו לרעב באותו רגע - 4.0 יורו, ארוחה במסעדה מקומית ליד הצימר של ואני- 20 יורו הארוחה כללה פיצה אחת +סלט אחד + מים מינראליים+ 2 קפה. כמעט ואין פיצות בפחות מ-7 יורו, פיצה באיטליה מיועדת לאדם אחד. קפה- ממש כבר לא זול כמו שהיה פעם באיטליה, לא פחות מ - 1.80 יורו לאדם אבל בד``כ לזוג לפחות 5 יורו. כרטיס אוטובוס ושייט חופשי בוונציה 12 יורו לאדם ליום, מאפשר גם לנסוע מהצימר של וואני ולחזור אליו. M&m סוכריות שוקולד אמריקאיות שאנחנו מחויבים להביא לילדים ולכן קנינו עוד בארץ, זה הדבר היחיד שהיה הרבה יותר זול באיטליה מאשר בדיוטיפרי של הארץ, לך תבין....
חגים: טיפ חשוב!- כדאי לנסות לברר מהם החגים בתקופה שאתם נוסעים ולשים לב שבאזור הדולומיטים שהוא אזור אוסטרי, חוגגים גם חגים של האוסטרים, מה שגרם לנו להסתובב 4 ימים רצופים במדינה סגורה לגמרי!, איפה מבררים? שאלה טובה. מי שימצא, שיספר לאחרים.
לינה: רבות נכתב באתר על וואני צימר בוונציה- מצוין ומומלץ, עלות של 55 יורו לזוג . צימר באזור בולזאנו בעליית גג צנועה מאוד וקטנה עלה לנו 45 יורו +5 יורו ארוחת בוקר צנועה- זה מה שמצאנו, מומלץ לחפש מעט יותר יקרים. מלון 4 כוכבים באגם גארדה, בעיירהLimone (אין לנו את השם אך ניתן למצוא בקלות על ידי המראה - מבנים ארוכים מדורגים,כניסה ישירה מהכביש שעל שפת האגם), 75 יורו לזוג כולל ארוחת ערב מצוינת וארוחת בוקר מצוינת. מלון 4 כוכבים ליד מילאנו Hotel Concord בעיירה Gerenzano, קרוב לכביש A9- 75יורו בהזמנה מהארץ (כדאי להזמין, הוא כנראה מבוקש מאוד ועמוס), בדולומיטים Pensione Malita בעיירה Arabba, טלפון 0436-79103 דוברי אנגלית, 60 יורו, מצוין, עם נוף שחבל על הזמן.
התמצאות: טיפ חשוב!! – שימו לב שהשלטים באזור הצפון, שלטי הכוונה למקומות בדולומיטים ובתוך הדולומיטים הם שלטים חומים עם דגש על שמות וואדיות, מעברי הרים וכדומה. השלטים הכחולים שהתרגלתם אליהם עד עכשיו קיימים הרבה פחות. מכיוון שצפון איטליה הוא איזור עם פיצול אישיות, אישיות איטלקית ואוסטרית, כל השמות בצפון מופיעים בשתי שפות : איטלקית וגרמנית, כך שעוד יותר קשה לחפש ולמצוא את השילוט הרלוונטי. מפות- באזור הדולומיטים כדאי לקנות מפה בק``מ של 1:250,000.
מזג אויר: מזג האוויר בוונציה היה מצוין, שמים כחולים לגמרי, טמפ` של 20-22 מעלות, לדברי וואני המארח בצימר, שעליו מסופר כאן בנפרד, זהו מזג אויר קריר לעונה ולא אופייני. כנראה שגם שם מזג האוויר משתגע. בדולומיטים מזג האוויר היה קר, בערך 7 מעלות, ולעיתים שלג מדהים קל כנוצה, משהו שאנחנו לא מכירים בארץ, אך לא מאוד קר, אולי בגלל שאין רוחות. באגמים, מזג האוויר היה מצוין, ובמילאנו כבר היה ממש חם.
דלק: כדאי לבקש עוד מהארץ רכב על דיזל, יש הבדלים משמעותיים בעלויות. העלויות בסביבות 1.21 יורו לליטר סך הכול בכל הטיול שילמנו על דלק ואוטוסטראדות בערך 100 יורו.
ביטוח רכב: כדאי לוודא שאין השתתפות עצמית. חזרנו מסיבוב בורונה וגילינו דפיקה בצד האוטו,עד היום אנחנו לא יודעים אם באמת דפקו לנו את האוטו או שפשוט זה היה שם ושמנו לב לזה רק כמה שעות אחרי שקיבלנו אותו. בדיעבד אנחנו ממליצים לבדוק את האוטו מיד כשמקבלים אותו, ולצלם אם צריך. שוק נחמד, גדול יחסית לשווקים אחרים שפגשנו, מצאנו בו מתנות לילדים Toscolano Maderno בעיירה- s45 b, ביום חמישי בבוקר על כביש.
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל