מסלול בן שבוע-שבועיים בזלצבורג ”אוסטריה-זלצבורג -טירול 15-23.9.2009“

טיפים כלליים - 1. יש לרכוש מדבקה לכבישים באוסטריה. ניתן לרכוש בתחנות דלק בדרך. 7.7 יורו. 2. בפנייה שמאלה ברמזור ירוק זכות קדימה לאלה שבאים ממול. 3. אין בעייה לשתות את המים באוסטריה מהברז. מוגז ניתן לבדוק על ידי לחיצה על הבקבוק. 4. בכל עיר/עיירה יש אינפורמיישן. מידע על אטרקציות ולינה בכל הדרגות. מומלץ מאד להגיע למספר דקות. 5. מומלץ להשתמש ב- GPS אשר פותר הרבה בעיות בחיים. מחיר השכרה בחו"ל יקר (55 יורו לשבוע) ומומלץ לרכוש בארץ לפני הנסיעה. 6. מומלץ לעשות שימוש ב- google earth המראה מקומות, תמונות, אגמים, מרחקים ועוד הרבה דברים. 7. האוסטרים מאד(!) מנומסים וראוי להתנהג בהתאם. 8. באוסטריה הכל(!) נסגר בשעה שש בערב. 9. מקום לינה מומלץ למצוא בשעות האור. 10. בהשכרת רכב לא לשכוח לקחת כרטיס יציאה מהחניון-דבר שאילץ אותנו לחזור לפקידה.

המסלול - הטיול היה 9 ימים בין ה 15.9.09 ל- 23.9.09. מזג אוויר היה מאד נוח לרוב, חוץ מיום אחד לכמה שעות טפטוף. רוב הימים היה שמש.

היום הראשון - טיסת אל על למינכן לטרמינל F (בליווי אבטחה כמובן בטרמינל). לאחר שלקחנו את הרכב נסענו לכיוון זלצבורג - הנסיעה קלה, יש הרבה תחנות דלק- אכלנו באחת מהם בברגר קינג( 6 יורו לאדם), רכשנו את המדבקה לאוסטריה לכבישים המהירים(7.7יורו). הגענו לעיירה שנמצאת מרחק קטן מזלצבורג בשם -mondsee שם הלכנו לאינפורמיישן. מצאנו צימר בהמלצתם- 56 יורו לזוג כולל א.ב. בצימרים הא. בוקר מאד קונטיננטלית וזה מאפיין את כל הצימרים במדינה. עשינו טיול רגלי בעיירה/אגם. 

היום השני - נסענו בבוקר לסנט גילגן-עיירה יפה-לאחר טיול קצר נסענו לעוד עיירה בשם באד איישל.זו עיר קטנה ומדליקה חנינו בכחול(כמו כחול לבן)ואכלנו בקונדיטריה שאסור לפספס בחיים בשם Zauner אשר נמצאת במרכז.(האוסטרים מומחים בעוגות, 3.5 יורו.לאחר מכן נסענו לכיוון הלשטט-מדהימה -יש שם מדרחוב ארוך פתוח להרים. אכלנו א.צהריים במסעדה עם תפריט עשיר.ביקרנו במערת המלח בעיר.מחיר כניסה לאדם 22 יורו-קצת יקר.יש רכבל שלקח אותנו למעלה לאחר מזה יש מסלול עם עלייה קשה של 20 דקות ואז המערה. בדיעבד היינו מוותרים על המערה ורק עולים עם הרכבל למעלה ועושים את המסלול. אחר הצהריים נסענו לכיוון גולינג. מדרום לגולינג יש מלון משפחתי שהומלץ באתר.נמצא ב pass lueg- לאחר הירידה לפאס לואג נסיעה של כמה ק"מ והמלון נמצא על אם הדרך.שם המלון pass lueg hohe ברמה של 3 כוכבים מומלץ ביותר!!.64 יורו לזוג. חפשו אדם בשם דיויד- מאנגליה שהתחתן עם סטפני האוסטרית והם מנהלים אותו. במלון יש גם מסעדה לערב מחירים טובים עד שמונה וחצי.

היום השלישי - ארוחת בוקר עשירה. לאחר מכן נסענו למפלי גולינג (2.5 יורו לאדם). אח"כ נסענו למערת הקרח ב-werfen. כפי שנכתב באתר- המסלול קשה. יש הליכה לא קלה לרכבל שלוקח עד למעלה ואז 20 דקות הליכה בעלייה לא קלה. בתוך המערה 700 מדרגות לעלות ועוד 700 לרדת. בפנים מינוס 1 מעלות. יש להביא פנס, כפפות, מעיל צעיף. מחיר התענוג 38 יורו לזוג. המערה לא מלהיבה כמו שציפינו. הנוף מדהים. נסענו לקניון lichtensteinklamm באזור st.johan. מסלול של גשרים, נחל ומעיינות האורך כשעה. בסוף המסלול אכלנו דגים( פורל-כשר) במסעדה. 23 יורו לזוג. ישנו בהמלצה מהאתר בצימר בעיירה dorfgastein שם הצימרbergkristall ברחוב ringstrasse 144. המחיר 60 יורו לזוג - הבעלים נחמדים מאד, כולל ארוחת בוקר.

היום הרביעי - דרך הקרחונים - טיול רכבי. רצוי יום בהיר. לנו היה. טיול ליום שלם. נקרא grosglokner- ההר הכי גבוה. מחיר 28 יורו לרכב.מדהים ביותר. בערב (בחמש) נסענו למרחצאות בבאד גסטיין בשם felsenthermal. כניסה ל- 3 שעות 38 יורו עם החזר על החנייה בכחול. במקום אכלנו סלט מצויין ופיצה 29 יורו. לינה באותו צימר.

היום החמישי - נסיעה לעיר zell am see.עיר מדהימה עם אגם מהמם. שכרנו אופניים,16 יורו לזוג, ל 3 שעות והקפנו את האגם-12 ק"מ. ניתן לשכור סירת מנוע 11 יורו. לינה במלון בוטיק מומלץ בחום!! 49 יורו לאדם. שם המלון:1493 Steinerwirt רחוב dreifaltigkeitsgasse מספר 2. יש סאונה וג'קוזי.

היום השישי - א. בוקר עשירה.נסענו למפלי קרימל. טיול רגלי לא קל ומומלץ.2 יורו לאדם. בצהריים חזרנו לצל אם זה-עשינו את סכר קפרון שזה קרוב. אסור לפספס!!נקרא Hochgebirgs Stauseen. סך 34 יורו לזוג.נסגר ב שלוש וחצי.חזרנו לאותו מלון.

היום השביעי - נסיעה לאינסברוק. בדרך בית הקריסטל Swarovsky.לזוג 18 יורו.לא יותר מנחמד.לינה בעיר במלון.

היום השמיני - מינכן. קניות. לינה בhotel obermeier. בעיר Allershausen. מומלץ! 85 לזוג.

היום התשיעי - הגענו מוקדם לשדה במינכן. רצוי למי שיש החזרי מס וגם יש בדיקות של אל על. יש חנות אחת בדיוטי פרי.

לכל המידע על זלצבורג אוסטריה
הטיפ עזר לך?

תגובות ושאלות

יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל

הוסיפו טיפ

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לזלצבורג

אטרקציות בזלצבורג

מלונות ומקומות לינה בזלצבורג

מדריכים ונותני שירות בזלצבורג

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 12 שעות
מיציתם את רומא ומילאנו? Wizz Air משיקה טיסות ליעד חדש באיטליה לאייטם המלא
מיציתם את רומא ומילאנו? Wizz Air משיקה טיסות ליעד חדש באיטליה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 19 שעות
יותר זול מדירה בתל אביב: אי פרטי בסקוטלנד מחכה לקונה לאייטם המלא
יותר זול מדירה בתל אביב: אי פרטי בסקוטלנד מחכה לקונה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 20 שעות
גן עדן במרחק טיסה: 3 חופים עוצרי נשימה שתוכלו להגיע אליהם כבר מהקיץ הקרוב לאייטם המלא
גן עדן במרחק טיסה: 3 חופים עוצרי נשימה שתוכלו להגיע אליהם כבר מהקיץ הקרוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא רק מיקונוס ורודוס: ההסכם החדש שיפתח לישראלים עוד עשרות יעדים ביוון לאייטם המלא
לא רק מיקונוס ורודוס: ההסכם החדש שיפתח לישראלים עוד עשרות יעדים ביוון
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות לאייטם המלא
אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
מאוסטרליה לניו יורק בטיסה ישירה: תכירו את המטוס שעומד לעשות היסטוריה לאייטם המלא
מאוסטרליה לניו יורק בטיסה ישירה: תכירו את המטוס שעומד לעשות היסטוריה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
חברת התעופה האיטלקית חוזרת בקרוב לישראל ותפעיל 14 טיסות שבועיות לאייטם המלא
חברת התעופה האיטלקית חוזרת בקרוב לישראל ותפעיל 14 טיסות שבועיות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
שחררו מרומא וכרתים: 4 יעדים זולים, יפים ופחות שגרתיים לחופשת קיץ לאייטם המלא
שחררו מרומא וכרתים: 4 יעדים זולים, יפים ופחות שגרתיים לחופשת קיץ
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
החל מ-10 אירו לכרטיס: אחד מקווי הרכבת הארוכים באירופה יוצא לדרך לאייטם המלא
החל מ-10 אירו לכרטיס: אחד מקווי הרכבת הארוכים באירופה יוצא לדרך
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
הטיסות יתייקרו? המלחמה עם איראן מטלטלת את התיירות העולמית לאייטם המלא
הטיסות יתייקרו? המלחמה עם איראן מטלטלת את התיירות העולמית
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
החל מ-99 דולר: אייר חיפה משיקה קו טיסות חדש הקיץ לאי היווני האהוב לאייטם המלא
החל מ-99 דולר: אייר חיפה משיקה קו טיסות חדש הקיץ לאי היווני האהוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
היעד החם של השנים האחרונות: ארקיע תפעיל טיסות ישירות לטוקיו לאייטם המלא
היעד החם של השנים האחרונות: ארקיע תפעיל טיסות ישירות לטוקיו
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל