אלכס ”טיול יום אחד מחוץ לוינה“
ביקרנו בווינה בפסח האחרון וכדי לגוון את הטיול, החלטנו על יום טיול מחוץ לעיר.
שכרנו רכב מחברת Avis, יש לציין את היחס הטוב שקיבלנו מהחברה. ראשית רצינו לשנות את יום הטיול בגלל תנאי מזג האוויר. התקשרנו מווינה למרכז Avis בארץ והם החליפו לנו מיד את היום, למרות שהיה מדובר על יום למחרת.
תחנת ההשכרה נמצאת במרכז העיר ליד בית העיירייה. כשהגענו לתחנה אמרו לנו שנקבל אופל קורסה, אבל תמורת 16 יורו נוכל לשדרג למרצדס B180. כמובן שהסכמנו.
מסלול הטיול:
- יציאה מחוץ לוינה: 45 דקות נסיעה.
- אגם גרוטה Seegrotte Seegrotte Hinterbrühl mine GmbH, Grutschgasse 2a, A-2371 Hinterbrühl. האגם התת-קרקעי הגדול באירופה. הליכה במנהרה והסברים ואחר כך שייט קצר של 15 דקות. 27 אירו כניסה לזוג עם ילדה בת 9.
- מנזר מלק (Melk Abbey) – שעה נסיעה מהמערה התת-קרקעית. סיורים ב-11:00 וב-14:00. המנזר נמצא מחוץ לעיירה שמאוד מצאה חן בעיינינו, יותר משתי העיירות הבאות. נכנסנו לסיור ללא הדרכה. הדבר המרשים במנזר מעבר ליופיו החיצוני, היא הספריה העתיקה. מחוץ למנזר יש מסעדה עם אוכל אוסטרי, אכלנו שם סביר.
- העיירה Durnstein – חצי שעה נסיעה ממלק, לאורך הדנובה. אסור לחנות בעיירה עצמה. לא התרשמנו במיוחד מהעיירה, אולי כי היא הייתה די שוממת ולא בעונה.
- העיירה Krems – עשר דקות מדורנשטיין. עיירה יותר גדולה עם מדרחוב נחמד. אכלנו שם בקונדטוריה נחמדה.
- חזרה לוינה – שעת נסיעה.
בסך הכל, הביקור שבר לנו את שיגרת העיר.
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל