מסלול בן שבוע-שבועיים באתונה ”מסלול טיול היקפי עם ילדים ביוון“
שלום לכולם, להלן מסלול טיול שעשינו בחודש אוגוסט (שתי משפחות עם ילדים). נהנינו מאוד והחלטנו לחלוק על גבי האתר מנסיוננו, תיהנו...
יום 1 נחיתה באתונה בצהריים (לזכור לקנות מפות אדומות של Rode addition 1:250k בחנות בשדה``ת מול סוכנויות השכרת הרכב-של פלופונז, מרכז יוון ואפירוס, מפות מצויינות ומעודכנות גם בכבישים הקטנים). טיול באתונה עד הערב (אקרופוליס פתוח עד 19:30, כיכר סינדגמה וברובע Aplaka) + לינה באתונה.
פרטי מלון: (לילה אחד) Hotel Jason Inn Assomaton Street| Psirri, Thission12 טל` - 30-210-3251106/8+ מחלקת הזמנות (Despina) - 30-210-5202491+ מחיר לחדר זוגי (עד 3 אנשים עם מיטה נוספת)- €80.75 (לאחר 15% הנחה) כולל א.בוקר ומיסים. *מלון עם חדרים בסיסיים במיקום טוב כ-150 מ` מתחנת המטרו Tission עם א. בוקר טובה במרפסת הגג עם תצפית על האקרופוליס. אתר של המלון: www.douros-hotels.com/view_hotels.asp?hotel_id=1
יום 2 מאתונה דרך תעלת קורינתוס אל אפידוורוס. משם אל נפפליון עיר וונציאנית בעלת שלושה מבצרים, ברובע העתיק בתים ונציאניים ובתי אחוזה ניאו קלאסיים. שם לנים 2 לילות. המרחק מאתונה לנפפליון בכבישים ראשיים הינו 140 ק``מ (הכניסה לאפידוורוס מאריכה מעט).
פרטי מלון: (2 לילות) פנסיון Acronafplia רח` Papanikolaou מס` 8 בעיר העתיקה של נאפליון. טל` - 30-27520-24481/24076+ (Dimitris). סלולרי - 30-6944-593680+/ 30-6932-645436+ מחיר - €65 לחדר A class (עד 3 אנשים) ללא א. בוקר. *מלון עם מס` מבנים בעלי חדרים בדרגות תיירות שונות. החדרים מקסימים ומעוצבים יפה והעיר נפלאה. אתר של הפנסיון: www.pensionacronafplia.gr/hospitalityen.html
יום 3 טיול בנפפליון והאיזור ולינה בעיירה.
יום 4 מנפפליון נוסעים בחזרה לקורינתוס ומשם דרך החוף הצפוני של הפלופונז (או בכבישים חלופיים), לוקחים את הרכבת דיאקופטו- קלבריטה- רכבת מס` 1334 ב-10:58 הלוך, יורדים בזכלורו אחרי כ-40 ד` נסיעה (סיבוב בכפר ובנהר שלידו) וחזרה ברכבת מס` 1335 ב-13:50. ממשיכים מערבה אל ריו, משם עוברים דרך גשר ריו (גשר של 8 ק``מ מהיפים באירופה...) אל אנטי-ריו שבצד השני (עד כאן 200 ק``מ). ממשיכים לכיוון העיירה Nafpaktos (עוד כ-8 ק``מ) וישנים בעיירה לילה אחד. סה``כ זמן נסיעה כ-3 שעות (לא כולל העצירות שבדרך...).
פרטי מלון: (לילה אחד) מלון Nafs ב-Nafpaktos , Athanasiadi Nova 33 (Psani Beach). טל` - 30-26340-38216+ מחיר - €100 לחדר לשלושה כולל מיסים וא.בוקר. מלון מודרני, חדש (פתוח מזה מס` חודשים) ומעוצב בטוב טעם עם א. בוקר נחמדה, ממוקם על הטיילת. אתר של המלון: www.nafshotel.gr/index.php/en יום 5 יציאה מנפפקטוס לכיוון פרוסוס דרך כביש ישיר שעובר בעיירה Thermos. ממשיכים לקרפניסי וחבל אבריתניה (שוויץ היוונית...). לינה של 3 לילות בקרפיניסי.
פרטי מלון: (3 לילות) מלון Anessis רח` Zinopoulou 50 . טל` - 30-22370-80700/22840+ (Nikols Takis) מחיר - €70 לחדר זוגי כולל א. בוקר. €85 לחדר לשלושה כולל א. בוקר. מלון עם חדרים בסיסיים ונוף יפה במיקום טוב בעיירה. א. בוקר בסיסית בלבד. אתר של המלון: www.anesis.gr
יום 6 טיול בחבל אבריתניה טיול ג`יפים 100€ לג`יפ כולל נהג (בוקר 8:30 עד אחה``צ/ ערב)- ג`יפ ל-4 מבוגרים ו-4 ילדים. טל` - 30-69740-31167+ (טאודורוס- איש נחמד מאוד והטיול לקניון היה מדהים).
יום 7 טיול בחבל אבריתניה. פרוסוס ומנזר פנאייה פרוסיוטיסה, המערה השחורה, ביקור בכפרים מיקרו חוריו ומאגלו חוריו.
יום 8 מקרפניסי לארטה (דרך גשר טטרנה שחוצה את אגם טרמוסטון עד לקומבוטי), מארטה לכיוון יואנינה- סה``כ כ-3 שעות נסיעה בערך עד יואנינה. טיול ביואנינה מקום שלו ללא כלי רכב נעים לטיול (בתנאי שלא מגיעים בצהריים ביום חם כי אז זה בלתי נסבל !!), יש בו ארבעה מנזרים וכפר עם בתים המסוידים בלבן. המשך נסיעה צפונה לאיזור זאגוריה (עוד כ-40 ק``מ), לינה ב- Dilofou 2 לילות.
פרטי מלון: (2 לילות) פנסיון Arxontiko Dilofou בעיירה. טל` - 30-26530-22455+ (Dimitra) מחיר - €70 לחדר לשלושה כולל א. בוקר (חדר מס` 9-חדר מדהים עם מרפסת ואם לא אז 7).
€95 לחדר משפחה (5 אנשים) כולל א. בוקר (חדר מס` 4). הכפר דילופו הוא כפר מדהים ועדיין לא מתוייר עם בתי צפחה מדהימים וכיכר מרכזית עם עץ עצום בגודלו. מומלץ !!! הפנסיון עצמו מצוי בבניין שנבנה בשנת 1600 לספירה, בעל הבית שיפץ אותו בצורה מופלאה עד לפרטים הכי קטנים, שווה, שווה ללון שם.
הדבר הבעייתי היחידי (או שלא...) הוא שאי אפשר להיכנס לכפר עם מכוניות והמרחק לפנסיון הוא כ- 300 מ` ולכן מומלץ להכין תיק עם דברים הכרחיים ולא לסחוב מזוודה ואז אין בעיה (לא לאנשים עם מגבלה כי הכל מרוצף באבנים בולטות). אתר של הפנסיון: www.dilofo.com/ENGindex.asp
יום 9 טיול באיזור כפרי זאגוריה ולינה באותו מקום.
יום 10 מזאגוריה נוסעים לכיוון מצובו (כ-40 ק``מ ליואנינה ועוד 56 ק``מ למצובו) מטיילים במצובו- מקומיים לבושים בבגדים מסורתיים, עבודות יד, אוכל טיפוסי וישנים בעיירה לילה אחד.
פרטי מלון: (לילה אחד) מלון Egnatia רח` 19 L. Tositsa טל` - 30-26560-41263/41900+ (Aposolos/ Mariana/ Sterios) מחיר - €70 לחדר לשלושה כולל א. בוקר, €100 לחדר ל-5 כולל א. בוקר.
המלון נמצא על הכביש הראשי מול פאב ויש המון תנועה, עקב כך יש המון רעש של מכוניות, אנשים ומוזיקה רועשת. בנוסף אין במלון מזגן (החדרים נקיים ומשופצים) מה שהופך את השינה בלילה חמים לבלתי אפשרית! לא מומלץ ובעלי הבית גם ניסו לשנות את המחיר שסיכמנו עליו כשהגענו...
אפשרות אחרת ללינה בעיירה (כי סה``כ נחמד לבלות שם ערב) הוא מלון Kassaros שלפחות לפי המיקום שלו (ראינו אותו כשהסתובבנו) ואתר האינטרנט שלו, נראה שקט ומבטיח יותר... אתר המלון החלופי: www.clickhere.gr/hotels-greece/epirus/kassaros_en.htm
יום 11 ממצובו ממשיכים למטאורה למנזרים התלויים (נסיעה של כ-70 ק``מ באיזור הררי) עולים למנזר מטמורפוזיס ואולי לאחד נוסף... לנים לילה אחד בקלמבקה העיירה הצמודה לצוקים שבאיזור מטאורה.
פרטי מלון: (לילה אחד) פנסיון Elena רח` Kanari מס` 3 ב- Kalambaka טל` - +30-2432077789, +30-2296083181 סלולרי - +30-6976562529, +30-6977295702 מחיר - €110 לחדר כפול + חדר לשלושה כולל א. בוקר פשוטה ומזגן. €65 לחדר לשלושה כולל א. בוקר פשוטה ומזגן. הפנסיון נחמד, נקי, שקט עם נוף לצוקים (עדיפות לחדרים בקומה השניה שפונים לרחוב ולצוקים). ארוחת בוקר בסיסית. אתר של הפנסיון: www.elenaguesthouse.gr/index_en.asp
יום 12 ממטאורה לכיוון דלפי (כ-235 ק``מ – בערך שלוש וחצי שעות נסיעה), מטיילים באיזור דלפי וישנים באראכובה לילה אחד.
פרטי מלון: (לילה אחד) פנסיון Xenonas Generali באראכובה. טל` - 30-22670-31529/32287+ (George) סלולרי - 30-6944-212106+ מחיר - €80 לסוויטה ג`וניור (5 אנשים) כולל א. בוקר. €60 לחדר לשלושה כולל א. בוקר. פנסיון נחמד עם חדרים יפים ומעוצבים בצורה מיוחדת (נסו את המשפחתי הכחול עם מקלחת בעלת קיר זכוכית/חלון בגודל מלא הצופה לנוף...). א. בוקר טובה.
ההליכה למלון מהרחוב הראשי היא דרך מדרגות ולכן לא קל להוריד מזוודות אבל כשמתקשרים לג`ורג` הוא מגיע עם טרקטורון ולוקח אותן ואז אין בעיה (לגבי אנשים בעלי מגבלות רצוי לשאול טלפונית). העיירה נחמדה לטיול ערב או סתם לשבת בבית קפה. אתר של הפנסיון: www.generalis-xenon.com האתר ביוונית אבל תנסו את הלחיצים (העליון-חדרים).
יום 13 טיול בוקר באראכובה ואז ממשיכים לאתונה (כ-3 שעות נסיעה). לינה באתונה, יומיים במלון Residence georgio אתר של המלון: www.residencegeorgio.com מלון במיקום מצויין ליד כיכר אמוניה, כ-5 ד` הליכה מהמטרו. המלון ברמה גבוהה עם בריכה על הגג, חדרים גדולים בעיצוב חדשני וא. בוקר מצויינת (כ-$ 120 ללילה לזוג).
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל