מסלול עד שבוע באיותיאה ”יומיים באיותיאה“
טיילתי עם חברה בתאילנד, ורצינו לראות ולהיות במקומות שאין בהם רק ישראלים. חברה שלי נורא אוהבת ארכיאולוגיה ועתיקות וכשנתקלתי במידע על העיר איותיאה מיד חשבתי שזה מתאים לנו. איותיאה ממוקמת קצת צפונית לבנגקוק, והיא הייתה בעבר עיר הבירה של תאילנד. אנחנו יצאנו לאיותיאה מבנגקוק, וכמובן חיפשנו כרטיס נסיעה זול. אני חסידה גדולה של הרכבות בתאילנד ולכן ניסינו למצוא כרטיס רכבת. כל סוכני הנסיעות אמרו לנו שהם לא מוכרים כרטיסים מראש, אלא פשוט לקנות בתחנה. דבר זה התגלה כמאוד נוח ופשוט. קנינו כרטיס לכיוון אחד, שעלה לנו 15 באט בלבד (פחות מ-2 ש"ח)! ישבנו בקרונות עם המקומיים, בספסלי עץ לא מאוד נוחים, אבל אני מאוד נהנתי. היה נוף יפה ואנשים נחמדים איתנו בקרון.
כשהגענו לאיותיאה חיפשנו גסטהאוס מסויים, בעקבות המלצה חמה בלונלי פלאנט. הלכנו ברגל מתחנת הרכבת, כאשר צריך לעבור מעל נחל בסירה כדי להיכנס לעיר העתיקה, שם כל אתרי התיירות והלינה. אנחנו הלכנו ברגל ולא במונית וזה היה בסדר גמור. קצת התקשנו למצוא את הגסטהאוס ואפילו כמעט וויתרנו, אבל לבסוף מצאנו אותו, ובהחלט היה שווה כל דקת חיפוש!
הגסטהאוס נקרא "Baan Lotus", נמצא ברחוב Pa- Maphrao Rd, מצ"ב הטלפון שלו. בעלת הגסטהאוס חמודה מאוד, והיא סיפרה לנו שהיא אפילו למדה בישראל תואר שני! יש 8-10 חדרים במקום, ובחצר יש בריכת מים יפה. אנחנו ישבנו ונחנו על ספסלים בחצר הגסטהאוס, ממש מעל המים.
אחרי שהתמקמנו בחדר המהמם, יצאנו לתור קצת את העיר. יש קניון מאוד נחמד, והייתה חוויה מיוחדת לראות קניון של מקומיים, לא מיועד במיוחד לתיירים (כמובן שיש שם אחלה דברים באחלה מחירים, ועשינו קניות בגדים די מוצלחות). הסתובבנו גם בשוק אוכל מקומי, שנמצא מול הקניון, וגם זה היה מעניין. אחר הצהריים יצאנו לטיול מאורגן בעיר העתיקה עם טוקטוק שאירגנה בעלת הגסטהאוס. הסיור היה מאוד נחמד, אם כי בסוף כבר היה חושך ולא באמת ראינו חלק מהמקדשים. בסוף הסיור ירדנו בשוק אוכל מקומי והיה אחלה. למחרת מיהרנו לחזור לבנגקוק לכבוד ראש השנה, אבל עזבנו בהרגשה שיש עוד הרבה מה לראות ולעשות באיותיאה.
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל